maanantai 12. helmikuuta 2018

Flunssaa, kisoja ja keräilyä

Edellisen kirjoituksen jälkeen tuli flunssa ja piti ottaa töistä lomaa juuri kun edellisenä päivänä kehuin etten juuri sairastele. Koko viikko menikin toipuessa kun perjantaina kuume palasi. Pääsin kuitenkin nyt töihin melko terveenä. Ei onneksi tarvinut kanniskella mitään painavaa ja menin bussilla koko työmatkan.

Viikon paras juttu taisi olla Tesla urheiluauton lähettäminen avaruuteen. Kyydissä on kuskina nukke ja David Bowien Starman soi lakkaamatta autossa. Navigaattorissa lukee Don't Panic ja mukana on myös pyyhe eli maailman hauskimman kirjan Käsikirja Linnunradan Liftarille mukaisia vitsejä.

Olympialaisten alkaminen toinen iso asia maailmalla. Suomikin sai jo pari mitalia niin ei tarvi vajota itsesääliin.
Kaisalla kisat alkoi kuten yleensä eli penkin alle meni ja samalla mahikset takaa-ajo kisaan. Kaikki tämän tiesivät mutta ei oikein ääneen uskallettu sanoa. Kisastudiossakin ennen kisan alkua asiantuntija pakotettiin arvaamaan että Kaisa voittaa kisan. Ottaen huomioon että Kaisa on arvokisoissa voittanut vain kerran ja tälläkin kaudella vain kerran niin ei sitä nyt kovin todennäköisenä voinut pitää. Joku vedonlyöntifirmakin Kaisalle suurta menestystä povasi varmaan ihan sen perusteella että johtaa cupia.
Tämä on kyllä hankala aihe kun Kaisa on kuitenkin Suomen menestyneimpiä urheilijoita 2000-luvulla vaikka ne arvokisat menee aina mönkään. Ettei oikein suuresti voi haukkuakaan.
MM-kisoissa jos yhden pronssin aina saa kun matkoja on 4kpl joka vuosi, niin ei voi arvokisaonnistujaksi mitenkään sanoa. Paineet kun kasvaa olympialaisiin niin ei tule mitalia sitten ollenkaan.
Onhan kyllä eräs Janne Ahonenkin jäänyt ilman olympiamenestystä vaikka kaiken muun on voittanut.

Urheiluun liittyen voisi sanoa että SuomiLovessa juontajakaksikko kaivaa väkisin liikuttuneilta vierailta ”miltä nyt tuntuu” vastauksia. Yleisin vastaus on että en unohda tätä koskaan. Mikä nyt on suunnilleen sama kuin olympiavoittaja sanoisi ettei unohda koskaan tätä voittoa. Poliitikot unohtaa kaiken mitä ovat sanoneet mutta ei kai normaali ihminen sitä unohda että esiintyy isossa tv-ohjelmassa. Pöh.

Suomessa on juhlittu hieman Jypin CHL mestaruutta. Aikaisemmat sen liigan mestaruudet taisi mennä kaikki Ruotsiin tätä ennen.
Vähän enemmän on kuitenkin innostuttu Loimaalla pelattua lottoriviä jolla voitti 90miljoonaa. Se meni porukalle josta jokainen saa 18 miljoonaa.
Tuo on maksimipotti mitä voi eurojackpotissa voittaa ja on kai ennen jaettu vain kahdesti.
Chuck Norris piipahti Suomessa kuvaamassa Hesburgerin mainosta. Kai siitäkin joku innostui.

Lahden seudulla ainakin yksi mies on ollut iloinen eli Cheek. Tai murskakritiikit tuli kyllä leffalle mutta kansa käy katsomassa mikä kai tärkeintä on hänelle.
Hesarin kriitikko kirjoitti että Antti Holman Cheekhahmo on kuin Putouksen sketsihahmo jolla on huonommat vitsit.
Haukkumaan Lahessa pääsee myös kaupungin sähköisiä järjestelmiä jotka on hakkeroitu ja mikään ei toimi. Itselläni kirjasto vaikuttaa omaan elämääni eniten näistä. Varausjono ei etene etten saa uutta katsottavaa enkä tiedä koska pääsee palauttamaan noita lainojakaan.

Pitkään aikaan ei jäänyt unia mieleen mutta nyt on parin viikon ajalta muutama taas kirjattu ylös.
Olin ralliauton kyydissä ja katselin kun kuski polki hassua kaasupoljinta.
Menin kahden lossin kyydissä mutta ne oli erikoisia. Toinen oli tavallaan silta että sitä pitkin pysty ajamaan kovaa veden yli mutta lopussa piti pysähtyä puomin aukeamista odottamaan.
Toinen muuttui läppäsillaksi joka nousi pystyyn. Meidän auto ajoi sen ylös asti ja sitten veljeni hyppäsi sieltä ylhäältä pää edellä veteen.
Padasjoella kotona oli paljon ihmisiä koolla ja sauna kuumana. Tiesin että saunassa on lapsuuden ihastukseni Neve Campbell (scream kauhuleffojen tähti) enkä meinannut kehdata mennä sinne itse. Sitten kun menin lauteille niin siellä olikin vaan yksi sukulaismies.
Ajelin Lahdessa ympäri kaupungin etsien korttipeliporukkaa. Lopulta palasin kuitenkin kotiin ja mukana tuli kaksi mamua pihaan.
Kissa vartioi isoa kasaa Aku Ankkoja.
Miesporukka katseli kun pieni poika hirtettiin mutta kaikki käänsivät katseensa kuoleman hetkellä. Sitten kun köysi otettiin kaulasta pois niin poika heräsikin henkiin.

Aika karmea tuo viimeinen uni ja veikkaisin että se tuli lukemastani kirjasta, joka kertoi sadan vuoden takaisista kansalaissodan tapahtumista ja vankileireistä sodan jälkeen.

Uutta ohjelmaa pukkaa ruutuun tässä helmikuun aikana paljon. Nyt oli vuorossa pari tietovisaa. Haluatko miljonääriksi aloitti julkkisjaksolla. Homma meni kuin käsikirjoitettuna että eka pari pärjäsi hyvin ja meni pitkälle ja sitten tuli vuoroon koominen kaksikko joka viihdytti ja viivytteli ja vitsaili.
Toinen viihteellisempi kisa oli Stadi vastaan Lande. Sääntömuutoksena oli että väärästä vastauksesta ei saa enää miinuspisteitä joten aina kannattaa arvata.
Jannika B oli samana iltana sekä tuossa Jaajon julkkiskisassa että SuomiLoven kauden päätösartisti.
SuomiLovessa tulee ens viikolla vielä Sibeliustalon konsertti tätä kautta.
Areenasta sain katsottua teeman matkailuohjelmat Yaffan ja Kannisen vetämänä. Viihdyttäviä ja asiallisia ohjelmia molemmat. 6+7 jaksoa yhteensä.

Keräilyn maailmassa tajusin että omistan melkoisen harvinaisen ja arvokkaan disneyn korttisarjan. Ostin sen muutamalla kympillä kauan sitten ja nyt kun katsoin ebaysta hintaa niin pyynti kokonaiselle sarjalle oli 400 taalaa. Kerron sarjasta tarkemmin myöhemmin.
Suomalaisten kolikkojen sarjaan ostin uusimman erikoiskolikon jossa on linnun kuva. Ostamalla olen saanut nuo puuttuvat erikoiskolikot hankittua paitsi selvästi arvokkain ns risuraha puuttuu.
Lätkäkortteja ostin esimerkiksi ainoan Grönvallin kortin jossa hänellä on padasjokelainen Montreal maila kädessä ja pohjois-amerikkalaisen joukkueen edustuspaita päällä. Kerään tuollaisia kortteja joissa näkyy tuo maila kuvassa.
Sarjakuvakokoelmaan ostin yhden kovakantisen kirjan koska siinä on muutama ruutu joita ei Carl Barks kokoelmassani ollut vielä. Odottaa postissa noutamista.
Kipeänä oli aikaa tehdä nettiostoksia.
Kasetteja olen onnistunut aika paljon nyt ostamaan vaikka se on tullut vaikeammaksi innokkaiden kilpahuutajien vuoksi.
Tässä kuvassa tähän asti saapuneita ja lisää kuvia laitan sitten niistä jotka ei ole vielä kotiutuneet.



Suosikkini iskelmäpuolelta Tapsa Rautavaara ja hänen myydyin kokoelmansa (150 000kpl) vuodelta 1979. Tosin tuossa on vaan puolet siitä kokonaisuudesta.
Gary Mooren Live in Japan 80-luvun alkupuolelta. Tämä euroopan puolella julkaistu kasetti ilmestyi kyllä vasta 1986. Äänitteellä soittaa rumpuja Deep Purplen alkuperäisjäsen Ian Paice.
Suomessakin kovaan suosioon yltänyt saksalainen tanssipoppoo Bad Boys Blue ja heidän 1988 vuoden My Blue World. Bändin alkuperäinen laulaja siirtyi tämän levyn myötä sivuun.
ACDC yhtyeen 1978 vuoden Powerage. Halusin jonkin solisti Bon Scottin aikakauden kasetin myös niin ostin sitten tämän. Tämä on myös eka yhtye keneltä minulla on kolmelta eri vuosikymmeneltä kasetteja. Tällä äänitteellä merkittävintä oli että vuoteen 2014 asti heidän levyillään soittanut basisti aloitti bändissä.
1982 vuoden Dire Straits kasetti Love over Gold oli kuudessa maassa listaykkösenä kuten Britanniassa ja myi tuplaplatinaa siellä sekä Kanadassa.

Viime vuonna kaverilta saatu äänikirja Veikko Huovisen novelleista mahtuu tähän kuvaan myös. Vuosi on 1989.

Lopuksi vielä viime viikon katsojatilastoja. Putouksen suosiolle ei näy mitään loppua vaikka nelosen katsotuin ohjelma tuli samaan aikaan. Tavoittavuudessa putous voitti jopa olympiaurheilut.
Muutenkin maikkari oli kaikilla mittareilla laskien katsotuin mainoskanava.
Uusista ohjelmista kaksi jaksoa näytetty subin Radalla on ollut yllättävän suosittu. VR kun muuten on aika vihattu instanssi Suomessa niin kummasti niiden toiminnasta kertova sarja kiinnostaa.
Teemalla Ellan matkassa ja 10-osainen Vietnam dokumenttisarja ovat olleet menestys.
Sitäkin enemmän tuli katsojia klassikko länkkärille jonka unohdin tallentaa boksille.
TV5 olympialähetykset eivät ole tavoittaneet ihmisiä juurikaan mutta jääkiekon alkaessa tilanne lienee eri.
SuomiLove ei oikein jaksanut kauden loppuun asti kerätä katsojia.
Foxin huutokaupan metsästäjät suomiversio oli kanavan katsotuin ohjelma mutta ei mitään järin suurta menestystä.
X-factorin vaisun suosion kertoo parhaiten se että saman kanavan Stadi vastaan Lande sai suunnilleen saman verran katsojia. Ihan eri kaliiberin tuotantoja kuitenkin ovat.

Toivottavasti tämä flunssa nyt menee ohi kokonaan. Viikon loppuvaiheilla on tapaaminen seuraavan työpaikan tiimoilta ja odottelen että noi kirjaston palvelut alkaa taas toimimaan.
Ystävälläni on laskettu aika pian. Lapsen horoskooppimerkkikin on vielä epävarma.
Jännittäviä hetkiä kisojen seuraajille ja seuraavaan kertaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti