maanantai 9. huhtikuuta 2018

Kevätkelit saapuneet


Paljon uutta alkoi taas telkussa. Vaikken kaikkea itse seuraakaan niin aina jotain katsottavaa löytyy.
Kakkoselle suositun Noin viikon uutisten tilalle tuli lähes samanmoinen ajankohtaissatiiri Noin viikon studio. Mukana on esim Eeva Vekki Mad cook showsta. Kestää vain 25min niin kyllähän tuon jaksaa katsoa.
Nelonen yritti uutta paneelikeskusteluhupailua nimeltä Kupla. Henkka Hyppönen saatiin takaisin kilpailevalta kanavalta ja hassuja höpöttäjiä mukaan kolmin kappalein mutta ei se kyllä yhtään hauskaa ollut. Ohjelman idea ei ole riittävän kiinnostava ja koomikoiden komiikka ei ole ollenkaan hauskaa.
Avalla alkoi muuten tylsä ohjelma Kenen kotona? - mutta siinä on ilopilleri Tuija Pehkonen juontajana. Tuija piristää aina mutta muuten ohjelma ei ole kyllä yhtään mulle suunnattu.
Voicessa alkoi livejaksot ja kerralla tulikin jo 2/4 niistä. Mun mielipide menee näissä yleensä aina ristiin muiden kanssa niin en kai ymmärrä musiikista paljoa.
Ulkomaalaisvahvistuksia on aina paljon mukana mutta kukaan ei ole heistä voittoon asti yltänyt. Nytkin jokaisessa joukkueessa oli yksi sellainen neljän parhaan joukossa. Kolme heistä pääsi joukkueessaan kahden parhaan joukkoon viikon päästä tulevaan semifinaaliin.
Ärsyttää kun heille puhutaan aina englanniksi. Pitäisi kai suomea ymmärtää jos Suomen Voicessa kisailee ja Suomessa asuu. Toisaalta häiritsee sekin kun Olli ei suostu englantia puhumaan heille.
Maikkarilla kansainvälistä formaattia Versus aloitettiin kotimaisella versiolla. Leppilampi on taas juontamassa kuten aina kun jotain isoa ohjelmaa yritetään saada aikaan.
Tällä kertaa minäkin pidin. Jaksossa on kivoja kaksintaisteluja joiden oikein saaminen vaikuttaa olevan paljolti tuurista kiinni. Formaatti toimii. Kisoja on peräti kahdeksan jakson aikana niin ohjelma menee koko ajan eteenpäin. Ei jäädä jaarittelemaan turhia.
Studiossa on ennätyksellinen määrä pelaajia (60kpl) joista jotkut voi voittaa kypätonnin pääpalkinnon. Ekassa jaksossa näin kävikin.
Iso plussa on Mertarannan selostukset kisoissa.
Ekassa jaksossa oli myös tyrmäävän hemaiseva vuorikiipeilijä.
Kaikki vastaan yksi ohjelmassa oli vähän sama idea mutta tämä on parempi.

Nyt on joko tv-katselijat keskittyneet ulkoilemiseen tai sitten ohjelmien taso on vaan karkottanut ihmiset ruudun äärestä.
Yle ja maikkari on perinteisesti saaneet houkuteltua suuria määriä ihmisiä laajalla ohjelmakattauksella kanavilleen.
Nyt uutisten lisäksi katsotuimmat ohjelmat tulee neloselta. Näistä viihteellisemmistä tuotannoista kolme katsotuinta tuli neloselta viime viikolla. Sitten oli salkkarit ja ylen saksalaisdekkari. Sitten taas pari ohjelmaa neloselta.
Jos itse pidin tuosta Versuksesta niin katsojat eivät innostuneet yhtään.
Ei mitään kovin hyviä ekan jakson lukuja millekään ohjelmalle.

Kirjastosta löysin taas uutta katsottavaa. Vuoden parhaaksi draamasarjaksi usassa valittu Handmaid's Tale. Sarja perustuu kanadalaisen naiskirjailija Atwoodin kirjaan Orjattaresi ja minulla on tuo kirjakin ostettuna. Sarja kertoo tulevaisuuden usasta, dystopia. Maa on muuttunut kiihkouskovaiseksi yhteiskunnaksi, jossa naisilla ei ole mitään oikeuksia. Ei edes omaa nimeä. Myös miehet jotka kapinoi järjestystä vastaan tapetaan julmasti.
Naisten lisääntymiskyky on kadonnut niin ne harvat jotka voivat lapsia saada määrätään rikkaiden miesten perheisiin. Siellä yritetään saada vauvaa aikaiseksi perheelle. Kaikki mitä tehdään perustellaan jonkin raamatun lauseen mukaan.
Sarja käy tunteisiin vaikkei olisikaan feministinen ajattelultaan. Kirja ei vastaavaa muistaakseni saanut aikaan vaikka aina sanotaan ettei televisio voita kirjaa.
Sarjassa on henkilöitä, miehiä ja naisia, jotka yrittävät kapinoida tuota järjestelmää vastaan.
Toinen vähän pitempi kausi on jo alkanut usassa.
American Godsin ekan kauden sain sitä ennen katsottua loppuun. Sekin perustuu suosittuun kirjaan, jonka olen lukenut.
Sarjan naispääosa kekkuloi ilman rintaliivejä monessa jaksossa, niin on melko seksikäs. Ja olisi muutenkin seksikäs vaikka miten pukeutuneena.
Kingin Musta Torni kirjoihin perustuva leffa oli myös lainassa. Tässä tapauksessa elokuvaversio oli pelkkä vitsi verrattuna kirjoihin. Arvostelujen perusteella tuota osasin odottaakin. Käsikirjoittajina toimi kaksikko joka on aiemmin ollut esim Fringe scifisarjaa tekemässä ja vähän saman henkinen tuon leffan juoni olikin. Ärsyttävintä tuossa oli kolmeen kertaan leffassa toistettu revolverimiehen vala. Tai ehkä ärsytti se että se oli parasta leffassa. Käsikirjoittajat eivät olleet muuta keksineet.
Kingin kirjoista ollaan aina tekemässä jotain telkkari tai leffa versiota. Yksi omista suosikeistani Kolkuttajat saa oman leffansa jossain vaiheessa.

Viikon aikana telkkarissa tapahtui pari erikoista juttua. Mad Cook Showssa kasvissyöjä Tunna alkaa yleensä aina yökkimään lihaa syödessään mutta nyt löyty minkin lihasta semmonen mistä se tykkäs.
Alueuutisissa taas kävi niin että uutistenlukija oli myös illan uutissuomi koosteessa lukijana. En muista koskaan näin käyneen ennen vaikka aina katson kuka niitä juontaa.

Urheilun puolella päättyi NHL runkosarja. Edmontonin teinitähti voitti jo toisena vuonna peräkkäin pistepörssin. Tällä kertaa hänen lisäksi myös kaksi muuta pääsi yli sataan pisteeseen.
Ovechkin voitti jo seitsemännen kerran urallaan maalipörssin. Laine jäi lopulta viiden maalin päähän kakkoseksi.
Rantanen oli pistepörssissä sijalla 17.
Maalivahtien torjuntaprosenteissa Raanta oli kakkonen ja runkosarjan voittaneen joukkueen molemmat moket ovat suomalaisia.
Kanadalaisille joukkueille aina toivoisi menestystä mutta vain kaksi niistä pääsi pudotuspeleihin, joista Laineen Winnipeg oli sarjan kakkonen hienosti.
Kauden päätyttyä päivitin listan mitä tulokaskortteja tarvitsee ostaa lätkäkorttikokoelmaani. Minulla on 1400 pelaajan tulokaskortti ja kelpuutan mukaan vain riittävän paljon pisteitä tehneet sekä kaikki maalivahdit ja suomalaiset.
Parikymmentä halvinta korttia jo tilasin noita uusia.
Vuodesta 1975 tähän päivään lähtien olen tehnyt listan mitä puuttuu eikä niitä montaa ole noilta vuosilta. Sitä vanhempia en ole ostellut vielä juurikaan.

Suomessa alkoi jalkapallon veikkausliiga kuudella ottelulla ja naisten jääkiekkomestaruus meni Ouluun.
Aino-Kaisa hiihti viimeisen kisansa pitkällä urallaan.
Muodostelmaluistelussa tuli MM-kultaa. Jos tuota lajia arvostettaisiin vähän enemmän niin suomalaiset ei enää taitaisi niin hyvin pärjätäkään. Nyt ei ole niin kovaa kilpailua.
Manchester City hävisi molemmat viikon ottelunsa vaikka oli tähän asti ollut lähes voittamaton. 6 maalia meni omiin noissa otteluissa.
Kovia urheilijoita ilmoitti lopettavansa uransa. Lätkässä ruotsalaiset Sedinin kaksoset.
Norjalaiset 8 olympiakullan legendat Björgen ja Björndahlen tekivät saman ilmoituksen.

Keräilyä:
Kävin ostamassa niitä 90-luvun euro dance kasetteja joita viimeksi mainitsin. Näistä Pandoraa ja DJ Boboa tuli samalla kaksi kasettia ja Army of Lovers vielä löyty yllätyksenä. Tuo kasetti on jostain syystä venäjän myydyimpiä ulkolaisia äänitteitä. Vain yksi Kylien albumi on samalla tasolla.
Uutena artistina kokoelmaan ostin netistä esim Alice Cooperia ja Genesis.
Vanhojen postikorttien possuaihetta löyty muutamalta keräämältäni taiteilijalta. Suosikkini Tilgmann karttui peräti neljällä kortilla jolloin kokonaismäärä nousee yli kahdenkymmenen.
Harvinaisia majakoitakin oli postikorteissa kaupan paljon mutta olivat liian kalliita. Ostin kuitenkin 50-luvulta ensipäiväkuoren Porkkalan majakasta. Minulla ei ollut aiemmin siitä versiota, jossa kuoressa on majakan kuva.
Näyttelijöiden nimmareita ostin taas kolme. Päivitin Oz-kylmä rinki sarjan näyttelijät ja huomasin että kaksi uutta nimmaria oli ilmestynyt näyttelijäkaartista. Toisen ostin heti.
Lisäksi kaksi Hell on Wheels sarjan pääosia löytyi sopivaan hintaan. Toinen niistä täydentää samalla laajaa star trek kokoelmaani. Kerään enterprise avaruuslaivan miehistön jäseniä. Ihan niitä pääosia jotka ovat jokaisessa jaksossa mukana on kattavasti mulla ja lisäksi olen ostellut sellaisiakin jotka vilahtivat vain yhdessä jaksossa tai leffassa.
Kyseessä on siis eri valmistajien virallisia keräilykortteja jolloin tietää että ne on aitoja. Vastaavia kuin lätkäkortit joissa myös on nimmareita tai peliasun palasia.
Ennen pääsiäistä löysinkin yhden puuttuvan Ilveksen lätkänimmarin. Tasan 10 puuttuu vielä noita eri vuosilta.


Kuvassa uusin vaihtorahoista talteen otettu kolikkoni. Erikoiskakkonen eli tuollainen missä kuvassa on jokin muu kuin normaalissa kolikossa.
Tuo on yhdeksäs ulkolainen erilainen erikoiskakkonen, jonka sain vaihtorahoistani.
Italiasta 4miljoonaa painettu 2010 vuodelta.
Kuvassa on Italian ensimmäinen pääministeri joka oli 1861 3kk virassa ennen kuolemaansa.
2010 tuli 200 vuotta tuon henkilön syntymästä.

Kevät on sitten saapunut viimein. Lämmintä on ja lumet sulaa.
Vakio-osuuksista uniraportti on taas poissa tästä kirjoituksesta, kun ei ole muistissa kuin kaksi unta kahdelta viikolta. Niitä ei jaksa mainita ollenkaan.
Viime viikolla oli niin paljon tekemistä kotosalla että en ehtinyt käydä missään mielenterveyspaikoissa kahvilla. Se on aina positiivista jos saa ajan kulumaan ilmankin.
Nyt on kirjaston netti kolme viikkoa pimeänä ettei voi varailla tavaraa. Kirjasto itsessään on myös ekat kaksi viikkoa tuosta ajasta poissa toiminnasta.
Ilmasta ruokaa tuli maanantaiseen tapaan taas mukaan töistä. Kanaa syödään eri muodoissaan tämä viikko.
Viime viikolla ravasin kyllä kaupassa ja kirjastossa joka päivä. Yhdellä kerralla reissu kesti kaksi tuntia kun molempiin suuntiin bussit katosivat. Toiseen suuntaan syynä oli että bussi sytty tuleen.
Padasjoella isoin tapahtuma on nyt ollut kuulapyssytaistelut joissa oli alustavasti yli 600 ilmoittautunutta.
Ystäväni toinen lapsi sai nimensä sen perusteella että on olemukseltaan peikkomainen metsän tai suon asukki. Arvatkaa siitä mikä se nimi on.
Eipä muuta nyt tällä kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti