perjantai 4. joulukuuta 2020

Katsaus vuodessa lukemiini kirjoihin ym.

Noniin. Täällä taas. Tarpeeksi kun tiivistyi julkaisutahti niin nyt sitten venyy taas toiseen ääripäähän yli viikon väleiksi.

Olen nyt rauhoittunut kotosalle ja käyn vaan kävellen kaupassa välillä, maskin kanssa sisätiloissa.

Apteekissa tarvii käydä vasta vuoden alussa ja psykiatrisen hoitajan kanssa juttelun aion toteuttaa puhelimitse.


Urheiluun liittyviä aiheita on nyt paljon ollut mutta jotain muuta tähän alkuun.

Itseäni kiinnostava näyttely olisi Tampereella Vapriikissa. Joku postikorttikerääjä on Juicen Sika joululaulun innoittamana laittanut näytteille reilut sata kappaletta sika-aiheisia joulukortteja.

Minähän olen itse juuri possukortteja keräillyt.

Jos minua on viime aikoina postimerkit kiinnostanut niin kaveri pisti paremmaksi. Kerroin miten halpoja ne on netissä niin hän ei suostunut ostamaan mitään halpaa vaan yli 200 euron paketin kotimaista merkkiä ja sivuja joihin niillä on oma paikka varattu kaikkiin.

Nuo sivut itsessään on jo aika arvokkaita halpojen merkkien rinnalla.

Itseltäni puuttuu 1930-1995 alueelta kotimaista noin 30kpl enää.


Warner aikoo ensi vuonna julkaista kaikki elokuvansa yhtenä päivänä kerralla. Mukana on paljon isoja kassamagneetteja, kuten Matrixin neljäs osa.

Nyt jouluna on ilmestymässä Pixarin animaatio missä musta mies on ekaa kertaa pääosassa. Ääninäyttelijänä tuossa on Jamie Foxx, kenen nimmari mulla on kokoelmissani.

Viime viikkoina olen katsellut joitakin hyviä leffoja. Clint Eastwoodin ohjaama ja näyttelemä Gran Torino oli hyvä liennytystarina kahtia jakautuneeseen amerikkaan.

Siinä koreansodan ysikymppinen veteraani vihaa kaikkia ihmisryhmiä tasapuolisesti, kuten hemmoteltuja lapsiaan ja lapsenlapsiaan. Sanoo suoraan epäkorrektisti ihmisen rodusta.

Mutta lopulta hänen paras kaverinsa on naapurin teinipoika Koreasta ja hän uhraa henkensäkin saadakseen kuriin jengin, josta on naapurustolle ongelmaa.

Juicesta tehty leffa on vielä puoliksi katsomatta kun nukahdin kesken. Parasta siinä on musiikkiesitykset ja kaikki yksityiskohdat, kuten miten se Coitus int bändinimi syntyi.

Alatalon Mikko on aina hauska lisä Juicen tarinaan, kun ei ole niin legendaarisessa maineessa jälkeenpäin ollut. Päinvastoin mieluummin koominen hahmo.

Netflixista sain viimein Daredevil sarjan katsottua loppuun. Parasta siinä oli realistiset tappelut joissa pääsankari vuotaa verta ja saa turpiinsa kunnolla. Ei mikään kiiltokuvasankari, joka ei saa naarmuakaan.


Kuvassa vuoden viimeinen kirjastonkirja, jonka aloitin tänään. Sen jälkeen aion lukea keskeneräistä omaa kirjaa vielä.

Vuoden koosteena sanoisin että suunnilleen sama vähäinen määrä tuli luettua kun viime vuonna eli 24 kokonaista kirjaa ja 2 paksua kirjaa osittain.

Eniten luin 6kpl Stephen Kingejä. Parissa kirjailijassa pääsin tuotannon loppuun, sen lisäksi että oli jo monelta ennestään kaikki luettu mutta uutuus sitten luettu taas lisäksi. Kokonaan uutena kirjailijana aloitin Marko Hautalaa yhden kirjan verran ja aion loput 8 kirjaakin sitten joskus lukea vielä.

Yksi kolmannes lukemistani kirjailijoista oli naisia eli enemmän minäkin miesten kirjoja miehenä luen mutta se ei ole niin tärkeää että luen myös naisten kirjoittamia.


Classic Rock lehden lukijat äänestivät parhaaksi livealbumiksi Deep Purplen 1972 ilmestyneen Live in Japan. Top10 joukossa oli vain kaksi kasarialbumia, kuten Iron Maidenin kuuluisa 1985 ilmestynyt albumi.

Loput oli 70 luvulta. Mutta kun lehden nimi on Classic Rock niin se on selvää että semmosta sitten on luvassa. Klassista rokkia.


Sitten sitä urheilua: Padajoen hiihtäjä Niko Nättinen mainittiin suorassa hiihtolähetyksessä telkkarissa Suomen joukkueen testaajana. Kaverini tiesi kertoa että hän pärjää Finlandiahiihdoissa hyvin vaikkei aktiiviurallaan enää olekaan kai.

Muutama erikoinen maali tehtiin. Jääkiekossa SM-Liigassa 4 sekuntia ottelun alusta tuli maali. Se on uusi ennätys. Samassa ottelussa ekaa kertaa maalissa ollut mokke laitettiin vaihtoon, kun päästi minuutti myöhemmin toisen maalinsa. Ekaan otteluunsa sai yhden torjunnan tehtyä.

Sitten suomen naiset teki sen naamamaalin. Sillä varmistui suunnilleen jo pääsy EM kisoihin ja hämmästeltiin kovasti että miten kaikki loksahti kohdalleen kerrankin Suomelle.

Se pallo olisi voinut kimmota ihan minne vaan mutta meni maaliin ja kaikkee semmosta mikä olisi voinut mennä toisin.

Maalin tekijä oli ekaa kertaa maajoukkueessa sen minuutin lopussa vaan ja ehti tehdä tuommosen maalin kun tarkoitus oli vaan viivyttää peliä tekemällä vaihto.

Golfin naisten euroopan kiertueella Sanna Nuutinen pääsi kauden kokonaisuudessa viidenneksi mutta tuo on niin pieni kiertue jenkkikietueeseen verrattuna että hän on vain jossain 250 suunnilleen maailman rankingissa.

Matilda Castren on suomalaisista naisista korkeammalla listalla kun pelaa siellä jenkeissä.

Ilveksen lätkäjoukkueen huoltajana 50 vuotta toimineen miehen tarinoista on tehty kirja nimeltä Tuntematon huoltaja.

Täytyy joskus ostaa omaksi tuo.


Semmosta tähän aamuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti