maanantai 8. huhtikuuta 2019

Takatalvea pukkaa


Nyt onkin taas tunnettuja ihmisiä kuollu monta.
Omasta nimmarikokoelmastani kuoli Bondin goldfingerista tuttu nainen Tania Mallet.
Suomalaisista oli vuorossa Lasse Pöysti ja kaikkien aikojen menestynein suomalaisnyrkkeilijä Olli Mäki.

Urheilussa päättyi NHL runkosarja. Pisteitä ja maaleja tehtiin tällä kaudella oikein urakalla. Ovechkin sai taas 50 maalin kauden aikaan ja toinen venäläinen Kutcherov rikkoi Mogilnyn ennätyksen venäläisten runkosarjapisteissä yhdellä kaudella. 128 pistettä oli niin kova lukema että viimeksi kukaan on parempaan pystynyt 90 luvun puolivälissä.
Jopa 6 miestä sai 100 pisteen kauden mitä ei hetkeen ole tapahtunut.
Suomalaisilla oli myös mahtava kausi. Barkov oli lopulta 10. pistepörssissä ja sanotaan nyt sekin että kolme parasta suomalaista oli parempia kuin kukaan ruotsalainen.
Nämä kolme pelaajaa ovat nyt kuuden parhaan suomalaisen joukossa koskaan. Kurri, Selänne ja Jokisen Olli ovat aiemmin olleet samalla tasolla.
Kotimaisia pelaajia pääsi kaukaloonkin selvästi enemmän kuin koskaan. Näistä 20kpl sai vähintään 20 pisteen kauden ja kolme mokkea olivat joukkueensa ykkösmokkeja.
Suomessa alkoi jalkapallon veikkausliiga vaikka pari joukkuetta on vielä avaamatta kautensa.
Suomessa pelataan myös naisten jääkiekkokisoja. Hiirikoski ohitti Raipe Helmisen ennätyksen maaotteluiden määrässä että on nyt käsittääkseni eniten jääkiekkomaaotteluja pelannut henkilö maailmassa.

Unia jäi mieleen normaalia enemmän viikon aikana vaikka osa unohtui samantien.

Puhelin soi ja äitini ryntäili pimeässä sen perään. Äiti makailee nykyään niin myöhään aamupäivällä että näin varmaan välillä hänelle käykin.
Katselin kun tehtiin (feta) juustosta muotteja, mistä rakennettiin jotain pienoismalleja.
Hammas irtosi kun sormella sitä kaivelin. Pelästyin että se tapahtui oikeasti mutta heräsin samalla.
Sitten oli yksi mukava seksiunikin mistä ei sen tarkemmin yksityiskohtia.
Alkoi autokilpailu missä yksi osasi vaan peruuttaa pienen matkan lähdöstä ja jäi siihen paikalleen.
Hiihtoviesti oli myös.
Olin jonkin ala-asteen lähistöllä ja yritin olla omissa oloissani ettei lapset huomaisi minua.
Odottelin juoksukisan alkua villasukissa ja sandaaleissa.
Ajeltiin rantabulevardia ja näin kun sohva tiputettiin ikkunasta. Autossa esitettiin samalla joku tietovisakysymys.

Puoli seitsemän ohjelman aprillipila onnistui niin hyvin että melkein kaikki uskoi sen. Kuten myös osa ylen omasta henkilökunnasta. Sanoivat että Susanna siirtyy uutisankkuriksi ja olisi ollut heti maanantai-illan uutisissa mutta sitten tiistain lähetyksessä nauroivat pilalleen.
Kyllähän nuo televisiotoimittajat aina vaihtelee eri ohjelmiin että oli ihan uskottava juttu.

Tähdet, tähdet viides kausi ratkesi. Mieshän sen taas voitti vaikka kolmanneksi jätetty Ilta oli selvästi paras tällä kaudella. Voittaja Rainio sai pisteitä varmaan siitä että avautui ongelmistaan.
Noin viikon studio jatkuu syksyllä ja vaihtaa kanavaa ykköselle.
Suomilovessa oli parituntinen päätöskonsertti. Se ei niin kiinnostanut kun esitykset oli samoja mitä kauden aikana oli jo kuultu. Parasta oli Nelli Matulan paljastava asu. Näin miehisestä näkökulmasta ja Nellin fanina.
Haluatko miljonäärissä toinen pelaaja oli jalkapallon puolelta tutun miehen vaimo. Ja se mies oli yleisössä mukana. Jos olisin itse pelannut samoilla kysymyksillä niin olisin voittanut 15 000.
Kymppitonnissa oli niin vaikeita kysymyksiä että melkeinpä aina kukaan ei tiennyt. Voittosumma olikin sitten harvinaisen pieni.
Walking deadin kausi päättyi ja fanitkin alkaa kyllästymään sarjaan. Kukaan ei edes kuollut viimeisessä jaksossa mikä tavallaan on tuon sarjan parasta antia että koko ajan kuolee tärkeitäkin hahmoja. Kauden aikana pari tosi tärkeätä näyttelijää lähti sarjasta ihan omatoimisesti ilman että käsikirjoittajat olisivat heitä tappaneet.

Selvästi katsotuin viihdeohjelma viime viikolla oli kaksituntinen suora Voice lähetys. Putouksella suosio laskee koko ajan. Pari vuotta sitten oli vielä suomen suosituin viihdeohjelma.
Hirvaskankaan porukalla myös on nyt ongelmia suosion suhteen. Katsojia ei innostanut Markun oma ohjelma eikä nyt myöskään Epsanjassa kuvatut huutokaupat.


Kuvassa on kolme Perez-Reverten kirjaa. Menestynyt espanjalainen kirjailija mitä Like on suomessa julkaissut. Nuo ovat jännäreitä tai rikoskirjallisuutta tai historiallisia. Vähän omanlainen tyylinsä. Monesti on jotain keräilyyn ja vanhoihin juttuihin liittyvää mukana mikä itseäni miellyttää.
Yhdeksäs portti on elokuvan ansiosta tunnetuin noista. Depp oli pääosassa.
Kirjassa oli mukana myös Dumaksen muskettisotureita mutta leffassa keskityttiin vain saatanallisiin juttuihin.
Vasemman puoleinen noista käsitteli shakkimaailmaa vanhaan tauluun liittyen ja keskimmäinen vatikaania vastaan tehtyä hakkeri-iskua. Siinä on vähän hassuja piirteitä kun kirja on niin vanha ettei ihmisillä vielä ollut kotona nettiyhteyksiä juurikaan.
Noiden lisäksi olen lukenut kaksi uusinta suomennosta. Toinen niistä oli graffitien maailmasta ja toinen Espanjan sisällisodasta.
Seuraavaksi luen Haahtelan uutuuden kunhan saan sen lainaan ensin.

Bodomin uutta levyä kuuntelin pari kertaa läpi. Ei se sen huonompi kai ole kuin ennenkään mutta suurin suosio kai on jo laantunut. Kappaleita kuunnellessa ei oikein jää mieleen että millanen mikäkin kappale oli. Sen verran samaa jyystöä ja sitten miettii että kun kaikissa on jotain kikkoja miten ne eroaa toisistaan niin eikö sitä samaa ole jo aiemmin ollut muilla levyillä muissa kappaleissa.
Saksassa tuo levy sai parhaan sijoituksensa koskaan eli yhdeksäs. Että suosiota vielä on jäljellä.

Töissä oli tänään jännä tilanne kun sairaalassa sanottiin että siellä on huone valmiina ja meidän pitäisi itse tehdä se toimenpide asiakkaallemme.
Ihan mukava työpäivä se taas oli lopulta vaikka kaikki aluksi meinasi mennä pieleen.
Liikuntaryhmän tapaamisia ei nyt enää oikein ole lisää. Kuntosalilla oltiin viimeksi ja mulle siinä oli varmaan kolmen vuoden tauko. Hauikset oli pari päivää kipeät mutta yritin tehdä rennosti ettei paikat hajoa.

Keräilyrintamalla ostin 11kpl kasetteja lauantaina. Harvinaisin näistä oli Iron Maidenin 5 livekappaleen ep. Kaksi kuului listaan maailman myydyimmät albumit. yli 30miljoonan myynti molemmissa. Yksi oli kristillisen raskaan musiikin julkaisujen sekopäisin kokoonpano.
Näistä enemmän sitten kun saan ne postista.
Muuten olen vaan ostellut muutaman näyttelijän nimmarin ja tulokaskortteja lätkän puolelle.
Jotain kortteja on varmaan kadonnutkin postituksessa, kun on kestänyt niin kauan. Ei onneksi mitään tärkeää.

Alkaneella viikolla on paljon kelan asioita hoidettavana ja äänestys. Nähdään taas viikon päästä.
Nyt ennen kun sitä räntää tulee niin ehdin nähdä sitruunaperhosen ja leppäkertun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti