maanantai 4. kesäkuuta 2018

Koululaiset kesälaitumille

Tuli vapaapäivä maanantaille niin on aikaa kirjoitella tätä. Vietin eilen koko päivän Vesijärven satamassa. En ollut siellä vielä tänä kesänä ehtinyt käydä. Tänään käväisin kahvilla parin kuukauden tauon jälkeen yhdessä työpainotteisessa vajaakuntoisten kohtaamispaikassa. Äitinkin näin kuukauden tauon jälkeen pikaisesti.
Siellä satamassa sattui olemaan perinteinen pappamopojen Vesijärven ympäriajo. Noin 400 vanhaa mopoa kaasutteli samassa sumassa ja jatkoivat matkaa hetken päästä.
Nyt se paikka on siirtymässä maksulliseksi paikoitusten osalta arkisin. Saa nähdä miten sujuu tuollainen. Kaupungin kesäinen kokoontumispaikka.
Muuta kummaa Lahen kaupungissa on ollut viime aikoina oudot varkaudet. On pöllitty lintutorni, istutettuja taimia ja golfkentän nurmikkoa. Joskus muistan että taidettiin varastaa frisbeegolfradalta kori. Kaikki tuntuu kelpaavan.
Jotain hyvääkin Lahessa: Launeen Lidl valittiin Suomen parhaaksi Lidliksi.
Padasjoella oli poikkeuksellisen paljon ylioppilaita 23kpl. Poikia oli kyllä tosi vähän tuosta määrästä.
Ensi vuonna on ilmeisesti vain 7 ylioppilasta siihen kouluun tulossa.

Telkkarissa alkaa pikkuhiljaa kaikki ohjelmat menneet kesätauolle. Puolen miljoonan katsojaosuuksia saivat vielä huutokauppakeisari ja saksalaisdekkari Kettu. Kun ei parempaakaan katsottavaa tule niin jotkut uusinnat keräävät aika merkittäviä lukuja. Pokka pitää, Doc Martin, pitääkö olla huolissaan ja stadi vs Lande.
Muuten ei kyllä katsojia riitä monellekaan ohjelmalle. Neloselle siirtynyt Kummeliporukka yllätti positiivisesti uudella poliisisarjalla. Ekaa jaksoa enemmän sitä ei vaan pysty telkkarista katsomaan. Maksullisella puolella jatkuu.
Viikko takaperin Uutisvuodon vika jakso keräsi runsaasti katsojia kuten myös kevään päätösjakso haluatko miljonääriä. Tuossa vikassa jaksossa oli kyllä kaikkien aikojen helpoimmat kysymykset. Olisin tiennyt 30 tonniin asti helposti epäröimättä ja esim äitini tai kaverini olisivat sen 60 tonnin kysymyksen tienneet. Kyseessä kun oli monelle koko elämän kestänyt uuden vuoden perinne klassisen musiikin konsertti Wienissä.
Pikkukanavien puolella mainittavaa on Teeman keskiviikkoinen makumatka euroopan kaupunkeihin. Ei kuullosta kovin vetävältä ohjelmalta mutta kovasti kiinnostaa ihmisiä.
Uutta katsottavaa olisi Teemalta amerikkalainen huippusarja Handmaid's tale. Sitä tulee tiistaina 3 ekaa jaksoa. Idea on sama kuin Game of Thronesissa että ihmiset tallentaa boksille tai katsoo areenasta. Toinen vaihtoehto on että katsoo jakson viikossa sitten telkkarista.
Itse olen jo tuon ekan kauden nähnyt niin tallennan sen vaan boksille niin saan kokoelmiini tallenteen.
Muuta katsottavaa minulle tulee kesällä Castlen viimeinen 8.kausi heinäkuussa Heron kyttäputkessa.
Päättymässä on myös Walking dead. Päähenkilö ilmoitti että seuraava 9.kausi on viimeinen hänelle. Siihen olisi hyvä käsikirjoittaa lopetus koko sarjalle ettei taas venytetä sarjaa vielä kun pääosa poistuu.
Roseannen paluu sai nolon lopun. Pääosa latoi niin rasistisia kommentteja somessa että sarja hyllytettiin.
Leffoja sain lainaan vielä neljännenkin ennen kuin palasin Gothamin kolmannen kauden pariin. 2016 vuoden X-men leffa oli kyseessä. Noissa supersankareissa on se nolo puoli että ne on kirjastoissa luokiteltu teinien osastolle. Kyllä niitä nyt aikuisetkin katsoo.
Tuossa X-menissa sankareita esitti esim American Horror Storysta tuttu mies, Game of Thronesista tuttu nainen ja supertähti Jennifer Lawrence, joka tuli tutuksi alunperin nälkäpeli leffoista.
Jenniferilla on vähän isompi rintavarustus niin sitä välillä käytetään hyväksi leffoissa. Tässä tapauksessa hänen roolihahmonsa ei ollut läheskään niin seksikäs kuin edellisellä näyttelijällä. Hänellä kun oli vain vartalomaalia ylävartalossa. Jenniferillä sen sijaan oli melko tylsä kangasasu rintojen peittona.
Leffan opetuksena oli taas vanha tuttu että yhteispelillä isokin vastustaja kaatuu.
Ostin pari 80-luvun leffaa huutonetistäkin mutten ehdi niitä nyt katsomaan kun on tuo Gotham taas lainassa.

Viikon muusikkokuolemana oli 38 vuotias Stella yhtyeen naislaulaja. Bändi oli jo lopettanut mutta monet kuuntelivat heitä edelleen. Alunperin he pääsivät julkisuuteen kun Idolsissa joku esitti heidän kappaleensa. Oli aika erilainen yhtye ja se laulajakin aika erilainen ulkonäöltään kuin isoimmat tähdet. Omalla tapaa söpön näköinen.
Tähän perään voisi traagisia uniani kertoa muutaman. Olin paikallisessa atk-firmassa töissä ja tajusin ettenhän minä osaa myydä tämän alan tuotteita. Tuossa oli vähän samaa epävarmuutta kuin itsellä huonekalujen myynnissä ja nyt kun uusi työ alkanut niin ei vielä tiedä mitä kaikkea voi tulla eteen.
Toisessa unessa joku ajoi autolla hyppyrimäkeä ylöspäin ja veljeni oli menossa sinne paikalle. Tuo tuli siitä kun juoksivat sitä mäkeä ylös kuukausi sitten.
Nukkuminen on nyt sujunut aika hyvin. 4.20 on ollu aikaisimmat heräämiset ja pari kertaa olen herännyt vasta kun pesutupa alkoi kahdeksalta. Menen yleensä jo selvästi ennen yhdeksää nukkumaan että unta kertyy kyllä hyvin. Viimeistään kymmeneltä.

Kesän festareita en tule kiertämään mutta jos olisi joku kenen kanssa kävisi ja enemmän rahaa niin kiinnostaisi ainakin Offspring, Tampereella Helloween, Tammerfestissa Pandora, Lahessa Nightwish ja Uriah Heep, Hyvinkäällä Ozzy, Judas Priest ja Stone Sour, Helsingin Tuskassa Europe, Deep Purple tulee myös Suomeen. Nämä mainitut sellaisia mitä en ole nähnyt livenä. Nightwishin osalta nykyinen laulaja on näkemättä.

Urheilua: Nälkäpalkalla sinnittelevät naisjääkiekkoilijat saivat ekaa kertaa koko maajoukkue apurahoja. Vaikkei silläkään nyt kunnon palkoille pääse niin vähän auttaa.
Naisten lentopallojoukkue on myös pelannut hyvin viime aikoina.
Tenniksessä Kontinen pääsi ekaa kertaa Ranskan avoimissa kahdeksan parhaan joukkoon ja saivat yhden pelipallon välieriin pääsemiseksikin. Sen jälkeen ote vaihtui taas vastustajille ja tuli tappio. Jännittävä ja vaiherikas ottelu tuli suorana kakkoselta.
Nuori lupaus Ruusuvuori voitti pienen turnauksen Espanjassa. Rankingissa sijoitus on noin 500 ettei vielä mitään merkittävää aikuisten sarjoissa. Panin merkille että ainoa joka voitti erän häntä vastaan tuossa turnauksessa oli toinen nuori suomalainen.
Serena Williams on pelannut huomiota herättävässä tiukassa haalarissa. Se auttaa hänen veritulppiinsa ja omien sanojen mukaan hän saa olla kuin supersankari Marvelin Black Panther leffasta.
Serena oli lähellä kuolla synnytykseen ja on noista veritulpista kovasti kärsinyt.
Tenniksen lisäksi alkaneella viikolla on Paavo Nurmi Games Turussa yleisurheilussa ja NHL mestaruus saattaa jo ratketa.


Näin hienoja majakkakortteja ostin. Nuo on suomen majakkaseuran valmistamia ja kahdessa valokuvaaja on sama mies joka on perustanut facebookiin majakkasivuston. Mahtaako olla seuran puheenjohtaja sitten.
Kuvassa Gustu Hangosta, Jussarö sekä Sälgrund Kaskisten kunnasta.
Näiden myötä minulla on 26 kotimaisesta majakasta filateliaa tai kortteja.

Taikaviitta keräilyni keskeytyi nyt kun ostin netistä ja divarista kaiken mitä löytyi. Kaksi Roope-lehteä vielä on löytämättä. Keräyksessä on 1969-89 tehdyt taikaviitat joita on Suomessa julkaistu.
Jotain vielä jäi siihenkin sitten kerättävää.
Carl Barksia löytyi 1939 tehtyjen sanomalehti strippien kokoelma jossa on kolmessa tarinassa Barksin juoni. Vastaava 1938 vuoden kokoelma minulla jo oli. Näissä kahdessa on kaikki Barksin 30-luvun sarjakuvat. Vasta pelkkiä juonia oli tässä vaiheessa ennen kuin pääsi piirtämään.
744 Barksin sarjakuvasta puuttuu multa vaivaiset 16kpl.
Kasetteja tilasin netistä 12kpl tutulta myyjältä. Ei niistä sen enempää ennen kuin saapuvat. Postilla aina vähän tökkii ennen kun alkaa paketin seurannassa mitään tapahtumaan edes.
Nyt yritän olla tämän viikon tuhlaamatta ennen kun saapuu kelan tukia viikon päästä.
Pari uutta kolikkoa löytyi taas vaihtorahoista. Toinen oli Kreikasta.
Lähden nyt postilaatikolle katsomaan mitä sinne tuli.
Ainiin. Lätkäkorteissa pääkohteeni Toskalaa löytyi vuoden 2000 euro hockey turnauksen voittajien joukkuekuva. En tiennyt että Vesku oli siinä kortissa mukana. Tikkanen on samassa kuvassa. Toinen pelaaja ketä kerään.

Eipä muuta. Perjantaina on töissä virkistyspäivä. Lukemisiin viikon päästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti