maanantai 16. huhtikuuta 2018

Pubvisassa testattiin osaamista.


Mitäpä elämääni kuuluu?
Pitkään puheissa ollut pubivisaan osallistuminen toteutui. Joukkueeni kaksi jäsentä olivat jo edellisellä viikolla olleet ja arvelivat minun vahvistavan tiimiä. Taso oli aika kova sillä sijoituksemme oli 13/18. Paremminkin olisi voinut mennä. Käytännössä mahdollisuudet meni kun tupla tai tripapisteet jäi saamatta kun ei oltu varmoja vastauksista. Muutaman kerran myös valittiin väärä vastaus, kun itse olisin aavistanut oikein.
Ekan 10 kysymyksen jälkeen oltiin vielä kärkikolmikossa.
Ihmetyttää sitten miten huonoja kisaajia television visoissa on. Kuten mainitsin niin heikoimmassa lenkissä olen toistuvasti parempi, kun jakson kaksi parasta ratkaisee lopussa voiton. Viimeksikin kaikki kisaajat olivat haluatko miljonääriksi ohjelmasta tuttuja, että voisi luulla niiden jotain tietävän. Niille esitettiin 12 kysymystä joista saivat puolet oikein. Minä sain 10 oikein.

Muutamaa lähiviikkoina tulevaa juttua pohdiskelen. Wintersun niminen metallibändi tulee Lahteen keikalle. Tekisi mieli mennä kuuntelemaan mutta siinä on monta muttaa, kuten se että pitäisi kai tulla taksilla sieltä kotiin. Illalle tulisi hintaa turhan paljon. Puolenyön jälkeen kotiin pääseminen maksaa mulle enemmän kuin kävisi bussilla vaikka Hesassa. Siitä syystä en ole öisin ravintoloissakaan luuhannut.
On minun osalta livekeikat vähän jo mennyttä elämää. Ensi kesänä Lahessa olisi vielä ainakin Nightwish ja Uriah Heep.
Vappuakin pitäisi suunnitella. On kutsu bileisiin mutta tekisi mieli käydä Padasjoella ekaa kertaa tänä vuonna. En myöskään tiedä vielä jatkuuko työni samassa paikassa ensi kuussa. Se käytännössä ratkaisee sen että olenko alkuviikosta vai loppuviikosta töissä.
Töissä kirpparilla tuli raju muutos henkilökunnan ostoksiin. Aiemmin meininki oli niin rento ettei aina tarvinnut edes maksaa. Nyt uhkaillaan poliisilla ja välittömillä potkuilla jos yrittää vähänkin hyötyä siitä että on siellä töissä.
Käytännössä työntekijät on siellä lähes ilmaiseksi kun haluavat jotain hyödyllistä tehdä. Miksi sitten tuollainen asenne, että oltaisiin kuin rikollisia jotka yrittää hyödyntää asemaansa.
Ärsyttävä hikoiluongelmani, esimerkiksi pelatessa korttia, poistui yllättäen tällä viikolla. Varmaan auttaisi jos söisi mulle määrättyä mielialalääkettä mutta kun muuten pärjään ilmankin.

Tv-ohjelmista sain katsottua areenasta vanhojen tavaroiden ja keräilijöiden ohjelman vintage valtakunta. Telkkarin puolelta on esitetty vasta 3 ekaa jaksoa.
Varsinkin toinen päähenkilöistä oli aika leuhkan oloinen mutta ihan mukavaa porukkaa.
Parasta tuollaisessa keräilyssä on jos ihmiset säilyttää tavaroita jotka muuten katoaisivat maailmasta. Ne pitäisi sitten siirtää jälkipolville museoihin tai nuoremmille kerääjille.
Sehän tuossa keräilyssä on ongelmana kun mitään ei saa mukaansa kuoltuaan. Onko kaikessa sittenkään mitään järkeä ja minne minunkin kamat päätyy sitten kun kuolen?
Mukavaa olla jollain tasolla mukana tai seurata eri ryhmien toimintaa. Itse olen keräilykorttien yhteisössä ollut noin 10vuotta ja postikorttien ystävissä minut tunnetaan possukorteistani.

Voicessa on enää finaali jäljellä. Semifinaalissa perinteisesti joukkueen johtaja saa valita kuka menee finaaliin. Etumatkaa pisteissä tulee niin paljon ettei se toinen saa koskaan kiinni yleisön äänillä. Ärsyttävää. Miksei se etumatka ole pienempi tai jos voisi valita että antaa samat pisteet molemmille, jos haluaa.
Myös walking deadissa tulee kauden finaali. Siinä on pari vuotta junnattu samassa tilanteessa että jos viimein tulisi jotain ratkaisua.
Ylen Perjantai nimisessä ohjelmassa oli aiheena seksi ja porno. Persoonallinen Ina Mikkola oli haastattelussa subille tehdyn ohjelmansa ansiosta.
Voicen kanssa samaan aikaan tulevassa Versus game showssa selvisi että suomen nopein luistelija Mika Poutala ja keskitason maalivahti luistelevat maalivahdin luistimilla ja varusteilla suunnilleen samaa vauhtia. Poutala voitti heittäytymisen ansiosta.
Nelonen näytti huumepoliisi Aarniosta tehdyn sarjan ekan jakson mutta jatko tulee vain maksullisesta ruutu+ palvelusta.
Nelonen paljasti myös missä jaksoissa Terhi Kokkonen on tulevassa Vain elämää kaudessa. Hän jätti kuvaukset kesken mutta ehti olla melkein kaikissa jaksoissa kuitenkin.
Maikkarin aamushowssa Pärmäkoski paljasti vetävänsä 26 leukaa.
Haluatko miljonääriksi kisassa oli hauska hetki kun karsintakysymykseen kukaan ei vastannut oikein. Kisaajat ja yleisö nauroi ja taputti. Siltojen pituuksista oli kyse. Olisin taas tiennyt tai ainakin aavistanut oikein kaikki jakson kysymykset mutta ne molemmat karsintakysymykset olisi mennyt väärin etten olisi tuolille päässyt.
Lauantain Marvel-putkessa tuli toinen Avengers-leffa ensiesityksenä niin katsoin sen ettei tarvitse kirjastosta lainata.
Usassa Simpsonit ovat joutuneet rasismisyytöksiin kun monet sarjan hahmot ovat varsin stereotyyppisiä. Yhteen jaksoon Lisa Simpson laitettiin hämmästelemään että miksi tälläinen kohu on syntynyt mikä ärsytti entisestään koska Lisa perinteisesti pitää pienempien puolta ja on moraalinvartija.

Katsojaluvuissa oltiin samaa mieltä minun kanssani että nelosen uusi paneelikeskustelu Kupla on tylsää katsottavaa. Toinen jakso tippui alle 200 000 katsojan. Selviytyjät tavoitti katsojia ainoana yli miljoonan että nelosella muuten menee hyvin.
Keisari Aarnio kiinnosti tosi paljon siihen nähden ettei sitä sarjaa pysty ilmaiseksi katsomaan enempää.
Nelosen kanssa samaan konserniin kuuluva Ilta-Sanomat teki vahingoniloisen jutun siitä miten maikkarin isot ohjelmat pärjäävät surkeasti. Tarkoitti erityisesti Kingiä ja X-factoria. Kohtahan Vain elämää alkaa niin on taas lisää kilpailua musiikkiohjelmissa.

Olen nyt lukenut kovasti kehutut Tommi Kinnusen kaksi kirjaa vuodelta 2014 ja 2016. Molemmissa kerrotaan muiden suvun henkilöiden lisäksi varsinkin kahden homon elämän vaikeuksista.
Kirjoittaja taitaa olla ihan hetero itse mutta on nyt vaan valinnut tuollaisen näkökulman kirjoihinsa.
Olen tänä vuonna vähän jäljessä kirja viikossa tahtia vaikka ihan tasaisella tahdilla olen lukenut.
Joutuu kai valitsemaan jonkin kirjan omasta hyllystä kun ei kirjastoon pääse nyt vähään aikaan.



Viikon keräilyostokset:
Päätin hankkia loput puuttuvat taikaviitta taskukirjat. Ainakin ne missä taikaviitta on nimessä ja kannessa. En tiedä onko niitä sarjakuvia julkaistu muutenkin Suomessa. Melkein kaikki jo on koossa. Viimeisin julkaistiin vuonna 2001.
Kuvassa olevassa numerossa kaikki tarinat on taikaviittaa. Siinä myös kerrottiin miten Aku muuttui taikaviitaksi.
Kasetteja ostin uuden artistin kokoelmaani: Tom Petty. Muuten olikin sitten osastolle kaikkien aikojen myydyimmat äänitteet eli +20miljoonaa kappaletta myydyt.
Brothers in Arms, Joshua Tree, Hysteria. Jos et tiedä noiden levyjen esittäjiä niin jääköön arvoitukseksi. Kevyttä rokkia ovat kaikki 80-luvulta.
Minulla on lätkäkorteissani pelaajista eniten Eric Lindrosin kortteja vaikken ole siihen panostanutkaan ihan täysillä. Hänestä tehtiin 90-luvulla tuhansia erilaista kortteja joista minulla on yli 700kpl. Nyt vuoden tauon jälkeen ostin lisää 4kpl puuttuvia. 2000-luvulla tehtyjä kortteja en hänestä kerää.

Urheilua: SM-Liigan finaalikaksikko on ratkennut. Tutut menestysjoukkueethan siellä taas ovat.
NHL playoffsit alkoivat vasta. Eniten kiinnostaa miten Laineen Winnipeg ja Rinteen Nashville pärjäävät. Haula teki jatkoajalla voittomaalin Vegasille ja Laine on tehnyt tehot 2+3 viidessä ottelussa.
Pelicans valitsi uudeksi valmentajaksi Tapparan miehen Ville Niemisen.
Ilveksen pelaaja on pitkästä aikaa EHT turnauksessa mukana. Leirityksessä oli peräti kolme Ipan pelaajaa mutta Sandell pääsi näistä tähän Tshekin turnaukseen mukaan.
Jalkapallon mestareiden liigassa välieräparit on arvottu. Suurimmat suosikit pelaa vastakkain. Oma suosikkini Munchen ja kaksi edellistä mestaruutta voittanut Madrid.
Golfin haastajatason kisassa Kiinassa lähes tuntematon suomalainen voitti lopulta aika selvällä erolla. Hänellä ei ollut rankingsijoitusta ollenkaan tähän mennessä.
Formuloita katselin pitkästä aikaa ja oli onneksi mielenkiintoinen kisa. Näkyi ilmaiseksi Cmore kanavalta.
Suosikkini jalkapallojoukkue varmisti sarjapaikkansa englannin toisella tasolla kun vielä 3 peliä pelaamatta. Pettymys oli tämä kausi mutta FA Cupissa mentiin pitkälle.


Aurinkoista kevään jatkoa kaikille. Minäkin kävin jo ekan kerran parvekkeella kirjaa lukemassa. Tänään sain tietoa siitä ettei ole mitään uutta tietoa siitä miten työni jatkuu. Asumistukeen ei tullut mitään korotusta vaikka vuokra nousi 20euroa. Onhan se vuodessa aika iso summa yhteensä. Lupasin myös lahjoittaa 15 euroa kuussa syöpäsäätiölle kun on nyt vähän ylimääräisiä tuloja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti