maanantai 16. lokakuuta 2017

Itselläkin terveysongelmia vähän

Uniongelmat meinaa palata ainakin sillä tavalla että pitää tulla ajoissa kotiin. Toistuvasti on unet kadonneet jos tulen vasta yhdeksän aikaan kotiin. Lisäksi noissa illanvietoissani palasi vuoden tauon jälkeen häiritsevät tärinät korttia pelaillessa ja hikoilukin on ollut melkoista.
Noiden seikkojen takia olen mieluummin ollutkin omissa oloissani kotosalla. Aika ei ole tullut pitkäksi kun on ollut monta kirjaa ja leffaa lainassa samaan aikaan ja viisituntinen tv-sarjakin.
Television tarjonnasta olen samalla jättänyt turhemmat viihdeohjelmat katsomatta. Keskityn muutamaan parhaaseen.
Keräilyn maailmassa aikaa menee aina mukavasti ja muut päivittäiset rutiinit.
Toivottavasti nuo oireeni helpottavat sitten kun työelämään taas pitäisi palata. Ei ole vielä kuntouttavasta työtoiminnasta mitään kuulunut kyllä.

Männäviikolla nousi kova kohu kirjasta ja sen kirjoittajasta. Mies julisti rehellisesti ettei edes halua töitä ja kikkailee kelan tuet itselleen. Kirjoitti siitä kirjan ja sai tuolla julkisuudellaan mahtavan mainosarvon kirjan myyntiä varten. Ei paljon haittaa että ainakin hetkeksi kela ottaa rahat pois.
Eihän tuo nyt niin tavatonta ole. Monet ovat jääneet sossun elätettäväksi tai elävät vaikkapa vanhempien rahoilla. Eräs kaverini rahoittaa pitkälti vedonlyönnillä elämänsä. Sitten jos on vähän mielenterveyden kanssa ongelmia niin ei työmarkkinat suuresti kaipaa, eikä itse suuresti sinne suuntaan hakeudu.

Viimeksi kerroin äitini terveysongelmista. Nyt käy jo pyörällä kaupassa itse, että on toipunut hyvin. Mummo kuoli suolisyöpään niin vähän pelästyttää, kun äiti joutuu vatsavaivojen takia sairaalaan.

----

Mennäänpä viikon urheilutapahtumiin.
Jalkapallossa huuhkajat sai vielä tasapelin viimeiseen otteluun. 8 pistettä viimeiseen 4 otteluun että toivoa on jos samaan päästäisiin siinä vaiheessa kun karsinnat vasta ovat alussa. Sitten kun peleillä on merkitystä niin ei kestetä paineita.
Islanti pääsi EM-kisojen tapaan myös MM-kisoihin. Ja Hollanti jäi taas ulos. Amerikan suunnalta Panama on ekaa kertaa kisoissa mukana.

Tenniksessä oli Masters turnaus. Federer voitti Nadalin finaalissa. Hänestä tuli ensimmäinen 36-vuotias mies joka voittaa tuon tasoisen turnauksen. Hurja mies. Jätti massakauden väliin ja on silti rankingin kakkosena.
Nadal olisi voittaessaan mennyt Djokovicin ohitse mastersturnausten mestaruuksissa. Nyt ovat tasoissa.
Nelinpelissä Kontinen-Peers pari voitti. Tämä oli neljäs kerta vuoden sisällä kun voittivat jonkin merkittävän turnauksen. 14 tuollaista isoa turnausta, jossa kaikki terveenä olevat parhaat ovat mukana on olemassa. Nelinpelissä on tasaisia otteluita ja harvoin kukaan dominoi kovin paljoa. Turnausten voittajat vaihtelevat.
Dopinginpannan jälkeen kentille paluuta yrittävä Sharapova sai ensimmäisen turnausvoiton paluunsa jälkeen. Ei ollut mikään kovin merkittävän tasoinen kisa kylläkään.

Triathlon ei ole kovin iso laji mutta jonkinlaista arvostusta nyt käyty Ironman kisa omaa. 9 tuntinen äärinmäinen rääkki maailman kovakuntoisimmilla urheilijoilla. Naisten sarjassa viidenneksi pääsi suomalainen nainen, kuten vuosi sittenkin. Nyt aika parani hieman mutta vatsaongelmien vuoksi ei palkintopallille asti riittänyt voimat.

Golfin haastajakiertueella pelaava T. Pulkkanen on viime aikoina pärjännyt sen verran hyvin että hän on rankingin perusteella suomen ykköspelaaja tällä hetkellä. Vaikka pelaa vasta ensi vuonna varsinaisella euroopan kiertueella. Sijoitus on 187. että siitä vähän Suomen golfin nykytasoa. Ilonenhan oli parhaimmillaan 50 parhaan joukossa.

Omien suosikkijoukkueitteni peleissä on ollut hyvää ja huonoa. Veikkausliigassa mitaleista ja eurokentille pääsystä taistelee Ilves Tampereelta. Jumbo JJK:ta vastaan tuli harmittava maaliton tasapeli ja niin näytti käyvän sarjassa kakkosena olevaan Kupsia vastaankin. Mutta jatkominuuteilla tuli sitten 1-0 voittomaali.
Pari peliä jäljellä ja tilanne on todella tasaista vaikka mestaruus menikin helsinkiin reilulla erolla.
SM-liigan ilves pelasi myös jumboa vastaan tasan mutta voitti rankkarit ja sai siitä kaksi pistettä. Voittoputki katkesi sitten Lahen Pelsuja vastaan.
Englannin jalkapallossa suosikkini Wednesday pelasi sekin jumboa vastaan. Siinä kävi niin että tuo jumbo Bolton sai vasta kauden ekan voittonsa 12. pelissä.
Jännä juttu että sarjaan noussut paikallisvastustaja Sheffieldin kaupungista keikkuu aivan kärkisijoilla. Olisi aika pommi jos nousee valioliigaan ekalla yrittämällään, kun Wednesday on parikytä vuotta yrittänyt samaa.

Jokereiden voittoputki on jo pitempi kuin SM-Liigan aikoina koskaan. Seuraavat kaksi vastustajaa ovat pahimmat mahdolliset että nyt luulisi putken katkeavan.
----

Uusia ohjelmia telkkariin tuli ainakin kaksi. Pikkukanaville. Kauneusleikkauksista kertova ohjelma Avalle. Tässä tapauksessa ihmisille jotka oikeasti tarvitsevat sellaisia.
TV5 kanavalle taas yksi tuollainen seuranta reality. Pääosassa tällä kertaa kauppias Sampo.
Uudemmista ohjelmista ykkösen eränkävijät saa hyvin katsojia kuten kanavan koko sunnuntai muutenkin.
Viimeksi mainitsin monta ylen suosikkia jotka ovat menettäneet katsojansa. Samaan sarjaan voisi laittaa MOT ja arkisin viiden ja kuuden välillä tulevat englanninkieliset sarjat.
Tosin nämäkin olisivat ihan kovia lukuja jollain toisella kanavalla.
Katsotuimpien ohjelmien joukossa ei ollut mitään uutta. Jaajon miljoonajahti pärjäsi taas parhaiten ja korpelan kujanjuoksu sekä Vain elämää samalla tasolla. Ylen uutisia unohtamatta.
Nyt olikin poikkeuksellisen tasokas jakso Jaajolla, kun molemmat kisaajat saivat vähintään kymppitonnin. Vähän ihmetytti kysymysten tasot kun 2000e kohdalla oli ihan mahdoton kysymys, jossa piti tietää millä nimellä alastomuuden pelkoa kutsutaan. Sitten samalta kisaajalta kysytään kymppitonnissa ihan helppo: mikä juoksumatka on 10-ottelun päätöslajina yleisurheilussa.

Lainassa olevista leffoista olen kaksi ehtinyt katsoa. Scifileffa Ghost in the Shell perustuu japanilaiseen piirrosleffaan. Oudointa siinä on että japanilaisella robotilla on amerikkalaisen naisen kasvot ja tässä tapauksessa myös rinnat. Ihonmyötäisissä asuissa Scarlett Johanssenin muodot.
Hänen tissinsä on ilmeisesti jossain äänestyksessä valittu hollywoodin parhaiksi. Ainakin näin sanottiin kirjassa, jonka sain 40v lahjaksi. Siinä mies tapaa naisen, joka on tuon filmitähden kaksoisolento.
Leffa oli ihan ok. Filosofista ja moraalista tulevaisuuden maailmaa missä robotille onnistutaan laittamaan ihmisen aivot.
Toinen leffa oli kauhua. Sama käsikirjoittaja/ohjaaja kuin vaikkapa kuudes aisti, signs, unbrokable tai village leffoissa. Hänen leffoissaan on aina jokin yllättävä loppu, joka paljastaa mistä kaikessa on oikeasti ollut kyse.
Leffa kertoi miehestä jolla on 23 sivupersoonaa. Muutama noista ottaa vangiksi kolme teinityttöä ja sitten odotetaan että uusi sivupersoona nimeltä peto syntyy. Nuo persoonat kilpailevat siitä että kuka saa olla "valossa" eli se voimassa oleva persoona.
Ihan ok tuokin leffa mutta ei kyllä yhtään auta siinä että mielenterveysongelmaisia pelätään ja kartetaan.

Huomasin että tulevissa DC comicsin isoissa leffoissa nimmarikokoelmassani oleva JK Simmons esittää Gothamin poliisipäällikö Gordonia. Minulla on lista nimmareistani jotka ovat esittäneet marvelin tai DC comicsin alkuperäistä sarjishahmoa. Tuo mies on aiemmin esittänyt myös spiderman leffoissa hämiksen pomoa lehtitalossa.
---

Sekalaisissa aiheissa taas pukkaa elämäkertaa. Nightwishin basisti Marco Hietalalta tällä kertaa. Mies on sikäli kiinnostava että oli jo 80-luvulla perustamassa suomen ensimmäisiä vakavasti otettavaa hevibändiä. Tarot nimeltään. Stonen kanssa olivat ehdottomasti pioneereja tuolla saralla.
Kirjassaan hän kertoi että Tarja Turunen oli jo päättänyt jättää bändin siinä vaiheessa kun potkut annettiin. Ei olisi enää suostunut usan kiertueelle lähteä vaikka yhden levyn olisi äänittänyt.
Marco kuuluu myös mielenvikaisten muusikoiden ryhmään. Masennusta sairastaa.

Kuvankäsittelyjen maailmassa on menty siihen pisteeseen että fanit ja jopa itse Kardashdian järkyttyi kun esille tuli aito kuva hänen selluliiteistään. Kim ei suostunut uskomaan itsekään että näyttää tuolta.
Myös Madonnan kuvankäsittelyt alkavat herättämään raivoa. Ei osaa vanhentua arvokkaasti vaan kaikki leikkaukset otetaan käyttöön ja photoshopilla loput vielä.

Salesta on tullut melkoinen diktaattori. Tosin hänestä pidetään ihan aidosti. Suosio on kovempi kuin Putinilla, ihan vaan olemalla hyvä johtaja. Tosin Salen ei tarvi päättää mistään että on sikäli helpompaa. Vauvauutistakin kerrottiin telkun pääuutisissa siihen malliin, että on meillä muutama pääuutinen mutta mennään ensin oikeasti tärkeään uutiseen eli vauvaan.
Noin viikon uutisissa esiintyi muusikot jotka sanoittavat kappaleensa vauva.fi sivun kirjoituksilla. Nyt oli vuorossa Salen vauvakommentit.

Viimeksi lukemissani kirjoissa oli ihan sama aihe. Hassua että toinen oli japanilainen Murakami ja toinen suomalainen Kauko Röyhkä. Eikä tuo suomalainen ollut yhtään huonompi. Murakami on se mies jota aina veikataan nobelin voittajaksi, mutta toinen japanilaissyntyinen mies yllättäen voittikin nyt. Tuskin ihan heti kahta japanilaista voi valita, että mahdollisuudet heikkeni.

Suomen Sofi Oksanen kirjoitti avoimen kirjeen Trumpin rouvalle ja kehoitti häntä olemaan enemmän itsenäisen naisen roolimalli. Muuten hän vaan mainostaa itätyttökauppiaille että sieltä suunnalta saa kuuliaisia nättejä tyttöjä jotka tottelevat miestään hiljaa.
Viime viikolla olikin kansainvälinen tyttöjen päivä sekä myös maailman mielenterveyspäivä.

---

Padasjoen suunnalta en ole nyt paikallista lehteä päässyt lukemaan mutta Lahesta pääsi otsikoihin mahtavan kokoinen grilliannos jonka nimi taisi olla sydänkohtaus. Tuo lapin-Sampo teki vielä isomman annoksen nimeltä äkkikuolema. Siinä ei enää ollut mitään järkeä kun sitä ei yksin jaksa kukaan syödä.

Kehittelen tähän pitkästä aikaa TOP-listan viime viikon Batman jakson innoittamana. Siinä oli taas Julie Newmarin esittämä kissanainen mukana. Hän taitaa olla suosikkini tv-sarjojen naishahmoista.

Tässä listaa:

1. Batman Catwoman Julie Newmar
2. Alias pääosa Jennifer Garner
3. Hill Street Blues päällikön vaimo Veronica Hamel
4. Star Trek the next generation Marina Sirtis/neuvonantaja Troi
5. Game of Thrones lohikäärmeäiti Emilia Clarke
6. Twin Peaks Sherilynn Fenn/Audrey Horne
7. Castlen naispääosa Stana Katic
8. Fireflyn nuori mekaanikko Jewel Staite

Tässä kerralla kahden viikon aikana muistiin kirjoitettuja uniani. Yksi railakas seksiuni oli jonka yksityiskohdat unohdin mutta herättyäni olin sitä mieltä että unessa oli yksi facebookkavereistani. Todennäköisesti vain nimi oli mukana eikä mitään ulkonäöstä.

Veljeni oli kahdessa unessani. Toisessa hän oli niin huumeissa että häiritsi yötäni. Olisin halunnut nukkua tai katsoa pornoa mutta hän heilui ympäriinsä häiritsemässä.
Toisessa unessa hän oli vanginnut minut syntymäkotiini kunnes päätti hypätä ikkunan läpi voltilla. Loukkasi itsensä sen verran että pääsin pakenemaan bussilla Tampereelle. Koska oli yö, kaikki paikat olivat kiinni perille päästyäni.
Siskoni oli yhdessä unessa jossa matkustettiin autolla ja tie oli todella mutkainen. Arvailtiin että kuka oksentaa ekana ja siskoni ehti ensin.

Yksi lempiuneni on sellainen missä liitelen sukkasillani luistellen lattialla jossain missä on paljon ihmisiä (kuten koulu) ja väistelen niitä ihmisiä. Ennen näin myös lentounia mutta niitä ei enää ole ollut aikoihin.
Nyt tämä luistelu-uni oli ravintolassa jossa oli blackjack-pöytä ja näytin mallia jossain tietokonepelissä.

Muita unia oli että otin ilveksen pennun metsästä mukaan kotiini, löysin motörhead c-kasetteja (joita olen etsinyt ostettavaksi kasettikokoelmaani) ja suomi pelasi lätkää venäjää vastaan. Aluksi suomi hallitsi mielin määrin mutta sitten kiekko alkoi pyörimään suomen maalilla.

----

Lopuksi taas keräilyyn.
Kun nyt otin ekan kerran vastaan kolikon kokoelmiini ilman että se tuli sattumanvaraisesti kierrosta. Päätin ostaa puuttuvat kotimaiset erikoiskakkoset. Niitä saa suunnilleen 2,50 hintaa kappale ettei voi sanoa että mitään keräilyarvoa niillä olisi. Ainakaan tuollaisilla kierrosta poimituilla. Henkilökohtaista kunniaa voi repiä enemmän siitä että löytää niitä kierrosta. Teenkin eri listan sattumalta löydetyille ja vartavasten hankituille.
390kpl erilaista on mulla noita kierrosta poimittuja. 19 eri maasta. Puuttuu vain vatikaani, monaco, san marino ja andorra.
Noista kotimaisista erikoiskakkosista ensimmäinen jota kutsutaan risurahaksi on käsittämättömän hinnakas. Suunnilleen 20e pitää maksaa siitä. Sitä en ihan heti ole hankkimassa mutta nuo muut puuttuvat varmaan pikkuhiljaa.
Otin myös kohteeksi kerätä mahdollisimman monta 2007 ilmestyneestä rooman sopimuksen kolikosta. Se on painettu 13 eri maassa joista Slovenia vaikuttaa aika hankalalta. Itselläni oli valmiiksi espanjan ja ranskan versiot ja tilasin 4 muuta yhdeltä huutonetin myyjältä nyt aluksi.

Majakkakeräilyssäni sain kolme uutta korttia, joista yksi tuli ilmaiseksi bonuksena. Minulla on nyt 24 kotimaisesta majakasta kortti tai filateliaa. Sellaisia varsinaisia majakoita joissa on valo.
Suuntaa antaa wikipedian lista jossa on 60 majakkaa että kerättävää vielä löytyy.
Tässä nuo uudet majakkani, jotka tuli 84 vuotiaalta mummelilta huutonetistä.
Norrskär ja Strömminngbådan ovat molemmat merenkurkun suunnalta ja saman naismaalarin akvarelleja. Maalahti ja Mustasaari ovat kunnat joiden alueella nuo sijaitsevat.
Kolmas kortti on puolikas mutta kelpaa hyvin. Kaskisen kunnan matkailumainos ja majakka on Sälgrundin saarella.

Tässähän tämä maanantai taas meni kirjoitellessa. Lukijamäärät on niin pienet mulla ettei voi tästä ammattia tehdä mutta ei tätä ehtisi jos töissä kävisi täydet tunnit.

Näkemiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti