lauantai 3. kesäkuuta 2017

remontti ohi

8 viikon remontti valmiina. Aikataulu piti ja lattiat oikein pesuaineella putsattiin lopuksi. Viime aikoina enemmän harmia on tullut, kun seinänaapuri aloitti oman remontin jota tekee pitkin päivää työajan ulkopuolellakin.
Normaaliin järjestykseen pitäisi pikkuhiljaa palata, mikron jo kannoin takasin keittiöön.

Viikon verran olen ollut urasuunnittelukurssilla joka on mennyt kyllä työnhakukurssiksi enemmänkin. Ilmapiiri on ollut vähän huono ja haastetta tulee kun kaikki ei osaa koneita käyttää niin hyvin. Hienon nykyaikaisen ceeveen sain aikaiseksi nyt ainakin.

Sain työkkäriin vietäväksi lääkärin lausunnon työkunnostani ja sairaudestani. Kävin myös pitkästä aikaa sydänfilmissä.

Kesän ja kevään säästä on paljon puhuttu. Näyttää että tuo ilmastonmuutos vaikuttaa juuri niin, että koskaan ei ole normaalia säätä. Talvella lämmintä ja kesällä kylmää. Aina tuulee.
Kohta joku kuitenkin sanoo, että loppuisi tämä helle jo pian.

----

Kevätkauden ohjelmia loppuu. Tänään tulee Jari Tervon viimeinen uutisvuoto. Ohjelman jatkosta ei vielä ole tiedotettu. Katsojia tuolla riittää vielä vaikka kuinka, että joku siitä pitää vaikka monet haukkuu. Itsekin tulee aina katsottua.
Edellisessä jaksossa Stan halusi viimeinkin voittaa ja oli Jarin parina. Hävisivät silti. Vastassa oli ohjelmassa varakapteeneina toimineet Frangen ja Nyberg.

Mad Cook show loppui 9 jakson jälkeen. Katsojia oli tosi vähän että tuskin saa jatkoa.
Itse tykkäsin katsella. Asiaa ja viihdettä sopivassa paketissa.

Huutokauppakeisarillakin loppui talvella kuvattu kausi. Katsojamäärät pysytteli puolen miljoonan yläpuolella, että kansa tykkää edelleen.
Ohjelmaan liittyvällä kirjalla on tosi ankea ja töksähtelevä tv-mainos. Kesäkuun aikana tulee viimekuun kirjojen myyntilukuja niin näkee onko ihmiset sitä ostaneet.
Toinen ongelma mulla tän sarjan suhteen on, että sanon ja kirjoitan aina huutoPAIKKAkeisari.

Ykkösellä on näköjään loppunut myös pitkään jatkunut kanadalaissarja jossa oli päähenkilönä ratsupoliisi. Suositulla kanavapaikalla viiden ja kuuden uutisten välissä alkaa nyt joku Australiaan ja Uuteen-Seelantiin sijoittuva sarja

Englannissa on ollut iso kohu 60-luvulla alkaneessa saippuasarjassa. Joukkoraiskaus oli katsojille liikaa. Salkkareissa vastaavaa on aikoinaan ollut ainakin hirttäytymisjaksossa.

----

Koulut päättyy viileässä kelissä. Lahdessa lapsia yritetään tänään villitä ylex-pop konsertilla. Paikalla on JVG, Robin ja muita nuorten suosikkeja torilla.

Padasjokikin pääsi taas mediaan. Tosin uutinen on jo monta vuotta vanha. Suomen korkein kuusi kaatui vuonna 2013 ja sen jälkeen tämä ennätys on ollut Padasjoen Vesijaolla sijaitsevalla 45,10m korkealla kuusella.
Tarkemmin tämä ennätys koskee luonnonvaraisia kuusia. Istutettuna löytyy vielä pari metriä korkeampi kuusi.

Hollolassa oli karhu ja sitten Herralan saha paloi. Tuo vaikuttaa asuntoni omistajan raha-asioihin kun ei nyt saa metsäkaupoistaan yhtään tuloja. Samalla kun pitäisi tämän asunnon remonttia maksaa pois.

Lahdessa oli myös erikoinen tapaus kun alaikäinen poika kaappasi pyöräkuormaajan ja yritti ajaa sillä poliiseja päin. Lopulta tippui korkealta sillalta alas.
Tulee mieleen Megadethin video missä mies varastaa tankin ja ajelee sillä pitkin kaupunkia.
----

Mulla taitaa olla 30 ulkolaisen tv-sarjan lista suosikeistani.
Laitetaan tässä nyt suurimpia suosikkejani näistä.

TOP12 ulkolaiset TV-sarjat.

1. Twin Peaks
2-7
Babylon5
X-files
South Park
Pulmuset
Mr Bean
Breaking Bad
8-12
Family Guy
Pushing Daisies
Kylmä Rinki
Alias
Hill Street Blues

----

Urheilun maailmassa Suomi pääsi taas lentopallon MM-kisoihin. Vakuuttava karsintaturnaus. Onnistuminen tuli oikealla hetkellä sillä sen jälkeen maailmanliiga on alkanut kahdella tappiolla.

Räikkönen voitti Monacon legendaarisen kisan aika-ajot mutta talli halusi itse kisassa ykköskuskin mieluummin voittavan. Kimi murjotti palkintokorokkeella näyttävästi kakkossijaansa.

Jalkapallossa Englannissa on pelit pelattu. Piskuinen Huddersfield nousi ekaa kertaa valioliigaan. Nousukarsinnoissa he pelasivat kolme tasapeliä ja voittivat kaksi rankkarikisaa.
Palkinnoksi tulee parisataamiljoonaa televisio-oikeuksista. Vaikka paluu divariin olisi nopea niin siitäkin saa vielä sopeutumisrahaa. Monta uutta pelaajaa saa noilla rahoilla hankittua.

Arvostetun FA-cupin voitti Arsenal jolta jää kuitenkin europelit väliin. Manu kai pääsee eurooppaliigan voitollaan mestareiden liigaan.

Mestareiden liigan finaali pelataan tänään lauantaina. Espanjaan on voitto mennyt viime vuosina ja nytkin suosikkina on Real Madrid.

Veikkausliigassa HJK on alun perusteella menossa viimein mestaruuteen, mutta kausi on vasta alussa.

Pekka Rinteen voittokulku on hyytynyt kahden selvän tappion johdosta. Stanley cupin voittoon on pitkä matka.

----

Kortteja en ole nyt hetkeen tilannut lisää. Odottelen postin kuljettavan perille ostoksia. Pari tennisnimmaria jossain vaiheessa tilaan samassa kuoressa.
Jo perille tulleissa korteissa on ollut näyttelijöiden nimmareita. Näiden myötä tuli DC Comics sarjakuvahahmojen listaani paras tähän mennessä eli teräsmies.
Renny Harlinin leffoissa esiintyneitä henkilöitä tuli myös kahden leffan osalta lisäys listaani.

Iltasanomissa oli juttu siitä miten Laine ja muut NHL tähdet saavat tuloja kun jotkut firmat myyvät heidän nimmaroituja kiekkoja ja paitoja yksinoikeudella.
Kuusinumeroisista luvuista oli kyse parhaiden osalta. Tässä ei puhuttu mitään noista lätkäkorteista joihin pelaajat kirjoittavat vaikka kuinka nimmareita.

Jotain hukattuja papereita etsiessäni löysinkin Kaj Stenvallin kalenterin vuodelta 2009.
Nyt mulla on Stenvallin ankkoja 50 kuvaa koossa kun laskee postikortit ja niistä kehystettyjä tauluja, palapeli ja kahdesta kalenterista sivuja.
Lisäksi on kirja jonka kuvituksessa on toiset 50 kuvaa.

Tuon kalenterin kuvan myötä taas viikoksi näkemiin. Yksi noista kuvista löytyi ennestään jo postikorttina.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti