maanantai 8. heinäkuuta 2019

sateinen kuun alku


Kesään kuuluvia tapahtumia oli taas viime viikolla. Ruisrokin 50. juhlavuosi, Padasjoen sahtimarkkinat sekä siskon tytön synttärit.
En osallistunut näistä mihinkään. Sahtimarkkinat ylitti iltalehdessä uutiskynnyksen kun kova raekuuro yllätti kesken markkinoiden.
Alkaneella viikolla olisi tarkoitus taas johkin juttuihin mennä mukaankin.
Aikaa on sillä 24 vapaapäivän kesäloma on alkanut.

Loppuviikosta tapahtui jotain mitä ei ollut kahteen viikkoon tapahtunut. Sain muistiin pari unta ja ostin jotain keräilytavaraa.
Tilillä on niin vähän rahaa ja on ollut vaikeuksia saada ajallaan niitä rahoja mitä pitäisi lisää tulla, että olen ollut ostelematta mitään.
Unia on jonkin verran nähty mutta ne on aina unohtuneet ennen kun muistan ne ylös kirjoittaa.
Lähetin ensirakkaudelleni puhelinnumeroni ja se oli soittanut siihen mutten ollut huomannut sitä ja olin aikeissa soittaa sinne suuntaan, kun uni loppui.
Saman yön unista jäi mieleen myös yksi seksiuni mutta siitä ei kehtaa kertoa tarkemmin.
Viime yönä näin unta siitä että kuljin talossa saksien kanssa ja yritin kahdelle kissalle tehdä jotain niillä mutta kissat ei pysyny paikoillaan.
Niitä ostoksia oli eppujen yksi kasetti sekä yksi Kari Takon piirretty pelikortti. Kari oli ässien legendaarinen mokke.
Käytin myös eilen käteistä viikon tauon jälkeen niin sain heti 2 puuttuvaa kolikkoa vaihtorahana. Kyproksen euro ja 2012 vuoden saksalaiskolikko, joita mulla on nyt ne molemmat siltä vuodelta mitä Suomen kierrossa on.
Eli 5 senttiä sekä 20 senttiä. Kyproksen ekana painetusta 2008 vuosikerrasta jäi kaksi kolikkoa puuttumaan. Eli 4/6 löytyy.

Voice of Finlandista uutta tietoa että Ollin tilalle otetaan kaksi uutta valmentajaa, joten heitä on sitten yhteensä viisi jatkossa.
Apulannan rumpali Sipe ja Juha Tapio ovat nämä uudet.Tommosen leffan katselin, Kuvassa oleva pariskunta oli varsin näyttävä että varmaan molemmille sukupuolille silmänruokaa.
Tuo mieshän muistetaan aiemmin game of thronesista ja tähtiportista mutta tämä rooli on kuin tehty hänelle. Tulee semmonen olo ettei hän näyttele ollenkaan vaan on vain oma itsensä. Hän esittää veden alla asuvan atlaslaisen ja majakanvartijan lasta. Sankariksi on aika inhimillisen törppö mutta selvittää haasteensa melko vaivattoman oloisesti. Vedenalaisia taisteluita on kuin jossain Bondissa pahimmillaan.
Ohjaaja Wan tunnetaan kauhuleffoista mutta sai tämän melko pöhkön idean toimimaan ja leffasta kaupallisen menestyksen mikä on näillä DC Comicsin sankarileffoilla ollut vaikeata.
Tästäkin leffasta mulla on jonkun näyttelijän nimmari. Se majakanvartija isä nimittäin.

Julkkisten bongailussa näin yhden menestyneen kotimaisen hevikitaristin. Sami Yli-Sirniö. Hän on soittanut monessa tunnetussa bändissä kuten Nightwishissakin keikkamuusikkona. Tällä hetkellä on legendaarisen saksalaisen Kreatorin ja kotimaisen Waltarin kitaristi.
Olen nähnyt monta hänen bändiään keikalla mutten silloin kun hän itse olisi ollut mukana kokoonpanossa.

Urheilussa on nyt jalkapalloa ollut. Naisten jalkapallolle oli suurin voitto se valtava yleisön kiinnostus lajiin. Lopulta suurin suosikki USA voitti taas. Neljännen kerran. Ovat olleet aina mitaleilla. Hollannissa on alettu vasta naisten futikseen panostamaan hiljattain ja ovat nyt euroopan mestareita ja MM hopealla. Ruotsi otti pronssia.
Yksi usan pelaaja sai yhtä paljon huoniota kentän ulkopuolella kuin peliesityksillään. Haukkui Trumpia eikä suostunut laulamaan kansallislaulua ottelun alussa.

Brasilia voitti Copa American eli etelä-amerikan mestaruuden.
Ensimmäinen sähköisten moottoripyörien mm-osakilpailu on ajettu ja suomalainen mies voitti sen.

Alkaneella viikolla olisi Lahessa yksi rokkimusiikin kiertue. Tarkoitus olisi mennä kuuntelemaan alueen ulkopuolelle paria esiintyjää. Jalkapalloakin olen menossa katsomaan.
Mukavaa kesää kaikille vaikka kuun alku olikin historian sateisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti