maanantai 23. heinäkuuta 2018

Helteet vaan jatkuu


Viikko jäljellä kesälomaa ja olen saanut yhden kelan hakemuksen liitteineen jätettyä käsittelyyn. Vähän lisätuloja kun syksyn aikana loppuu korotetun päivärahan maksaminenkin.
Padasjoelle en taida enää toista reissua tehdä tämän loman aikana.
Helle on ollut aika rankkaa. Muutamana päivänä ja yönä sisälämpö kohosi 30 asteen pahemmalle puolelle. Nukkumiset meni siinä aika huonoksi. Ongelmana on ollut myös oviaukolla pörräävät ampiaiset, ettei voi aina tuulettaa, kun ulkoa tulisi jo viileää ilmaa. Paikoitellen oli ilmankosteus myös aivan kammottava vaikkei ukkosia oikein tälle alueelle tullutkaan.
Sunnuntai-iltana suunniteltiin Hollolaan juopottelemaan lähtöä. En ole vuokraisäntä/kaveriani koskaan nähnyt kännissä kun hän on aina autolla liikenteessä. Olisin jäänyt hänen omaan asuntoonsa yöksi mutta tajuttiin sitten ettei paikalliset baarit ole sinä yönä auki.

Yksi pitkä unikin jäi mieleen. Olin hotellin käytävällä ja kurkin ovisilmästä huoneeseen sisään kunnes joku nauravainen poika tuli kertomaan että tuntee veljeni. Sitten huomasin sukunimeni yhdessä ovessa ja menin sisään. Siellä paloi valot turhaan ja sammutin ne. Huoneessa oli tosi paljon sänkyjä ja patjoja ja laskin montako ihmistä sinne mahtuu nukkumaan. En muista tulosta mutta parisänkyjä oli kolme.

Lahen alueella tapahtumissa oli vuorossa suosittu Hollolan keskiaikamarkkinat. En ole siellä koskaan ollut paikalla mutta siskoni taisi olla myymässä käsitöitään.
Nightwish veti kauan odotetun keikan. Olen aiempien laulajien aikana nähnyt tämän bändin niin monta kertaa etten tuollaiseen hintaan ollut kiinnostunut. Voi niitä aikoja kun kaikki myöhemmin suureen maineeseen kasvaneet bändit olivat vasta pieniä lämppäreitä ja kantoivat kaiuttimet itse pakettiautoonsa. Tarjakin kerran jäi siinä vaiheessa baaritiskille kaverini kanssa juttelemaan. Yksi toinen kaverini lähti kesken keikan HIM:in poikien kanssa jatkoille vaikka tuo bändi oli se kaikkein tuntemattomin siinä konsertissa.
Alueuutisissa oli juttu Saarijärveltä, äitini suku on sieltä kotoisin. Paikallinen nuori mies oli rakentanut autoonsa Suomen kovaäänisimmän musiikkijärjestelmän. 163,3 desibeliä riittää Suomen mestaruuteen.
Padasjoen sanomissa oli lukion luokkakaverini kuvassa. Hän yrittää saada alueen geologisesti kiinnostavia luontokohteita matkailukohteiksi Geopark hankkeessa. Padasjoella Kelventeen saari olisi yksi tällainen kohde.
Ikävämpi juttu Padasjoelta oli kun liikenneonnettomuudessa kuoli moottoripyöräilijä. Tällä hetkellä ainakin syylliseksi sanotaan rattijuoppoa.

Musiikkia olen kuunnellut esim HitMix radiokanavan tanssimusaa. Olen aiemminkin kuullut kanavasta mutta nyt vasta itse testasin.
Mielestäni kauneimman naislaulajan Sophie Ellis-bextorin videoita lisäsin youtuben soittolistalleni. Hän on omien poppikappaleidensa lisäksi ollut mukana joissakin hyvissä trancekappaleissa.Syksyn ohjelmia on jo kanavat mainostaneet. Muutama uusikin ohjelma yrittää mutta paljon vanhoja tuttuja. Tällä hetkellä arkisin on katsottavaa Castlen ja kesäterassin osalta ja ostin lisäksi 4 ekaa kautta Game of Thronesia. Mulla meni monta vuotta ennen kuin pääsin jyvälle että ketä ne kaikki sarjan henkilöt olivat ja miten liittyvät toisiinsa. Nyt on hyvä katsoa alusta uudestaan. Tuossa ekassa kaudessa päähenkilö onkin Sean Bean, jonka hahmo tapetaan kauden lopussa. Minulla on hänen nimmarinsa. Hänellä on urallaan pitkä perinne siihen että hänen hahmonsa aina kuolee.
Tuossa kuvassa hän on ekan kauden kansikuvassa. Mukavia karttoja ja sukupuita oli noissa koteloissa mukana myös.

Kesäterassissa on ollut hyviä vieraita. Ja niitä on joskus kolmekin yhdessä jaksossa. Pehkosen Tuijaa katselee ja kuuntelee vaikkei olisi vieraita ollenkaan.
Katsojalukujen perusteella kovin suurta suosiota ohjelma ei ole saanut vaikkei nyt Emmerdalea lukuunottamatta muut kanavan ohjelmat parempaankaan pystyneet. Paitsi nuo päivittäin tulevat uutisohjelmat.
Nelosella Beck dekkarit ovat olleet tosi suosittuja. Selvästi suositumpia kuin Bond-leffat.
Trumpin vierailu keräsi ylelle enemmän katsojia kuin mitä samaan aikaan esittämättä jääneet ohjelmat olisivat kyenneet.
Kalevan kisat olivat tuttuun tapaan suosittuja myös.

Kalevan kisoissa oli muutama kova tulos kuten kolmiloikkaaja Mäkelä teki oman ennätyksensä jolla ollaan tämän kauden tilastoissa maailman 7. sijalla.
Media on jostain syystä valtavan kiinnostunut naisten aitajuoksusta. Nyt oli muka hirveän kiinnostavaa että kuka neljästä juoksijasta jää EM-joukkueen ulkopuolelle. Aivan kuin ne sinne mukaan pääsevät voisivat jotenkin suuremmin menestyä. Edes Neziri ei ole kovin kova urheilija edes euroopan tasolla eikä koskaan edes onnistu arvokisoissa.
Samaan aikaan kyllä miesten keihääseen ei ole tarjolla kisaedustajia juurikaan. Kovasti on ajat muuttuneet. Saa olla tyytyväinen jos johonkin lajiin on rajat rikkoineita tunguksi asti.
Suomessa pelataan alle 19-vuotiaden jalkapallokisoja. Suomi pääsi järjestäjänä mukaan mutta taso ei riittänyt pärjäämiseen. Tasaisia otteluja sentään oli.
Golfissa pelattiin euroopan isoin turnaus Brittish Open. Voitto jäi tällä kertaa eurooppaan, Italiaan. Kiinnostavaa oli myös että maailman listalla sadan joukkoon palannut Tiger Woods oli sijalla 6. Saa nähdä saako hän vielä parempia tuloksia urallaan jossain vaiheessa.
Mersukuski Bottas teki vuoden jatkosopimuksen formuloihin. Räikkösen osalta tilanne on epäselvä.

Sitten keräilyyn. Kävin pitkästä aikaa paikallisessa divarissa. Nyt ekaa kertaa huomasin että joku muukin oli ostanut kasetteja. Mikä on tietenkin vähän huono juttu kun aiemmin pysty rauhassa ostelemaan vähän kerrallaan. Nytkin oli myyty yksi jonka olisin viimein ostanut. Uusia kasetteja on kuulemma sinne tulossa myyntiin niin kehoitettiin käymään uudestaan tilannetta tarkistamassa.
Ostin sen verran mitä käteistä oli mukana: neljä kasettia. Eurodancen puolelle sain Scatmanin ja metalliosastolle joidenkin muistamat kotimaiset speedmetalbändit Airdash ja Prestige. He jäivät vähän Stonen varjoon suosiossa.
Game of Thronesin kanssa samaan pakettiin otin halvalla Hectorin, Kirkan ja Pave Maijasen kasetteja. Kirkalta kaikkien aikojen kolmanneksi eniten suomessa myyty albumi Surun pyyhit silmistäni. Hän ei olisi millään halunnut levyttää noin lässyä kappaletta muutaman hevialbumin jälkeen mutta kannatti.
Hectorin kaseteissa oli 80-luvun ja 90-luvun albumeita kun ennestään mulla oli vain 70-luvulta.
Postista tuli toisesta paikallisesta divarista eurodance paketti kätevästi suoraan kotiin. Siinä oli muutaman kokoelman lisäksi esim E-rotic, Basic Element, Enigma...
Kolikkoja löyty taas yksi uudempi vaihtokolikoista, jonka painosmäärää en vielä tiedä. Virolainen 2017 vuoden kolikko. Siinä maassa ei ekan vuoden 2011 jälkeen ole kai juuri uudempia painoksia tehty. Tuon vuoden kolikkoja en löytänyt netistä myynnissäkään yhtään paitsi niitä erikoiskakkosia joissa on esim Viron 100v juhlien kunniaksi erilainen kuva kolikossa. Sellaisia kerätään niin paljon että niitä on markkinoillakin runsaasti. Nykyään alkaa vaan noissa tavallisen näköisissä kolikoissa olemaan olemattoman pieniä painoksia. Kolikot kun alkavat väistymään kortilla maksamisen alta.
Usasta tuli muutama lätkäkortti. Esim pääkohteeni Toskalan parin euron kortti jota kukaan ei ole vaivautunut laittaa myyntiin. Olen noin 7 vuotta odottanut että se tulisi uudestaan myyntiin kun en ekalla kerralla ostanut.
Philadelphia Flyersin mokkekortteja mulla on tietyillä kriteereillä kokoelmaan kelpaavia jo tuhat erilaista. Yksi uusi mokke on saanut myös ekat kortit tuolla edustuspaidalla mutten ole vielä ostanut niitä.
Ainoa isompi kohde mulla on tulokaskortit joita löytyy +1400 pelaajasta. Näitä olen ostanut järjestelmällisesti vuodesta 1975 asti kaikki jotka on riittävästi menestyneet sekä kaikki maalivahdit ja suomalaiset. Muutama kymmenen puutetta on tuolla osastolla vain.
Viime yönä voitin taas yhden Walking Dead nimmarin. Tällä kertaa sarja oli uusia 8. kauden kortteja.

Kuumaa viikkoa on taas tulossa. Toivottavasti sitten ei ole liian kuumaa kun töihin palaan viikon päästä. Ei tässä nyt muuta kun odottelen päätöstä hakemukseeni ja yritän nauttia loman lopusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti