maanantai 3. heinäkuuta 2017

Heinäkuu

Uusi viikko taas alkanut. Rahatilanteeseen vaikuttavia asioita on tässä alkuviikosta positiivisessa mielessä. Psykiatrinen hoitajani oli sitä mieltä etten mä voi tulla taloudellisesti toimeen. Se on muutenkin aina jotain mieltä mun tilanteestani, yleensä sitä, etten voi tulla toimeen itseni kanssa ja sitten lopuksi sanoo kuitenkin että mulla menee niin hyvin ettei ole tarvetta kovin usein käydä. Vähän ristiriitaista.
Sovin myös että aloitan torstaina käymään vapaaehtoisena eräässä hoivakodissa. Mölkyn vetoa olisi ekana tarjolla.
Perinteiset kesäsynttäritkin oli suvun parissa. 7v tuli nyt täyteen sankarilla. Odottaa innolla koulun alkua.

Edellinen viikonloppu oli ilmeisesti kesän vilkkain tapahtumien puolesta.
Kansaa veti paikalle ainakin Provinssirock Seinäjoella, suviseurat Porissa, Tuska Helsingissä, missä HIM houkutteli ihmisiä viimeisimmillä keikoillaan.
Hesassa oli myös pridekulkue ja Hämeenlinnassa Guns N Roses, tai ainakin 3kpl bändin alkuperäisjäsenistä.
Padasjoen oma kesän kohokohta Sahtimarkkinat oli samaan aikaan ja Kääriäisen Jorma esiintyi.
Lahdessa muutama ihminen jonotti ilmaista makkaraa torilla Lidlin grillimaisteri kiertueella. Benjamin Peltonen esiintyi ilmeisesti siellä.
Ja minä olin siis näistä kaikista mahdollisuuksista siellä 7v kemuissa.
Tosta Gunnareiden keikasta uutisoitiin että ihmiset olivat raivoissaan kun piti jonottaa niin kauan ja sitten kalja loppui. Siis haloo! Jos Gunnarit tulee 20vuoden tauon jälkeen niin tärkeintä on että kaljaa riittää. Koko keikka heti pilalla. Hohhoijaa.

Ja tässä vaiheessa mulla on sauna kuumana niin käväisen siellä...

Ulkona alko satamaan, viilentää saunan jälkeen sisäilmaa. Tässä kämpässä on pakko pitää parvekkeen ovea auki tai nousee 28 asteeseen sisälämpö kesällä. Ei ole siitä huolimatta kärpäsiä tai ampiaisia tullut ainoatakaan sisään tänä kesänä.

----

Penny Dreadful on nyt katsottu kaikki 3 tuotantokautta. Eka kausi oli aika tylsä mutta sitten parani meininki loppua kohden. Viimeisellä kaudella kirjallisuudesta tuttuja hahmoja oli uutena mukana tohtori Jekyll sekä Draculan orja Renfield.

Tällä viikolla pitäisi päästä katsomaan kirjaston levyiltä rikossarja Justifiedia. Jos edellinen lainaaja palauttaa ajallaan.
Samalla katselen Nikke Knattertonia youtubesta.

Dr Who:n kymmenes kausi päättyi tunnin mittaiseen jaksoon joka oli tuottaja Moffatin itse käsikirjoittama. Periviholliset cybermenit oli vastustajina.
Tuolla kaudella ei päävastustaja Dalekeista ollut harmeja. Ne vain vilautettiin yhdessä jaksossa mutta eivät tällä kertaa varsinaisesti hyökänneet ketään vastaan.
Kausi oli aika viihdyttävä esimerkiksi Matt Lucasin esittämän koomisen apulaisen ansiosta. Hänet muistetaan suomessa ainakin pikku britannia sarjasta ennestään.
Tulevaan jouluspesiaaliin tulee vierailijaksi esim harry potterista tuttu miesnäyttelijä.

Kesän vaisuissa katsojaluvuissa suomen katsotuimmaksi jenkkisarjaksi nousi tällä viikolla foxin CSI Miami.
Eurooppalaisissa sarjoissa ykkösenä jatkaa saksalaisdekkari syyttäjä.

Leffoja katsoin pitkästä aikaa. Boxilla oli tallennettuna ruotsalaisen vampyyrielokuvan jenkkiversio ja sitten tuli katsottua pussikaljaromaani, kun en ole jaksanut lukea sitä kirjaa. Rimmisen kirjoista olen lukenut vain sen finlandiavoittajan. Nyt on uusi scifikirjakin häneltä ilmestynyt mutten ole oikein innostunut häntä lukemaan.
En ole kyllä lukenut tuota ruotsalaista vampyyrikirjaakaan vaikka kaikki muut häneltä suomennetut kirjat olen lukenut. John Alvije Lindqvist.

Kohta jo putoaa kärryiltä mitä viihdeohjelmia palautetaan ruutuun suomessa. Selviytyjät on myös tulossa ja paljon muuta jotka olen kai maininnut jossain vaiheessa.
Sama ilmiö kuin jenkkileffoissa että samaa vanhaa kierrätetään loputtomasti.

----

Urheilua on tällä viikolla ainakin Wimbledonin tennisturnaus. Kontisen nykykunto on sen verran kateissa ettei paljoa voi odottaa. Odotettavissa on onneksi myös se, että moni muukin huipuista epäonnistuu. Sen verran menee ristiin ottelut nelinpelissä.
Kaksinpelissä Federer ja Djokovic ottivat molemmat yhden turnausvoiton näissä ruohokauden turnauksissa. Mestaruutta voisi povata jommalle kummalle.

Pesäpallossa oli Itä-Länsi ja jalkapallossa venäjän esikisat. Kumpikaan ei juurikaan kiinnostanut.

Musiikkikokoelmiini sain Haloo Helsingin tänä vuonna ilmestyneen albumin. Tosin vaan tietokoneelle kopioksi. Koneelta mä musiikit kuuntelenkin niin ei ole niin tärkeää omistaa sitä konkreettista levyä.
Albumi oli ihan kohtalainen. Puolet kappaleista oli hyviä eikä kovin montaa täytebiisiä ollut. Elli Haloo oli tuttuun tapaansa tehnyt yhden kappaleen.

Ei tässä nyt paljoa muuta tällä kertaa. Lahteen on huumorimielessä ehdotettu lihamukipatsasta. Tuskinpa tulee. Maksaja löytyisi mutta kuka sellaisen sallisi tulla katukuvaan.

Keräily puolella postista tuli Patrik Laineen tulokaskortti. Se kaikkein halvin vaihtoehto. Minulla on nyt 214 eri suomalaisen pelaajan tulokaskorttia lätkästä. Ei puutu yhtään. Toi laskuri saattaa kyllä olla mennyt sekaisin mutta yhtään ei pitäisi puuttua.

Pääkohdettani Toskalaa pitäisi tällä viikolla saada pari korttia lisää ostettua. Miesmuistiin ei ole hänen kortteja löytynyt noin paljoa samana vuonna.

Yksi tänä kesänä ostetuista Toskaloista on tuo kuvassa näkyvä 90-luvun kotimainen nimmarikortti. Kortin sai kun lähetti Kari Takon kortin valmistajalle ja valitsi yhden neljästä pelaajasta. Kaikki oli maalivahteja.
Tuo Takon kortti on sekin noin 15 euron arvoinen nykyään ja löytyy omasta Takko kokoelmastani. Siis jos tuo kortti on vaihdettu ja palautettu rei'itettynä. Vaihtamattomana arvo lienee paljon suurempi.
Nuo nimmarikortit on suunnilleen 50euron hintaisia nykyään mutta sain omani halvemmalla.

Kuvassa on myös tuo parin euron hintainen Laineen tulokaskortti. Muut Laineen tulokaskortit on paljon arvokkaampia.
Minulla on melkein 1400 pelaajan tulokaskortti niin yritän valita ne mahdollisimman halvat vaihtoehdot.

Toisessa kuvassa äitin pihassa viihtyvä tikka.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti