tiistai 4. huhtikuuta 2017

Blogi pitää taukoa kesään asti.

Tänään pitäisi järjestellä kämppää remonttia varten, huomenna lopullinen silaus ennen kuin siirryn maalle. Myöhemmin olisi tarkoitus ainakin viikonloput olla kuitenkin Lahessa.
Keräilyharrastuksen laitan tauolle ja jatkan kesäkuussa vasta. Hiljaista on muutenkin ollut jo viime aikoina. Ulkomailta en ole tilannut mitään joulun jälkeen.
Ilman tallentavaa digiboksia ja tätä tietokonetta pitäisi pärjätä myös että blogin päivittäminen keskeytyy ainakin nykymuodossaan.

Työkkärissä kävin viikko sitten kun nykyään on lakiin kirjattu nuo 3kk välein olevat haastattelut työttömille. Selvisi ainakin etten pääsekään vielä palkkatukihommiin. Pitää ensin olla 300 arkipäivää kelan minimirahoilla. Sen lisäksi että olin ensin jo 2 vuotta ansiosidonnaisella.
Kerrottiin myös että jos hankin lääkäriltä lausunnon alentuneesta työkyvystä niin voin päästä paljon pitemmäksi ajaksi tällaiseen tukihommaan. Nämä kun ovat nykyään vain puolen vuoden jaksoja.

Kysyin viime kirjoituksessa mainitsemastani lääkkeiden aiheuttamasta "selittämätön kuolema" jutusta joka hulluja välillä poistaa elävien kirjoista.
Ilmeisesti ongelma on lääkkeiden yhteiskäyttö. Kaikki ei sovi keskenään ja silloin voi tulla ongelmia ja lääkärit ei välttämättä tiedä mitä muut lääkärit on määränneet.
Itselläni on käytössä vain yksi lääke niin ei tuo ainakaan minua kosketa sitten.

Viime viikon ajan blogiani on luettu normaalia selvästi enemmän. Joku norjalainenkin oli innokkaasti lukenut monta kirjoitusta. Nämä menee vähän ylös ja alas että joskus ei lueta juuri ollenkaan.
Blogit.fi sivuston kauttakin päivässä luettiin neljännes koko määrästä mitä sieltä kautta on tullut.

Äsken kävi putkimies häkkikomerosta kysymässä mutta se ei ollut mun häkki. Numerot ei mene talojen numeroiden mukaan. Omaani ei tarvi tyhjentää.
Tuo oma eteiseni pitää tyhjentää kyllä kohta.

Mietin että onko unissani ollut mitään remonttiin liittyvää.
Ainakin kerran olin siirtymässä toiseen asuntoon mutta kengännauhat murenivat käsiin niin ei meinannut lähdöstä tulla mitään.

Kasettien puolella on tulossa veljeltäni jotain. Oli löytänyt varastostaan.

---

Kevään aikana tv-ohjelmissa on ainakin vain elämää uusi kausi.
Se uudistuu niin että tulee kaksi jaksoa viikossa. Näin ollen ohjelmaan mahtuu kokonaiset versiot kappaleista ja yksi jakso venyy kahden jakson mittaiseksi.

Huomenna alkaa myös kohtuu kiinnostava mad cook. Rikun ja Tunnan uusi ohjelma.
Sinänsä ärsyttävää että sitten ihan sattumalta ovat toisissa ohjelmissa vieraana ja mitäs kuuluukos teille mitään no meillä sattumalta alkaa juuri uusi ohjelma tällä kanavalla...

Muuten tässä on aika lailla kaikki loppunutkin mitä olen seurannut. Walking dead loppui eilen ja yksi päähenkilöistä muuttui zombieksi. Hän oli yksi viidestä kenen nimmari mulla on sarjasta, joten ei tule enää uusia jaksoja hänelle.

Viihdeohjelmia ja simpsonit 28. kausi enää tulee. Ei tarvitse nauhoitella mitään talteen. Siitä ruotsalaisesta kauhuleffasta jota kehuin, tuli eilen englanninkielinen versio. En ole vielä katsonut mutta pitäisi olla ihan hyvä tuokin versio.

Haapasalon uusi matkaohjelma teemalle alkaa jossain vaiheessa myös.

Tanssikisa TTK puhuttaa somessa kun tuomarit antavat rajua palautetta kisan huonoimmalle parille ja puhutaan että onko ohjelman tarkoitus noin tyly olla. Katsojat kuitenkin arvostavat tuon tanssijan ulkonäköä (ja silikooneja) sen verran ettei ole vielä tippunut.
Ihan väärä pari myös tippui monien mielestä. Niin aina, pääasia että jotain puhutaan niin pysyy katsotuimpana ohjelmana.

Hyvät ja huonot uutiset on ollut positiivinen yllätys. Ihan katsottavan tasoinen. Keksinäistä vittuilua sopivasti.
Heikoin lenkki ei oikein innosta Kirsi Salon version tapaan.
Bumtsibum yrittää olla nuorten ohjelma nykyään mutta ei nuoret tuollaista katso siinä määrin.

Voice of finlandissa on vain 4 livejaksoa tällä kertaa ja kaksi jäljellä. Viimeksi siellä oli paluuta tekevät rasmus ja haloo helsinki keikalla.
Monroessa ärsyttää kun se liioittelee laulajien tasoa. Joka toinen on ohjelman paras tai kaikkien aikojen paras tai ainakin paras versio kuullusta kappaleesta juuri tuli.
Paasosessa ärsyttää kun sen pitää aina sanoa jos yleisö seisoo. Sitten kun ne seisoo jokaisen esiintyjän kohdalla niin se ei voi olla mainitsematta sitä kaikille että menee tasapuolisesti.
Yksi entinen voittaja kritisoi että laulajat jätetään ohjelman jälkeen oman onnensa nojaan eikä urat pääse etenemään.
Niin se vähän meinaa mennä ettei suurta menestystä monesta pääse syntymään.
Paitsi jos on sen arvoinen ja saa uraa aikaan ilman ohjelman tukeakin.
Ei sekään ollut hyvä kun Idols laulajat myi automaattisesti valtavia määriä levyjä. Tuli kateutta ja vähättelyä ja omakin itsetunto mahtoi olla tiukilla.

----

Lätkäkevät jatkuu Liigan välierissä. Tappara lopulta selvitti Ilveksen. Toivottavasti Ipa olisi ensi kaudella jo runkosarjan aikana samassa vedossa. Toivoa ja uskoa tämä antoi ja itseluottamusta.
Risto Jalosta tuli uusi toimitusjohtaja.
Kummelin tekemässä lätkäehtoossa yksi kerta muisteltiin sitä kun viime kauden päätteeksi toivotettiin Karri Kivi joukkueeseen tekemään paskasta konvehteja.
Valmentaja totetutti toiveen ja kummelin pojat söivätkin niitä konvehteja sitten tuossa hiljattain.
Ennen Ipan kotimatsia on aina tuollainen lätkäehtoo sketsi netissä.

Naiset teki historiaa kun voittivat ekan kerran MM-tasolla Kanadan. Tosin ei siitä paljon iloa ole kun voitto tuli jo alkupeleissä.

NHL päätti että pelaajat eivät pääse enää olympialaisiin. Lätkä on niin pieni laji maailmalla ettei sitä suomessa tajuta eikä näköjään ahneet NHL pomotkaan tajua. Olympialaisissa on aina kisojen päätteeksi iso juttu lätkäfinaali. Jos siellä ei ole kunnon pelaajia lajin arvostus laskee entisestään.

Ylen jälkihiki ohjelman asiantuntijat toistuvasti luulevat Bryanin veljesten olleen edelleen nelinpelin ykkösiä tenniksessä.
Sitten valitetaan ettei nelinpeli saa arvostusta eivätkä itse vaivaudu ottamaan asioista selvää. Nuo jenkkikaksoset ei varmaan vuoteen ole olleet ykkösenä. Viimeiset +30 viikkoa oli yksi ranskalainen ykkösenä ja Brittikin on siellä ollut.
Nyt Kontinen on ainakin hetken ykkösenä. Hienoa.

Federer myös jatkoi voittokulkuaan. On voittanut kauden kolme ekaa isoa turnausta jo.
----

Luin Miika Nousiaisen uusimman kirjan Juurihoito.
Se oli varsin vakava kirja kadonneen isän etsimisestä ja hänen ympäri maailmaa jälkeensä jättämien lasten tapaamisesta.
Kirjassa oli kuitenkin osittain hilpeää kerrontaa varsinkin hammaslääkäriveljen totisesta ja ilottomasta elämänasenteesta.
Varsinkin australian aborginaalien kohtelusta oli rajua kritiikkiä.

Nousiainen tunnetaan hauskana tv-esiintyjänä ja ovat hänen kirjansakin olleet aika hauskoja. Vakavien aiheiden sivussa.
Minulla on kolme ekaa kirjaa.
Ekasta tehtiin ruotsalainen elokuva joka oli aika erilainen kuin kirja. Vadelmavenepakolainen.
Se kertoi miehestä joka ihaili ruotsia niin paljon että halusi muuttua ruotsalaiseksi.
Toinen kirja kertoi vanhan liiton juoksuvalmentajasta joka valmensi tytärtäään. Teinitytär olisi halunnut olla tavallinen teini mutta isä ei nykyajan hömpötyksistä piitannut.
Kirjan loppu vähän meni pilalle kun kaiken rääkin jälkeen tyttö lopetti uransa ennen kun kokeili edes miten pärjää.
Kolmas kirja oli myös aika vakava ja kertoi sellutehdaspaikkakunnasta ja sen tehtaan lakkauttamisesta.

----

tässä runo jonka kirjoitin 2 vuotta sitten. Yleensä runoni syntyvät helposti mutta tätä sai viilata kauan ennen kun syntyi edes tyydyttävää.
Kertoo liioitellen naisen puutteesta, tosin olen oppinut jo olemaan yksinkin. Runoissa voi vähän ampua yli, ei haittaa.

Niin kuin taivas on sininen ja yö musta
niin me olemme yhtä
Kuin aalto hyväilee rantakiveä
niin minäkin olen kiinni sinussa
mutta sinua ei ole

Kuin imeväinen lapsi äitinsä rinnalla
olen minä riippuvainen sinusta
Kuin linnunpoika odottamassa emonsa pyydystämää matoa
odotan minä sinun lämpöä ja turvaa
Mutta sinä olet poissa

Puuttuva puoliskoni
Ilman sinua kuin kuoleva lemmikki
vailla henkeä ja elämää
ikuisesti

Ilman sinua
vailla elämän henkäystä

---

Risto Jalosta kun oli puhetta niin laitan harvinaisen nimmarikortin kuvaan vuodelta 1993.
Kysesssä on ensimmäinen kunnon lätkäkorttisarja suomessa ja sarjassa oli 12 pelaajasta tuollainen nimmari versio. Itse avasin pussista sarjan arvokkaimman nimmarin Saku Koivu mutta vaihdoin sen tuohon Ipan nimmariin.
Kuten nimmarin numerosta 305 näkee on näitä aika paljon tehty mutta korttien ostelijat olivat tuohon aikaan pikkupoikia jotka eivät osanneet säilyttää kortteja. Hyvässä kunnossa säilyneinä nuo nimmarit kuten ihan peruskortitkin ovat jossain määrin harvinaisia.
Nuo kortit ovat aika huonosti valmistettujakin että menevät helpommin pilalle, kulmat pyöristyvät.

Toinen kuvassa oleva kortti on myös erikoinen tapaus. Suosikki korttipiirtäjäni Tilgmann teki aikoinaan tuollaisen kortin missä tonttu ja possu tekevät kunniaa suomen lipulle.
Viron itsenäistymisen kunniaksi kortista tehtiin uusi versio jossa tuo lippu vaihtui.

No niin. Juhanin blogi pitää taukoa pari kuukautta. Käykäähän äänestämässä.
Facebookin kautta minut tavoittaa ja siellä tulen pyörimään.
Näkemiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti