maanantai 12. kesäkuuta 2017

Sateista alkuviikkoa

Pienen tauon jälkeen taas ehdin kirjoittaa. Ei ole niin paljon asiaakaan ollut kyllä.
Viimeinen kurssiviikko on alkanut ja ollaan keksitty kaikenlaista uutta mitä tässä elämässään voisi tehdä.
Vapaa-ajalla on kesäkausi alkanut eli paljon istumista kahviloissa ja baareissakin vähän. Rahaahan siihen menee tietenkin jos joka päivä on jossain istumassa.
Juhannuksena olisi tarkoitus mennä maalle.

Tv-ohjelmia ei niin paljon enää kesällä tule. Lilyhammeria tulee kaikki kolme kautta tässä kesän aikana uusintana. Eka kausi on saatu katsottua.
Haapasalon Altai-matkaa katson viimeisen jakson tänään areenasta. Tuo kausi on ollut mielestäni parempi kuin jotkut edellisistä.
Batmanissa on ollut mukavasti uusia tuoreita roistoja ja kissanaisen paluu kuolleista. Ei jaksaisi moneen kertaa niitä samoja Jokeria, Pingviiniä ja Arvuuttajaa katsoa. Gothamin poliisilaitos on kyllä ihan avuton, kun heti pitää puneisella puhelimella ottaa yhteyttä, kun joku vähän fiksumpi roisto tulee kuvioihin. Ite ei pärjätä ollenkaan.
Tuo pökkelö Batmanin esittäjä Adam West kuoli nyt 88-vuoden iässä. Viime vuosina hän oli paljon mukana Family Guy aikuisten piirretyssä.
Doctor Who jatkuu myös vielä kesälläkin. Tällä kaudella ei ole ollut toiseen jaksoon jatkuvia pitkiä tarinoita, paitsi yksi kolmen jakson kokonaisuus. Aluksi en pitänyt tuosta uudesta tohtorista mutta olen vähän jo tottunut siihen.
Uutisvuodon paikalle tuli paljon mainostettua aikuisten ihmisten pikatreffailua improvisaationa. En taida olla ihan kohderyhmää kun en katsonut.
Maikkarin kesäsarja Paimelan autoparoni yrittää kai haastaa huutokauppakeisarin maalaistunnelman muttei ole katsojaluvuista päätellen onnistunut. Itse jätin katsomatta typerän mainoksen perusteella. Vaikutti aika hölmöltä meiningiltä eikä autot juurikaan kiinnosta itseäni.
Yksi keväällä tullut ohjelma kiinnosti sen verran, että vilkaisin yhden jakson: Sara LaFountainin Australiassa kuvattu matkailu/ruokaohjelma Avalla. Vaikka fanitan Saraa niin tuo ohjelma oli ihan surkea. Tosi amerikkalaista meininkiä missä kaikki paikat ja kokemukset ja ruoat on parasta ikinä ja kehutaan vuolaasti kaikkea. Oli tosi kökköä.

Teemalta on tullut mielenkiintoisia leffoja. Tulion "pornoleffa" leikkaamattomana versiona ja Barbarella. Teema on juuri sopiva kanava tuollaisille klassikoille.
Itseäni olisi kiinnostanut Coenin veljesten paras leffa Fargo. Olisin halunnut sen tallentaa boksille kun en ole onnistunut dvd:na hankkimaan sitä. Meni vähän ohi eikä minulla ole boksia vielä asennettukaan takaisin käyttöön. Netistä katselen ohjelmat.

Nyt kun tänä vuonna on vaikkapa Bumtsibum tehnyt paluun niin kaikki muutkin kaivetaan naftaliinista. Gladiaattorit, napakymppi, Idols, selviytyjät.
Eipä juuri yritetä mitään uutta keksiä. Haluatko miljonääriksi oli niin suuri menestys, että kokeillaan kaikkea muutakin palauttaa ruutuun.

----

Urheilua: Stanley Cup päättyi saman joukkueen juhliin kuin vuosi sitten. Olli Määttä voitti siis toisen mestaruuden ja hänestä tuli vasta neljäs suomalainen joka tuohon on kyennyt. Ja ikää on vasta parikymmentä vuotta.
Nashville ja Pekka Rinne pelasi hienon loppukauden vaikkei ihan loppuun asti riittänyt. Vähän huono maku jäi kun tuomarivirhe pilasi tuon viimeisen ottelun. Finaalien ainoa tasainen ottelu oli kuitenkin.

Tenniksen Ranskan avoimet päättyi tuttuun voittajaan. Nadalille jo kymmenes mestaruus tuossa turnauksessa. Saman verran hänellä on yhdessä kevään massaturnauksessa voittoja, mikä on ennätys montako on voittoja saanut samassa turnauksessa yksi mies.
Naisten sarjassa latvialainen 20-vuotias nainen teki historiaa, kun edellisen kerran 30-luvulla on sijoittamaton pelaaja voittanut.
Hän pelasi aivan täysillä koko ajan hurjalla riskillä. Löi joka kerta niin kovaa kuin pystyi.
Nelinpelissä Kontinen hävisi jo ekalla kierroksella mutta kaikki muutkin huiput epäonnistuivat, joten hänen johtonsa rankingissa taisi vain kasvaa.
Poikien ja tyttöjen sarjassa oli myös suomalainen mutta hekin hävisivät heti ekassa ottelussa.

Lentopallossa pelattiin suomessa turnaus ja Suomi voitti kaksi peliä kolmesta. Kaikki ei oikein tajua kuinka korkealla tasolla Suomi on noin isossa lajissa.

Golfissa suomen nykyinen ykköspelaaja onnistui taas vaikka olikin aika pieni turnaus. Maailman rankingissa tuli mukava nousu noin sijalle 170 ja pelioikeus euroopan kiertueelle on varmistunut myös ensi kaudelle.

----

Politiikassa ja kansainvälisissä uutisissa on vain terrorismia ja henkilöitä jotka haluavat laittaa rajat kiinni ettei nuo pääse omaan maahan pommittamaan.
Joku poliitikko lanseerasi joskus termin punavihreä kupla kun kaikki tutut äänestää humanisteja. Monilla tuntuu oleva persukupla, kun ei tunneta muita kuin ulkolaisa vihaavia ihmisiä. Luullaan että se on enemmistö ihmisistä vaikka se on vain äänekkäin osa kansasta.
Kaikkea on helppo vastustaa mutta enpä minäkään tässä kovin kiihkeästi viitsi mamujen oikeuksia puolustaa. Kun ei se minun elämääni juuri vaikuta onko täällä kuinka paljon heitä vai ei. Kunhan ei ihan takupajuiseksi maaksi suomi muutu ja riittää noille vanhuksillekin hoitajia. Jonkin verran pitää ulkomailta ottaa väkeä.
Persut nyt valitsi uuden tien joka on avoimesti vastaan monikulttuurisuutta. Ei sillä tavalla hallitukseen taida mahtua jatkossa.

Kirjojen lukutahti on nyt vähän hidastunut mutta pyrin pitämään miniminä 20sivua päivässä keskiarvona, vaikka jotkut päivät jäisikin kokonaan ilman lukemista.
Ennen kurssin alkua luin viikossa kolme novellikokoelmaa.

---

Korttikeräilyssä viikko sitten saapui kallein ostamani kortti. Esa Tikkanen on kortin yksi neljästä pelaajasta niin hullut suomalaiset kerääjät nostavat hintaa. Tikkasesta kun ei ole tuollaisia kalliimpia pienen painosmäärän kortteja kovin montaa tehty niin kaikki ne ovat tosi kalliita. Jostain isommasta tähdestä tai nykyaikaisemmasta pelaajasta on ehkä satoja kortteja olemassa vastaavanlaisia, niin hintataso mukautuu siihen. Tuossa kortissa painosmäärä on 10kpl mikä ei nykyään ole mikään erikoinen juttu mutta tosiaan Tikin korteissa harvinaista.
Tarkkaa hintaa en nyt kerro mutta oli alle satasen.

Mukavasti on nyt kaikista keräämistäni pelaajista jotain löytynyt. Vaikka pidin taukoa pitkään niin lopputulos alkaa näyttämään hyvältä koko vuoden osalta.
Muutama kortti on mennyt kyllä sivu suun mutta se ei ole juurikaan ollut tuon tauon vika. Ovat vaan menneet niin nopsaan muille kerääjille.

Laitetaan nyt kasettien ja korttien sijasta postimerkkejä kuvaan.
90-luvulla alkanut WWF sarja jossa oli aina yhdessä osassa 4 ensipäiväkuorta ja leimaamattomana nuo samat merkit. Aiheena oli uhanalaisia eläimiä kustakin maasta.
Itse tilasin ekat 25 maata eli tasan sata FDC kuorta ja myöhemmin olen kirpparilta ostanut 4 maata lisää. Suomen kuorissa oli aiheena naali eli napakettu.
Kuoret ovat kuvassa näkyvässä nahkakansiossa, joka on vähän revennyt. Sarjasta puuttuu myös sivuja joissa kerrottin tietoa noista eläimistä.
Tuo kuvan tiikeri Laosista oli eka osa sarjassa.

Tämän kuvan myötä taas näkemiin joksikin aikaa. Kunhan nyt pääsen takaisin normaaliin laiskotteluarkeen niin lainaan kirjastosta joitakin leffoja ja alan yhtä sarjaa myös seuraamaan kirjastosta varaamalla. Juhannuksen jälkeen kai tuollaiselle on aikaa taas. Telkustakaan ei mitään tule niin on aikaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti