maanantai 12. maaliskuuta 2018

Sirkkapihvit odottaa lämmittämistä.


Täällä on aika tutut kuviot. Lievää kuumetta oli taas puoli viikkoa. Ei tosissaan kipeäksi tule mutta ei täysin terveeksikään pääse. Flunssaa sinänsä ei ole ollut moneen viikkoon että se viittaisi siihen ettei mikään home tai pöly ole syynä.
Kasetteja tulee osteltua koko ajan vaikka monessa tapauksessa hinta karkaa minulle liian korkealle. Jotain aina saa itsellekin kun myynnissä on niin runsaasti.
Töistä sai taas ilmaista ruokaa mukaan reippaasti kuten maanantaisin yleensä. Kuivattuja sirkkoja on kasvispihvien sekaan jauhettu. Lämmitän niitä huomenna niin näkee miltä maistuu. Epäilen kyllä että olisin allerginen hyönteisille mutta pitää kokeilla.

Lätkän SM-Liigassa päättyi runkosarja. Nyt tapahtui se mitä on pelätty että divarista nostetut kolme joukkuetta olivat kolme viimeistä ja vielä selvällä erolla muihin. Hämäläisillä joukkueilla meni myös surkeasti kun kolme seuraavaa joukkuetta olivat täältä. Pelicans sentään pääsi näistä playoffseihin mutta oma suokikkini Ilves jäi kahden pisteen päähän.
Ilveksellä parasta tässä kaudessa oli että pistepörsissä oli sijoilla 10-20 peräti neljä Ipan pelaajaa.
Kärpät voitti runkosarjan joten Tappara ei sitä kunniaa saanut tällä kertaa. Kärpät on viimeisistä 14 runkosarjasta voittanut tasan puolet että melkoista dominointia.
Tappara voitti kaikki paikallismatsit Tampereella. Kahdeksas peräkkäinen vuosi kun oli parempi noissa paikallistaistoissa.
Jokerit selvisi KHL pudotuspeleissä jatkoon ekalta kierrokselta. Tolvanen on ollut hyvällä pelipäällä kuten olympialaisissa. Jokerit on kai järjestään hävinnyt aiemmin kaikki jatkoajat pudotuspeleissä että siinä onnistui tällä kertaa hyvin. Seuraava vastus oli viime vuonna ylivoimainen vastustaja että vaikeaa tulee olemaan.
Kontisella alkoi kauden eka mastersturnaus ja päättyi samantien ekassa ottelussa. Ei oikein kulje peli tänä vuonna mutta ovat rankingpisteissä vielä maailman kakkosparina.
Samoin Mäkäräinen sinnittelee cupin pisteissä kärjessä vaikka usein tuntuu ettei suju kisat ollenkaan. Pahimmat kisaajat ovat olleet osan kauden poissa ja keskittyivät menestymään olympialaisissa.
Laine on ollut hirmuisessa vireessä NHL ja taistelee tosissaan parhaan maalintekijän paikasta. Tasoissa 40 maalissa olevat Laine ja Ovechkin kohtaavat kai ensi yönä.
Aiemmin vain Selänne ja Kurri ovat suomalaisista saaneet 40 maalin kauden.

Maikkari on aamuohjelmaansa pöllinyt Yleltä henkilöitä ja ideoita. Heillä on nykyään jälkiviisaita matkiva oma pöllöraati jossa ainakin yhdessä jaksossa oli sama mieskin kuin jälkiviisaissa.
Lisäksi ylen toimittaja Tero Karhu liittyi Huomenta Suomen tiimiin uutena juontajana. Hän on aiemmin ollut puoli seiskassa ja jälkihiessä.
Huomenta Suomen juontajista Ivan Puopolo on myös alunperin Ylellä työskennellyt.

Uusia ohjelmia viikon ohjelmistoon tuli neloselle suosittuja Beck-dekkareita.
Se sai suunnilleen saman katsojamäärän kuin subilta Yksin Marsissa leffan ensiesitys.
Nuo olivat kai viikon katsotuimmat leffat.
X-Files palasi ohjelmistoon vähän yllättäen kun oli hetken tauolla eikä ollut tietoa milloin jatkuu.
Järkytyksekseni huomasin että Riitta Väisäsen kymppitonni alkaa loppukuusta Foxilla Crystal Snow juontajana. Onko ihan pakko kaikkea yrittää uudestaan. Joskus noi onnistuu ainakin katsojalukujen perusteella ja joskus ei. Isoin menestys noissa paluun tehneissä klassikoissa uudella juontajalla on ollut Haluatko miljonääriksi.
Putouksen sketsikisan voitti alusta asti suosituin hahmo Tanhupallo. Kymmenes kausikin luvattiin samantien tulevaksi. Mikäs siinä noilla katsojaluvuilla ja henkilöitä voi aina vaihtaa, ei suosiota alenna.
Samalla ohjelmapaikalla jatkaa samantyylinen ohjelma Kingi joka alunperin luotiin tuhoamaan Putous mutta ei oikein menestynyt niin hyvin kun Putouksesta loikannut porukka toivoi.
Nyt putouksen finaalijakso sai aivan naurettavan ison katsojamäärän. Ei se niin hyvää viihdettä ihan oikeasti ole. Aika moni kyllä katsoi samaan aikaan Haluatko miljonääriksi.
Maikkarilla aloitti myös komediasarja Onnela miljoonayleisöllä.
Jos tällä kevätkaudella etsitään suurinta pettymystä katsojaluvuissa niin nelosen Leijonan luolan kakkoskausi voisi olla sellainen. Sohvaperunat taas on kasvattanut suosiotaan paljon.
Foxin alkuperäinen suosikkisarja Walking dead tipahti nyt ekan kerran kanavan top10 listan ulkopuolelle.

Keräilyrintamalla tajusin miten vanhasta c-kasetista voi selvittää sen kasetin todellisen iän. Ei se kai niin olennaista ole kun kaikki kasetit on aika retroa ja harvinaista nykyään ja tulevaisuudessa.
Kuvassa on noita 60 ja 70 luvun parhaita julkaisujani joiden todellisen iän yritin selvittää.
Raittisten veljesten Boys yhtyeen kokoelma saattaa jopa olla vuodelta 1970. Samoin Black Sabbathin nelosalbumi vuodelta 1972 on ihan siltä samalta vuodelta Hollannissa painettu.
Led Zeppelin kakkosalbumikin lienee aika vanha vaikkei nyt ihan 1969 jolloin alkuperäinen versio ilmestyi. Saksassa painettu.
Pink Floydin dark side of the moon julkaistiin alunperin 1973 mutta tämä kanadassa painettu versio on suunnilleen vuodelta 1988. Tuo albumihan on historian kolmanneksi myydyin julkaisu.
Highway to hell pitäisi olla 70-luvun lopusta mutta onkin 1994.
60-luvun Beatlesit on kai vuodelta 1992. Halpa hintakin siihen viittasi kyllä.




Olen myös kerännyt joidenkin omistamani tallenteiden huippuhintoja keräilymarkkinoilla.
Ne Luumäet punkvinyyli meni Huutonetissä huutokaupassa hintaan 20,60euroa.
Ebayssa on myyty huutokaupassa Pink Floydin Pulse tuplakasetti noin 21euron hintaan.
Huutonetissä taas Metallican eka kasetti Kill Em All kohosi kerran huikeaan 17euron hintaan.
Avaamaton DVD paketti Sormusten herrasta joka sisältää Klonkku patsaan on parhaimmillaan myyty 40 eurolla ebayssa.
Amigan tietokonepeli Monkey Island 2 menee vaihtelevilla hinnoilla mutta Australiassa oli kovin toteutunut kauppa 70eurolla.

Viime viikolla nettikeskustelun perusteella tajusin että Padasjoella sijaitseva lautapeli HeroQuest vuodelta 1990 on nykyään 100-150 euron hinnoissa. Helmikuussa oli myyty 104 eurolla ja Torissa on tällä hetkellä 150 euron hintapyynti.
Omassa pelissäni arvoa kai vähän alentaa se että figuurit on itse maalattu paremman näköiseksi, mikä kai olikin ihan tarkoitus. Alkuperäisessä kunnossa aina pitäisi kaiken olla jos parasta arvoa haluaa ja mieluiten vielä avaamattomassa paketissa. Yksi miekka oli myös katkennut muistaakseni.

Viime aikoina on muutaman kerran ostamani kasetti ollut ihan eri mistä maksoin. Tällä kertaa sain lopulta sen oikean tilalle kun palautin ensin väärän kasetin. Onnea tuossa oli sen verran että kun sain kahden euron kolikon kirjeessä korvaukseksi palauttamani kasetin postikuluista, niin se oli aika harvinainen irlantilainen kolikko.

Viikon muistiin jääneenä unena oli semmonen ahdistava juttu että oli tarjolla nopeimmille työpaikka. En uskaltanut ottaa sitä vastaan mutta tajusin jossain vaiheessa että se työ olisi ollut vanhusten kanssa kimblen pelaamista. Harmitti koko yön siitä eteenpäin kun olin niin luuseri etten ottanut työtä vastaan kun sitä tarjolla olisi ollut.
Toisessa ahdistavassa unessa miesporukassa joku oli hankkinut paikalle pienen otuksen joka tarrasi jalkaani kiinni ja yritin sitä kiskoa irti.

Padasjoella ei kai suuremmin ole mitään tapahtunut mutta lätkäpelaaja Jantunen kävi valistamassa koululaisia päihdeasioissa.
Perinteinen postihiihto oli myös Päijänteen jäällä missä äitini kävi hiihtelemässä. Ei kuulemma jaksanut pisintä 37km lenkkiä hiihtää tällä kertaa. Ikää äidillä on jo 69 mutta kuntoa enemmän kuin mulla.
Lahessa on avattu entisen linja-autoaseman tiloihin K-kauppa. Siitä on vähän purnattu kun historiallisen rakennuksen seinässä on kaupan logo.
Maailmalla hauskin uutinen on ollut kun löydettiin 130 vuotta vanha pulloposti. Ei kai ole ennen noin vanhaa tullut kellään vastaan.

Kirjastoon tulee parin viikon tauko palveluissa ja kolme viikkoa verkkokirjasto poissa käytöstä. Hyvä puoli tässä on että nyt jo saa melkein kaiken lainatun materiaalin palauttaa vasta 7.5. Rohmusin tv-sarjojakin kolme samaan aikaan.
Sitä ennen sain Mullan alla sarjan kaikki kaudet (5) katsottua.
Tällä viikolla aloitan hevimuusikko Annalan kirjaa joka perustuu omiin kokemuksiin mutta on romaani kuitenkin. Mokoman laulaja.

Pitkästä aikaa voisin TOP Listan kehitellä.
Tässä muutama semmonen musiikkialbumi joka on poikkeuksellisen vahvaa alusta loppuun. Ei täytebiisejä ollenkaan.

Pink Floyd: The Wall
U2: Achtung Baby
Iron Maiden: Seventh Son of the Seventh Son
Scooter: Wicked
Type O Negative: October Rust
Ismo Alanko: Suomi putos puusta
YUP: Homo sapiens


On niitä muitakin mutta nämä tulivat ekana mieleen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti