keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

Juhannusmuistoja ja aktiivista elämää

Kurssi on päättynyt ja juhannukset vietetty mutta monenlaista puuhaa riittää. Kun on tottunut vain laiskottelemaan ja keksimään mielekästä ajanvietettä päivän ratoksi, niin tämmönen asioiden kasautuminen saa ihmisen akvitoitumaan tai sitten antamaan periksi. Tällä kertaa on puhtia riittänyt myös hoitaa kaikki asiat yksi kerrallaan.

Kämppää olen viimein saanut palautettua remonttia edeltävään olotilaan vaikka muutama asia onkin vielä kadoksissa. Esim. imurointi ja digiboksin takaisin asentaminen sekä eteisen kirjahyllyn täyttäminen on ollut tässä alkuviikosta ohjelmassa.
Hajonneen loisteputken vessasta sain ominpäin ostettua uuden ja vaihdettua. Ei ollut kovin vaikeaa vaikka tuommoiset "miesten hommat" onkin yleensä vaikeita minulle.
Farkut oli myös ihan hajalla joten ostin uudet laadukkaat ja hintavat. Ei ollu edes tarjouksessa.

Töitä ei nyt ole ennen syksyä luvassa jos ei VMP ota yhteyttä. Sen sijaan olen ilmoittanut tulevani erääseen hoivakotiin vapaaehtoiseksi ulkoiluttajaksi, kunhan nyt sovitaan vielä minä viikonpäivänä sitoudun saapumaan paikalle aina.
Olen myös laittanut alkuun jäseneksi liittymisen klubitalo nimiseen paikkaan. Juuri tuo Lahden osasto oli isossa osassa Armanin mielenterveysjaksossa, Täällä pohjantähden alla -sarjassa.
Tuota kautta on mahdollista päästä kevyisiin työhommiin vaikkapa 20 tunnin viikkotahtiin täydellä tuntipalkalla. Tuo on enemmänkin räätälöity eläkeläisille mutta kyllä siitä jotain käteen jää työttömällekin.
Paikan päällä on mahdollista puuhastella kaikkea mielekästä muutenkin jos ei muuta tekemistä ole.

Syksyyn ja tulevaisuuteen on sitten suunnitelmia A, B, C.

-----

TV sarjoja olen katsellut samoja kun viimeksikin. Pitää ehtiä ennen kun poistuvat areenasta ja katsomosta.
Uutena olen keksinyt (kunhan ehtii) youtubesta suomeksi puhutut Nikke Knatterton jaksot. Joita on 15kpl. Saksalainen sarja joka tehtiin 1978-80 vuosina.
Suomalaisena kertojana tuossa on salkkareiden Seppo Taalasmaa.

TV sarjojen katsojalukuja kun katsoo niin amerikkalaiset huippusarjat ei kiinnosta isoja massoja. Vaikka noilla mainostetaan jotain maksukanavia. Esim tohtori who tai muut kakkosen sarjat ei mahdu kanavan 20 katsotuimman ohjelman joukkoon. Sama juttu vaikkapa loistavassa Subin Penny Dreadful sarjassa. 15 000 katsojaa riittäisi listalle pääsemiseksi mutta ei mahdu joukkoon.
Big Bang theory näyttäisi olevan tällä hetkellä katsotuin amerikkalainen draamasarja.
Sen sijaan eurooppalaiset sarjat vetää huippulukuja, kuten saksalaiset dekkarit tai Pokka pitää.
Yleisesti ottaen näyttää siltä ettei ns kesäsarjat ole tänä kesänä innostaneet katsojia ruudun ääreen. Nelosen kesäsuosikki huvila ja huussikin on loppunut mutta Livin puolelta tulevat uusinnat kyllä aika hyvin kerää katsojia.

Juhannuksen aikana kun katsoin äitin kanssa samaa töllöä, tuli vilkaistua montaa ohjelmaa mitä en muuten katsoisi. Holby cityn sairaalaa katsoo jo ihan mielellään vaikken sitten omin päin sitä jaksa tai ehdi seurata.
Eurooppalaisia poliisisarjoja en seuraa mutta juhannuslauantaina tuli katsottua jotain Irlantilaista sarjaa.
Samoin maikkarilta tuli sunnuntaina ihan hauska norjalaissarja. Siinä oli sama koheltaja kuin Lilyhammerissa.
Heikointa lenkkiäkin katsoin yhden jakson, jossa yllättäen nainen voitti. Normaalisti naiset tuntuu tippuvan (tai tiputetaan) tuossa ohjelmassa nopeasti. Ohjelman ärsyttävin puoli taitaa olla se kun juontaja mainostaa koko ajan että paljonko olisivat voineet voittaa. Sama kuin Jaajo sanoisi että tällä kaudella 20 jaksossa on mahdollisuus voittaa yhteensä 20 miljoonaa.
Uutisvuodon tilalle kesällä tulevalle sarjalle odotetaan aina jonkinlaista näkyvyyttä. Jos ei muuta niin kiistellään siitä miten huono tuo sarja on. Kuka muistaa vielä esim. Manne TV:n?
Nyt vilkaisin tuota tämän kesän sarjaa, joka ei kyllä oikein jaksa viihdyttää.
Salkkareiden tauolla näytetään nettisarjoja joissa on aina muutama sarjan hahmo vain. Ainakin osaa noista sarjoista mainostetaan pikkutuhmalla meiningillä. 3 jakson mittainen bikinejä ja timantteja tuli seurattua läpi. Ihan riittävästi noiden tyyppien seikkailuja vähäksi aikaa.

Juhannuksen satsaus oli ylen 5 tuntinen hulahula. Siitäkin Robinin tunnuskappaleesta on jotkut kukkahattutädit suuttuneet ja Iltasanomat vielä tekee otsikoita että Robin esittää seksikappaletta lapsille. No just niin.
Kaipa se uusi ennätys sitten syntyi. Saman kappaleen tahdissa tanssijat samaan aikaan.
Seuraavana yönä subilta tuli oma tempaus. Kolmetuntia kuvaa ruokakaupan kassahihnalta. Katsojamääristä päätellen suomi on ihan hullu maa.

----

Nyt kun seitsemän kuuta tulee tätä vuotta täyteen niin saan 30 romaania luettua. Tahti on hiipunut kahdesta edeltävästä vuodesta jonniinverran. Minimitavoitteena on ollut että luen vähintään 20sivun päivätahtia. Eli viikossa 140sivua vaikka väliin mahtuisi nollan sivun päiviä.
Ensimmäinen kirjailija jonka koko tuotannon saan luettua tänä vuonna loppuun on täällä kerran esitelty britti Ian McEwan.
Taitaa olla 13 kirjaa suomennettu häneltä ja viimeinen on menossa. Kolmena vuonna olen hänen kirjojaan nyt lukenut.
Eniten olen lukenut tänä vuonna toisen britin Graham Greenen kirjoja (5kpl) ja aion lukea kaikki mitkä löytyy hyllystä ilman että pitää varastosta pyytää.
Padasjoen kirjastosta lainailin kirjoja jotka sieltä löytyivät mutta olisivat olleet Lahdessa varastossa. Sai tuota remonttievakointia hyödynnettyä.
Muutaman uutuuden sain myös lainaan Padasjoelta. Lahdessa suositut uutuudet pitää yleensä varata jos haluaa saada lainaan.

----

Urheilua: Pitkämäki näytti olevansa taas mitalikunnossa kun MM-kisat on loppukesästä. Melkoinen kestomenestyjä kyllä jos laskee kuinka moni on MM-tasolla ollut pistesijalla eli 8 parhaan joukossa viimeisen 10 vuoden aikana.
Lipsanen kolmiloikassa saattaa seuraavissa kisoissa sen pistesijan ottaakin. Edellinen moinen hyppylajiessa tullut menestys on Evilän mitali.

Formulat ei juurikaan kiinnosta vaikka näköjään välillä on draamaa. Bakussa oli niin paljon tapahtumia radalla että ekalla kierroksella jumboksi tippunut Bottas nousi lopulta kakkoseksi.
Bottaksen vaimo söpöliini ilmoitti vaihtavansa lajia ratsastukseen.

Uusia Hall of Famen jäseniä valittiin ja Selänne pääsi mukaan. Siinä siivellä ketjukaveri Kariya pääsi myös mikä tuntuu vähän oudolta.
Kurri oli ennestään suomalaisista vain saanut tuon kunnian.

Kesän varaustilaisuudet on käyty läpi.
Lätkässä varattiin kolmantena Hifkin puolustaja Heiskanen. Ennätys tuli kun ekalla kierroksella eli 31 ekan varauksen joukossa oli 6 suomalaista. Joskus kun ei ole ollut yhtään ykköskierroksen varausta.
Toiseksi paras kotimainen varaus oli Juuso Välimäki kenen nimmarikortti mulla on jo hankittuna. Samassa korttisarjassa oli numerolla 40 varattu Aleksi Heponiemi. Sen ostin myös. Minulla on 112 eri suomalaisen lätkäpelaajan nimmaria, amerikkalaisissa korttisarjoissa. Puuttuvia taitaa olla 3kpl. Aho, Laine ja yksi harvinainen 90-luvun juniorikortti.
Ilveksen pelaajien nimmareita on lisäksi paljon kotimaisesta sarjasta.

Koripallon puolella Markkanen varattiin odotetusti 10 parhaan joukossa. Numerolla 7. Varaaja myi samantien pelaajan Chicago Bullsiin joka ei viime vuosina ole kovin hyvin pärjännyt.
Jos ei menestystä tule seuran puolesta niin ainakin talous on Markkasella taattu. Tessin mukainen palkka kahdelle ekalle kaudelle on noin 6 miljoonaa yhteensä.

----

Juhannuksen vietosta sen verran vielä että seurattiin pihan kuusessa asustavan harakkaperheen kolmen poikasen siirtymistä pesäpuusta ympäristöön.
Muutenkin meni juhlinnat rauhallisissa merkeissä. Keskityttiin enemmän vaan kävelyretkiin. Juodut kaljat oli enimmäkseen ykköskaljaa ja makkaraa meni yksi paketti. Esim. muikkuja oli myös tarjolla.

Tässä viime aikoina olen huomannut kuinka nautinnollista on tallata lehtokotiloita maastossa. Nuo viheliäiset tuholaiset on vapaata riistaa eli kukaan ei jää suremaan tai syyllistämään vaikka kuinka paljon tappaisi niitä.
Äiti kutsuu niiden jahtaamista kävelyretkillä pokemonien etsimiseksi.

Omat unet on ollut väkivaltaisia ja rivoja joten niitä ei voi kertoa. Tai tuollaiset unet ainakin jäävät mieleen hyvin.
95v täyttävä pappani kertoi herätessään olleen unessa amerikanmatkalla lentokoneella. Mies joka pysytteli kotonaan koko elämänsä eikä edes ajokorttia ajanut. Tuossa iässä sitten lentokoneella matkustelee.
Meillä on suvussa miehiä jotka eivät pidä matkustelusta. Esim. nuorin enoni osti tuon papan asunnon niin ei tarvinut koskaan muuttaa siitä pois.
Itsekään en tykkää matkustella. En ole käynyt virossa enkä lapissa eikä ole passia. Kerran ruotsin laivalla ja portugalissa.
Kun olen jossain pois kotoa kauempana mietin koko ajan että miten ja koska pääsen takaisin ja olen tyytyväinen kun huomaan ettei talo ole palanut sillä aikaa.

----

Keräilyn maailmassa olen taas tilannut uusia lätkäkortteja, joten en taida vielä uusia kuvia korttifoorumille laittaakaan. Kansa kohahtaa kun on kerralla monipuolinen kattaus uusia ostoksia.

Kolikkoja löytyi edellisen postauksen päivänä yksi vielä uusi hollantilainen kolikko. Hollannin kolikoista helpoimpia ei montaa puutukaan. Lisäksi on niin harvinaisia puuttuvia, että pitäisi asua hollannissa saadakseen sellaisia.

Tänä kesänä tilasin 5 Leaf nimisen valmistajan tennisnimmaria. Kerään nimmareita tai paidan palasia pelaajilta jotka ovat olleet rankingissa top10 joukossa.
Paras noista uusista oli Jimmy Connorsin nimmari. Hänellä on eniten atp-turnauksien voittoja miehistä. Ainoana yli sata. Hän pelasi todella pitkän uran niin kertyi noita voittoja ja oli hän kova pelaaja muutenkin.
Noita top10 pelaajia mulla on yli 70 eri pelaajaa kokoelmassani.

Kuvassa tuo Connorsin kortti. Nimmari on tarraan kirjoitettu joten ei ole itse koskenut tuohon korttiin.

Tämän myötä taas näkemiin. Viimeksi kun nakukympistä kirjoitin, oli monta ihmistä eksynyt googlen kautta sivulleni. Varmaankin tuon hakusanan avulla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti