tiistai 7. maaliskuuta 2017

Kisat ohi

Nyt on taas tilaa Lahen keskustassa iltaisin. En ole ennen hiihtokisoissa ollut paikanpäällä. Salppurissa tai MM-kisoissa. Ja nytkin vain palkintojenjakoja ja keskustan kisatunnelmaa.

Järjestelyjä kiiteltiin runsaasti. Kukaan ei tuntunut kaivanneen edes maskottia. Yleisö kannusti hurjasti suomalaisia ja myös muita urheilijoita. Ja tuolla keskustan alueella ihmiset olivat hyväntuulisia ja huutelivat Heja Norgea punalippuisille turisteille.
Suomen sanottiin palanneen hiihdon huipulle eikä yhdenkään joukkueen osalta muisteltu dopingista. Tilanne voi muuttua jos esimerkiksi venäläisten käryt jatkuvat kisojen jälkeen. Ikävää olisi jos mitalit jaetaan taas uudestaan.
Norja voitti tuttuun tapaan mitalitaulukon vaikka miesten osalta meni historiallisen surkeasti.
Saksa jyräsi mäessä ja yhdistetyssä.
Norjassa on tehty parodiavideo kisojen kompuroinneista.

En ole muutenkaan paljon isoissa urheilutapahtumissa ollut. Isoin tapahtuma on varmaan ollut mestareiden liigan ottelu jossa HJK voitti Benfican olympiastadionilla.
Lätkäkatsomossa olen ollut suosikkiseurani Ilveksen matseja katsomassa finaalissa, välierässä ja puolivälierässä.
Sm-liigan runkosarjaa olen tampereen lisäksi Lahden Isku areenalla seurannut.
Leijonien harjoitusottelussa olen ollut tsekkiä vastaan.
Jalkapallossa olen ollut myös suomen cupin ottelussa Tammelan stadionilla.
Yleisurheilua olen seurannut Kalevan kisoissa yhden päivän verran.
Jyväskylän rallissa olen ollut paikalla Lahdessa ja Jykylässä vaikken ihan erikoiskokeilla.
Noissa hiihtokisoissa olin siis viidessä palkintojenjaossa. Kolmena iltana.

Golf maailmassa semmoista, että suomen ykköspelaaja on nyt rankingin perusteella Mikko Korhonen. Hän oli jaetulla toisella sijalla euroopan kiertueen kisassa ja nousi sen ansiosta Ilosen ohitse rankingissa. Kumpikaan ei ole kahdensadan parhaan joukossa maailmassa.

Lahessa järjestettiin lihamukin nopeussyönnin MM-kisat ja voitto meni kotikylästäni Padasjoelta lähtöisin olevalle miehelle.
Lihamuki on lahtelainen kebabannos jossa mukiin on tungettu kebablihaa.

----

Viime viikon katsojaluvuissa miljoonan rajan rikkoi kolme hiihtokisaa ja maikkarin viihdekaksikko putous+TTK.
Huomioitavaa on huutokauppakeisarin avausjakson kovat lukemat. Edellinen kausi näytti jo että suurin suosio olisi sarjalla ohitse mutta mitä vielä.
Voice of finland on myös koko kauden pärjännyt viime kautta paremmin.
Ykkösellä kävi hassu juttu kun alueuutiset oli kanavan katsotuin ohjelma. Normaalisti ykkösenä on iltauutiset.
Haapasalon Jannika B jakso sai selvästi huonoimmat katsojaluvut kaudelta. Veitolan ohjelmalla on myös suurin suosio mennyt kun vieraiden taso laskee.
Pokka pitää sarjan päähenkilö sai tietää millaiset katsojaluvut suomessa on hänen ohjelmallaan. Oli suuresti yllättynyt.

Jaajon miljonäärikisassa kahteen ekaan kysymykseen oljenkorren tuhlannut fitnessnaikkonen joutui kovaan ryöpytykseen somessa.
Yllättäen Kirsi Salosta tuli hänen suurin puolustajansa. Hänethän muistetaan heikoin lenkki visasta kilpailjoiden rankasta haukkumisesta ja nöyryyttämisestä
Salo oli sitä mieltä ettei ihmisen arvo ole älykkyydestä kiinni. Ehkä näin mutta miksi sitten menee kisaan jossa 600tuhatta katsojaa seuraa miten älykäs olet.
Olihan tuossa stadi vs lande kisassakin ekassa jaksossa bimbokolmikko joka ei tiennyt yhtään kymmenestä kysymyksestä. Mutta tuossa kisassa nyt on osittain ideanakin, että stadi ei tiedä landen asioista juuri mitään.
Seuraavassa jaksossa tuo kisaaja ilmeisesti pärjää jo paremmin kun pääsee alkujännityksestään.
Itselläni oli hyvä viikko. Olisin tiennyt kaikki kysymykset ilman oljenkorsia eli 10tonnia olisi tullut ja siitä vielä jatkoon oljenkorsien kera.
Jälleen kerran kirjallisuuskysymys oli kompastuskivenä. Ei löytynyt vastausta edes kahdella oljenkorrella. Voin sanoa ettei ollut todellakaan mikään vaikea kysymys taaskaan jos vähänkään kirjallisuudesta sattuu tietämään.

Pitääkö olla huolissaan -jaksossa oli vieraana Kirsi Piha. Hänen pitämässään kirjapiirissä olin netissä joskus kauan sitten. Meillä oli samantyylinen maku kirjoihin niin tuli muutamia kommentteja vaihdettua hänen kanssaan. Hauskaa, että kokoomuspoliitikon yksi suosikkikirjailija on portugalilainen kommunisti.

Maikkarin tanssikisassa isoin juttu ainakin somen mielestä oli kaljun Uotisen peruukki. Tänä vuonna ketään ei tunnu kiinnostavan oleellisin asia eli hyvät tanssiesitykset.

Viikon kiinnostavin elokuva on apulantaleffa teit meistä kauniin. Poikkeuksellista on kuinka nopeasti tuo tulee telkkarista tatteriensi-illan jälkeen.
Eilen tuli myös lyhytelokuva satanistisesta seksikultista. Kyseessä oli komedia jossa käsiteltiin ennakkoluuloja naapuriin muuttavasta henkilöstä. Pitääkö erilaisuutta ymmärtää ja kuinka pitkälle? Jotkut olivat sitä mieltä ettei tällaiselle leffalle olisi pitänyt jakaa elokuvatukea.

Uusia sarjoja alkaa subilta Riisutut, jossa henkilöiltä viedään koko omaisuus vaatteita myöden.
----

Musiikin puolella ei nyt ole kukaan ehtinyt ilmoittaa come backista mutta HIM ilmoitti lopettavansa. Jonkinlainen jäähyväiskiertue on tulossa ja ainakin Tuska festareilla he ovat mukana.

Suomalaisen musiikin menestyksestä ulkomailla kirjoitin kerran niin jatkan siitä.
HIM yhtyeen parhaan sijoituksen USAn listalla ilmoitin väärin. Se oli 12. ja rock listalla kakkonen.
Bodom on ollut hardrock listalla kärjessä.
Britannian albumilistalla top10 joukkoon on päässyt vain rasmus.
Saksassa ykkösenä on ollut HIM, Nightwish, Rasmus ja Sunrise avenue. Kaikki ovat siellä myyneet platinaa.
HIM pysyi yli vuoden saksan listalla ja USAn listallakin 37 viikkoa.
Bodomin kiraristi Laiho on joissakin äänestyksissä ollut maailman paras kitaristi.
Michael Monroen levy valittiin yhden ison rocklehden toimesta vuoden parhaaksi rocklevyksi.
Sunrise avenuen laulaja Samu Haber on saksassa sen verran suosittu henkilö, että hän pääsi voice of germany laulukisan tuomariksi. Heidän musiikkia on siellä myös käytetty monessa yhteydessä kuten big brotherin tunnusmusana.
Nightwishin levy oli kahden viikon ajan euroopan myydyin levy.

Huomenna tulee muuten taas yksi hyväntekeväisyyskonsertti maikkarilta, samaan aikaan sen apulanta leffan kanssa.

----

Pitkästä aikaa näin painajaisia. Kaksi peräti samana yönä. Toisessa ufot hyökkäsi padasjoella ja kuulin kuinka saksalaisia teurastettiin kotitaloni tienoilla. Pakenin kohti päijänteen rantaa.
Toisessa unessa olin kummitustalossa ja kissa lähti katsomaan kuka seinän takana liikkuu.

Myin pitkästä aikaa kortteja ihan postin välityksellä lähetettynä. 39 korttia ensimmäistä suomessa ilmestynyttä varsinaista korttisarjaa. Sitä ennen oli tarroja ja keräilykuvia. Tuo eka sarja sisu 93-94 oli aika heikkolaatuinen ja kortit vaurioituivat herkästi, varsinkin kun kerääjät olivat enimmäkseen lapsia. Kerättiin yhdessä veljeni ja naapurin pojan kanssa mutta minulla innostus säilyi vielä seuraavaan vuoteen. 10 vuoden jälkeen kaivoin nuo kortit esiin ja aloin uudestaan keräämään kortteja ja kokoelma on kasvanut sen jälkeen varsin laajaksi. Tuosta sarjasta kaikki minulla alkoi.
Jos korttiaiheiset postaukset kiinnostaa niin blogin alaosasta voi painaa kortit sanaa jolloin tulee kaikki korttiaiheiset postaukseni peräkkäin.

Tuo veljeni täyttää tänään 40-vuotta joten onnittelut sinne suuntaan.

Kuvassa ei ole kortteja kuitenkaan vaan kotitalostani 60-luvun valmetin saunamittari. En muista tuon kuvan suunnittelijaa. Ei tällä suurta arvoa ole. Noin kymppi. Enemmän tunnearvoa kun on lapsena saunonut tuossa saunassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti