sunnuntai 23. kesäkuuta 2019

Juhannus


Kauden NHL tapahtumat ovat nyt ohitse kun palkinnot jaettiin ja varaukset tehtiin.
Barkov oli kolmatta kertaa ehdolla herrasmiespelaajaksi ja nyt tuli voitto. Hän vitsaili palkintopuheessaan että hänellä on faneja enemmän Suomessa kuin Floridassa.
Varauksissa Kakko oli odotetusti kakkonen (sanaleikki) ja ekalla kierroksella varattiin myös kaksi suomalaista puolustajaa.
Yhteensä 22 suomalaista varattiin lopulta.
Vertailun vuoksi sanon että ekalla kierroksella varattiin 4 ruotsalaista ja vain yksi venäläinen.

Keihästä on heitetty pitkälle. Viron Kirt heitti Kuortaneella kauden kärkituloksen maailmassa. Helander Suomesta teki kotimaisen kärkituloksen.
Suomi on kaikista ongelmistaan huolimatta saamassa taas 3 heittäjää miesten MM-kisoihin.
Parikymppinen tennispelaaja Ruusuvuori voitti ekaa kertaa haastajatason turnauksen.

Oma juhannukseni meni tällä kertaa ihan kaupungissa. Suunnilleen 11 vuotta olen Lahessa asunut ja tämä oli toinen kerta kun tänne jäin jussiksi.
Satamassa täällä kaikki olivat, muuten keskustassa oli hiljaista. Kokkoa ei poltettu tällä kertaa.
Kaljaa meni kahden päivän aikana noin litra yhteensä eli selvinpäin olin kuten koko tämän vuoden ollut muutenkin.
Herkkujen vastapainoksi kävelin paljon muutamana päivänä kun kävin kaupoissa joita ei etäisyyden vuoksi ihan lähikaupaksi voi kutsua.
Jos muistellaan missä olen juhannuksena ollut aikuiselämäni aikana:
Padasjoella enimmäkseen äitin kanssa ja välillä siitä ollaan siirrytty siskon mökille Sysmään yhdeksi illaksi, veneellä Päijänteen ylitse.
Kerran olin isän mökillä Iitissä. Kerran Nummirokissa. Kerran Pielisjärven rannalla jossain leirintäalueen juhlassa tyttöystävän kanssa.
Kerran opiskelijakaverini mökillä Kemiön saarella. Kerran kävin naapurin mökillä missä paikalliset suunnistajat juoksi niin että pakollinen alkoholiannos oli joka rastilla.

Keräilyostoksia tuli tehtyä taas huutonetin suosikki kasettimyyjältä 9 kasettia. Taisi vähän saada juhannuksen ansiosta halvemmalla noita kassuja kun kaikki ei ehtineet kilpaa huutamaan.
Lätkäkortteja tilasin 3kpl. Flyersin moken samasta kortista eri versioita.
Huomasin että Game of Thronesista on uusia nimmareita ilmestynyt ja tilasin niitä ebaysta heti 3 kpl.
Kolikkoja löyty vaihtorahoista peräti 3 uutta. 2019 5 centtiä Suomi. 2016 5 centtiä Saksa. 2015 saksalaisia rakennuksia esittelevästä 2 euron sarjasta.
Noita rakennuksia ilmestyy joka vuosi yksi ja ne ei ole erityisen harvinaisia. Minulla on jo 6 eri vuodelta niitä. Kuvassa on tuo uusin niistä.

Unia:


Mies esitteli miten perseen saa huuhdeltua niin ettei tule tuoksuja sieltä ollenkaan.
Nopeasti yleisessä vessassa pesin sormella hampaitani ennen kun kukaan huomaa.
Unohdin laukkuni bussiin ja huomasin sen kun hypin lätäkköjen yli hiekkamontulla. Kirosin epätoivoissani kun huomasin asian.
Mut jätettiin puolustamaan tärkeintä tukikohtaa(muut meni rappuja maan alle tunneliin) Vihollinen lähestyi niin pidin kahta kivääriä ja huusin pampam, sitten heitin kaksi luotia.
Toinen osui jääkarhua kuonoon ja se kuoli mutta jäi epäselväksi että mihin se kuoli.
Olin jossain koulussa tai vastaavassa enkä löytänyt istuintani isosta salista. Menin vessaan lorottamaan ja sitten hyppäsin lattian luukusta alas pelottavan pitkän pudotuksen.


Netin ongelmat on viikon ajan olleet niin että yhteys katkeaa noin kerran vuorokaudessa vain eli ei juurikaan ole ongelmaksi.
Koko kaupungissa oli omat ongelmat kun virus iski kaupungin tietokoneisiin. Kirjaston netti ainakin jo toimii että mahtaako olla ongelma ratkaistu?
Töitä on nyt kaksi viikkoa ennen heinäkuun pitkää lomaa.
Mukavia kesäkelejä kaikille joilla lomaa on jossain vaiheessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti