sunnuntai 30. kesäkuuta 2019

Kasetteja ja kesää.


Kesätapahtumia on ollut taas ympäri Suomen. Hassusti päällekkäin menee ihan erityylisiä juttuja. Kaikille jotakin. Suviseurat kokoaa vanhoillisia uskovaisia yhteen valtavan lauman. Samaan aikaan vielä isompi porukka marssii Pridekulkueessa ja vähän pienempi porukka on Tuskassa metallimusaa kuuntelemassa.
Tuskassa olen itse käynyt kun se oli vielä aika pieni tapahtuma ja järjestettiin eduskuntatalon vastapäätä edesmenneillä makasiineilla.
Jostain syystä en ole oikein koskaan innostunut Tuskan esiintyjistä. Nyt olisi lauantain lipun ostamalla saanut aika hyvän kattauksen kyllä. Semmosia mitä olen itse kovasti kuunnellut mutten koskaan livenä nähnyt. Sitten olisi voinut sunnuntaiaamun ekalla bussilla palata Lahteen. Kolmen päivän festareille tarvisi vielä majoituksenkin.
Lahdessakin oli kaksi isoa tapahtumaa. Suur-Hollola ravit ja Ironman kisat. Tuo ravitapahtuma oli hyvä vaihtoehto jos ei kuninkuusravien ruuhkaan halua tunkea elokuussa.
Ironmanissa Suomen Kaisa Sali ei oikein pärjännyt kun oli vielä kuntoutumassa edellisestä raskaasta kisastaan. Katselin kisaa areenasta suorana.

Kuvassa viime aikaisia kasettiostoksiani. Kuvan lisäksi yksi Georg Malmstenin 80 luvun kokoelma iskelmälegendojen osastolle.Kaksi punkmusiikin syntymisessä auttanutta albumia usasta 70 luvun alusta. Patti Smith Horses ja Iggy and the Stooges Raw Power.
70 luvulta myös Dont fear the reaper hitistään tunnettu Blue Öyster Cultin kasetti ja 6miljoonaa usassa myynyt Bob Segerin kasetti.
Kantria 79 vuodelta missä Willie Nelson laulaa Kris Kristoffersonin kappaleita. Village Peoplen soundtrack kasetti.
80 luvun lopulta Journeyn kokoelma, joka on usan menetyneimpiä kokoelmia. Myi suunnilleen 15-17 miljoonaa siellä. Usan ulkopuolella ei niin tunnettu yhtye.
Samalta ajalta industrialbändi NIN debyytialbumi.
Kotimaista: Eppujen menestysalbumi valkoinen kupla. Heidän kokoelmansa lyömättömät ostin samaan aikaan.
Kotimaista iskelmää Einiä 80 luvun alusta ja samalta ajalta Baddingin Ikkunaprinsessa.
Ysäriä Cranberries. En ole heidän kasetteja koskaan ennen nähnyt myynnissä. Nyt oli samalla heidän sinkkunsa myynnissä myös.
Monet näistä sain huutokaupasta pilkkahintaa kun olivat juhannuksena myynnissä. Vähemmän oli kilpailua kuin yleensä.


Naisten jalkapallokisoista voisi mainita että siinä on ollut metoo kampanjan tapaista tasa-arvon toteutumista havaittavissa. Jalkapallossa tasa-arvo on ollut kaukana. Menestyvät miehet on miljonäärejä ja naiset eivät saa mitään palkkaa tai arvostusta.
Nyt ainakin katsojat ovat ottaneet omakseen tämän lajin. Ranskassa missä kisat käydään tv-lähetykset ovat olleet alkuvuoden suosituimpia.
Ihan tavallisiin sarjapeleihinkin on välillä tullut kymmeniä tuhansia katsojia euroopassa ja samalla sponsorit ovat tietenkin kiinnostuneet lajista.
Naisten jalkapalloa kehutaan yleisesti ainakin siitä syystä että he eivät esitä alituiseen loukkaantunutta maassa kieriskellen.
Kyllähän jossain lajeissa, kuten ampumahiihdossa, naisten kisoja seurataan suunnilleen yhtä paljon. Miksi sitten ei jalkapalloa. Perustellaan usein sillä että naiset ovat huonompia mutta samahan se on melkein kaikissa lajeissa ihan fyysisten ominaisuuksien vuoksi.
Minäkin ekaa kertaa olen naisten matseja nyt katsonut, kun on ratkaisupelejä menossa. Ruotsi on päässyt neljän parhaan joukkoon.

Kotimaisista katsojaluvuista voisi mainita että ylen musiikkiohjelma elämäni biisi on saanut ihan hyviä katsojalukuja. Siihen verrattuna ettei nyt kesällä juuri muuta katsota kuin urheilua ja uutisia.
Itselläni on kirjaston dvd:ltä menossa supersankari Flashin kolme ekaa kautta.

Tulevilla viikoilla ohjelmassani on yksi viikko töitä ja sitten 3 viikkoa lomaa. Urheilussa on Wimbledonin tennistä kaksi viikkoa ja jalkapallossa nuo naiset pelaavat kisansa loppuun ja samaan aikaan Copa America, Etelä-Amerikan mestaruus.

Leikkauksen jälkeen osittain halvaantuneena ollut äitini alkaa pikkuhiljaa viettämään aikaansa kotonaan Padasjoella ja saa kuntoutukset sinne.
Toinen pitkään kestänyt negatiivinen asia elämässäni eli tuo netin pätkiminen. En ole keksinyt syytä siihen mutta viime viikkoina ongelmakin on ollut niin pieni ettei juuri haittaa. Saattaa kerran päivässä sammua yhteys tai sitten ei ollenkaan. Yhteyden saa minuutissa takaisin kun vaan yhdistää uudestaan.
Omassa terveydessäni on ollut psykosomaattisia vaivoja jo viime syksystä lähtien. Kaikenlaista oiretta kuten nyt kuukauden ajan rinnan puristamista. Pitäisi kai nostaa psyykelääkkeen annostusta mutta kun työt kohta loppuu niin pärjään ehkä sitten paremmin.

Mukavaa alkavaa viikkoa ja nauttikaa kesästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti