maanantai 21. elokuuta 2017

Muutama kommentti Turun tapahtumista.

Minulla on tapana aina kirjata ylös ja käydä mielessäni läpi kuluvaa viikkoa. Miten elämäni etenee. Sitten voi taas mennä eteenpäin kohti uutta. Viime viikolla tapahtui monta asiaa jotka jäävät koko vuoden mittakaavassa merkittäviin juttuihin.
Omissa työllistymiskuvioissa minulle tarjottiin kuntouttavaa työtoimintaa. Se olisi taloudellisestikin parempi vaihtoehto kuin tavallinen työharjoittelu. Siihen saa nimittäin ilmaisen bussikortin ja saman kulukorvauksen vaikka tekisi aluksi vain muutaman tunnin päivässä. Ei tarvi pitkän tauon jälkeen heti täyttä päivää tehdä. Parhaassa tapauksessa voisin myöhemmin siirtyä palkkatuella samaan työpaikkaan. Kuten vaikka kirjastoon.
Pappani täytti 96vuotta mutta en tällä kertaa käynyt synttärikahveilla Saarijärvellä keskisuomessa. Muutenkin meni vähän olosuhteet uusiksi sillä paikkakunnalla vieraillessa. Blogini lukija Anu tietää mitä tarkoitan. Eiköhän vielä joskus tavata kuitenkin.

----

Sitten oli tuo Turun surullinen tapaus. Itse en osaa olla kovin järkyttynyt pelkästään siitä että suomalaisia tapetaan. Täällä Lahdessakin juuri potkittiin kuoliaaksi yksi mies kirjaston viereisessä puistossa. Media ei ollut asiasta kiinnostunut koska hän kuului samaan juoppoporukkaan joka siinä puistossa on rähissyt ja puukkojen kanssa heilunut koko kesän.
Ihmisiä kuolee erilaisista syistä. Kaikki kuolevat joskus. Toiset ennenaikaisesti ja traagisesti.

Isisin strategia on levittää pelkoa. Koskaan ei voi tietää missä maassa ja kaupungissa kuolee seuraavat viattomat uhrit. Jokainen voi sitten itse miettiä kuinka paljon tämän antaa vaikuttaa. Lentopelko on yleinen pelko mutta varmasti maailmanlaajuisesti jo terrorismi on yleisempi syy kuolla kuin lento-onnettomuudessa.
Autoilu vasta vaarallista onkin ja rattijuopot todellisia murhamiehiä.

Maahanmuutosta kun keskustellaan niin osa ihmisistä halveksii ja inhoaa kaikkea erinäköistä eikä halua ainoatakaan sellaista tähän maahan. Maahanmuuttokriittisten joukossa on ihmisiä jotka käyttävät termejä nekru, jutku, vinosilmä. Joku muu saattaa antaa ihan saman arvoisen äänensä ja kannatuksensa vaikkapa Halla-Aholle ihan perustelluista syistä ilman kiihkoilua.
En ole juuri ollenkaan rasisti vaikka en esimerkiksi mustalaisia juurikaan arvosta. Olen jonkinlaisena jäsenenä ollut amnestyssäkin.
Kaikesta voi muodostaa omat mielipiteensä. Ei tarvitse olla ihan samaa mieltä kenenkään ryhmittymän kanssa.

Suomi yrittää olla sivistysvaltio mutta ilmeisesti liian sinisilmäinen turvapaikanhakijoihin suhtautuminen on esimerkiksi raiskausten määrää kasvattanut.
Maasta karkoitettavat ihmiset pitäisi pitää säilössä odottamassa karkoitustaan. Ei se kovin suuri ihmisoikeuksien loukkaus olisi ja sille ihmiselle itselleen ihan sama missä odottaisi paluutaan. Reissu kun muutenkin meni pieleen.

Amnestylle olen lahjoittanut rahaa esim heidän kampanjaansa naisiin kohdistuvan väkivallan vähentämiseksi.
Länsimaissa Suomi on valitettavasti pohjasakkaa tässä suhteessa. Täällä kuolee naisia väkivaltaisissa olosuhteissa, raiskataan ja hakataan enemmän kuin muissa sivistysvaltioissa. Tämä unohtuu kätevästi ihmisiltä jotka syyttävät mamuja raiskaajiksi.
Amnestyltä ja suvakeilta sen sijaan unohtuu että noissa maissa mistä tänne avosylin pitäisi porukkaa ottaa, raiskaus ei ole käytännössä edes rangaistava teko. Ei sitten ihme jos sama asenne säilyy täällä missä naiset kulkevat vähissä vaatteissa.

Tuossa Turun iskussa oli jännä juttu että ne ketkä yrittivät mennä väliin ja auttoivat uhreja, olivat enimmäkseen mamuja. Varmasti tämä johtui siitä, että he ovat tottuneet tuollaiseen väkivaltaan jo omassa maassaan. Olivat valmiina reagoimaan.

Yksi asia vielä on tuo termi terroristi. Ihmisille tulee tunne että vain muslimit tekevät terroristi-iskuja. Tämä johtuu siitä että vain heidän murhiaan kutsutaan terrorismiksi. Jos joku muu tappaa silmittömästi viattomia ihmisiä. Kutsutaan sitä jollain muulla nimellä kuten viharikos, koulusurma tai tragedia.

Tuossa nyt oli jonkinlainen otos ajatuksistani tähän asiaan liittyen. Terrorismi on osa kaikkien maiden todellisuutta ja niin on myös omien kantasuomalaisten sekoilut jatkossakin. Maahanmuutossa on hankala tilanne kun suurin hätä on samoilla seuduilla mistä ne pahimmat paskiaisetkin maailmalle lähtevät. Miten massasta erottaa kuka on kuka.

Tähän lopuksi vielä mainitsen miten eräs paikallinen nuori mies reagoi tilanteeseen eilen. Hän ajeli keskellä kaupunkia pyörällä iso suomenlippu liehuen. Oliko tuo sitten ylilyönti vai tervettä isänmaallisuutta. Ei siitä nyt ainakaan kenenkään pitäisi hirveästi hernettä nenään vetää.

----

Jos jotain televisiostakin sitten taas. Viimeinen kesäterassin jakso peruttiin Turun tapahtumien vuoksi. Sen tilalle tänään tulee taas perinteinen puolikasin sarja salkkarit. Menin sitten kurkistamaan millainen sarja on pihlajakadun tuhmat tädit - kausi2. Johan oli nolostuttavaa pikkutuhmailua.
Kyseessä on siis salkkareiden spinoff netissä.

Villen keittiön uudet jaksot sain katsottua areenasta. Sarja sopii hyvin tänne suvakkien ja vähemmän suvakkien maahan. Mielenkiintoista tutustua ihmisiin ympäri maailman.
Katsojat olivat toisen jakson kohdalla jo löytäneet sarjan vaikka kesän suosikki huvila ja huussi oli edelleen noiden pikkukanavien ykkönen viime viikollakin.
Amerikkalaisten vakavasti otettavien sarjojen joukossa liviltä tullut Pako oli ykkönen. Kauniit ja rohkeat menee vähän eri kategoriaan niin sitä ei lasketa.
Simpsonien uusia jaksoja katsojat eivät oikein löytäneet sillä seuraavana päivänä tullut moneen kertaan näytetty jakso sai enemmän katsojia. Saman kanavan Viikingit kiinnosti vähän enemmän ihmisiä uusilla jaksoillaan.

Yksi kesken oleva sarja saa minulla päätöksensä kunhan tilaamani DVD kausi saapuu. Kerron sitten tarkemmin mikä sarja on kyseessä kun aloitan sitä katsomaan.

---

Urheilussa on ratkottu mölkyn maailmanmestaruus. Lajihan on tavallaan Lahdesta lähtöisin ja nyt Tsekkeihin asti mentiin kisaamaan mestaruudesta. Silti suomalainen joukkue kai voitti.

Padasjoella oli sen sijaan ravustuksen SM-kisat. Tuloksista ei ole tietoa.

Tenniksessä jotenkin kummasti listan kärjessä pitkään keikkunut Murray menetti paikkansa Nadalille. Nelinpelissä Kontinen ja Peers palasivat kärkikaksikoksi ainakin joksikin aikaa.

Huomenna saatan mennä katsomaan paikallisen naisjoukkueen pesismatsia mutta kyytimies vielä harkitsee lähdetäänkö.
Tuo kyytimies kertoi miten oli mennyt kaatuneiden puiden yli ja ali Helsingin maratonissa silloin Kiira-myrskyn aikana. Ainoa huoli oli että jos sähköt menee niin ei saa virallista loppuaikaa.
Oli jutellut ja juossut samaan tahtiin päivän kasvossa haastatellun Yrjö Qvanbergin kanssa. Hän juoksi kaikki 37 Helsinki citymaratonia, kaverini viimeiset 27. Nyt tapahtuma oikestaan loppui tai ainakin siirtyi toiseen ajankohtaan City Run tapahtuman kanssa yhteen.
---

Tätini kävi tässä välissä tuomassa Fazerin tehtaalta leipää ja muuta herkkua. Meni kauan keskustellessa. Sanoi lopuksi että on niin kiinnostavia juttuja ettei malttaisi lähteä pois.

Unet ovat olleet edelleen enimmäkseen sikeitä ja unettomia mutta parina yönä näin jotain unia. Seksiuni oli sen verran realistinen että pohdin unen aikana ehkäisyn tarpeellisuutta.
Yhdessä unessa nyrkkeilin lätkämaski kasvoilla niin että olin lähes sokkona ja yritin vain huitoa oikeaan suuntaan. Mahtoiko uni tulla siitä että taas tavattiin nyrkkeilymestarin kanssa. Puhetta oli että jatkossa tavattaisiin myös Padasjoen suunnalla.
Yhdessä unessa ammuin jouskarilla miestä rintaan. Muuta en nyt taida muistaa.

Facebookissa liityin kirjallisuuden ystävien ryhmään joka vaikuttaa aika elinvoimaiselta paikalta. Ensimmäinen postaus ja muutama kommentti sinne jo laitettu.

Wintersunin uutta levyä olen yrittänyt kuunnella. Ei oikein auennut aluksi mutta ihan kohtalaisen hyvä se on. Levyn voi kuunnella säveltäjän viralliselta youtubesivulta niin ei ole ainakaan suurta kiirettä sitä kovalevylle saada talteen.
Albumi oli hienosti sijalla 14 saksan listalla. Siellä suunnalla suomihevistä tykätään.

Padasjoen sonnirokissa oli muuten ollut huikeat 1300 kävijää silloin myrskyn aikaan. Kylässä kun on 3000 asukasta niin aika hyvin. Ja tapahtumakin oli vasta toista vuotta.
---

Viime viikolla en tuon DVD:n lisäksi ostanut kuin ruokaa. Sunnuntaina sain sentään vaihtokolikkona Irlantilaisen kolikon joka puuttui. 17 erilaista kolikkoa on siitä maasta nyt.
Sossun virkailija muuten halusi nauraen laittaa tietoihini harrastusten kohdalle kuinka monta erilaista kolikkoa mulla on vaihtorahoista kertynyt.

Nyt viikon aluksi maksoin kaksi walking dead sarjan nimmaria että jotain on amerikan suunnalta taas tulossa lähiviikkoina.

Kun noita kasetteja on tullut niin paljon uusia viime kuukausina niin laitetaan niitä tähän lopuksi taas muutama.


Laitan nyt esittelyt vähän ulkomuistista ilman tarkkoja numeroita.
Scorpionsin kaksi eniten myytyä kasettia sain yhdeltä tutulta ilmaiseksi. Molemmat kasaria. Tuo oli eka kerta kun joltain suvun ulkopuoliselta sain ilmaiseksi kasetteja.
Leonard Cohenin eka kokoelma 70-luvulta.
Michael Jacksonin toiseksi myydyin levy Bad. Se myydyin onkin kaikkien aikojen myydyin äänite.
Rolling Stones 80-luvulta.
Agentsien ja Sorsakosken kaksi myydyintä levyä on mulla molemmat. Toisen ostin ja toisen sain ilmaiseksi. Tuo besame mucho nimi levylle oli vitsi koska kappaleiden joukossa ei ollut sen nimistä kappaletta ollenkaan.
Beatlesin erään keikan taltiointi julkaistiin 70-luvulla. Tuon näköinen kasetti siitä syntyi.
U2 yhtyeen menestys alkoi pikkuhiljaa syntymään tuon Unforgettable fire albumin myötä.
Eric Claptonin myydyin albumi.
Kaikki kuvan kasetit on 80-lukua tai vanhempia.

Ja minullahan on siis 121 eri esittäjältä vähintään yksi kasetti tässä vaiheessa.
Noita vanhempia on enemmän haussa ja voi ostaa niitä korvaamaan 90-luvun uudempia julkaisuja.

Noniin. Toivon jo vähän rauhallisempaa viikkoa tällä kertaa vaikka sekin on pahasta jos mitään ei meinaa tapahtua arjen keskellä mielenkiintoista.

Psykiatrinen hoitajani sanoi tänään että näytän energisemmältä ja iloisemmalata kuin normaalisti eikä yhtään yrittänyt löytää elämästäni huomautettavaa. Kehoitti jatkamaan samaan malliin.

Jos haluaa mun kaseteista kuvia enemmän katsoa niin sivun alalaidasta voi napsauttaa sitä kohtaa "c-kasetit." Siitä pääsee muihin postauksiin joissa samaa aihetta on ollut.

Elämä jatkuu ja syksy saa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti