maanantai 19. helmikuuta 2018

Taas terve ja synttärit tulossa


Flunssa meni viimein ohi. Alkuperäisen taudin jälkeen alkanut jälkitauti kesti vielä yli viikon niin että olin noin 12 päivää yhteensä kipeänä. Sitten kun vielä nousi kuume takaisin niin se tappoi taudin enkä ole edes niistänyt kertaakaan pariin päivään. Räkä katosi kokonaan yhdessä yössä.
Vähän parempana päivänä pääsin tapaamaan kuntouttavan toimintani virkailijaa. Olen jonossa ensimmäinen uuteen kotipalvelutyöhön mutta ei voi tietää kauanko kestää siirto. Voi tulla koska vaan tai sitten menee 2 kuukauttakin.
Töissä oli jatkon kannalta iloinen jälleennäkeminen kun kolme viikkoa kadoksissa ollut työkamuni palasi takaisin. Hänkin oli ollut sairas pitkään. Myymälän puolella on mukavampi olla kun ei ole ainoa mies. Tänäänkin oli paljon ulos kannettavia huonekaluja niin selvisi ryhmätyönä helpommalla.
Odottelen myös koska ystäväni toinen vauva syntyy. Laskettu aika oli jo eilen. Kortti on onnittelua varten odottamassa.

Olympialaisissa Suomen saldo on nyt kolme pronssia kun viimeinen viikko alkanut. Muutama mitalin paikka on vielä olemassa kuten yhdistetyn viesti ja Iivo ja lätkä.
Kisojen pettyneimpiä suomalaisia on varmaan Mäkäräisen ohella toinen ikuinen epäonnistuja luistelija Poutala. Hän oli jo 8 vuotta sitten niukasti mitalin ulkopuolella ja niitä karvaita nelossijoja on tullut monesta arvokisasta. Tänä talvena tuli sitten se eka mitali EM-kisoista mutta nyt taas työmatkani aikana hän oli jäänyt 3sadasosan erolla neloseksi. Nyt ei jossiteltavaa sikäli jäänyt että parempaan ei pystynyt. Muut oli vaan kovempia.

Kisojen osallistujista mainittakoon että miesten sprintissä Suomea edusti Padasjokelaisen entisen hiihtäjän poika. Sellainenkin Padasjoen Sanomissa riittää isoon juttuun kun ei kovin paljon julkkiksia ole kylässä.
Curlingissa sen sijaan oli nainen joka on töissä Ylen puoli seitsemän ohjelmassa maskeerajana.

Hienoin hetki kisoissa on tähän asti ollut kun naislumilautailija voitti alppihiihdossa sivulajissaan kultaa sadasosan erolla. Hän laski kuuman ryhmän jälkeen kun mitalit piti olla jo jaettu. Maaliin tultuaan hän seisoskeli hämmentyneenä puoli minuuttia ennen kun joku kertoi hänen voittaneensa.
Suomalaisista urheilijoista ampumahiihtäjä Seppälä sijoittui kolme kertaa top25 sijoille mikä kotimaisen ampumahiihdon miesten tasolla on aika hieno venyminen.
Norjalaiset ovat jo rikkoneet edellisen ennätyksensä mitalien määrässä vaikka on melkein viikko jäljellä.
Yksi jenkkilegenda lumilautailussa sai jo kolmansissa kisoissa kultaa. Sotsissa jäi neljänneksi.


Keräilyssä viikko oli huima. Onneksi rahat riittivät ja uutta valuuttaa tilille saapui tänään.
Jos aloitetaan tavanomaisista niin yksi puuttuva Itävaltalainen kolikko tuli vaihtorahoissa.
Tammikuussa ilmestyneen lätkäsarjan kaikki Ilveksen kortit sain hankittua.

Näyttelijöiden nimmarikorteissa löysin uuden Game of Thrones sarjan josta ostin 4 nimmaria. Yhteensä on tuostakin tv-sarjasta nyt yli 10 nimmaria mulla. Rahaa noihin nimmareihin menee melkoisesti kun maksavat 10-30euroa kappale ja mulla on niitä yli 300kpl.
Huomasin myös että Mullan alla sarjasta on jo vuonna 2004 ilmestynyt nimmarikortteja. Niistä ostin yhden. Bondtyttöjen nimmareita myös yksi Casino Royalen nainen löytyi vaikka kallis olikin. Bond korttien kokoelmani on melkoisen mittava.

Majakoihin löyty puhelukortti Vaasan majakasta. En ole aiemmin tiennyt sellaisesta kortista.

Kasetteja ostin eniten koskaan viikon aikana. Kolmessa kaupassa yhteensä 17 kasettia. Osa on ihan suosikkejani kokoelmassani ja sitten paljon semmosta mitä ostin kun sai halvalla.
Laitan näistä osan vain tekstinä joskus ja osista kuvia kunhan saapuvat.

Huomasin että omistamani 52 kortin disneysarja on muutaman sadan arvoinen. Niitä sattui olemaan yhdellä noista kasettimyyjällä parikytä korttia muista vastaavista sarjoista. Ostin ne mukaan samaan pakettiin.


Kuvassa vasemmalla on viimeinen niistä 52 kortista taustapuolelta ja oikealla yksi irtokortti toisesta puolet pienemmästä sarjasta.
Huomenna haen postista nuo ostamani kortit ja niissä on ainakin Roope-setä kortteja.
Noita kortteja sai vain ostamalla kalliita sarjakuva-albumeja, joten ei niitä ole suuria määriä muilla kuin kovan luokan kerääjillä tai sarjakuvakauppiailla

Muutama uni viimeyöltä jäi mieleen. Moottoriaiheisia kaikki. Katselin pihalla olevaa moottoripyörää josta puuttui takarengas ja pelkäsin että joku varastaa sen.
Formulavarikolla oli jotain ongelmaa ja mies ampui oudolla pyssyllä sinistä maalia kovalla paineella.
Sitten hassuin uni missä ongin auton konepellin alta moottorin vierestä herne-maissi-paprikaa.

Katsojaluvuissa TV5 kanavalla oli komea viikko sikäli että kanavan lätkäottelua katsoi enemmän kuin mitään ylen olympialähetystä tai putousta tai ylen uutisia.
Viihdeohjelmissa Putouksen jälkeen selvä kakkonen oli Voice neloselta. Nuo molemmat sarjat ovat kestäneet vaikka kuinka kauan ja aina kiinnostaa katsojia.
Haluatko miljonääriksi jää puoleen samaan aikaan tulevan Putouksen katsojista.
Maikkarin oma yritys laulukisaan ei suju hyvin. Napakymppi saa tällä hetkellä saman suosion katsojaluvuissa samaan aikaan kilpailevalla kanavalta eikä maikkarin omien ohjelmien seassakaan tuo erotu edukseen juurikaan.
Viikon katsojapiikkejä oli Arto Nybergilla. Varmaan taas samasta syystä kun edellisellä kerralla jolloin oli myös seksihäirinnästä syytetty mies haastattelussa.
Uutta ohjelmaa alkoi Huutokauppakeisari joka aina kauden ekalla jaksolla ainakin saa kovat lukemat. Melko hyvin aloitti myös TV5 kanavan viihdeohjelma Anna sen soida. Kun suhteuttaa asian tuon kanavan normaaleihin katsojalukuihin.
Nelosella oli ensinäytös Force Awakens Star Wars leffaan jonka katsojaluvut oli melko vaisut odotuksiin nähden.

Viikon ohjelmista puoli seitsemässä oli miesjuontajaa tuuramassa jokaisessa jaksossa joku ylen uutisankkuri.
Huutokauppakeisarissa oli juhlajakso jossa aina huutokaupassa mukana oleva Erkki nostettiin vähän enemmän mukaan ohjelmaan. Muutamaa muutakin henkilöä seurataan tällä kaudella noiden päähenkilöjen lisäksi.
Tuo Erkki on nykyään naapurikaupunki Saarijärven toiseksi tunnetuin mies Kiminkisen jälkeen. Äitini puolelta sukuni on tuolta kotoisin niin se on vähän kuin yksi kotipaikoistani Suomessa.
X-Filesin uudet jaksot katosivat jonnekin Foxilta. Neljä jaksoa pitäisi vielä tulla joskus.
Subilla on taas tuo ilmiö Simpsonien uusilla jaksoilla ettei se ole viikon katsotuin Simpsons jakso.
Suomiloven loppukonsertissa Lahen Sibbetalolla kauden suosituimmaksi rakkauslauluksi valittiin Reino Nordinin kappale.

Monta kuukautta olen Heidi Köngäksen tuotantoa lukenut ja nyt on kaikki 7 hänen romaaniaan luettu. Suunnilleen 30 kirjailijalta olen koko suomeksi ilmestyneen tuotannon lukenut jos otetaan huomioon sellaiset joilta on ainakin 3 kirjaa tullut tähän asti.
Kirjasto alkoi toimimaan sen verran että sain lainaan HBO hittisarjan Westworld. Kirjaston netti ei toimi vieläkään ettei voi uutta katsottavaa varata.

Viime viikolla ilmoitettiin että parin kuun päästä Lahteen tulee yksi suosikeistani kotimaisista metallibändeistä. Enkä ole heitä livenä nähnyt koskaan. 25 euroa kai lippu maksaisi että voisin vaikka innostua yleisön sekaan menemään. Ihan keskustassa musaklubilla sijaitsee keikkapaikka.

Tällä viikolla mulla olis synttäritkin. En tiedä miten sitä juhlistan. Tuskinpa kovin repäisevästi. En ole koskaan lapsuuden jälkeen synttäreitäni mitenkään viettänyt. 40v päivänä tapasin muutaman työkaverin kirjastossa missä sain heiltä lahjoja.

Juhlikaa te muut minunkin puolesta vaikkei suurempaa syytä olisikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti