maanantai 15. huhtikuuta 2019

Pääsiäinen lähestyy. Padasjoelle suuntaan.


Pääsiäiseksi lähden 6 päiväksi Padasjoelle äitin luokse. Jouluna kävin viimeksi.
Seuraavan kirjoituksen julkaiseminen vähän sitten venyy kun palaan vasta tiistaina takaisin.Iron Maiden kokoelmassani sain 80+90 lukujen 11 studiolevyä kasaan tuolla Virtual XI kasetilla.
Harvinainen 5 livekappaleen Maiden Japan(ep) on kolmas kokoelmakasetti kokoelmaani.
Taitaa olla vielä 4kpl erilaisia kokoelmia mitä puuttuisi.
Tuo Maiden Japan on vitsi, joka viittaa Deep Purplen Made in Japan kokoelmaan.
Kaikkien aikojen myydyimpiä albumeja tuossa kuvassa edustaa Santanan Supernatural vuodelta 1999
sekä Fleetwood Macin Rumours 1977. Molemmat voittivat grammyn vuoden albumina.
Rumours myi usan lisäksi myös Australiassa timanttia eli 10 kertaista platinaa. Supernatural on myydyin lattarialbumi.
Progen superkokoonpano Asian eka albumi ei niin hirveästi myynyt mutta oli kuitenkin usan myydyin albumi julkaisuvuonnaan.
Rolling Stones top500 listalla (kaikkien aikojen parhaat albumit) kärkipään sijoituksille pääsivät David Bowien Ziggy stardust ja Bruce Springsteenin Born to Run. 70 luvulta molemmat.
Love recordsin klassikoita vuodelta 1975. Rock n roll band. Ja heidän ainoaksi jäänyt julkaisunsa. Itseasiassa bändi hajosi jo ennen kun albumi oli edes valmis mutta suostuivat äänittämään sen valmiiksi.
Tuon kokoonpanon muodosti kolme tunnettua miestä kuten Dave Lindholm ja Pave Maijanen ja se kolmaskin on aika maineikas rumpali.
Sabbat on englantilainen trashbändi, joka ei niin valtavan tunnettu ole mutta tämä eka albumi saa netin kriitikoilta suunnilleen täydet pisteet kaikilta.
Nimen tunsin lähinnä siitä kun nuorempana yksi koulukaveri hehkutti tätä ja mietin että tarkoittaako hän Black Sabbath yhtyettä.
Jonkinlaista trashia on myös omituinen Vengeance Rising bändi. Se julisti musiikillaan kristillistä sanomaa todella väkivaltaisilla sanoituksilla.
Lavalla saatettiin esittää Jeesuksen ristiinnaulitsemista ja musatyylikin oli tosi väkivaltaisen kuuloista.
Bändin johtaja lopulta vaihto leiriä ensin satanismiin ja sitten vielä ateismiin.
Kasetti on 90 lukua ja tuossa vaiheessa bändissä ei juuri muita jäseniä enää ollut kuin tuo johtaja.
Mr Bigin toinen albumi on myös ysäriä. Bändin ainoa usan sinkkuykkönen on tällä albumilla. Usan lisäksi platinaa tuli Japanissa.
Brittien listakärkeen päässyt syntikkapoppialbumi Erasurelta vielä viimeisenä. Tämä oli ainoa heidän albumi joka myi platinaa myös usassa.
Kuvassa nämä eivät ole läheskään samassa järjestyksessä kuin tässä tekstissä mutta ei anneta sen haitata. Alhaalta ylöspäin suunnilleen menevät.
Divarista ostin Cheap Trick bändin kasarialbumin. Kevyttä rokkia.
Samoin White Lion bändin eka albumi on kasarirokkia. Bändin johtohenkilöt on Usasta ja Tanskasta.
Toinen albumi myi tuplaplatinaa usassa mutta en onnistunut sitä voittamaan niin ostin tämän sitten.
Southern Rockia esittänyt Molly Hatchetin tämä 1979 vuoden albumi myi myös tuplaplatinaa usassa.

Mulle tuli ekaa kertaa kahvin takia vieroitusoireita kun olin yli 2 vuorokautta juomatta. Nyt juon vain 0-1 kuppia jatkossa vuorokaudessa.
Kahvin kanssa on käynyt samoin kuin kaljan etten oikein pysty juomaan sitä yksin kotona. Jokin psykologinen juttu tuntuu olevan.
Pahaa tekee ekan annoksen jälkeen jos enemmän yrittää.

Posti on hidastellut viime aikoina. Kaksi ulkomailta lähetettyä kuorta on vielä kateissakin. En tiedä saapuvatko enää koskaan.
Kuulin myös että kaverilleni oli ihan Suomesta lähetetyt kirjeet viipyneet matkalla viikon verran.
Minullekin kaksi huutonetin kasettia olivat molemmat kolme postipäivää matkalla mutta luulin sen johtuvan siitä että olivat jotain economykuoria.
Tiedä sitten siitä.
NHL runkosarjan päätyttyä sain tulokaskorttien listan ajan tasalle. Tietyt kriteerit täyttävät pelaajat ostan aina jos vaan mahdollista. Melkein kaikki sain tilattua näistä uudemmista pelaajista.
Muutama maalivahti vielä on ostamatta.
Kolikkoja sain vaihtorahoista kaksi uudemman puoleista portugalilaista kokoelmaani.

Kaikki varmaan tässä vaiheessa ovat kuulleet kuinka Suomen naiset melkein voittivat MM-kultaa kotikisoissaan.
Finaaliin Suomi pääsi ekaa kertaa ja voittokin oli enemmän kuin lähellä. Maali hylättiin jatkoajalla ja sitten tappio rankkareissa.
Suurin voitto tuossa naisille oli se kuinka Suomen kansa oli heidän puolellaan jännäämässä. Vähän kuin joskus nuorten leijonien kisoissa.
Telkkaristakin ratkaisevia pelejä katsottiin kuin miesten pelejä konsanaan. Puolet suomesta näki ainakin hetken verran finaalista.
Painin em-kisoissa tuli mitali taas naisten sarjaan sekä yhdelle miehellekin.
Padasjoelle on kasvamassa menestyvä urheilija. Alle 16v sarjassa voitti 3 suomenmestaruutta ja kaksi näistä tuli ikäluokkansa suomenennätyksellä. Lajina ilmakivääri.

Vaaleissa äänestin Padasjoen suuntaan kesäasukasta. En tajunnut että hänestä tulee Hämeen äänikuningas ettei oikein minun ääntäni enää tarvinnut.
Hän pelasi nuorena Lahden edustusjoukkueessa lätkää ja on suunnilleen minun ikäiseni. Syntymäpäivä yhden päivän erolla ja vuosi vanhempi.
Kaverini aina äänestää Rehulaa koska olivat koulukavereita. Nyt hän sitten viimein tippui eduskunnasta.
Sinisten ministerit tippuivat kaikki ja kokoomusnuorten köyhiä vihaava Susanna Koski.
Silvia Modig tippui kenen suurin saavutus lienee että seurusteli pornotähden kanssa. No, on hän kai politiikassakin ihan asiallisesti hoitanut kaiken.
Masennuksen takia vihreiden johdosta luopunut Touko Aalto ei päässyt enkä tajua miksi sairas ihminen olisi sinne pitänyt äänestää sairaslomarahaa nostamaan.
Väyrynen ei päässyt läpi.

Unia:
Kaveri kuskas mua rollan kyydissä kovaa vauhtia. Varoin osumasta vastaantulijoihin
Pelasin tietokonepeliä ja opin mistä ammutaan niin sitten alkoi kauhea tulitussarja.
Joku tilas tykistökeskityksen vahingossa omiin asemiin mistä paettiin metsässä.
Kulahtaneita kasetteja oli vääntynyt ihan mutkalle. Mietin että otan niitä talteen kuiteskin.
Potkin jalkapalloa maalia kohden ja Tapparaa edustanut poika potki palloa maaliviivalta takaisin päin.

Hiihtäjä Lydia Wideman kuoli 98 vuotiaana. Hän voitti olympiakultaa kun naiset osallistuivat ekan kerran hiihdossa olympialaisiin.
Hän oli kuollessaan vanhin elossa ollut olympiavoittaja ja vanhin elossa ollut nainen, joka on voittanut olympiamitalin.


Telkkarissa ei niin suuria viime viikolla tapahtunut. Putouksessa oltiin aika sovinisteja kun naisten esittämät sketsihahmot tippui ekana. 4 miestä nyt jäljellä vaan. Vaikka onhan siellä joskus naiset voittaneetkin koko kisan. Kokanderin hahmo oli omia suosikkejani ettei olisi tarvinut vielä tippua.
Ylen aamu telkkarissa oli semmonen tilanne että lähetyksen juonsi kahdestaan kaksi naista, joista toinen tunnetaan alue uutisista ja toinen puoli seiskasta.
Vappu ja Marja liven viimeisessä jaksossa oli vieraana Saara Aalto naiskumppaninsa kera. Eivät kai kovin usein ole missään yhdessä esiintyneet ohjelmissa.
Haluatko miljonäärissä oli taas semmonen tumpelo joka ei tiennyt oikein mitään mutta voitti silti viistonnia. Seuraavaa kysymystä en olisi tiennyt minäkään sitten mihin hän ei enää vastannut.

Leffoja katselin omilta dvd:ltä aikani kuluksi kaksi universalin mustavalkoklassikkoa. Draculan varhaisia seikkailuja.
Sitten Tarantinon tuonantoa hänen kaverinsa ohjaama Planet Terror zombierymistely.
Tuo oli projekti missä kunnioitettiin vanhoja halpisleffatuotantoja mitä näytettiin kaksi leffaa aina peräkkäin ja välissä mainoksia.
Tarantino ja Rodriquez tekivät kaksi leffaa ja niiden väliin muka trailerin leffasta mitä ei ollut olemassakaan.
Tuo sai suosiota niin paljon että he päättivät lopulta tehdä sen trailerin leffan valmiiksikin asti.
Planet terrorissa oli pääosassa nainen vahvassa toiminnallisessa roolisssa mutta oliko tuosta sitten naisille tai sille naiselle niin iloa? Eipä ollut koska leffan tuottaja raiskasi tuon naisen.
Minulla on tuon naisen nimmari. Hänet tunnetaan parhaiten Siskoni on noita sarjan neljäntenä noitana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti