maanantai 26. maaliskuuta 2018

Sadas blogikirjoitukseni


Tämä on näköjään jo sadas kirjoitus tähän blogiin. Nykyään tulee vaan kerran viikossa uutta niin ei laskuri etene niin nopsaan.
Lukumäärät on sillä tasolla että suunnilleen kolmannes 25 facekamustani saattaa parhaimmillaan käväistä tekstin kimpussa ja lisäksi max 3kpl viikossa tulee blogit.fi sivuston kautta. Jotkut tutut lukevat tekstiäni ajoittain ketkä eivät ole facekamujani.

Mulle kuuluu semmosta että armoton väsymys valtaa. Herään aamuisin aikaisin mutta menen myös niin aikaisin sänkyyn että pitäisi saada riittävästi unta. Se ei kuitenkaan auta vaan väsähdän joka ilta taas tosi aikaisin. Illan ohjelmat katson sitten seuraavana aamuna. Suunnilleen kerran pari viikossa jaksan valvoa yhdeksään tai pitempään.
Eilen kävi oven takana kaksi virpojaporukkaa mutta kun ei ollu mitään tarjottavaa niin en viitsinyt avata ovea.
Aamulla kun avasin netin niin huomasin että serkkujen kesken on avattu faceen keskusteluketju jos sitten tutustuttaisiin paremmin ja tavattaisiin joskus. En ole kyllä tuota väkeä aikuisena montaa ihmistä nähnyt. 26 meitä serkkuja kai on ainakin äitin puolelta sukua.

Muutama tilasto julkistettu.
Lahen keskusta on suomen viidenneksi väkivaltaisin kaupunginosa. Että huonolle maineelle on perustettakin mutta toisaalta Tampereen keskustassa väkivaltaa on vielä enemmän. Itselläni on Mansen keskustasta pelkkiä hyviä muistoja kun tuli opiskeluaikoina siellä rymyttyä yömyöhään. Ne kolme muuta vaarallista paikkaa on Hesassa.
Maailman maat laitettiin taas onnellisuuden mukaan järjestykseen ja Suomi oli noussut ykköseksi. Ratkaisevana tekijänä oli ilmeisesti se että mukaan laskettiin nyt myös pakolaisten mielipiteet maasta.
Aino on suosituin nimi tyttövauvalle tällä hetkellä. Äitini ei siitä nimestä pitänyt vaan otti toisen etunimensä käyttöön.
Juha Kankkusen kolme vuotta sitten tekemä ennätys traktorilla ajetuksi nopeudeksi rikottiin aika selvällä parannuksella Top Gear ohjelmassa. Guinnessin ennätykseen lasketaan kahden ajon keskiarvo joka nyt oli noin 140 km/h.
Padasjoki pääsi valtakunnan uutisiin ylen Hämeen uutisiin tehdyssä jutussa. Aina välillä sieltä tulee haastatteluja tuossa alueuutisten osiossa ja olen niitä ottanut muutaman boksille talteen jos on ollut tuttuja henkilöitä tai aiheita.

Gaalat aina kiinnostaa minua. Nyt oli yleensä tylsä Jussi-gaala vuorossa. Aku Louhimies joutui Metoo kampanjan seuraavaksi kohteeksi sopivasti ennen kun palkinnot jaettiin. Niinhän siinä sitten kävi että Ikitie vei isoimman potin kuudella palkinnolla. Paras elokuva ja ohjaus meni sinne ja kaksi näyttelijäpalkintoa. Louhimies voitti vain yleisön suosikkina palkinnon ja juhlapuheessa tuntui olevan aidosti katuvalla päällä. Pakko ollakin jos aikoo vielä töitä tehdä Suomessa.
Tuntematon voitti lopulta viisi Jussia joista miespääosa oli merkittävin.
Krista Kosonen voitti jo toisen kerran Jussin
Viikon aikana Louhimiehestä keskusteltiin mediassa tosi kiivaasti. Suurin Akun puolustaja taisi olla vanha pervo Kauko Röyhkä somessa.
Maikkarin pöllöraadissa raadin feministi ja tekniikan maailman päätoimittaja eivät oikein tulleet toimeen keskenään tässä aiheessa.

Jääkiekossakin muutama ennätys taas. KHL pelattiin historian pisin ottelu. Jokerit sen lopulta voitti mutta kausi päättyi seuraavan ottelun tappioon.
NHL kaukaloissa taas suomalaiset ovat tällä kaudella tehneet maaleja yhteensä enemmän kuin koskaan.
Rantanen sai nuorimpana suomalaisena 80-pisteen kauden aikaan. Kurri oli aikoinaan toisella kaudellaan 5kk vanhempi. Ja nykyään on paljon vaikeampi tehdä pisteitä kuin 80-90-luvuilla.
Ilveksen nuori lupaus Otto Koivula teki NHL sopimuksen Islandersin kanssa.
Ilveksestä semmonen havainto myös että kuusi Ipan pelaajaa ovat päässeet smoothiepurkkien kylkeen. Niitä myydän Hakametsan hallilla ja joissakin ruokakaupoissa Tampereen seudulla. Kelpaisi kyllä mullekin Ilves kokoelmaani.
Viikon urheilussa isoin juttu oli ampumahiihtocupin päättyminen Mäkäräisen voittoon. Hurja taistelu oli mutta se vastustaja hyytyi lopussa pahasti ja Kaisa pääsi 3 pistettä edelle lopullisissa pisteissä.
4 vuotta sitten kävi sama juttu että olympialaiset meni surkeasti mutta viimeisessä kisassa pahin vastustaja epäonnistui ja Kaisa voitti cupin.

Keräilykokoelmat taas kasvoivat runsaasti kunhan kaikki tulee postista.
Vaihteeksi sarjakuvaakin. Viimeisiä puuttuvia Barksin akuankka tarinoita ostin. 250-
sivuinen kokoelma joka sisälti vain yhden minulta puuttuvan ruudun. Tämä on kallein ostamani sarjakuvaruutu ehdottomasti. 19,44euroa tarkalleen kun postikulut lasketaan mukaan.
Jatkossa saattaa tulla myös saman hintaluokan ostos joka sisältää kaksi puuttuvaa ruutua. Ei ole vaan näkynyt myynnissä sitä kirjaa.
Näyttelijöiden nimmarikortteja ostin pari Walking dead sarjassa pitkään hengissä säilynyttä miestä. Toinen on omia suosikkejani sarjassa. Nörtti Eugene.
Ostin myös kaksi ekaa kautta tuosta sarjasta DVD. Kuvassa on myös loppuvuodesta ostettu SGAtlantis kausi5.
Tän vuoden puolella kasetit ovat nousseet tärkeimmäksi osaksi keräilyäni tällä hetkellä. Huutonetissä on paljon myynnissä kiinnostavaa tavaraa ja olen vähän laajentanut että joiltakin artisteilta kerään laajemminkin koko tuotantoa. Myös 90-luvun kasetit kelpaa nykyään.
Iron Maidenia mulla on eniten ja se on myös yksi isoin suosikkini yhtyeistä. Nyt sain taas yhden heidän klassikkokasetin vuodelta 84. 11 studioalbumista joita kasettina on julkaistu puuttuu enää 4kpl.
Rokkikasetteja sain uutta kokoelmiini myös Uriah Heepia vuoden 1973 painoksena sekä John Lennonia 1974, yhden lisää Black Sabbathin klassikoita ja Anthraxin grammy palkitun kokoelman sekä Roxetten 11miljoonaa myyneen Joyriden, joka varsinkin saksassa myi valtavasti.
Ysäriteknoa tai eurodancea kasettina ei näy juuri yhtään mutta olen onnistunut jonkin verran sitä nyt hankkimaan lähinnä paikallisesta divarista. Muutama sinne jäi vielä ostettavaa.
Ebaysta vilkaisin miten siellä on tuota ysäriä niin tilasin Liettuasta yhden Scooterin klassikkokasetin kohtuu hinnalla. Scooter on suosikkini eurodancesta.



Viikon telkkuohjelmissa oli uutta maikkarin talkshow EVS jota harvemmin katselen. Game of Thronesin seiskakautta tuli ekat 3 jaksoa. Kauden päätösjakso näytetään vappuna. En ole vielä ehtinyt tuota aloittamaan mutta Gotham sarjaa on ekat 10 jaksoa katsottu.
Teemalla oli omat elokuvafestarit jossa varsinkin Lynchia näytettiin. Hänen eka leffansa 70-luvulta oli ainoa mitä en ollut häneltä nähnyt niin katsoin sen nyt. Oli kyllä mahdollisimman outo mutta jotain hyvääkin siinä oli kieltämättä.
Kirjastosta lainasin uuden Blade Runnerin joka oli ihan ok mutta odotin ehkä vähän enemmän. Tunnelmallinen ja syvällinen ja kauniisti kuvattu. Vähän liian verkkainen meininki.
Uutisvuodon lopullinen kuoppaaminen julkistettiin. Kaksi kautta tätä vielä tehtiin sen jälkeen kun kaikki alkuperäiset henkilöt olivat lopettaneet.

Viikon katsotuimpia ohjelmia oli sellaiset jotka käsittelivät Kaisaa tai Akua eli JussiGaala, A-studio, urheiluruutu ja lisäksi Haluatko Miljonääriksi, joka sai kauden parhaat lukemat.

Välillä aina oivaltaa jonkin asian. Nyt semmosen että Halloween leffan pääosanaisen äiti oli siinä kuuluisassa Psykon suihkukohtauksessa. Nuo kaksi leffaa ovat kuuluisimpia slasherleffoja eli semmosia missä nuoria naisia ison veitsen kanssa teurastetaan.

TV-mainoksista taas muutama huomio. Trivagon mainokset käy hermoon. Miten sillä naisella on aikaa edes matkustaa minnekään kun kaikki aika menee trivagossa hotellien hintoja vertaillessa.
Sitten on se mainos jossa kerrotaan että kaikki maailman 3 miljardia naista on erilaisia joten kuukautissiteidenkin pitää olla erilaisia. Yllättäen ongelma hoituukin sillä että tehdään NELJÄ erimallista sidettä. Miten ihmeessä se riittää kun kaikki 3 miljardia naista on erilaisia?

Näin jutun Suomen suosituimmasta facebookrunoilijasta. Hänellä on 22000 seuraajaa ja hän saa elantonsa kirjoittamalla tilauksesta onnittelurunoja ihmisille.
Jutun mukaan maailman suosituimmat somerunoilijat ei yhtään saa kriitikoilta arvostusta. Vähän kuin jotkin kirjojakin julkaisseet suosikit joilla on itsestäänselviä helposti tajuttavia ajatuksia.
Itsehän julkaisin omat parhaat runoni tämän blogin alkuaikoina. Ideana mullakin on että siinä olisi helposti tajuttava idea, arvostaa sitten joku tai ei.


Muutamat unet mitä näin oli niin arkaluonteisia että parempi kun en sano mitään. Partani oli kasvanut hassun näköisesti. Oudoissa paikoissa oli tuuheutta. Siis unessa.

Näkemiin taas viikoksi. Hyvät pääsiäiset kaikille ja katsokaa vaikka kymppitonnia illalla Foxilta jos ei millään ole parempaa tekemistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti