maanantai 11. joulukuuta 2017

Unirytmi heittelee laidasta laitaan.

Veronpalautukset tulivat ajallaan tilille ja niitä pitäisi olla vielä säästössä joulun aikaan mukavasti, vaikka kovasti tuhlailinkin.
Helpotusta rahatilanteeseen tuli myös kun tilille ilmaantui korvaus kuukauden bussikortista.
Ekojen työpäivien jälkeen en oikein malttanut nukkua öisin riittävästi mutta sitten loppuviikkona makailin taas huimia aikoja. Kaamosaika väsyttää.
Tänään töissä joutu kantamaan raskasta sohvaa pari kerrosta ylöspäin. Sai kuntoilua kaupanpäälle ilman salikorttia.
Olen töissä jutellut lähinnä naisten ja asiakkaiden kanssa mutta tänään myös huonekalumiesten kanssa moneen tutustuin.
Yhden sohvankin sain kaupaksi. Oli ihan sopivasti hommia nyt niin ei tullut aika pitkäksi.

Suomen synttäritkin meni mulla aika pitkälti makaillessa. En osallistunut mihinkään tapahtumaan ja linnan juhlia katselin vain hetken ennen kun nukahdin.
Yhteen juhla-ateriaan oli kutsu Sibeliustalolle mutten oikein pidä juhlista. Kuulemma oli melkoiset herkut tarjolla.
Oli aika herkistynyt olo kun näki miten Suomea huomioitiin maailmalla. Monet kuuluisat rakennukset valaistiin siniseksi, kuten Italiassa Colosseum.
Linnassa Minttu Räikkönen oli ilmeisesti illan kuningatar ja Alman leijonakoru herätti huomiota. Tuo leijonasymboli kun on varastettu rasistien käyttöön niin ei tavallinen isänmaallinen ihminen enää kehtaa sellaista käyttää.
Olihan siellä nahkahousutkin mutta 80-vuotiaan Seela Sellan tapauksessa ne ei oikein säväyttäneet.
Litmasen emännän asua arvosteltiin.

Viime viikolla keskustelin kahden ihmisen kanssa, ketkä tunsin joskus muinaisessa menneisyydestäni. Toinen oli 10v sitten samalla kuntoutuskurssilla, jonka kautta palasin työelämään.
Toinen asui Padasjoella naapurissani muutaman vuoden.

Unia ei kahteen viikkoon ole mieleen juurikaan jäänyt. Välillä pyörii mielessä koko yön jokin uni mutta sitten kun nousee ylös, ei enää muista sitä.
Jotain on ylös saatu kirjattua kuitenkin.
Juoksin rappusia ylös ja varoin etten kompastuisi.
Näin kuvan itsestäni kuntosalilla ja ihmettelin miten isot hauikset minulla oli.
Katselin pornoa tietokoneelta ja suljin sivuja sitä mukaan kun niitä aukesi uusia, ettei kukaan yllättäisi minua.
Menin kauppaan jossa oli suomalaisia postimerkkejä lattialla ja hyllyssä kaikkea mitä minulta puuttuu. Tunne oli kuin lapsella karkkikaupassa. Jossain vaiheessa huomasin että merkkejä voi pölliä omaan kansiooni vaivihkaan eikä ketään kiinnosta.
Olin pättänyt etten enää osta tänä vuonna näyttelijöiden kortteja mutta unessa huomasin että olin sittenkin niitä hankkinut lisää.
Viime yönä sovin työpaikalle jotain isänmaallisia keskusteluja tiettyyn kellonaikaan ja mietin että saapuuko kukaan paikalle.

Syyskauden tv-ohjelmistoa menee tauolle joka viikko paljon. Nyt päättyi neloselta Stand up ja Haluatko miljonääriksi, ylen sohvaperunat, maikkarilta Tähdet, tähdet ja mestareiden mestari.
Noista ohjelmista muutama huomio. Sohviksien uusi kaksikko, hipsteripariskunta olivatkin sisaruksia. Heillä on tapana alkaa juomaan alkoholia siinä vaiheessa kun katsottava ohjelma on liian nolostuttavan huonoa.
Yksi stand upin päätösjakson esitys oli osittain sama minkä olen jo nähnyt ennenkin. Aika noloa ettei keksi uutta materiaalia.
Jos joku ei sitä vielä tiedä niin nuo Jaajon ohjelmat ei kuvata lauantaina vaikka siinä aina sanotaan että hyvää lauantaita. Jaksoja kuvataan muutamassa päivässä monta peräkkäin joten sekin on teatteria että kilpailija olisi viikon verran valmistautunut, jos jatkaa seuraavassa jaksossa.
Elias voitti Tähdet tähdet eli kaikkina neljänä vuotena mies on voittanut.
Mestareiden mestari toisella kaudella oli hiihtäjä Jauhojärvi.

Uutta alkoi SuomiLove. 11 jaksoa on luvassa nyt neljännellä kaudella. Ekassa jaksossa oli jo kovat esiintyjät. Cheek, Ultra Bra ja Sillanpää esim.
Urheilusuomen jaksossa parasta oli Marja-Liisalle lähetetyt vihapostit. Yksi kortti näytettiin ja siinä luki: Lehmille on oma osasto maatalousnäyttelyssä. Haista paska!

Omassa sarjojen katselussa sain Mullan alla ekan kauden katsottua kirjaston levyltä. En heti lainaa niitä lisää vaan katson ensin divarista ostamani stargate atlantiksen päätöskauden. En ole nähnyt jaksoakaan tuota sarjaa ja katson nyt ensin sen päätöksen. Myyjä oli kovasti sitä mieltä että eka kausi pitäisi ensin nähdä mutta kun sillä ei ollut sellaista.
Californicationia ostin aiemmin samasta paikasta ja sen ekat neljä kautta on nyt katsottu. Neljännellä kaudella paljaiden tissien määrää oli eniten minun näkemistäni kausista. Mukana on myös kaunis Carla Gugino mutta hän on kai niin suuri tähti ettei tarvinut olla alasti. Noinhan se menee että pitää säväyttää alastomuudella mutta jos on vakavasti otettava tähti niin ei tarvitse.

Minulla on myös kirjastossa varattuna peräti 5 sarjakuvaan perustuvaa elokuvaa joita tässä pikkuhiljaa pitäisi saapua katsottavaksi.

Fox ilmoitti että tammikuussa tulee uusia X-files jaksoja. Teema ei ole päättänyt vielä milloin tulee viimeinen Batmanin kausi jos tulee ollenkaan.
Game of thronesin viimeinen lyhyt kausi ei valmistu vielä ensi vuonna. Eli vasta 2019 päättyy se sarja. Yksi jo tehty kausihan on vielä suomen ilmaiskanavilla esittämättä.
Uusista Twin Peaksin jaksoista en tykkää yhtään. Ne olisi kyllä helppo tallentaa boksille talteen koska lähetys on laitettu täsmälleen aikataulun mukaiseksi. Tallentavat boksit kun tallentavat ohjelmat kellon mukaan eikä sen milloin ohjelma oikeasti tulee.

Urheilussa Markkasen Chicago voitti kaksi ottelua peräkkäin mutta on silti liigan jumbo.
Pulkkanen paranti toisessa golfin euroopan tourin kisassaan huomattavasti ekan räpellyksen jälkeen ja oli ihan kärkisijoilla koko kisan. Kolmos sija tuli lopulta.
Englannin jalkapallossa oli samana iltana sekä Manchesterin että Liverpoolin paikallisottelut.
Naisten salibandyssa Suomi ei onnistunut vieläkään voittamaan Ruotsia MM-finaalissa. Tälläkin kertaa tappio tuli rankkareissa.
Ottelun jälkeisessä haastattelussa intouduttiin hurmiolliseen hehkuttamiseen miten mahtava turnaus tämä oli. Ei se kakkossija nyt niin maailman mahtavin saavutus ollut kun lajia harrastetaan suunnilleen vaan kahdessa maassa.

Keräilyä voi harrastaa vaikka millä tavalla. Padasjoella kävi Ruotsissa asuva suomalainen mies joka haluaa käydä mahdollisimman monessa leffateatterissa.
1100 paikassa oli jo käyty.
Padasjoen Sonnirokkiin kesän esiintyjät julkistettiin. Kolme esiintyjää on samat kuin viimeksikin ja vain Jannika B tulee uutena.

Omassa keräilyssäni vuoden viimeinen näyttelijän nimmari saapui ja tein kuvien kera esittelyn näistä 26 kortista, jotka vuoden aikana ostin. 2 oli Suomesta ostettuja ja loput ebaysta ulkomailta. Korttikerääjien foorumille laitoin tuon esittelyn.
Tenniskortteja olen viime viikkoina ostellut todella paljon. 13 kpl nopeasti laskettuna. Yhtä ainakin vielä yritän lisää. Näissä korteissa on pelaajan nimmari tai virallisessa turnauksessa käytetyn peliasun palanen. Olemassa on myös otteluissa käytettyjä palloja pelaajan nimmarilla. Sellaisia en ole hankkinut yhtään.

Kesällä ostelin viime vuoden tuotantoa, niin tämän vuoden puolella on tosi paljon tullut näitä.

Laitetaan tähän nyt kuva Jarkko Niemisen nimmareistani joita on kertynyt kuusi erilaista.


Uusin on tuo jossa suomenlippu ja tuo missä on kaksi pelaajaa samassa kortissa on vain 10-kappaleen painosmäärällä.
Kahdessa on sama kuva mutta ovat ihan eri kortteja kuitenkin.

Kolme kirjaakin olen nyt ostellut kun kirppiksillä olen pyörinyt. Luen loppuvuoden Heidi Köngäksen historiallisia kirjoja. Hänestä on telkkarissakin jotain ohjelmaa tässä lähiaikoina.

Näkemiin taas ensiviikkoon. Kirjoitin tämän enimmäkseen valmiiksi taas jo viikonloppuna. Aamulla lisäilin ja nyt töiden jälkeen tein loppuun.
Nyhtökauraa otin töistä mukaan tällä kertaa ja jotain muusieinestä. Sellaista maistellaan tänään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti