lauantai 29. huhtikuuta 2017

Kylmää Vappua

Täällä taas takaisin koneen ääressä. Tarkoitus on olla Lahessa vapun yli ja kaksi aamua vielä arkena. Käyn ensi viikolla lääkärin luona niin saan työkkäriin lausunnon etten ole ihan täydessä työkunnossa. Hallitus tekikin taas muutoksia miten työttömät laitetaan kuseen.

Kämpässä on 3/8 remonttiviikkoa tehty ja vappusuunnitelmat on lyöty lukkoon. Sää pitäisi parantua hieman vapun päiväksi mutta tuo aatto ei juuri ulkoiluun houkuttele. Hillinnee nuorison mellastusta ainakin sitten.
Ulkoilusta puheen ollen, olen remontin aikana kävellyt normaalia enemmän. Saatan jäädä bussista ulos ja kävellä puoli tuntia perille ja padasjoellakin olen päivittäin ainakin kylillä käynyt. Yhtenä viikkona tuli neljänä päivänä vähintään puolen tunnin lenkki käppäiltyä.
Kolesteroli on hieman koholla sukurasitteen vuoksi niin jos tuo muutaman kymmenyksen alentaisi, jos otan tavaksi vakituiseen kävellä enemmän.

Blogin kirjoittamiseksi kovin usein on esteenä sekin etten nyt seuraa otsikoita normaaliin tapaan. Ei ole aiheita niin paljon. Kesä kun tulee niin ei ole telkussakaan niin paljon mitään että saatan vähentää tahtia vaikka yhteen kertaan viikossa.

Parin viikon aikana tässä on tapahtunut ainakin Tapparan mestaruus. Viides perättäinen finaali tapparalle joista nyt toinen peräkkäinen mestaruus.
Jos ei oteta liigaa huomioon vaan kaikki vanhemmatkin suomen mestaruudet niin Tappara meni nyt Ilveksen ohi ja on eniten mestaruuksia saalistanut lätkäjoukkue suomessa.
Kalpa sai Liigassa toisen kerran hopeaa.

Lätkässä finaaliputkessa on myös 18-vuotiaat pikkuleijonat. Hopeaa tuli Slovakian kisoissa ja tuo oli kolmas perättäinen finaali.
Suomi voitti kaikki 6 ottelua ennen finaalia mutta hävisi Usalle joka voitti kaikki kisojen ottelut. Suomen pelaaja valittiin kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi. En nyt nimeä enää muista.

NHL playoffeissa on 8 joukkuetta jäljellä joista kaksi on kanadasta. Pitkästä aikaa Edmontonkin on saanut menestystä.

Laine kieltäytyi kisoista ja pientä arvostelua tuli hänen julkaistua kuvan kalareissustaan. Kai sitä nyt raskaan kauden jälkeen voi vähän lomaa pitää.
Yhden kirjoituksen perusteella NHL pelaajat olisivat kyllästyneet suomen nykyiseen valmennusjohtoon maailmancupissa eivätkä sen takia halua tulla mukaan kisoihin.

Jalkapallossa mestareiden liigan suosikkini Munchen tipahti jo jatkosta.
Englannin kentillä suosikkini Wednesday on menossa taas valioliigan nousukarsintoihin. Asia saattaa varmistua jo tänään.

----

Tv-ohjelmia loppuu yksi kerrallaan mutta kyllä tässä vielä toukokuussa tulee jotain ja vähän sen jälkeenkin. Olipa kerran elämä loppui vaikka viimeisessä jaksossa ei sanottu mitään että se olisi viimeinen. Jakso oli myös siitä erikoinen että pakollinen asiantuntijavieras ei voittanut vaan oli vasta kolmas pisteissä.

Villi kortti meni myös kesätauolle niin mestareiden liigan ottelulähetys pääsee alkamaan jo tasan ysiltä.

TTK tanssikisakin ratkesi. Tällä kaudella naiset jyräsivät kun neljä parasta oli naisia. Mustaa barbaaria kyllä kai veikattiin korkeammalle. Voittaja on wikipedian mukaan näyttelijä. Ei ollut minulle tuttu entuudestaan tuo "tähti". Wikipedian mukaan hän on opiskellut runsaasti eri tanssityylejä joten helppohan se on sitten pärjätä tanssikisassa. Toiseksi kisassa tullut uutisankkuri aloitti ihan nollilta.

Uusia ohjelmia on alkanut Haapasalon (jo seitsemäs!) venäjän suuntaan sijoittuva matkaohjelma. Mukana on tutun kuvaaja Ossin lisäksi toinenkin kuvaaja, joka ekassa jaksossa joutui ottamaan villisika tatuoinnin.

Teemahan siirtyi samalle kanavapaikalle yle femman kanssa joten kanavapaikka seiska on vapaana.
Toinen uusi ohjelma tuolla kanavalla on kaksi jaksoa viikossa tuleva Medicit, Firenzen valtiaat. Sarja on eurooppalainen mutta x-filesistä tutun Frank Spotnitzin tekele kuitenkin.
Jos mainoskanavat osaa mainostaa oman kanavapaketin ohjelmia muissa yhteyksissä niin kyllä Yle tekee ihan samaa. Ylen uutisiin tehtiin juttu siitä miten amerikkalaiset tekee euroopassa laadukkaita sarjoja ja sitten mainittiin että tämä ohjelma alkaa teemalta ja kehuttiin miten suosittu se oli Italiassa ollut.
Iltasanomissa jos tuollaisia "uutisia" tehdään niin siellä pitää mainita että se uutisen aihe kuuluu samaan firmaan.

Vain elämää alkoi Ollin päivällä. Jakso sai selvästi vähemmän katsojia kuin aikaisemmat kaudet. Jakson parasta antia oli keskustelut Irinan kanssa. Hän kun ei ole tykännyt Yön musiikista ja kieltäytyi yhteistyöstä Ollin kanssa.
Myös romanttinen tarina bandin nimen Yö syntymisestä oli kiinnostava.
Nyt on tullut myös eka viikko kun jakso on jaettu kahteen päivään. Tunti molempina päivänä.
Itse en jatkossa taida sarjaa tällä kaudella enää seurata.

Myös nelosen supertähdet toinen kausi on aloittanut vaisuilla katsojaluvuilla. Samalla paikalla tullut kaikki vastaan yksi sai selvästi enemmän katsojia. Ehkä nyt vähän paranee kun maikkarilta ei tule oikein mitään kilpailevaa ohjelmaa.

Sen sijaan maanantaina tuleva heikoin lenkki on parissa viime jaksossa kerännyt melkein puoli miljoonaa katsojaa. Itse kyllästyin tuohon sarjaan mutta kansa on näköjään innostunut seuraamaan.
Julkkisjaksossa oli selvästi sovittu juttu kun ekana kysymyksenä DJ-bimbo Amanda Harkimolta kysyttiin mitä DJ tarkoittaa suomeksi. Eikä muka tiennyt että se on tiskijukka. Taisi olla käsikirjoitettu juttu että bimbon imago pysyy yllä.

Tuon perään tuleva hyvät ja huonot uutisetkin on yllättäen saanut enemmän katsojia kuin edellisen juontajan jaksoissa.
Yhdessä jaksossa Juha Vuorinen kertoi kuinka vahingossa tartutti satiaiset äitiinsä. Lainaamalla hänen pyyhettään.

Haluatko miljonääriksi visassa meni 60tonnin voittosumma. Olisin itse vastannut saman vastauksen tuohon maantieto kysymykseen, ettei ollut ihan mahdoton kysymys. Olisin myös tiennyt aiempia kysymyksiä joihin tuo kisaaja arvaili ja käytti oljenkorsia. 200tonnin kysymys oli yleisurheilun olympiavoittajasta ja minulla olisi tuosa kisassa langan päässä ihminen joka on opetellut olympiavoittajat ulkoa ainakin joistakin lajeista.
Näin tuon kisaajan, monen järjestön johtajan hämeen uutisissa haastattelussa joka käsitteli liputusta liputuspäivinä.
Hän on mukana järjestöissä suomalaisuuden, eurooppalaisuuden ja amerikkalaisuuden puolesta puhujana.

Simpsoneissa oli eka tuplamittainen jakso. Joka oli kylläkin yksi tylsimmistä jaksoista mitä olen nähnyt. Tuon perusteella voisi kyllä lopettaa koko sarjan viimein.

Areenassa on nyt parannuksena alueuutiset mukana. Aiemmin on ärsyttänyt tuo puute.

Löysin listan missä oli muidenkin kuin pääkanavien katsojalukuja. Siitä selvisi ainakin että foxin ensimmäinen katsojasuosikki walking dead oli nyt vasta 9. sijalla kanavan kuukauden katsotuimmissa. Tosin ei amerikkalaiset sarjat nyt isommiltakaan kanavilta paljon katsojia kerää.
Viime vuonna Jimin kuokkavieras Kataja sai hyvin katsojia ja subilla riisutut on tänä vuonna pärjännyt.
----

Lahteen ja Padasjokeen liittyvät jutut on nyt molemmat veteraanipäivästä. Lahdessa pidettiin päivän päätapahtuma mikä 100v juhlavuotena on aika iso kunnia.
Isänmaallisessa Padasjoessa veteraaneille kerättiin tänä vuonna 6750euroa mikä on aika hieno summa kun kylässä on noin 3000 asukasta.
Kerääjän tullessa omalle ovelle olin ainoa paikallaolija kellä oli seteleitä nostettu automaatista. Onneksi ei ihan tyhjin käsin tarvinut siis kerääjän lähteä. Kerran olen ollut itse kerääjänä mutten muista olenko antanut keräykseen koskaan. Tai siis että olisi tultu ovelle hakemaan.

Iltasanomien nettisivulta aina välillä löytää jotain hauskoja tai kiinnostavia uutisia. Nyt oli yksi semmoinen: suomen yleisimmät naisten nimet. Siis koko nimi. Kaksi yleisintä oli yllättäen vietnamilaisia nimiä. Siellä suunnalla kun muutamat nimet toistuu niin usein. Kolmannella sijalla oli Ritva Virtanen.

Unista voisi kertoa että olin yhdessä unessa naapurin pihassa näkymätön. Yritin liikkua hiljaa ettei minua huomattaisi.
Viime yönä näin tosi sekopäisiä ja ällöttäviä seksiunia. Nukuin muutenkin huonosti ja vain viiteen asti. Eka yö tässä talossa on aina vaikea mutta sain sentään vähän unta. Padasjoella taas nukun tosi hyvin.

Edellisellä Padasjoen reissulla löysin kaksi Kaj Stenvallin ankkakuvaa ja muutaman cd-levyn. Nyt otin myös kameran mukaan niin saan kuvan tähän blogiin.


Tuossa on yksi aukeama Hannu Väisäsen uusimmasta kirjasta Esi-isät. Hän on kuvittanut itse kirjan ja tuossa on koottuna kirjan hahmoja. Kuten huomaa niin muistuttaa ehkä vähän Tove Janssonin muumihahmoja tyyliltään.
Väisänen on voittanut kirjallisuuden Finlandian ja myös kuvataiteessa suurimmat kotimaiset palkinnot.
Hän on kirjoittanut monta osaa Antero-sarjaa joka kertoo hänen omasta elämästään lapsuudesta asti. Nykyään hän asuu ranskassa miesystävänsä kanssa.
Tuo uusi kirja on aika lyhyt ja sisältää paljon kuvia joten sopii sellaiselle joka ei jaksa paljoa lukea. Hyvä lahjavinkki.
Kirjassa on 16kpl jaksoja jotka kertovat noista kuvan hahmoista. Valloittavia juttuja.

Viime aikoina olen lukenut aika paljon. Uutuuksista myös Reidar Palmgrenin viime vuoden kirja on melkein lopussa. Uutuuksien lisäksi aion nyt lukea sellaisia kirjailijoita joiden tuotannosta on vain muutama lukematta. Padasjoen kirjastosta huomasin joitakin tällaisia vanhoja kirjoja joita ei Lahden kirjastosta enää löydy kuin varastosta.

Kirjastoissa olen lukenut Episodi elokuvalehtiä. Sieltä selvisi ainakin se että tulevassa kolmannessa Thor leffassa on marvelin hahmoa esittämässä minun nimmarikokoelmassani oleva mies.
Olen kerännyt ja listannut noita sarjissankareita nimmareissani.
Nythän mulla tulee puolen vuoden tauko noista nimmareiden keräämisestä. Tosin kaksi ostin alkuvuonna suomen markkinoilta.

Keräilyaiheisia kuvia on nyt taas muutama varastossa niin laitetaan tähän Mauri Kunnaksen piirtämä räp-lehmä Iso Muu. Tuo on leikattu maitopurkin kyljestä joskus.
Kuvassa näkyy myös ensimmäisen maailmansodan ajoilta postimerkki ennen jugoslavian perustamista. Netistä löysin että tuo merkki on Serbian, krotian ja Slovenian yhteisestä tasavallasta.
Eipä sitten muuta kuin mukavat vaput kaikille ja simaa kohtuudella otetaan. Kahden viikon päästä olen kai taas täällä koneen äärellä. Näkemiin siihen asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti