sunnuntai 8. heinäkuuta 2018

Onnellinen mies


Elämä sujuu tällä hetkellä oikein mallikkaasti. Kun on pieneen tyytyväinen. Ennen loman alkua käytiin pomon ja kuntouttavan toiminnan virkailijan kanssa palaveri ja tuli pelkkää positiivista palautetta. Kerroin etten tähtää täyspäiväiseen palkkatyöhön ollenkaan mutta voin harkita heidän tarjoamaa puolen vuoden palkkatukijaksoa jos saan lisää itseluottamusta tuohon työhön. Siinä menettäisi arvostamaani vapaata aikaa harrastuksille kuten lukemiselle, televisiolle ja keräilylle eikä palkkataso kuitenkaan valtavasti kohoaisi kun menettäisi tukia. Olisi myös enemmän vastuuta siinä työssä, mitä en kaipaa.
Loppu kuu on vapaata nyt mikä on vähän sekoittanut unirytmiä. Ei malta nukkua kun on sitä vapaata. Ensikuussa työpäiviä tulee kolmas viikkoon ja sopimusta on jäljellä ainakin 7kk tämän loman jälkeen.
Uusi mahdollisuus on myös ilmaantunut lempi työpaikkaani kirjastoon. Klubitalo nimisen kolmannen sektorin paikan kautta olisi tarjolla vajaalla työajalla mutta sinänsä täydellä palkalla Lahden pääkirjastoon helppoa hommaa mitä 10 vuotta sitten jo tein siellä pari kuuta.
Liityin tuon klubitalon jäseneksi noiden töiden takia mutta nyt vasta on tarjolla todella kiinnostavaa hommaa sitä kautta. Aiemmin on ollut esim kaupan hyllyttämistä.
Työmäärä ja palkkataso on räätälöity eläkeläisille että tienaisivat juuri sen verran mitä on mahdollista menettämättä eläkettään. Minulta työttömyyskorvaus pienenisi jos tuota työtä ottaisin vastaan.

Ja taas paikallisia tapahtumia joissa en ollut mukana. Lahden öiden tilalle tullut Lahti by Night musiikkifestari oli torilla. Jos kahden päivän esiintyjistä olisi voinut koota omat suosikit samalle 40 euron hintaiselle päivälle ja paikalta pääsisi kotiin ilman taksia, olisin voinut ollakin paikalla.
Padasjoen sahtimarkkinoille meinasin jo mennäkin kun luulin että sieltä olisi seuraavaksi yöksi järjestynyt oma sänky vapaaksi. Ei onnistunut se suunnitelma.
Lahden satamassa oli pienpanimoiden olutjuhla. Suuret oluet – pienet panimot nimellä.

Jos jotain negatiivista niin ikänäkö on tämän vuoden aikana alkanut vaivaamaan. En ole silmälaseja 43-vuoden ikään mennessä tarvinnut eikä ole sisaruksillanikaan.
Huomasin tuon ekana siitä että tarvitsen suurennuslasin apua kolikoiden vuosilukuja tarkistaessa. Kirjanluku onnistuu edelleen ilman lukulaseja mutta kaikki pienempi teksti on vaikeampaa ja tämän monitorin katselemisessakin on viime viikkoina tuntunut että hämärtää vähän teksti.

Urheilussa kesän ykköstapahtuma Venäjän jalkapallokisat ovat lähellä ratkaisua. Neljä joukkuetta enää mukana ja kaikki Euroopasta.
Nämä kisat muistetaan siitä kuinka suurimmat suosikit tippuivat yksi toisensa perään. Olisikin tylsää jos Ranska nyt veisi mestaruuden. Heille kun menestys on jo tuttua ennestään, vaikka vaikeitakin aikoja on takana.
Englanti on 60-luvulla voittanut kotikisoissaan mutta suurista odotuksista huolimatta menestys on vältellyt heitä sen jälkeen. Englantilainen jalkapallo on suosittua maailmalla lähinnä heidän valioliigansa ansiosta, vaikkei maajoukkue sitten samaa tasoa ole. Maalikuninkuus taitaa nyt mennä heidän Kanelle ja mitalikin on aika lähellä.
Kroatia sai mitalin 20 vuotta sitten ekoissa MM-kisoissaan ja Suker voitti maalikuninkuuden.
Belgia on kerran historiassa päässyt aiemmin neljän parhaan joukkoon. Viime aikoina heiltä on odotettu menestystä joten tämä välieräpaikka ei nyt suuri yllätys ollut. Kroatian kanssa ovat olleet ns. mustia hevosia joilta odotetaan isojen maiden lisäksi menestystä.
Vaikka isoilla mailla kuten Saksalla meni huonosti ja Italia sekä Hollanti eivät päässeet edes mukaan kisoihin niin toisaalta sitten Afrikan maistakaan kukaan ei päässyt pudotuspeleihin mukaan.
Kisaisäntä Venäjä sai haluamaansa näkyvyyttä hyvin järjestetyillä kisoillaan ja menestyi positiivisesti joukkueen tasoon nähden. Onneksi eivät onnistuneet sentään lahjomaan itseään vielä pidemmälle.

Tenniksessä on myös vuoden isoin tapahtuma Wimbledonin turnaus viikkoa vaille valmis. Siellä on naisten sarjassa käynyt ekalla viikolla kova kato. Sijoitetuista pelaajista 16 parhaan joukkoon ei päässyt kukaan kuudesta kärkipelaajasta. Mestariksi voikin päästä taas jokin superyllättäjä kuten naisten peleissä monesti käy. Tai sitten kentille paluuta tekevä Serena vie potin.
Miesten sarjassakin puolet kuudesta ennakkoon parhaasta ovat jo tippuneet.
Kontiselta odotettin paljon mutta yllättäen hävisivät heti ekassa matsissaan.

Muussa urheilussa isoin pommi on ollut keihäslupaus Helanderin 88-metrinen kiskaisu. Taso on maailmalla ja Saksassa niin kova että sillä pääsee vasta sijalle kuusi tämän kauden heittäjissä.
Pitkämäki ilmoitti ettei EM-kisoihin pysty osallistumaan ja Ruuskasen kauden paras on 82-metrinen että oli aikakin löytyä uusi menestyvä keihäsmies Suomeen.
Toinen mainittava onnistuminen oli alle 18v yleisurheilussa. 16-vuotias Jessica Kähärä voitti kaksi mitalia parin tunnin aikana. Kolmiloikassa ja korkeushypyssä.
Golfissa on muutama suomalainen pelaaja ollut vireessä viime aikoina. Ensin Korhonen nousi sadan joukkoon maailman rankingissa. Ja nyt Ilonen pelasi hyvin kahdessa isossa turnauksessa. Molemmissa 7miljoonaa palkintosummana eli sama kuin amerikan PGA kiertueen kisoissa.
Ensin sijoitus 35 ja viimeksi 19.
Haastajakiertueella Samooja sai samoilla viikoilla myös hyvät sijoitukset 2 ja 5.

Telkkarista tulee nyt seuraavat viisi viikkoa herolta parikytä jaksoa Castlea. Ei sitten tarvi mitään päivittäin katsottavaa DVD sarjaa hankkia.
Torstaisin uusintana tulevassa huutokauppaohjelmassa myytiin kahdella tonnilla eka Aku Ankka lehti vuodelta 1951. Loistavassa kunnossa.
Sarjassa esitellään aina jotain keräilijöitä ja heidän kokoelmiaan. Nyt oli vuorossa melkoisen hörhö mies, joka keräsi esimerkiksi muovista valmistettuja robotteja ja Ken nukkeja. Toivottavasti minä en ole yhtä omituinen kerääjä.

Kirjojen luvussa olen vähän päässyt vauhtiin viime viikkoina vaikkei aina ehdikään ollenkaan.
Uusimpina kirjoina on ollut 2017 vuoden tuotantoa Rimmiseltä ja Ruusuvuorelta.
Rimminen kirjoitaa tosi kikkailevasti ja liioitellun tarkkaan selostaen tilannetta niin että koko kirjassa ei välttämättä tapahdu juuri mitään mutta silti joka sivulla on suuresti innostunut ja hengästynyt kertoja vauhdissa.
Finlandiapalkinnon hän sai selkeämmällä tyylillä.
Tämä uusin on jonkinlaista scifiä vaikkei siinä olekaan muuta kuin ulkoavaruudesta kotoisin oleva esine joka aiheuttaa jotain outoja asioita.
Päähenkilö ei itse kerro tapahtumia vaan häntä seuraava kertoja. Tällä kertojalla on suuria vaikeuksia kuvailla outoja tapahtumia, jolloin kerronta muuttuu tosi sekavaksi ja polveilevaksi. Uusia sanojakin keksitään kuvailemaan asioita.
Nobelisti Saramagolla oli samantapainen tyyli.
Nyt minulla vielä kesken olevan kirjan Ruusuvuori kirjoitti yhdessä vaimonsa kanssa, joka on lastenpsykiatrian lääkäri. Tämä osa aloittaa Lapponia nimisen sarjan.
Ruusuvuori on kirjoittanut varsin monipuolisista aiheista ja tehnyt paljon sarjakuviakin. Tämä menee vähän psykologisen jännärin puolelle. Sijoittuu pohjoiseen Lestadiolaisen herätysliikkeen alueelle.

Kansikuvassa oleva kissa ei paljoakaan liity kirjan juoneen vaikka on mukana.
Ruusuvuoren kirjassa tuo verinen R-kirjain viittaa siihen kun herätysliikkeessa julistetaan synnit anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä.

Musiikkia olen kuunnellut viime aikoina youtubesta 2000-luvun trancea ja sen tapaista konemusiikkia (milk inc) sekä myös 90-luvun taitteesta kotimaisia trash/speedmetal bändejä.
Loppukuusta ilmestyvän Omnium Gatherum hevibändin uutta levyä odotellessa eka sinkku on ilmaantunut youtubeen.

Keräilytavaraa on tullut ostettua kasettien lisäksi paljon leijonien joukkuekuva postikortteja. Tarkalleen 13kpl maksan tänään. Näistä 12kpl sisältää Raimo Helmisen. Nämä kuvat ovat siis ennen kisoja otettu tai vaikka mitalia juhlittaessa jäältä kuvattuja ryhmäkuvia. Vanhin näistä nyt ostamistani on vuodelta 1990 ja uusin 2003, joka oli viimeinen kerta kun Raipe pääsi joukkueeseen mukaan.
Olisin saanut kaikki samalta myyjältä mutta ehdin juuri ennen ostaa 5kpl toiselta myyjältä. Harvinaisimmat versiot oli jo menneet yhdelle tunnetulle kerääjälle, joka leijonapaitaisia kortteja kerää.
Uusin erikoiskakkonen eli kolikko jossa on kuvassa jokin normaalista poikkeava kuva löytyi vaihtorahoista viime viikolla. Kuvassa on Kolin kansallismaisemaa ja vuosiluku siis 2018. En vielä tiedä sen painosmäärää että onko harvinainen.

Niitä kasetteja sitten. Laitan taas kuvia kun tulee sopiva määrä todella mieluisia yksilöitä kotiin asti.
Parhaana legendaarinen Roadrunner eli Hurriganesin 1974 vuoden kasetti. Hinta on ollut todella korkella mutta sain itse alle 15 euron. Tuo kansikuvahan on varmaan tunnetuin kotimainen levyn kansi ettei sitä nyt tarvitse heti kuvata tähän.
Muutakin herkkua on tullut mutta paljastan ne sitten kun laitan kuvaa.
Vähän tavanomaisempaa osastoa on hankittu Bogart co eli ressu redfordin kasaribändi, Foreigner ja Marillion kasarin menestyneitä rocklevyjä, Kissin halpa kokoelma 80-luvulta (on ollu niin kalliita muut sen vuosikymmenen kissit). Uutena artistina 90-luvun progebändi Queensryche.
Jos metallikasetit on ollu korkeissa hinnoissa viime aikoina niin näköjään David Bowien kasetit meni vielä kovempiin hintoihin viime yönä. Pariakymppiä kappaleelta.

Ainoa mieleen jäänyt uni oli sellainen että orava oli sisällä paskomassa ja kun yritin siivota niin sotku vaan levisi. Sitten kun kannoin kurren ulos se puri sormeen. Ulkona oli Jari Sillanpää.

Mainitaan vielä että viime viikolla oli se päivämäärä jolloin legendaarisessa scifisarjassa Babylon 5 perustettiin ensimmäinen pysyvä siirtokunta kuuhun. Todellinen maailma on taas paljon tylsempi.

Olisi tarkoitus nyt siellä Padasjoella käydä tällä viikolla. Tämän lomani aikana yritän saada yhden kelan hakemuksen aikaiseksi. Reissun jälkeen jos sitten ehtisi sitä puuhata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti