sunnuntai 11. marraskuuta 2018

Isänpäivää


Viikon merkittävin asia mun elämässäni on ollut kun ostin lukulasit. Vielä vuosi sitten näkö oli virheetöntä mutta nyt varsinkin kun lasien avulla saa asiaan helpotusta, huomaa miten monessa asiassa tarvitsee laseja. Saan ensi viikolla kotelon niihin että voin kuljettaa mukanakin niitä. Vahvuudeksi riitti pienin myynnissä ollut teho 1,5 tässä vaiheessa. Ongelmana on ollut pienen präntin erottaminen sekä liian lähelle tulevat kohteet kuten korttia pelatessa ne kortit. Kirjaa lukiessa en oikeastaan vielä tarvitse laseja.
Muita asioita joita en ole juurikaan tehnyt elämäni aikana ennen on ollut kimblen pelaaminen ja mahdollisesti ekaa kertaa juttelin bussikuskin aikana koko matkan ajan. Uusi kuski on vähän hermostunut niin mielellään höpöttelee matkustajien kanssa.
Muutoksena arkeen on ollut myös aamu-unisuus tällä viikolla. Vaikka nukkuisin jo 7-8 tuntia yöllä niin aamulla pitää ottaa pari-kolme tuntia lisää nokosia. Olen kahtena aamuna jopa herännyt kesken unien kellon soittoon, kun on töihin tai pesutupaan pitänyt nousta. Pimeä vuodenaika unettaa.

Nukkumisesta puheen ollen tässä viikon aikana muistiin jääneitä unia:
1: Pommikoneella tähtäsin Petrou nimistä liikettä New Yorkissa. Tuo nimi viittaa varmaankin Lahessa ennen olleeseen pitseria Petraan.
2: Tapasin mukavan miehen ja ajattelin että meistä tulee ystäviä. Kotonani hän alkoi sitten kännissä sekoilemaan, joten heitin sen pihalle. Sieltä hän ajoi taunuksella pois ja pelkäsin että tulee kolari. Ajattelin myös ettei tuollaista miestä voi tapailla jos se aina alkaa riehumaan.
3: Yritin muovikassiin saada kaikki mukana olevat tavarat mahtumaan mutta osa tippui ylitse. Menin sitten kioskin tiskille ostamaan jotain mutten keksinyt miten maksaisin.


Viikon telkkariohjelmien katsojaluvut tulee vasta huomenna mutta sen jo tiedän että Maajussille morsian on viimeisillä jaksoillaan noussut kovaan suosioon. Maikkarilla onkin nyt syksyllä ollut tosi kovat katsojaluvut vaikka Putous on ollut odotettua vaisumpi suosiossaan. Vain ylen Korpelan kujanjuoksu ja Kotiin takaisin on tuolta tavanomaisesta massasta erottunut edukseen lisäksi.
Joillakin ohjelmilla vaihtelu on isoa kuten Arto Nybergilla, joka on taas viime aikoina kiinnostanut katsojia suuresti.
TV5 sai paljon katsojia kun näyttivät suorana pari suomessa pelattua NHL ottelua.
Kakkosella sohvaperunat ja avalla ensitreffit alttarilla ovat ihan omaa luokkaansa. Muuten kun noilla kanavilla ei katsojia juurikaan ole.

Uutta tietoa tulevista ohjelmista sen verran että ruutuun palaava uutisvuoto alkaa tammikuussa maikkarilla ja alkuperäinen ohjelman vetäjä Peter Nyman tulee mukaan.
Uudet kapteenit eivät oikein säväytä että maikkari saattaa epäonnistua pahasti tässä projektissa.
Myös Gladiaattorit siirtyy maikkarille neloselta.
Foxilta tuleva suosionsa menettänyt Walking dead menetti nyt päähenkilönsäkin. Hän poistui sarjasta helikopterilla ja esiintyy enää joissain tv-leffoissa tuossa roolissaan.



Kuvassa näkyvän kirjaston leffan lainasin eilen ja katsoin kokonaan.
Kolmas avengers sarjan leffa, joka on saanut kriitikoilta ja faneilta parhaan arvostuksen marvelin leffoista. Tällä hetkellä se on sijalla 51 imdb sivuston maailman parhaiden leffojen listalla.
Leffan kesto oli noin 130 minuuttia ja melkein pelkkää taistelua koko kesto. Mielenkiinto pysyi yllä lähinnä sen ansioista että marvel universen koko porukka oli mukana vuoron perään. Ei ollut samat henkilöt koko ajan tappelemassa. Huumoria mukaan toivat Guardians of the Galaxyn porukka.
Leffan pääpahis oli saanut päähänsä että universumissa on liikakansoitusta, joten hän päätti ratkaista asian tappamalla puolet. Sen saavuttaakseen hän keräsi jotain kiviä joiden avulla saisi rajattomat voimat. Tuo tehtävä vaikutti aika helpolta koska suurinosa sankareista piti omaansa tai ystäviensä henkeä tärkeämpänä kuin vaikka tuhota joku niistä kivistä. Kun vaihtoehtona oli että se puolet universumista tuhoutuu niin aika epäsankarillista. Loppu oli aika sekava ja ilmeisesti tarina jatkuu myöhemmin.

Kuvassa näkyy myös Kauko Röyhkän kirja Job vuodelta 2007. Luin 3 Röyhkää peräkkäin ja sain hänen julkaisemansa romaanituotannon vuosilta 1995-2018 luettua nyt loppuun. Aiemmin 80 luvulla hän kirjoitti neljä romaania, joita ei ole kai kovin moni lukenut. En minäkään.
Röyhkän kirjoissa on monesti hänen itsensä kaltainen päähenkilö ja hänen tekstinsä tunnetaan ronskeista seksikuvauksista. Kolme kirjoista sijoittuu sota-aikaan. Yksi oli tulevaisuuteen sijoittuvaa scifiä.
Uusin tänä syksynä ilmestynyt kirja oli vähän epäuskottava kun siinä kaksi pikkulasta vaelsi satoja kilometrejä Suomen poikki jalkaisin ja vieraiden ihmisten autokyydeillä. Heiltä tuntui sujuvan se vaellus paremmin kuin samaan aikaan saksalaisella rintamakarkurilla.
Röyhkän kirjoista Miss Farkku Suomi tehtiin myöhemmin elokuvaksi missä laulaja Sanni oli naispääosassa.
Röyhkä on romaanien lisäksi kirjoittanut esimerkiksi Ville Haapasalon matkoista kirjoja.

Urheilussa ei ole nyt paljon tapahtunut. Omasta näkökulmasta sen verran että Ilveksen Arttu Ruotsalainen teki ekan maaottelumaalinsa karjala turnauksessa.
75 vuotias Ilveslegenda Lasse Oksanen teki myös maalin kun ipan ja tapparan veteraanit pelasivat hyväntekeväisyysottelun. Pelipaidat oli huutokaupassa mutten viitsi edes katsoa millaisella hinnalla menee nuo paidat.
Golfin euroopan kiertueella pelataan kauden viimeisiä, ison palkintosumman kisoja. Pulkkanen oli ensin sijalla 10 yhdessä kisassa mikä ei paljoakaan hänen rankingiaan nostanut.
Tänään Korhosella oli mahiksia taistella ihan kärkisijoista mutta hän romahti päätöspäivänä sijalle 16.

Keräilyostoksia on tässä viikon aikana tehty taas yksi walking dead nimmari. Ekoilla kausilla 20 jaksossa mukana ollut mies. 2kpl harvinaisia Ilves nimmareita löyty tänä aamuna. Kaikki minulta puuttuvat ovat harvinaisia. Hinnat oli aika edullisia. 40 euroa yhteensä.
Yhden mieluisan kasetin voitin myös tänään mutta en huomannut että myyjä pyytää vitosen postikuluihin niin tulee turhan kalliiksi.
Vaihtorahoistani löysin taas kaksi uutta kolikkoa. Toinen 5 senttiä ranskasta 2011 ja toinen 2016 vuoden saksalainen kolikko. Se on niin uusi etten vielä tiedä sen painosmäärää. Yritin keräilysivustolta kysyä olisiko netissä jotain sivua josta noita uudempien vuosien lyöntimääriä näkisi mutta ei kukaan ole vastannut. Ehkä noista maista löytyisi omia sivuja, joissa sen oman maan kolikoista olisi tuoreempaa infoa.

Onnea kaikille isille ja viikon päästä taas jatkan höpinöitäni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti