keskiviikko 9. elokuuta 2017

Runoni julkaistaan pienimuotoisesti

Kesälomat päättyy mutta säät on vielä kesäiset. Minunkin olisi tarkoitus siirtyä vanhusten parista kassahommiin. Aikataulu on vielä epäselvä.

Syyskuussa runoni julkaistaan ekaa kertaa printatussa lehdessä. Ei mikään suuri tapaus mutta yli sadan kappaleen painos kuitenkin otetaan.
Vein näytille runojani kun ei kovin synkkää saanut olla. Saivat itse valita sopivan.

Tässä tuo runo:

Kysyt
Miksi sitten jaksan vielä jatkaa

Vastaan

Huhtikuussa
jo ennen vappua
ikuinen auringonpalvoja, neiti kesäheinä
huhtikuussa
talvipalttooseen kietoutuneena terassilla
kirja kädessä, kesä mielessä.

Kesäkuussa juhannusyönä,
ihan varmasti joku hullunrohkea
uskaltaa vailla realismin ripetäkään
uskoa ja vielä kolmannenkin kerran
omaan pöhkösti hassuun juhannustaikaan.

Heinäkuussa
lapsi viisivuotta, melkein kuusi
iso poika
taputtelee hiekkakakkua jo aamupäivästä
taputtelee, töpöttelee
sellaisella innolla, rajaton riemu
ettei tätä elämäniloa voi kai koskaan tappaa
ei paina valtionvelat pikku arkkitehtia

marraskuussa
kylmän yön jälkeen
lammikko on jäätynyt kuin
kuin lohkeilevaksi magnum jäätelöksi
ja mikä riemu on painaa saappaansa siihen
ja ritinä
se ritinä kun jää halkeaa
kuin magnum jäätelö mainoksessa

Kysyt
Miksi vielä jaksan herätä uuteen aamuun
helmikuussa kyselet tuollaisia
ja nyt vasta helmikuu.
---

Aiemmin kirjoituksiani on ollut myös Padasjoen sanomissa ja TAMK opiskelijalehdessä. Ei kuitenkaan runoja ennen.

Eilen oli tuttu nainen hämeen uutisissa. Siis telkkarin alueuutisissa. Samalla lukioluokalla oli ja syksyllä nähtiin luokkakokouksessa.
Olisin tallentanut boksille tuon pätkän mutta uusintaa ei tullut tänä aamuna. Pari kertaa olen Padasjoki aiheisen jutun tallentanut alueuutisista.

----

Urheilussa on nyt Lontoon kisat huomion keskipisteenä.
Boltin juoksu sai miljoonayleisön suomessakin. Urheilussa kaikki on mahdollista. Voittamaton jää pronssille ja yleisön buuaama juoksija voittaa viimein 35 vuotiaana.
Miesten kuulassa jenkit on aina hurjassa kunnossa mutta epäonnistuvat arvokisoissa. Nytkin suurin suosikki jäi kuudenneksi ja toinen hurjimus hopealle. Viimeinen työntö olisi tosin tuonut kultaa mutta astui yli.
Suomalaisilla on mennyt alakanttiin. Kristiina Mäkelä teki kauden parhaan mutta muuten on ollut surkeaa räpeltämistä. Nuorten kisat oli kauden kohokohta Suomelle. Lipsanenkin sanoi että kuntohuippu oli siellä. Nyt meni puoli metriä huonommin.
Jamaicalta meni myös naisten satasella kulta sivu suun että yllätyksiä on jotain nähty. Tylsäähän se olisi jos kaikki menisi tilastojen mukaan.
Media on jotain sankaritarinoita nostanut esiin. Tai siis kovista oloista mestaruuteen. Jenkeillä oli muutama tällainen kultaa saanut jolla raju tarina taustalla.

Tenniksessä on Montrealin masters alkanut. Djokovic lopetti kauden jo tässä vaiheessa mutta Kontinen on taas löytänyt vireen. Wimbledonin välierän jälkeen viime viikolla pari hyvää päänahkaa ja voitto kovatasoisessa turnauksessa.
Toivottavasti peli kulkee tässä turnauksessakin.

Sheffield Wednesday aloitti kautensa englannin divarissa. Tappio tuli ekassa ottelussa mutta jossain cupissa sitten selvä kotivoitto.
Tänä vuonna on luvassa myös Sheffieldin paikallisotteluita kun United nousi samaan sarjaan.

Jos Bolt hävisi viimeisessä juoksussa niin nyrkkeilylegenda Klitshko päätti myös lopettaa vaikka on tappio viimeisestä ottelusta.

----

Telkkarissa alkaa tänään Haapasalon kokkailua. Varmaan taas areenasta näkee kaikki jaksot omaan tahtiin katsottuna.
Simpsoneissakin ensi viikolla uusia jaksoja.
Maikkarin kesäsarja Paimelan autoparoni loppui. Katsoin vain yhden jakson eikä kovin suurta suosiota tullut muutenkaan. Äiti katsoo aina kun on tuttu firma niille.
Pirteä kesäsarja Kesäterassi on nyt kerännyt jonkin verran maikkarilla katsojia. Muutenhan tuolla kanavalla on katsottu lähinnä uutisia.
Nelosen Bondit ovat saaneet suurempaa suosiota kuin aikaisempina näyttökertoina, eikö ole ollut muuta katsottavaa vai mikä syynä.
Teeman Batmanissa oli edellisessä jaksossa kaunein ja kurvikkain gangsterinmuija mitä olen siinä sarjassa nähnyt. Kissanainen vaan menee edelle.
Pitkästä aikaa oli joku vetänyt nahkahousutkin jalkaan telkkarissa. Linda Liukas kesäterassin vieraana. Mukavan pirteä nuori nainen on tuokin henkilö ja nimi on kuin pornoleffassa.

----

En enää näe unia kun nukkuminen on muuttuneet niin sikeäksi. Pari vuotta kestäneet uniongelmat on ohi varmaankin tämän aktiivisemman elämän takia. Ei yhtään valvottua yötä juhannuksen jälkeen.
En voi sitten tänne kertoa unistani että yksi osio on lopetettu.

Kirjojen kanssa on ärsyttävästi muutama kirja joista en ole yhtään varma olenko lukenut vai en. Olen kirjoittanut paperille kaikki lukemani kirjat mutta luulen että joidenkin kirjojen kohdalla merkinnät ovat puutteelliset.
Tällä hetkellä luen runoilja H. Sinervon kolmatta romaania.
Olen lukenut yli 20 kirjailijalta kaikki tähän asti suomeksi ilmestyneet romaanit tai novellikokoelmat.

Viime viikolla kirjoitin kirjeen ekaa kertaa tänä vuonna. Käsiala näyttää huonolta ja kynä meinaa reistailla. Mutta kyllä sitä kerran vuodessa on kiva käsin kirjoittaa.

Lainasin kirjastosta Anathema yhtyeen uuden levyn ja kopioin sen tietokoneelle. Tuo oli vasta toinen levy jonka lisäsin musakirjastooni tänä vuonna.

Nyt kun muistan niin mainitsen semmosen tilaston: maailman laajuisesti ihmisiä ärsyttää lasten ohjelmista eniten Kaapo niminen ohjelma.
Ihmisiä ärsyttää se että nelivuotiaalla pojalla on kalju ja se tunnusmusa. Oon nelivuotias, oppimaan innokas, nimen sain hauskimman - Kaapo.
----

Liityin facessa postikorttien ystävien ryhmään ja olen muutaman kuvan sinne laittanut.
Tässä majakka-aiheinen kuva postikorteista, jonka sinne laitoin.


Kuvassa on pohjoimaiden korkein majakka Bengtskär akvarellina. Luovutetun alueen Seiskarin majakka uusintapainoksena. Isokarin majakka. Kallon majakka Porissa Lions clubin joulukorttina sekä Hailuoto/marjaniemi majakka.

Minulla on filateliaa tai postikortteja 22 suomalaisesta majakasta tai pookista.

Kolikkoja löytyy koko ajan uusia joten päätin laskea montako niitä on mulla. Laskin puutelistani perusteella maittain montako erilaista löytyy. Esim espanjalaisia löytyi todella monta ja yhteensä kaikkiaan 382 erilaista kolikkoa.
Jokaisessa on eri maa, vuosiluku tai rahapaja versio. Kahden euron erikoiskolikot vielä päälle.

Ei sitten muuta. Leksulle kiitos kommentista viime blogiini ja joku blogit.fi sivuston kirjautunut käyttäjä seuraa blogiani. En itse näe kuka se on mutta terveisiä sinne jonnekin.

Loppuviikon ohjelmassa olisi lähes kuukauden kasvaneen parran leikkuu ja Justified sarjan katsominen loppuun DVD.
Lontoossa on vielä miesten keihäs ja Mo Farahin viimeinen juoksu.

Mutta nyt näkemiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti