sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Hauskaa Vappua!


Mukavaa Vappua kaikille heti tähän alkuun, jos et loppuun asti jaksa lukea.

Kesän tapahtumia on mahdollisen serkkutapaamisen lisäksi ilmaantunut äipän 70v ja Jukolan viesti, joka on tuossa naapurissa Hollolassa. Siellä voisi olla kiva hengailla alueella aamuun asti yöttömässä yössä.
Mutta nuo ei vielä ole kovin ajankohtaisia.

Padasjoella oltiin innoissaan kun Stadi vs Lande ohjelmassa oli paikkakunnalta iloinen tyttökolmikko. Joukkueen nimi oli aika hauskasti nimetty Bad Ass Riveriläiset. Harrastukseksi ilmoittivat apsilla istumisen. Eli ABC.
Kesän lopetusjuhliin Päijänteen satamassa on valittu esiintyjäksi Danny ja Anna Puu.
Sonnirokkiin Wiskarin ja Jannika Been lisäksi on ilmoitettu Muska Babitsinin ilmaantuvan Liivit Boys yhtyeen mukana lavalle.
Jäätelökiskan kesäkausi alkoi ja yleisöä houkuteltiin ämpäreillä, milläpä muullakaan.

Selviytyjien kakkoskauden kisaajat on paljastettu ja kuvaukset tehdään vapun jälkeen. Muutama julkisuustyrkky siellä on mukana kuten ex-jääkiekkoilija Hannes Hyvönen. Somessa oltiin sitä mieltä että tavikset pitäisi saada mukaan mieluummin.
Aku Hirviniemi yrittää syksyllä palauttaa suosiotaan Kummelikolmikon kanssa tehdyssä parodiaohjelmassa. Akun hössötykseen olen ainakin minä kyllästynyt eikä tuo Kuplakaan oikein ole menestynyt.
Syksyn ohjelmistossa on myös uusi kausi Idolsia. Tuomaristo on ilmeisesti ollut jo tiedossa hetken mutta huomasin vasta nyt kaikki mukaan tulevat. Elastinen, Jone Nikula, Vilkkumaa ja Jannika B.
Heikoimmassa lenkissä oli missejä. Käsikirjoitukseen olisi voinut kuulua ettei ne tiedä mitään mutta vastailivat ihan hyvin. Voittaja oli Miss Gay. Aika tylsiä tuollaiset jaksot jossa kerätään hyväntekeväisyyteen pottia.
Vain Elämää kahdeksas kausi alkoi Dannyn jaksolla. Kyllähän tuota taas katselee. Ihan hyvä porukka koossa. Dannyn muisteloissa paras fakta oli hänen esiintymistahtinsa. Pahimmillaan 240 keikkaa vuodessa.
Samaan aikaan tullut Versus esitti kysymyksen että nostaako voimamies omalla painollaan penkistä enemmän kuin voimanainen. Painot oli 150kg ja 60kg. Voimamies sattui olemaan Suomen paras penkkipunnertaja joten vastaus olisi pitänyt olla aika helppo. Toistojen määrässä mies voitti 29-12. Itse saisin omalla painollani 90kg ehkä yhden toiston vaikken ole koskaan kokeillut. Noilla naisen 60kilon painoilla olen saanut 19 toistoa parhaimmillaan.
Pikku kakkosesta ja areenasta poistettiin suosittu Herra Heinämäen lato-orkesteri koska siinä on mukana karikatyyrinen intiaanihahmo. Vähän sama idea kun että lakuissa ei saa olla neekerin kuvaa. Tavallaan hyvä idea mutta onko vähän hätävarjelun liioittelua.
Sarjakuvien puolellahan aikoinaan yksi Don Rosan parhaista ankkatarinoista kiellettiin usassa koska siinä kaikki intiaanit olivat samannäköisiä. Suomennetussa versiossa inkkarit muistaakseni puhuivat kalevalan tyyliin.
Huomenta Suomessa yksi naistoimittajista oli nahkahousuissa suorassa lähetyksessä. Tämä ei kai kovin merkittävää ole mutta itse kun olen hulluna nahkapökiin(naisten päällä), niin tavallaan pidän mielessä ketkä tv-kasvot ovat niihin ohjelmissaan pukeutuneet.
Susanna Laine ja Kirsi Alm-Siira ovat eniten olleet nahkan ystäviä.
Kun en ole vielä saanut kirjastosta lisää katsottavaa DVD, niin aloitin Walking Deadin alusta ekasta kaudesta.

Urheilussa Tappara viimein taipui ja Kärpät vei mestaruuden.
MM-kisoihin on tulossa tällä kertaa mukavia vahvistuksia. 4 kpl +60pistettä tällä kaudella tehneitä tehohyökkääjiä.
Ruotsi saa kylläkin yli 20 vahvistusta että eurotourin joukkue menee kokonaan uusiksi.
18-vuotiaat leijonat pääsivät jo neljänä vuonna peräkkäin finaaliin, että nuoressa polvessa on tulevaisuutta. Näkyyhän se varaustilaisuudessakin sitten nykyään.
Cheerleadingissa mestaruus meni ekaa kertaa Usan ulkopuolelle eli Suomeen hienosti.

Keräilyssä löyty taas pari kolikkoa. Hollannin erikoiskakkonen. Tuo kolikko tehtiin eurokolikoiden 10v juhlan kunniaksi ja painettiin sama kuva kaikissa maissa samaan aikaan. Suomen version olen löytänyt myös vaihtorahoista. Hollannin version painosmäärä on 5,3miljoonaa ja on harvinaisin siitä maasta mitä olen vaihtorahoista talteen saanut.
10 erilaista ulkolaista erikoiskakkosta olen nyt löytänyt ja ostanut lisäksi 8kpl.
Sain tietooni suomalaisten kolikoiden painomäärät kahdelle viime vuodelle. Viime vuonna painomäärät pieneni entisestään ja oli vain sadan tuhannen painoksia useimmat kolikot. Melkoisia harvinaisuuksia. Vertailuna Suomen erikoiskakkosista harvinaisimmat on puolen miljoonan painoksia.

Kadoksissa olleet kasetit tulivat lopulta perille muutaman päivän viiveellä ja ostin muutaman taas divaristakin.
Uutena esittäjänä kokoelmaani tuli Dio, Yngwie Malmsteen (molemmilta eka albumi), Ugly kid joen eka EP (5kappaletta), Elton Johnin kokoelma, Paul McCartneyn eka soolokasetti Wings yhtyeen hajoamisen jälkeen.
Lisäksi harvinaisista 80-luvun Megadeth kaseteista keskimmäinen kolmesta, Aerosmithin toinen albumi vuodelta 1974 ja Madonnan toiseksi myydyin albumi True Blue. Tuo albumi teki ennätyksen ollessaan 34 viikkoa euroopan myydyin. Myi varsinkin ranskassa ja englannissa valtavasti.


Kuvassa on viime viikkoina tulleita A. Tilgmannin possukortteja. Nämä ovat kaikki vähintään 70-vuotta vanhoja. Tuosta suomenlippu kortista tehtiin uusi versio kun Viro itsenäistyi.
Vasen yläkulma on vähän harvinaisempi ja kalliimpi.

Unia ei ole muistiin jäänyt paljoakaan niin tässä on koko kuukauden anti:
Odottelin pysäkillä bussia. Juuri kun bussi tuli niin pysäkiltä oli lähtenyt pyöräilijä matkaan kun kyllästy odottamaan
Hampurilainen putoili lattialle ja kaavin siitä paloja kasaan sekavaksi mössöksi.
Kenkä laitettin nuotioon palamaan.
Sisko ja padasjoen ex-naapurini löivät toisiaan turpaan istuessaan vastakkain. Kun yritin mennä väliin niin ne vaan nauroivat.
Huoneessa oli spottivalo jonka sisällä seisoi mies vankina. Ei voinut liikkua kun se valo piti kiinni. Hetken päästä se mies paini robotin kanssa.
Olin hiihtämässä ja ylitin junaradan suksilla.
Iso ketju vedettiin kireäksi ja se oli pujotettu joidenkin tavaroiden läpi niin että ne nousi ilmaan.
Sitten oli melkoisen irvokas uni johon kuului esiintymislava, alaston mies, tolppa ja kakkimista.
Näin myös unta sellaisista tilanteista joita kuuluu elämääni usein hereilläkin, kuten että joku pimputtaa ovikelloa tai kerron asioista ihmisille, joita pyörittelen mielessäni muutenkin aina.

Julkaisen nyt tämän jo sunnuntaina kun lähden huomenna aattona Padasjoelle ekan kerran tänä vuonna. Vappuna ei muutenkaan ole ihmisillä aikaa lukea blogeja eikä mulla aikaa kirjoitella.
Hyvät Vaput nyt vielä toiseen kertaan kaikille lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti