keskiviikko 26. lokakuuta 2016

nelonen

Nyt on blogilla kunnon nimikin.

Telkkariohjelmista nyt aluksi.
Nelosella on muutama suosittu viihdeohjelma, joiden avulla (osittain) nelosen kanavat ovat ohittaneet maikkarin katsojaluvuissa. Ennen tätä vuotta näin ei koskaan ole aiemmin käynyt.
Maikkari on pahoissa talousvaikeuksissa ja katsojat eivät ole innostuneet joistakin isoista satsauksista. SNL nyt varsinkin floppasi pahasti.
Olen aina ollut vähän nelosen puolella, pienemmän puolella, ja olen pitänyt nelosen ohjelmista.

Nykyään sitten ärsyttää sanomakonsernin radiokanavilla naurettava nelosen buffaus. Se on niin läpinäkyvää, että sanoisivat vaan suoraan ”mitäs neloselta tänään tulee...” Juontajat antavat olettaa, että nämä suositukset illan ohjelmistosta ovat heidän henkilökohtaisia suosikkejaan. Luetellaan kaikki nelosen ohjelmat uusintoja myöten ja muodon vuoksi joku toisen kanavan ohjelma väliin.
Nelonenhan kuuluu samaan firmaan hesarin, Ilta-sanoman, suomipopin ja radio rockin kanssa.

Näistä nelosen isoista menestyksistä itseänikin kiinnostaa kolme suurinta.
Vain elämää, haluatko miljonääriksi ja huutokauppakeisari.

Vain elämää aloin seuraamaan vasta toisella kaudella. Neljäs kausi taas jäi väliin kun mukana oli kaikki inhokkini. Vain Sanni kiinnosti.
Nyt Anna Puun jaksoon päättyvä kausi on ollut ihan hyvä. Annan levyt mulla on kaikki ja olen parilla keikalla käynyt. Hector toinen josta pidän.
Muutenkin semmonen porukka ettei ketään inhokkia. Lauri Tähkä on ollut ohjelmassa hyvä ja Chisu.
Kauden sensaatio on ollut Mikael Gabriel, vähän liiankin herkkä tyyppi, joka on musiikin avulla saanut ongelmiaan ja tuskaa käytyä läpi. Välillä meni vähän ylikin ettei jaksaisi kuunnella sen traumoista yhtään enempää.
Toinen ärsyttävä asia on Anna Puun kitara. Sitä on pakko roikottaa mukana vaikkei aina kitaran kieliin juuri kosketakaan. Taustalla on huippubändi, niin mitä sitä imagokitaraa siinä pitää olla soittavinaan.
Kaupallisuus on myös vähän inhottavaa kun artistin oma levy ilmestyy samana päivänä oman jakson kanssa. Että onko kaikki vaan oman uran edistämistä.
Ohjelman esityksistä on myös julkaistu levyjä joista ensimmäinen on muistaakseni 2000-luvun myydyin levy. Radiossa soitetaan jatkuvasti ohjelman vetoja.
Uutta oppi ainakin sen että Lauri Tähkä ei ole sen oikea nimi ja että Kuustonen söi masennuslääkkeitä, kun valittiin suomen positiivisemmaksi ihmiseksi.

Haluatko miljonääriksi ohjelmassa on helppo kotisohvalta tietää vastauksia. Itselläkin tuntuu, että pääsisi melkein aina 15 tonnin kysymykseen asti kysymällä yhden kerran katsomolta. Eräs kaverini on tietänyt vastauksen molempiin 30tonnin kysymyksiin, jotka viime vuosina on esitetty. Jos olisin kilpailemassa, soittaisin tässä vaiheessa kisaa hänelle. Tärkeintä olisi, ettei tuhlaa oljenkorsia jo ekoissa kysymyksissä.
Kirjallisuus tuntuu olevan aina kompastuskivi kilpailijoille. Mikä tuntuu surulliselta kirjallisuuden ystävälle. Eräs ei tiennyt kuka on kirjoittanut seitsemän veljestä.
Vaikeita aiheita minulle on lastenohjelmat ja tubettajat.
Jaajo on ihan ok juontaja vaikkei nyt mikään suuri suosikkini.

Huutokauppakeisarin salaisuus on leppoisa maalaistunnelma. Halpaa ohjelmantekoa kun ne huutokaupat pidetään joka tapauksessa. Sitten vaan kuvataan ne ostosreissut missä tingitään hinnoista.
Vähän ärsyttää kun se valittaa aina ettei pysty yhtään enempää maksamaan, ja sitten tulee tonni voittoa. Kehuu vielä lopuksi, että hyvät kaupat. (Kun huijattiin myyjää.)
Eiköhän tuosta ohjelmasta tule esiintymispalkkiota sekä myyjälle että keisarille sen verran, että vähän sama mitä hintoja siinä maksetaan.
Huutokaupan aluksi myydään aina kuparipannu josta on tullut keräilykohde. Kaikki haluaa reissustaan matkamuistoksi oman kuparipannun. 205euroa on uusi ennätyshinta.
Apumiehenä puuhaileva mies on vähän arvoitus että mistä sille maksetaan. Yleensä tuunaa koko päivän jotain parin kympin arvoista ja saa siitä koko päivän palkan.

Palkka taitaa hänellekin tulla enimmäkseen neloselta.

------


Kaj Stenvallia on joskus tullut kerättyä. Kuvassa on Tommi Aution toimittama kirja.
Postikortteja tai kehystettyjä kuvia on 20kpl ja vielä kalenteri ja palapeli(1000palaa).
Postikorttien keräilyn aloitin uudestaan tänä syksynä mutta en näitä ankkamaalauksia kuitenkaan.

--------
Lopuksi taas oma runo:

onnellisuus koputteli ovella
en uskaltanut avata kutsutulle vieraalle

meni pois, naapuriin
laskin riemun kiljahdukset
sormet loppuivat kesken

aamulla tuli ulos hassu hattu päässä
eikä näkynyt toiste

paitsi jos tuli kadulla vastaan
niin käänsin katseeni maahan
jalkojen väliin
jos olisi vaikka kengännauhat auenneet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti