maanantai 24. heinäkuuta 2017

Odottelua

Hellettä piti olla mutta ainakin maanantai on tosi kylmä vielä.

Viime viikolla katselin poikkeuksellisen paljon leffoja. 3kpl oli ennestään tuttuja, joita katsoin boksin tallennuksista toiseen kertaan. Toiset 3kpl oli 2016 ilmestyneitä menestysleffoja. Sen uudempia ei kirjastosta saa lainaan ja Lahdesta ei oikein ostamaan pääse mistään uutuuksia nykyään.

Arrival on ollut kovan kohun keskellä. Yleisö ja kriitikot ovat pitäneet ja yksi oscarkin tuli.
Leffa kertoo avaruuden muukalaisten saapumisesta maapallolle ja tutkijoista jotka opettelevat kommunikoimaan niiden kanssa.
Lopulta joku kyllästyy ja haluaa tuhota muukalaiset. Tässä tapauksessa Kiina ensimmäisenä.
Leffa ei sovi actionin ystäville mutta on varsin filosofinen ja kertoo enemmän ihmisrodusta kun niistä 7 jalkaisista otuksista.
Päähenkilö Amy Adams on aika kiehtova tähti koska hän näyttää niin tavikselta.
Forest Whitaker oli ennen suosikkejani mutta arvostus on hiipunut. Hän tekee kyllä arvokasta hyväntekeväisyyttä afrikan suunnalla.

Toinen leffa oli DC comicsin suuri menestys suicide squad. Kohu oli vielä suurempi kuin mitä lopputulos mutta ihan katsottava kuitenkin.
Tuo kertoi maailmasta teräsmiehen kuoleman jälkeen. Tarvittiin uusia sankareita suojelemaan maapalloa. Keksittiin että hullut superroistot voisivat auttaa.
Jokerin tyttöystävä Harley Quinn oli suurimman kohun keskellä tuossa leffassa. Muutenkin meininki keskitty aika paljon vain muutamaan hahmoon ja jotkut olivat ihan hyödyttömiä.
Muutama hahmo oli tosi moraalisia ja omalla tavallaan hyviä tyyppejä ja jotkut ihan monstereita.
Omassa nimmarikokoelmassa on killer crocia esittäneen tumman näyttelijän nimmari.

Marvel universen leffoja tulee niin paljon ettei läheskään kaikki jaksa kiinnostaa. Civil war leffan katsoin kuitenkin kun siinä iso joukko sankareita taisteli keskenään ja uusi nuori spiderman esiteltiin.
Pari hahmoa oli semmosia mistä en ollut aiemmin kuullutkaan.
Leffa meni Captain American nimellä mutta se oli oikeastaan avengers leffa.

TV-sarjojen puolella sain viimein Lilyhammerin loppuun. Päähenkilö on näyttelemisen lisäksi Bruce Springsteenin bändissä. Siitä syystä Bruce oli pienessä palkkatappajan roolissa viimeisessä jaksossa.

Lisää Justified sarjaa pitäisi saada katsottavaksi tällä viikolla. Ainakin edellisen lainaajan eräpäivä on tänään.

Doctor Whosta semmosta tietoa että nykyinen tohtori kuolee tulevassa jouluspeciaalissa ja uudeksi tohtoriksi tulee ekaa kertaa nainen.

Ainoa sarja jota katson kerran viikossa nykyään on perjantain Batman. Piristävän raikkaassa kakkoskaudella tuli nyt yhdeksäntenä roistona vasta joku noista kolmesta pääkonnasta jotka olivat kyllästyttävän paljon ekalla kaudella läsnä.
Tämäkin jakso oli kuitenkin tosi kiinnostava ja erilainen kun Batman ja Pingviini kävivät vaalitaistelua Gothamin pormestarin paikasta.
Batman keskittyi asiakysymyksiin ja yleisö nukahteli. Pingviinillä oli karnevaali käynnissä ja voitto näytti menevän sinne. Jotenkin vaan ilman mitään selitystä Batman lopulta voitti vaalit ja pääsi pitämään moraalisaarnaa siitä että gallupit eivät ratkaise vaaleja.

---

Viime viikolla ei ketään kovin tunnettua näyttelijää kuollut mutta muusikko sen sijaan.
Linkin Parkin 41 vuotias solisti teki itsemurhan.
Tuo bändi onkin aina näyttänyt ryhmältä koulukiusattuja nörttejä jotka eivät pääse koskaan yli ongelmistaan.
Ei millään pahalla. Maailma on paha paikka nörteille.

Suomen listalla on aina kesällä hiljaista. Kun uutuuksia ei ole niin haloo helsinki on ykkösenä ja yli sata viikkoa listalla ollut tuisku edelleen top10 joukossa.
Wintersun julkaisi uuden levyn niin se varmaan seuraavalla viikolla on korkealla.

---
Urheilua:
Kalevan kisat käytiin. Taso oli aika vaisua mutta keihäässä nähtiin sittenkin 80metrinen jonkun toisen kun Pitkämäen toimesta. Ei sillä sen kummempaa merkitystä ollut paitsi että hopeaa tuli sille heittäjälle.
Yksi seivässankari päätti lopettaa uransa osallistumalla 10-otteluun ja kolmeen muuhun lajiin. Meni ihan pelleilyksi kun ei se voinut täysillä tehdä mitään ettei paikat hajoa entisestään.

Ennen Lontoon MM-kisoja käytiin muita yleisurheilukisoja. Vammaisten MM-kisoista tuli paljon mitaleita ja suurin tähti Leo-Pekka voitti vaikka tuoli hajosi matkalla.
Nuorten kisoissa oli vuorossa vähän nuorempi ikäluokka ja sieltäkin tuli mukavasti mitaleita. Purola juoksi kaksi mitalia.
Wilma Murto otti mitalin myös vaikka oli vasta kesän eka kisa hänelle.

----

Kulttuuri ja keräily yhdistyy nyt kun esittelen yhden lempikirjailijani John Irvingin.

Hän on amerikkalainen kirjailija jonka sukunimi on peräisin saksan suunnalta. Ainakin jossain vaiheessa oli Tammen keltaisen kirjaston luetuin kirjailija suomessa.
Hänen kirjoissa kuollaan paljon ja käydään elämän kaari läpi kunnon sukueepoksen tapaan.
Henkilöiden seksielämä on varsin railakasta ja erilaiset kieroutumat ja vähemmistöt on edustettuna.
Elämänmakuista rosoista meininkiä joka tempaa lukijan mukaansa.
Erikoisuutena hänellä on monesti ollut mukana karhuja ja painia.
Oma suosikkini taitaa olla Leski vuoden verran. Kirja jakaantuu kolmeen osaan joista ensimmäisestä on tehty elokuva.
Tuossa kirjassa oli rintoja jotka saivat kehuja koko ajan. Lopulta syntyi vauva joka sekin oli aivan kyltymätön fani noille rinnoille.
Kuuluisin hänen kirjansa on Garpin maailma. Leffassa oli Robin Williams.


Kuvassa Irving kokoelmani. Puuttuu vain uusin kirja mutta 13 muuta romaania löytyy.
Osa on ihan keltaisen kirjaston ensipainoksia mutta on seassa kirjastonpoistoja, kirjakerho, pokkari ja tuollainen kolme kirjaa samoissa kansissa (isot keltaiset).

Olen lukenut varmaan 30 kirjailijan koko suomeksi julkaistun romaanituotannon/novellikokoelmat. Näiltä tulee sitten väkisinkin aina uusia kirjoja luettavaksi. Lähikuukausina ilmestyy kolmelta kirjailijalta uusi kirja kenen kaikki vanhemmat olen jo lukenut.
Lisäksi luen koko ajan muita kirjailijoita joilta on vielä paljon lukematta ja heiltäkin ilmestyy myös uutta.
Eräänlaista keräilyä kun tekee listoja mitä on lukematta ja yrittää niitä saada käsiinsä.

---

Viime viikolla ei enää löytynyt uusia kolikoita vaikka kyproksen kolikko tulikin. Se jo mulla oli.
Katsomieni leffojen lisäksi tallensin boksille Kingin novelliiin pohjautuvan Stand By Me leffan. Minulla on nyt DVD kokoelman lisäksi 40 leffaa boksilla tallessa. Enkä tosiaankaan ihan kaikkea katso ja vielä vähemmän ostan mutta aika paljon kuitenkin.

Kortteja tilasin yli 30 Miroslav Satania. Häneltä kerään 90-luvun lopussa ilmestyneet kortit joita on olemassa minulle kelpaavia 258kpl. Nyt puuttuu noin 80kpl noita vielä.
Lisäksi löysin molemmat puuttuvat 10 kortin sarjasta jossa on kuvia kuuluisista maalivahtien tappeluista. Mukana on suomalaisiakin mokkeja. 8vuotta sitten julkaistu setti jonka vasta nyt saan valmiiksi.

----

Odottamista on minun elämäni usein.
Nyt odotan että tuleeko tänään kirjastosta haettavaksi varauksia. Uusin star wars leffa voisi myös tulla tänään noudettavaksi.
Odotan lämpimää ja poutaista päivää että olisi hyvä mennä niitä vanhuksia tapaamaan, jos jonkun kanssa uloskin pääsisi.
Kortteja aina odotan postista saapuvan.
Viime viikolla postista tuli yllättäen myös ihan oikea kirje.
Semmonen ekaa kertaa tapahtunut asiakin kävi eilen: Näin samalla paikkakunnalla asuvan siskoni ekaa kertaa kaupungilla ilman että oli sovittu tapaamista. Nytkin menin vaan bussilla ohi ettei juttelemaan päästy.
Jotkut näkee aina ja jotkut ei koskaan vaikka samassa kaupungissa asuu.

Kesätapahtumista oli minulle tuttu Tammerfest vuorossa. En ole moneen vuoteen enää siellä käynyt. Siellä olen nähnyt ilmaiskeikoilla monta legendaa. Ultra Bra, Ismo Alanko, Andy McCoy, Yö, Tehosekoitin, Nylon Beat, Miljoonasade. Parhaat keikat on ollu noita ilmaisia vaikka jotakin olen maksanutkin. Juicen keikalle pääsin ilmaiseksi kun se oli jo loppumassa.

Täällä Lahdessa esiintyi legendaarinen Brian Setzer ja historic rally ajettiin.
Padasjoella oli päijännepurjehdus.

Olen kaksi viikkoa kävellyt sopivan mittaisia matkoja pävittäin, joista ei suuremmin vielä hiki ehdi tulla. Kuntosalin tauko kun on jo yli vuoden mittainen ja tänä kesänä on punnerruksetkin jäänyt niin jotain pitää tehdä.
Jos toi kolesteroli pysyis alle kuudessa kävelyn ansiosta.

Lopputervehdyksenä siteeraan erästä kaksi vuotiasta uhmaikäistä: Heippalallaa sousat!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti