sunnuntai 20. toukokuuta 2018

Kasettiklassikoita kuvassa!


Leijonien kisat päättyivät lohkovoiton jälkeen pettymykseen Sveitsiä vastaan. Kisat olivat melkoista vuoristorataa. Maaleja ja murskavoittoja tuli ennätyksellisesti, normaalisti kun Suomelle se maalinteko on juuri vaikeinta.
Nämä olivat laajasti haukutun valmentaja Marjamäen vikat kisat. Tällä kertaa materiaali oli niin laadukasta että loistivat valmentajasta riippumatta Ahon johdolla.
Juuri noissa tasaisissa vaikeissa otteluissa olisi valmentajan johdolla voinut saada parempaa tulosta.
Osittain tuo Suomen ylivoima oli median luomaa silmänlumetta. Itse asiassa samassa lohkossa pelannut Usa teki enemmän maaleja ja Suomen pelien loputtua Aho ei edes ollut pistepörssin johdossa. Rikkoi kuitenkin suomalaisten pelaajien ennätyksen aikaisemmista kisoista.
Positiivista tässä oli kuinka tuo nuori sukupolvi pelasi ennakkoluulottomasti ja raikkaasti ilman paineita vaikkei se loppuun asti riittänytkään.
Maikkarin tapa uutisoida omia urheilulajejaan oli huipussaan siinä vaiheesa kun tulosruudun pääuutinen oli se että leijonilla oli välipäivä. Eikö todellakaan ollut maailmalla tapahtunut mitään tärkeämpää?
Positiivista oli myös että Mertaranta selosti aika monta ottelua maksuttomalla kanavalla.
Lätkä oli aiheena myös ylen Perjantai nimisen ohjelman kauden vikassa lähetyksessä.
Vieraana oli esim Teppo Numminen hauskassa haastattelussa ja nolostuttavia tamperelaisia lätkäfaneja. Eli keski-ikäisiä juoppoja naisia.
Leijonien joukkueessa pelanneet Riikola ja Mäenalanen saivat NHL-sopimukset.
Alle 17v tytöt pelaavat kolmannesta sijasta Em-jalkapallossa. Voittaja pääsee ikäluokkansa MM-kisoihin.
Chelsea voitti Englannissa arvostetun FA Cupin. Menestys jakaantui sielläkin monelle joukkueelle kun liigan mestaruus ja mestareiden liigan menestys meni muille joukkueille.
Suomessa järjestettiin penkkipunnerruksen MM-kisat. Vai oliko vain naisten sarja mukana. Joka tapauksessa suomalainen nainen voitti yhden painoluokan vaikka oli vielä juniori-iässä.
Olympiapronssia saanut Enni Rukajärvi lautaili nyt myös X-games pronssia kauden päätökseksi.


Viihdemaailman tapauksia: Briteissä oli kuninkaalliset häät ja Suomessa on syntymässä vähän outo pariskunta Aku Hirviniemen ja Yle Fem kanavalla työskentelevän Sonja Kailasaaren välillä.
Aku vaikuttaa todella rasittavalta persoonalta, jota kestääkseen pitää olla samanlainen sekopää hössöttäjä kuten se edellinen naisystävä.
Maikkarin suosikkijuontajia ollut Late Hirvivaara pääsee elokuussa Alfa kanavalle tanssiohjelman juontajaksi.
Samalle kanavalle piti tulla Jopen ohjelma mutta mies taistelee tällä hetkellä syöpää vastaan.
Amorphikselta ilmestyi uusi albumi, josta tehtiin juttu ylen uutisiin.
Alkuperäinen teräsmiehen naisystävä Lois Lane eli Margot Kidder kuoli. Minulla on myös hänen nimmarinsa.
Leffa ensi-illoissa on kova meininki nyt kun avengers3, deadpool2 ja uusi star wars ilmestyy samoihin aikoihin.
Episodi lehden lukijat äänestivät top100 suosikkileffansa. Voittaja oli Pulp Fiction.
Sain luettua nyt 3 uusinta numeroa kun oli pitkään vaikeuksia saada niitä luettavaksi.

Lahdessa on puhuttu siitä että pitäisikö meidän olla virallinen Suomen piripääkaupunki ja Suomen eka itsepalvelukauppa avattiin tänne. Siis automaattikauppa ilman myyjiä.

Ohjelmia menee pikkuhiljaa kesätauolle. Puoli seitsemän ja pitääkö olla huolissaan ainakin jatkuvat heti syksyllä näistä ja myös nelosen haluatko miljonääriksi ja huutokauppakeisari nykyään tulee ympäri vuoden.
Ylen kello viiden ohjelmapaikalla näytetään uusintana Doc Martinia ja puoli seiskan tilalla uusitaan Pokka pitää sarjaa.
Ainakaan kesäkuun aikana ei mitään kummempaa kesäohjelmaa ole luvassa mitä voisi katsella. Maikarilla on remonttipiiskuri ja jotkut ohjelmat jatkuvat vielä kesäkuun ajan.
Toivoisin että viime kesän mukavan kesäinen kesäterassi tulisi myös tänä kesänä.
Urheilua onneksi kesäisin aina tulee. Venäjän jalkapallokisat tällä kertaa isoimmat kisat.
Mad cook shown kauden päätösjaksosta opin sen että humalaisen sammaltaminen johtuu kielen puutumisesta.
Versuksessa selvisi että Suomen vahvin mies veti rekkaa nopeammin kuin pieni bulldog henkilöautoa. Koira oli pieni mutta harrastanut pennusta asti asioiden vetämistä.
Haluatko miljonäärissä olisin tiennyt kaksi arvokkainta kysymystä eli 15000 ja 30000 kysymykset mutta olisi ollut vaikeuksia helpommissa elokuva ja musiikki kysymyksissä, vaikka ne pitäisi olla vahvuuksiani.

Keräilyn puolella sain haettua kaveriltani tyhjän kaljapullon, jossa on etiketissä Raipe Helmisen kuva MM-95 joukkueesta.
Taikaviittoja olen vähän katsellut alustavasti mistä niitä hankkisin. Keräyksessä on siis 69-89 vuosina piirretyt tarinat joita on Suomessa julkaistu. Divarissa kävin ilman listaa niin ostin vain yhden taskarin mutta huutonetistä sitten 6kpl Roope-setä lehtiä ja pari aku lehteä tilasin nyt aluksi.
Ebayn ostoksiin tuli helpotusta kun opin siirtämään pankkitililtä suoraan ilman viivettä rahaa paypaltilille mistä nuo ulkomaisille myyjille tehtävät maksut tehdään.
En ole kokeillut onnistuuko tuo iltaisin tai viikonloppuisin kun pankit on kiinni.
Lätkäkortteja en ole tänä vuonna paljon ostanut mutta nyt sain edullisesti yhden arvokkaan Ilveksen kortin vuodelta 2013. Jos nyt 30 euroa on edullista.

Kasettien kanssa on ollut taas hulinaa. Postista tuli viikon aikana 14kpl ja ostin divarista 9kpl.
Kuvassa on viime aikoina osteltuja suurimpia klassikoita. Eihän nuo taas ihan alkuperäisiä painoksia ole vaan enimmäkseen 80-luvun lopulta uusintapainoksia.
Dion Holy Diver ja Black Sabbathin Paranoid irtosivat nyt alle kympin kappale kun olivat olleet jo niin monta kertaa myynnissä. Dion divarihinta vinyylille ei paljoakaan ole enempää että se kertoo noiden kasettien arvostuksesta nykyään.
Doorsin ekan albumin lisäksi sain myös toisen ja kuudennen. Jim Morrison oli mukana noissa kuudessa ekassa albumissa.
Hendrixin eka albumi kolmesta studioalbumista. Tuossa uusintapainoksessa oleva kysymysmerkki oli alunperin vain samannimisen kappaleen nimessä, ei albumin nimessä.
Beatlesin varmaankin paras albumi kersantti pepper. Turkin painoksena mutta virallisella lisenssillä valmistettu ettei ole piraatti.
Zeppelinin kolmonen on painettu 1977 että on näistä kuvan kaseteista vanhin painos.
Deep Purplen eka albumi on julkaistu alunperin 60-luvun puolella. Hollantilainen painos.
Pink Floydin legendaarinen The Wall yhden kasetin versiona, alunperin tupla.
Floydilta mulla on jo kuusi kasettia. Esim animals 70-luvulta tuli samassa paketissa.



Kaikkea kun ei viitsi kuvata niin tässä sanallisesti muita ostoksia.
90-luvun grungea Alice in Chains sekä Nirvanan Nevermind. Tuo menee myös keräykseeni yli 20miljoonaa kappaletta myytyihin äänitteisiin.
Samalle listalle menee George Michaelin eka albumi Faith sekä Princen purple rain soundtrack.
Gunnareiden 5 alunperin julkaistua kasettia on nyt kaikki mulla. Tuon jälkeen 15v myöhemmin tuli vielä yksi uusi mutta sitä ei kasettina julkaistu tietenkään.
Scorpionsin kaupallisia menestyksiä vuosilta 79-95 puuttuu enää 2pl.
Judas Priestilta ostin aika huonon Ram it Down kasetin kun piti saada kasarin puolelta joku heiltä.
Testamentin kasetit nousee aika korkeaan hintaan aina mutta sain nyt 7eurolla kakkosalbumin the new order.
70-luvun Queenia ja Abbaa ostin myös alkuperäisinä painoksina. Samoin Paul McCartneyn Wings yhtyeen kasetin tuolta vuosikymmeneltä.
Suomalaista musaakin vaihteeksi vähän. Rentun ruusu sekä vuoden 1970 albumi st pauli ja reeperbahn, siis Irwiniä.
Juicen eka albumi joka sisältää ekan sinkun heinolassa jyrää.
Eri esittäjiä on kohta 200kpl mulla ja joistakin kerään koko tuotantoa tai parasta osaa siitä.
Nyt on hyvä hetki ostella kun huutonettiin tulee runsaasti kasetteja. Hinnat vaan on aika korkealla. Divarista olen kohta ostanut kaiken mitä sieltä haluan että siinä mielessä tahti hiljenee.
Samoin paras huutonetin kassukauppias on vähän kyllästynyt postin toimintaan niin pitää jossain vaiheessa taukoa. Hänellä oli viimeksikin yli sata rokkikasettia kerralla myynnissä yksittäin.

Tähän loppuun yleisellä tasolla kuulumisiani. Töissä olen viihtynyt ja nukun paremmin työpäivinä. Helteet aluksi veivät voimia ja oli aika huono olo joinakin iltoina. Nukkuminen muuten on mennyt siihen että herään jo kolmen aikaan yöllä enkä malta yrittää nukahtamista uudestaan. Sitten aamusta nukun vielä lisää niin ei pahemmin tule univajetta. Joskus kyllä pitää makailla koko päivä kun ei jaksa.
En ole ollut kännissä koko alkuvuonna kertaakaan. Toisaalta olen viikottain saunakaljan ostanut kotiin. Siinäkin suurempi nautinto on saunan jälkeen nautittava limsa.
Rutiineissa on muita muutoksia ollut etten ole Padasjoella käynyt äitin luona kuin kerran tänä vuonna mutta puhelimessa olen höpötellyt normaalia enemmän.
Laskujen summa on noussut monelta osaa mutta onneksi on tulojakin enemmän.
Yleisesti ottaen olen kotosalla viettänyt aikaa enemmän. En ole Lahden "satamassakaan" käynyt kertaakaan.

Unia on tässä kuussa jäänyt mieleen kaksi. Toisessa oli nainen joka itki sateessa esiintyeessään musafestareilla. Hänen kasvonsa punoittivat joiltakin osaa ja olivat vaaleilla laikuilla toisissa osissa.
Toisessa unessa oli mikron aikasäätö nappula josta piti valita oikea sekuntimäärä pelastaakseen mies tuholta. Joka tapauksessa ne miehet liukuivat aina altaaseen jossa oli happoa niin että ne sulivat ennen kuin pääsivät ylös sieltä. Miehet kuitenkin nauroivat iloisesti.

Nyt taas sunnuntaina julkaisen jo tämän. Ei ole maanantaina julkaistavissa katsojaluvuissa suuremmin mielenkiinnon kohteita ja Sveitsikään tuskin yllättää Ruotsia MM-finaalissa.
Nadal näyttää voittavan taas yhden ison massaturnauksen.
Lukemisiin taas noin viikon päästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti