maanantai 17. huhtikuuta 2017

Kerta kiellon päälle

Tässä pääsiäisenä olen remontin keskellä voinut olla koneellani kun ei kämpässä pölyä suuremmin leijaile. Parina yönä on kyllä nenää ärsyttänyt pöly kunnes siihen taas tottuu.
Telkkari on lakanan alla ja digiboksi irroitettu johdoista mutta olen netistä katsellut ohjelmia.
Evakkoretkelläni olen viihtynyt hyvin lapsuusmaisemissa esim kirjoja lukiessa. Ruokaa oli tarjolla sen verran liikaa että meinas ähky tulla ennen kun osas hillitä syömistä.
Ekaa kertaa elämässäni olen ostanut kahvia kotiin juotavaksi, murukahvia. Kuppi päivässä vaan niin ei jää koukkuun.

Pääsiäisen jälkeen olisi tarkoitus olla vielä torstai aamuun asti Lahessa. Remonttimiesten ollessa paikalla pitäisi keksiä jokin muu paikka viettää aikaa. Taidan mennä yhteen klubitalo nimiseen paikkaan lounaalle, ja pyöriä kaupungilla muutenkin. Tuosta paikasta on kuvattu pätkä Arman pohjantähden alla sarjaan mielenterveyttä käsittelevään jaksoon. Tulee ulos vapun jälkeen.

Uusista telkkuohjelmista mad cook showta olen katsellut. Ainakin ekan jakson perusteella kyllä floppasi aika pahasti katsojaluvuissa. Vaikka ovathan nuo Riku ja Tunna aina olleet vähän underground eikä mitenkään suurien massojen suosiossa. Ohjelmasta saa valistavaa ja hauskaa tietoa ruokaan liittyen ja seurataan miten vieraat selviävät ällöttävistä ruokalajeista.

Raivoa herättäneet suomi on ruotsalainen/venäläinen on nyt juhlavuoden kunniaksi saanut jatkoksi suomi on suomalainen.
Kaikki 10 jaksoa on jo areenassa katsottavana. Olen 4 jaksoa katsonut. Hyvin tehty sarja.

Doctor who alkoi myös. 10. kausi tätä nykymuotoista scifisarjaa. Tuo brittisarjahan alkoi jo 60-luvulla ja piti vähän taukoa ennen kuin elvytettiin uudestaan henkiin.
Sarjan erikoisuus on että tuo päähenkilö tohtori regeneroituu välillä ja vaihtaa kasvoja. Näin ollen voidaan vaihtaa uusi näyttelijä mukaan ja sarja voi jatkua ikuisesti. Nykyinen näyttelijä on järjestyksessään 12. Hän myös vaihtaa aina matkakumppaneitaan parin kauden välein. Uusi matkakumppani on ekaa kertaa lesbo.
Sarjassa on viime aikoina ollut käsikirjoittaja/tuottaja sama Moffat niminen mies joka on tehnyt englantilaista uutta Sherlock sarjaa myös. Mies jakaa aika lailla fanien mielipiteet kahtia. Osa vihaa ja loput rakastaa.
Tohtori matkustaa avaruudessa ja ajassa Tardis nimisellä aluksella joka ulospäin näyttää puhelinkopilta mutta on isompi sisältäpäin.
Hän on rodultaan Ajan herra. Avaruudesta kotoisin mutta oleilee maapallolla paljon ja suojelee sitä valloittajilta, kuten dalekeilta.
Sarjassa on historiaa, mielikuvituksellista scifiä, jännitystä kun maapallo tai koko universumi on usein vaarassa tuohoutua, huumoria ja romantiikkaa.
Jos et ole vielä katsonut niin uusi jakso tulee aina ykköseltä sunnuntaina klo 11.30 ja areenasta näkyy kahden viikon ajan.

Jos tuo Rikun ja Tunnan ohjelma ei katsojia kerännyt niin ei maikkarin puolellakaan hyvin mene joillakin ohjelmilla. Bumbtsibum saa nykyään vähemmän katsojia kuin vaikka stadi vs lande tai nelosen heikoin lenkki. Lauantain parhaalla ohjelmapaikalla pitäisi paremmin pärjätä.
Enbuske Veitola Salmisen kolmas kausi on myös aloittanut vailla suurempia katsojamääriä. Jossain vaiheessa he sanoivat olevansa suomen suosituin talk show niin alas päin on menty.

Voice of Finlandissa on taas uusi voittaja. Saa nähdä saako kukaan tällä kertaa uraa aikaiseksi näistä kisaajista. Oma suosikkini pääsi semifinaaliin asti mutta ihan hyviähän siellä oli monta.

Tulevasta Vain elämästä on joutsenlaulu kappaleesta noussut kohua kun kappaleen tekijä Hakulinen ei anna julkaista kappaletta tulevalla Vain elämää levyllä. Kappale kuitenkin esitetään ohjelmassa mutta Lindholm vähättelee ettei biisi merkitse hänelle juurikaan mitään.

Selänteen supertähdet aloitti toisen kauden. Katsoin jakson kun aiheena oli Hyypiän ura. On se kumma miten tv-ohjelmien kuvauksissa ihmisillä on sekä nauru että itku herkässä. TTK tanssikisassa kun pari joutuu lopettamaan niin itketään enemmän kuin omaisen kuolemaa. Vain elämää nyt on kuuluisin näistä itkuohjelmista mutta supertähdissäkin kun Hyypiä muistelee viimeistä peliä Liverpoolissa puolet pöydästä itkee valtoimenaan. Ei se nyt niin kauhean kamalaa pitäisi olla.
----

Tampereen herruus meni sittenkin Tapparalle vaikka tiukkaa oli. Kuudennessa matsissa oli pari jatkoerää aikaa Ipalla tehdä ratkaiseva maali mutta ei onnistunut. Nyt Tappara on taas finaaleissa ties monettako kertaa peräkkäin. Vastustaja Kalpa vasta toista kertaa Liigan historiassa.
Kalpalle mestaruus olisi ensimmäinen ja Tappara nousisi mestaruukissa Ilveksen ohi, jos lasketaan kaikki suomen mestaruudet jo Liigan perustamistakin ennen.

NHL runkosarja päättyi ja vuoden tulokkaksi valitaan varmaan se toronton ykkösvaraus 40 maalillaan. Laine taisi olla seitsemännellä sijalla maalipörsissä vaikka oli 8 ottelua poissa aivotärähdyksen vuoksi. Laine ei lähde MM-kisoihin.
Runkosarjan pistepörssin voitti McDavid komeasti sadalla pisteellä. Hän oli aiempi ykkösvaraus ja teki puolet enemmän pisteitä nyt kuin tulokaskaudellaan.
Hänen johdollaan vanha kunnon edmonton on pitkästä aikaa playoffeissa.
Eniten taitaa harmittaa Buffalon Eichelia joka olisi tarvinnut vain yhden pisteen enemmän saadakseen 2miljoonan bonuksen. Hänen peruspalkkansa on vain miljoonan dollaria niin olisi hyvä lisä ollut siihen.

Veikkausliiga on alkanut muutamalla ottelulla. Viime vuosina on ollut seuraamisen arvoista kun HJK ei voita joka kerta ja Ilves on mukana.
Englannin kentillä suosikkini taistelee taas nousukarsintoihin pääsystä. Ainoa uhkaaja on 2 pistettä perässä kun 4 ottelua jäljellä.

---

Padasjoki pääsi valtakunnan uutisiin vaalituloksen ansiosta. Vihreät muka sai valtavan tuloksen 30%. Käsittääkseni nuo äänet tuli siten kun puolet kokoomuksen edustajista loikkasi protestilistalle sitoutumattomaksi. He vain olivat vaaliliitossa vihreiden kanssa.
Itse halusin äänestää suvakkeja ja jotain nuorta naista jolla ei ole vaalibudjettia.

Laitetaan tähän väliin TOP kauneimmista juontajista telkussa tällä hetkellä. Muutamalla suosikilla ei nyt ole omaa ohjelmaa mutta muutama mukava löytyy edes.

1. Elina Viitanen/Kottonen (suomen hauskin tavis)
2. Ylen aamuteeveen perjantain leffanurkkauksen iloinen vetäjä.
3. missi Joanna Kuvaja joka nykyään on maikkarin huomenta suomessa.
4. Tuija Pehkonen muutamassa maikkarin ohjelmassa.
5. Jenni Pääskysaari(hauska likka)

Keräilykokoelmiini on löytynyt kadoksissa olleita barksin aku ankkoja. Näiden löytymisellä ei sinänsä ole kiire kun kaikki on tilaistoitu kuitenkin. Kunhan löytyy ennen kuin talo menee myyntiin joskus asukkaiden vanhentuessa.
Englannin kieliset lehdet on vielä hukassa. Albumit löytyi viikko sitten.

Postimerkkejä löytyi myös paljon. Muutama suomalainen lisää jolloin 1930-1995 vuosilta puuttuu nyt noin 105 kpl. Siis puuttuu kokoelmasta, mitään ei hukassa ole enää.
Ulkomaalaisia merkkejä sisältäneet kansiot löytyi ja laskin että +160 eri maasta tai alueesta on nyt vähintään yksi merkki. Tosin osa ei ole aitoja merkkejä van jotain matkamuistoksi tehtyjä kopioita. En osaa varmaksi sanoa kaikista mitkä on aitoja niin lasken nuo kaikki samaan.
Oudoimpien merkkien tunnistamisessa sai hyvin sivistystä kun wikipediasta etsi mistä ne on kotoisin. Löytyy esim 5 kappaletta eri arabiemiraatteja ja osaan ulkoa luetella ne eksoottiset nimet.
Puutteita on varsinkin uudemmista valtioista joita syntyi neuvostoliiton, jugoslavian ja tsekkoslovakian hajoamisesta.

Muutakin löytyi mutta kameraa ei ole mukana niin en saa uusia kuvia nyt tähän.


Sen sijaan tässä on nyt kuva minusta bloggaajasta, kun suoritin SPR työpaikassa myynnin ammattitutkintoa. Sama kuva on lopputyössäni mukana kansiossa.

Seuraavan postauksen ajankohtaa en nyt pysty taas sanomaan mutta viimeistään kesäkuun alussa ollaan taas palattu normaaliin arkeen.
Näkemiin.

2 kommenttia:

  1. Hassu sattuma; tuo oikeanpuoleinen nuori mies on Satun kummipoika Niilo. Niilon äiti on töissä SPRllä.

    VastaaPoista