maanantai 2. huhtikuuta 2018

Pääsiäisen puuhat

Serkkujen kesken ollaan aloiteltu suunnittelemaan milloin ja missä tavattaisiin. Samalla esiteltiin vähän itseämme. Olo on kuin luokkakokouksessa paitsi että tässä tapauksessa ei ole kaikkia edes tavannut koskaan. Luokkakokouksessa oli vähän sama juttu että useimmilla on lapsia ja ammatit ja omakotitalot. Ja itsellä ei juuri mitään. Itsetunnon kanssa vaikeaa.
Nyt on kyllä mun omassa turvallisessa yhteisössäni "hullujen" luona tullut ongelmia. Hikoilen kainaloista aivan holtittomasti eräässä kohtaamispaikassa jossa korttia käyn pelaamassa ja juttelemassa tuttujen kanssa.
Samaa ongelmaa ei ole vaikkapa töissä tai jos käyn jonkin kaverin luona. Ihme juttu että tuollaisen rentoutuspaikan kanssa käy noin. Kyllähän se paikka muutenkin on semmonen ettei liian usein viitsisi käydä mutta loputtomasti ei kotonakaan jaksa olla, varsinkin nyt pääsiäisen aikaan.

Vaihtoehtoista puuhaa kotosalla oli viikon aikana myös.
Luin kolme kirjaa loppuun. Nobelisti Ishiguron runollinen fantasiakirja joka sijoittui aikaan kuningas Arthurin kuoleman jälkeen. Ihmiset puhuivat liioitellun kohteliaasti ja korrektisti. Ishiguroa olen lukenut vasta kaksi kirjaa niin varmaan luen tänä vuonna lisääkin.
Finlandiapalkittu Viikilä kirjoitti kirjan joka oli kooste puolen sivun mittaisista suomalaisuuden kuvauksista. Miten suomalainen suhtautuu erilaisiin asioihin. Tarinat oli jaettu vuodenaikojen mukaan neljään osaan. Ei oikein sytyttänyt minua.
Bret Easton Elliksen 20-vuotiaana kirjoitettu rankka kirja rikkaista nuorista 80-luvun Kaliforniassa. Mikään ei tunnu miltään ja porukka vaan ajelehtii bileistä toiseen huumeiden ja seksin valtaamassa maailmassa. Tekstiä verrattiin takakannessa Jim Morrisonin sanoituksiin.
Bret on samasta maailmasta kirjoittanut paljon ja ollut itsekin huumekoukussa.
Tässä kirjassa oli tarpeettoman shokeeraavia kohtauksia. Myöhemmissä kirjoissa tunnelma oli enemmän runollista.

Sarjoja olen katsonut 3 uutta jaksoa Game of Thronesia. Tässäkin sarjassa huomio minulla osittain menee siihen kun katselen kenen nimmari minulla on näyttelijöistä ja suunnittelen kenen vielä pitäisi ostaa. Lisäksi mietin että ketkä ovat olleet seksi- tai alastonkohtauksissa. Lena Headey/Cersei Lannister oli toistamiseen sarjassa alasti mutta hänellä on sijaisvartalo käytössä.
Viikon päästä tulee kolme jaksoa lisää areenaan.
Torstaisin tulee mainio vanhoihin tavaroihin keksittyvä ohjelma ykköseltä. Vintage-valtakunta. Katsoin ekan jakson ja sitten aloin lopusta päin jaksoja katsomaan areenasta.
Parempi kuin huutokauppakeisari. Tässä tavataan kiinnostavia kerääjiä ja vanhaan aikaan jämähtäneitä hörhöjä. Yksi pääkolmikosta on fiftarityylinen burleskitaitelija. Sarjan aikana tehdään oma vinyylisinkku Tuomari Nurmion kanssa. Viimeisessä jaksosa käydään Lahessa Riku Roudon moottoripyörämuseossa.
DVD on menossa kaksi kirjaston sarjaa. Gothamia olen 12 jaksoa katsonut. Sarja on saanut aika vaisut pisteet IMDB arvostelijoilta mutta siihen nähden on ollut positiivinen yllätys. Isot juonenkäänteet menevät eteenpäin mutta yksittäisessä jaksossa on myös aina jotain kiinnostavaa. Kaudessa on 22 jaksoa mutta sisältöä riittää eikä mene tylsäksi. Parasta on Batmanista tutut henkilöt jotka ovat ehkä vasta lapsia tai vielä lain oikella puolella.
Toinen sarja on Neil Gaimanin kulttikirjaan perustuva American Gods. Siinä on vain 8 jaksoa mutta toinen kausi on tekeillä. Jaksot ovat pitkiä ja menee vähän jaarittelun puolelle. Saisi olla tiiviimpää menoa. Parasta sarjassa on erilaisten jumalien esittely. Seksikohtaukset on melko näyttäviä ja raakaa väkivaltaakin löytyy.
Toinen sarjan pääosista on Lovejoysta ja Deadwoodista tuttu Ian McShane kenen nimmari mulla on.
X-Filesin kausi 11 päättyi. Edeltävät kuusi jaksoa olivat vähän pelleilyä mutta tämä 10-jakson kausi oli ihan kunnon X-filesiä taas. Otin niistä 8jaksoa talteen boksille.

Kymppitonni alkoi ilman Riitta Väisästä. Uusi juontaja on kieltämättä saman tyylinen kuin Riittakin. Vaikka on mies. Tai jotain sinne päin. Ei tule kyllä seurattua mutta sohvaperunoissa oli pätkä.
Tänään alkaa neloselta uusi viihdeohjelma joka kai käsittelee somen ihmeellistä maailmaa. Ensimmäinen Hirviniemen ohjelma neloselle ja muutenkin aika hyvä porukka koossa, tosin en juuri siitä Akusta tykkää.
Myöhemmin viikolla alkaa maikkarilta Versus gameshow, joka on kansainvälinen formaatti. Samaan aikaan neloselta tulee Voicen suoria lähetyksiä jotka perinteisesti seuraan. Kun en jaksa koko kisaa alusta asti katsoa.
Sohvaperunatkin loppuu samoin perjantaina, tämän kauden osalta.

Aprillipiloja tehtiin tänä vuonna Pääsiäisenä. Joku ateisti olisi voinut semmosen pilan keksiä että Jeesus on noussut haudasta.
Padasjoella pilana oli sukupuolineutraali uimahalli. Säästetään kun tarvitsee kuumentaa vain yksi sauna eikä tarvi uimapukuja käyttää.
Lahessa oli kuva uudesta valuutasta millainen Sysmässäkin on otettu käyttöön. Lahden versiossa olisi ollut Litmasen kuva.
Ensi kesänä tänne tulee Nightwishin ja muutaman festarin lisäksi myös Uriah Heep Niemen satamaan. Musiikkitarjonta on ainakin positiivista. Kolmen viikon päästä Mössöllä olisi Suomen parhaita metalbändejä Wintersun. Ehkä menen ehkä en.
Padasjoella ja Lahessa on ollut viimeaikoina masentavia tilastoja. Aktiivimalli rokottaa Padasjoella 73% työttömistä. Pahin lukema Päijät-Hämeessä.
20 suurimman kunnan kyselyssä Lahen asukkaat olivat vasta sijalla 19 kun kysyttiin tyytyväisyyttä.
Padasjoen tapahtumista vuorossa on kutsukisa moottorisahailijoille jotka puusta muotoilevat vaikka eläimiä.
Englannissa Johanna Kurkelan uusi Nightwish-miehensä kanssa tehty projekti oli viikon myydyimpiä rockalbumeja. Auri nimeltään tuo yhtye.

Urheilua: Eeli Tolvanen 18v siirtyi Jokereista NHL kärkijoukkueeseen Nahvilleen. Myös 20v suomalaispelaaja Borgström pelasi pari ekaa ottelua Floridassa.
Maalipörssin voittotaistelussa ei oikein kukaan ole viimeaikoina onnistunut. Siinä on paikka iskeä jos jollain alkaa maaleja syntymään enemmän.
Pistepörssin voittoon on menossa sama nuori mies kuin viime kaudella Edmontonista. Toinen peräkkäinen sadan pisteen kausi.
Suomalaiset rikkovat koko ajan ennätyksiä että tämä on tasaisuudessaan kaikkien aikojen suomalaiskausi. Maaleja on tullut eniten koskaan yhteensä. Ekaa kertaa 7 pelaajaa on saanut 50pistettä ja 6 pelaajaa 60pistettä sekä 20 maalin miehiä on myös 6kpl. Ja nuo kaikki ovat olleet nuorta polvea. Mikko Koivu ei tuohon joukkoon enää yllä. Maalivahtien puolella Raanta ja Rinne ovat kärkisijoilla torjuntaprosenteissa ja voitoissa.
SM-Liigassa välieräjoukkueet on selvillä eikä yllätyksiä tullut. Paitsi että Jyp hävisi ottelun jota johti ekassa erässä 5-0. Melkoinen romahtaminen.
Tenniksessä saatiin loppuun Miamin Masters. Kaikki voittajat olivat paikallisia jenkkejä. Myös nelinpelissä. Syöttökone Isner oli yllätysvoittaja miesten sarjassa. Tämä oli hänen pitkän uransa isoin voitto. Minulla on hänen nimmarinsa.
Bryanin veljekset voittivat nelinpelin ja nousivat maailman nelospariksi pisteissä. Kontinen-Peers on vielä niukasti kakkosparina vaikka huonosti pelit sujuu.
Nadal palasi rankingin kärkeen niukasti Federerin ohitse.


Kuvassa on nuo kaksi kirjaston DVD joita katselen. Puolessa välissä molempia suunnilleen menossa ekaa kautta. Mainituista kirjoista ainoa jota en ole vielä palauttanut. Ärsyttäviä jupin retkuja kannessa.
Harvinaista 90-luvun eurodancea tai ysäriteknoa olen onnistunut eri paikoista hankkimaan jo aika mukavasti kasetteina. Tässä listassa mukana kaksi jotka käyn myöhemmin tällä viikolla ostamassa divarista.
Pandora ja Princessa kuvassa. Movetron ja Hausmylly kotimaisia. Scooter, Rednex, DJ Bobo, Alexia, Corona, Maxx, Mr President.
90-luvun puolivälissä cd-levyjä myytiin jo niin paljon että nuo kasetit jäivät harvinaisiksi. Lisäksi kun ottaa huomioon paljonko niitä on heitetty roskiin.
Nimmarikortteja tilasin Jeffrey Wrightin Bond-sarjasta. Hän esitti kahdessa Bondissa CIA:n miestä Felix Leiteria. Minulle tuo on jo kolmas nimmari miehestä joka on tuota roolia joskus esittänyt.
Wright on myös yksi pääosista HBO hittisarja Westworldissa sekä ainoa nimmarini Boardwalk Empire sarjaan.
Samalla huomasin että ostamani Walking Dead sarjan nimmari Father Gabriel oli Kylmä rinki sarjassa. Kivoja yllätyksiä tulee joskus kun tarkistaa henkilön uran roolisuoritukset vasta maksamisen jälkeen. Minulla on yli 10kpl tuon kylmä rinki sarjan näyttelijöitä, jos yli 10 jaksossa esiintyneet otetaan huomioon. Luulin että vain yksi olemassa oleva nimmari puuttuu mutta tuota uutta nimmaria en ollut huomannut.
Kylmän ringin lisäksi tuo mies sattui olemaan arvostetun Wire sarjan pääosia. Jos haluaa antaa fiksun vaikutelman niin kannattaa kertoa pitävänsä tuosta sarjasta. En ole kyllä itse katsonut jaksoakaan mutta kriitikot ja leffafanit ylistävät tuon yhdeksi kaikkien aikojen sarjaksi. Kertoo poliiseista amerikan mustimmassa kaupungissa.
Pari kasettia on tulossa postista. Quiet Riot ja Alice Cooper uusina artisteina kokoelmaani. Alkaneella viikolla on taas paljon myynnissä Huutonetissä ja varmaan jotain niistä tulee mulle kun hinta on sopiva.

Edellisen viikon katsojaluvut tulivat juuri niin muutama maininta niistä.
Eniten katsojia tavoitti EVS ohjelmassa narkomaanin elämäänsä itkenyt Sillanpää. Koko ohjelman keskimääräisen katsojaluvun kun ottaa huomioon niin salkkarit ja Haluatko miljonääriksi olivat suunnilleen tasoissa viihdeohjelmista.
Pääministeri Sipilä Veitolan ohjelmassa kiinnosti myös normaalia tuon ohjelman jaksoa huomattavasti enemmän.
Pikkukanavilla subin uusi palomiesten taistelu paremmuudesta oli katsotuin. Juontajana on näköjään yksi suosikkimisseistäni jota katselen mieluummin Huomenta Suomessa.
Foxin kymppitonni sai melko paljon katsojia myös mutta ekan jakson perusteella ei paljon voi vielä sanoa. Alkuinnostus kun menee ohi niin sitten näkee totuuden.
Maikkarin isoihin tuotantoihin kuuluva X-factor on nyt tipahtanut kanavan top-20 listan alapuolelle katsojamäärissä. Myös Kingi on laskussa ja syystäkin. Aivan surkeaa komediaa.
Sen sijaan nelosella menee keskiviikkoisin huonosti. Kello 20-22 kanavaa katsoo alle sata tuhatta katsojaa.
Heikoin lenkki visailussa mua ärsyttää kisaajien heikko taso. Olen huvikseni katsonut jakson lopusta kun kahdelle parhaalle esitetään kysymyksiä. Tän kauden 10 parhaasta pelaajasta vain yksi vastasi noihin kysymyksiin enemmän oikein kuin minä samoihin kysymyksiin.
Ei ole mahdollista kovin isoa pottiakaan kerryttää noin huonon tason ansiosta.
Stadi vs Lande ohjelmassa formaattiin kuuluu naureskella kun ei tiedetä vastauksia kun ollaan niin landeja tai stadeja. Alussa on tosi helppoja kysymyksiä jotka tiedän melkein kaikki ja sitten taas tulee tylsiä vaihtoehtokysymyksiä jotka ovat usein niin vaikeita että ne voi vaan ehkä päätellä oikein.
Enemmän huumoriohjelma kuin tietokisa tuo formaatti.
Miljonäärissä ei voi oikein omaa tasoa tietää tarkkaan kun ei voi käyttää itse oljenkorsia mutta suunnilleen puolet tietäisin oikein ilman oljenkorsia noista rahakkaista kysymyksistä 7000e, 10000e, 15000e.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti