maanantai 2. heinäkuuta 2018

Kesäloma alkamassa vaikkakin palkaton.


Olipahan monipuolinen ja onnistunut viikko. Vaikkei niin suuria asioita minun elämässäni tapahdu niin kaikki vaihtelu on tervetullutta.
Lahessa oli tapahtumia isot ravit joissa en käynyt mutta piipahdin reitin varrella kun ensimmäinen Suomessa järjestetty Ironman kisa oli käynnissä. Laji on siis triathlon ja matkana puolikas. Voinpahan nyt sanoa olleeni paikalla tuollaisessakin urheilutapahtumassa.
Kaverini oli koko päivän siellä satamassa tapahtuman keskiössä mutta itse päädyin lopulta toiseen porukkaan katsomaan jalkapalloa ja pitämään muutenkin hauskaa. Olin ekaa kertaa tänä vuonna humalassa eikä maksanut kuin kaksi euroa kun tarjottiin ilmeiseksi juomia.
Piti pari tuntia nukkuakin että jaksoi sitten sunnuntaina sukulaistytön 8v juhliin. Tällä kertaa oli pakko tehdä kortti kun sankari osaa jo itse lukea.
Veljen perheen näin siellä vuoden tauon jälkeen.
Kokeilin myös viikonlopun aikana kauanko kestää kävellä kotiin sieltä missä olin jalkapalloa katsomassa. Eka bussi meni vasta kahdeksalta aamulla enkä enää saanut unta kuuden jälkeen niin lähdin talsimaan. Loppumatkasta alkoi jaloissa väsyttämään kun oli painavat turvakengät jalkineena. 90-minuuttia siihen meni ja vähemmän jos osaisi oikaista suorempaa reittiä.

Viimeksi meni Reijot sekaisin kun kerroin kuolleesta iskelmälaulajasta. Tuli sitten väärän tiedon levittämisestä palautetta. Täytyy olla tarkkana faktoja tarkistaessa.
Jos asia kiinnostaa niin edellisen kirjoitukseni kommenteista voi lukea tarkemmin.

Telkkarissa on taas vähän vähemmän katsottavaa kun Simpsonien 29. kausi päättyi. Kauden lopussa oli hieno kohtaus joka oli matkittu Mullan alla -sarjan päätöksestä. Ideana siinä on että näytetään tulevaisuuteen minkä ikäisenä henkilöt kuolevat ja millä tavalla.
Hämeen uutisissa oli juttua frisbeegolfin suosion kasvusta ja kuvaa Padasjoen radalta. Samalla haastateltiin tuoretta suomenmestaria 15-vuotiaiden sarjassa. Joka oli siis padasjokelainen.
Katsomosta aloin katsomaan talvella subilta esitettyä Ina sydän porno -sarjaa. Jaksoin katsoa sitä alunperin vain kaksi jaksoa kuudesta mutta nyt muutaman jakson lisää.
Suomijaksosta tunnistin lahtelaisen naisen alastonkuvissa. Hän ei varsinaisesti ole tuttujani mutta tunnistan katukuvasta.
Yle näytti Jukolassa toimitetun jumalanpalveluksen, jonka yksi papeista osallistui Padasjoen joukkueeseen. On nykyään Lahdessa pappina.
Kirjastosta sain lainaan 8 vielä näkemättä ollutta jaksoa brittikomediaa Allo allo, eli Maanalainen armeija iskee jälleen.
Ehdin katsomaan ne kaikki joten nyt on kaikki 9 kautta sitä sarjaa katsottu. Tämä oli toinen tuollainen ulkolainen draamasarja jonka kaikki jaksot sain tänä vuonna katsottua loppuun.
Lainaan sain taas uuden sarjan katsottavaksi. Siitä enemmän kun olen katsonut sen.
Leffoja katsoin viime vuotisen supersankarileffan Justice League. Oli siinä jotain hyvääkin mutta kun leffan pahis saatiin lopulta kukistettua niin en jaksanut seurata miten se tapahtui. Näitä vastaavia tulee niin paljon ja aina jokin suuri paha pitää kukistaa.
Tänään aamulla ennen töihin lähtöä ehdin katsoa myös Last Jedi Tähtien sota leffan. Oli ihan katsottava vaikkei loistava. Han Solon poika siirtyy pimeyden voimien johtajaksi ja leffan naispääosa yrittää häntä käännyttää valon puolelle.
Skywalker on taas mukana toiminnassa ja Carrie Fisher esittää viimeisen kerran prinsessaa ennen kuolemaansa.

Kirjoja olisi tarkoitus lukea jatkossa vähän nopeampaan tahtiin ja siinä jo onnistuinkin viiden päivän ajan. Luin noin 50-sivun päivätahdilla tuon ajan. Sitten oli muita kiireitä.
Puolessa välissä on nyt pussikaljaromaanin kirjoittaja Rimminen ja hänen uudehko scifikirjansa. Olen pitänyt siitä mutta kerron tarkemmin sitten myöhemmin.
Luin loppuun myös nobelisti Morrisonin lyhyen kirjan. Hän kirjoittaa mustista amerikkalaisista varsin värikkäästi ja palkintonsa arvoisesti.
20. kirja menossa tänä vuonna eli tahti on ollut hitaampi kuin edellisinä vuosina.

Kävin myös kolesterolia mittauttamassa. Kovasti olen yrittänyt kävellä ja syödä terveellisesti mutta hieman nousi. Tosin edelleen ihan sopiva 5,7 sukurasitteeseen nähden. Muuten kaikki olikin raja-arvojen sisällä.

Jalkapallon MM-kisoissa suosikkeja tippuu jatkosta solkenaan. Saksa jäi ekaa kertaa historiassa alkulohkoonsa. Kolmas kerta peräkkäin kun hallistevalle mestarille kävi näin.
Myös hallitseva euroopan mestari Portugali on ulkona ja edellisten MM-kisojen finalisti Argentiina.
Espanjalle 8 vuoden takaisen mestaruuden jälkeen toiset surkeasti menneet kisat.
Viikon päästä on selvillä ketkä ovat neljä parasta maata näissä kisoissa.
Muuta merkittävää urheilua alkoi nyt kaksi viikkoa kestävä Wimbledonin tennisturnaus.
Susijengillä taitaa MM-kisat jäädä väliin Tshekki tappion jälkeen. Lajina siis koripallo.
Golfpelaaja Samooja sai uransa parhaan sijoituksen ja nousi 200 sijaa rankingissa.


Tässä parhaita viime aikoina tulleita keräilykortteja.
Suomipaidassa oleva Esa Tikkanen ja iso palanen hänen käyttämäänsä leijonien pelipaitaa. Tuo kortti ilmestyi Tampereen messuille 2011 ja painosmäärä tuossa kortissa on 3kpl. Ostin saman näköisen kortin myös jossa painosmäärä 6kpl. Tosin nuo molemmat ovat ns Vault versioita. Kortteja on laitettu uudestaan myyntiin ja painettu tuohon alakulmaan V-kirjain.
En tuollaisia muuten ostelisi mutta nuo alkuperäiset versiot olisi minulle aivan mahdottomia niin ostin sitten edes nämä. Onhan näissä tuo pelipaidan palanen aivan samanlainen kuin alkuperäisessä.

Viereisessä kortissa on peräti 8 nhl-pelaajan pelipaidan palanen. Ostin sen koska mukana on Dale Hunter. Olen kerännyt 333 erilaista korttia häneltä mutta olen silti vasta kakkonen suomalaisista kerääjistä hänen korteissa.
Tuo kortti oli melko edullinen koska siinä ei ole pelaajien kuvia ollenkaan. Sellaisista ei oikein pidetä. Samassa sarjassa saman pelaajan kortteja on myös sellaisia joissa on 12 pelaajan paidanpalat.

Alakulmassa on esimerkki millaisia suomalaiset paitakortit ovat. Tuo keltainen V-kirjain on ollut Ilveksen paidassa kiinni tuolla pelaajalla. Jostain firman mainoksesta varmaankin.
Tuon kortin arvoa nostaa että Marjamäki on pelannut Ässissä ja NHL. Ässien pelaajille on Suomessa aivan hulluja kerääjiä.
Minulla on yli 10kpl Ilveksen paitakortteja. Puuttuvien joukossa on todella kalliita.

Walking dead nimmarissa yksi sarjan suosituimmista hahmoista. Hän on myös neljänneksi isoimmassa roolissa Marvelin Black Pantherissa ja naispääosa Tupac Shakurin elämäkertaleffassa.
Nämä kaikki kortit maksoivat minulle noin 30-35 euroa kappale mutta vältyin tullien maksamiselta.

Muuta tavaraa olen tässä viikon sisällä saanut kaverilta yhden suomalaisen kolikon jota olen 10v odottanut että tulisi vastaan vaihtorahoistani. Ei sitä näköjään koskaan tule niin otin sen nyt sitten talteen tuolla tavalla. Eihän se ihan sama juttu ole.
Kasetteja sain toiselta kaverilta ilmaiseksi yhden Juicen kokoelman vuodelta 1986.
Postista tuli tänään Dingon eka kasetti joka sisältää Levoton Tuhkimo hitin.
Tänään töiden aikana oli paljon kasetteja suosikkimyyjältäni tarjolla. Hinnat nousivat aivan hurjiin summiin joten sain vain 3-4kpl. 125 niitä oli yhteensä myynnissä ja monta yritin.
Sen sijaan poikkeuksellisen halvalla sain yhden todellisen kotimaisen helmen. Ekan kerran taisin nähdä alle 20 eurolla menneen kaupaksi.
Enemmän näistä kun saapuvat postista.
Oli myös ylimääräistä harmia kun verkkopankissa maksaminen ei meinannut millään onnistua. Tänään ainakin vuokran maksu taas onnistui normaalisti.

Mulla on tiistaina töissä ainoa tehtävä pelata asiakkaan kanssa shakkia. Sitten alkaa 26 päivän työttömyysjakso jota voi myös kesälomaksi kutsua.
Taksien tilaamisessa on nyt tullut kovasti uudistuksia. Lahessa on herättänyt hilpeyttä vanha traktori joka nyt kai sitten on virallinen taksi.

Lukijoille kiitokset ja ensi kertaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti