tiistai 10. marraskuuta 2020

Postimerkkejäkin osteltu kasettien lomassa.

 

Trump sitten hävis vaalit lopulta. Jos hän oli omalla tavallaan erikoisin presidentti koskaan niin tilalle tulee kaikkien aikojen vanhin pressa sekä ekaa kertaa nainen varapressana.

Vaaleihin liittyvissä keskusteluohjelmissa oli kiva nähdä Padasjoen oma toimittajajulkkis Paula Vilen. Yhdessäkin ohjelmassa oli Haavisto ja pari muuta parasta asiantuntijaa aiheesta ja sitten Paula yhtenä porukassa. Hänhän oli Usan kirjeenvaihtajana niin tietää mistä puhuu.

Olin vuotta vanhempien luokalla koulussa.


Kuolleissa henkilöissä on nyt britti Geoffrey Palmer. Parhaiten hänet muistan Vanha suola janottaa sarjasta missä esitti Judi Denchin aviomiestä. Sitä tehtiin kokonaiset 10 kautta.

Oli yhdessä Bondissakin.


Nyt olen katsellut netflixistä sekä leffoja että sarjoja molempia.

Sarjoista Daredevilin kakkoskautta lähinnä ja edelleen Family Guyta.

Leffoista katsoin mainion tankkileffan toisesta maailmansodasta Fury.

Brad Pitt esittää kokeneen tankkimiehistön johtajaa ja nuori kokematon poika tulee miehistöön mukaan vaikka piti mennä konekirjoittajaksi. Lopulta hän alkaa pärjäämään kovissakin paikoissa verisessä sodassa.

Brad Pitt kun on sankari niin pakko olla sellainen mutta sota on sotaa eikä hän kaikkea voi estää tapahtumasta. Osittain yrittää estää raiskauksia ja muutenkin olla inhimillinen.

Saksa on luhistumassa ja siviilit uhkaa jäädä jalkoihin.

Lopussa on vähän ramboilun makua kun liikuntakyvyttömästä tankista ammutaan suunnilleen puolet Saksan armeijasta ennen kun kuolema koittaa.

Clint Eastwood on ohjannut hyviä leffoja joita katsoin J. Edgar Hooverista kertovan.

Näitä olisi kirjastossa enemmänkin jos joskus rohmuaisi sieltä mukaansa leffoja.

HBO sarja Stephen Kingin maailmasta Castle Rock lakkautettiin kahden kauden jälkeen. En ole sitä toista kautta vielä nähnyt.


Suomen piti tänään pelata futsalissa mm-karsintaa, missä ratkeaisi että päästäänkö ekaa kertaa mm-kisoihin. Suomen joukkueessa vaan on koronaa niin ottelu peruttiin ja pelataan kai joskus myöhemmin.

Futsal on periaatteessa jalkapalloa sisätiloissa lyhyesti selitettynä.


Kirjoissa mulla on nyt menossa Margaret Atwoodin uusin suomennos puolessa välissä. Kirjan nimi on Viimeisenä pettää sydän.

Se kertoo tulevaisuudesta missä työttömyys kurittaa kansaa ja keksitään kokeilu että ihmiset olisi vankeina tuottavassa pakkotyössä osan aikaa ja osa ihmisistä olisi taas vankien vartijoita.

Näin kaikilla olisi jotain tekemistä. Keksitään vaan tuottavuuden lisäämiseksi että oikeille rikollisille voidaan antaa kurjempi kohtalo ja tappaa niitä ja ryöstää niiden elimiä rikkaille vanhuksille.

Kirjassa on aika suorasukaista seksiäkin.

Atwood tunnetaan tuollaisista tulevaisuuden kuvauksista kuten Orjattareni kirjoista ja tv-sarjasta.

Hän on myös trilogian kirjoittanut toisesta tulevaisuudesta missä kaikki kuolee ja jäljelle jää laboratoriossa kehiteltyjä paranneltuja lajeja.

Alunperin Atwood tunnettiin myös feministisenä kirjailijana mutta se ei enää niin erotu kun yhteiskunta on muuttunut.





Kuvassa on eilen postista tulleista postimerkeistä muutama. Vihko suomi-ruotsi maaottelusta, jossa Donner kirjoittaa aiheesta. Madeiran blokki eli tuommonen pienoisarkki. Ja suomalainen blokki.

Olen myös ostellut kasetteja taas paljon ja ennenkaikkea todella mieluisia. Osaa en koskaan luullut saavani hankittuakaan. Niistä kuvia taas myöhemmin.

Vältyin rasittavalta hakukeikalta postista kun yksi myyjä lähettää 9 kasettia niin että 3 kasettia tulee tavallisessa kirjeessä ja 6 kasettia kotiin jaettavassa huutopakettina.

Vaikka maksaa jonkin verran extraa tuo järjestely niin sama summa menisi kun bussilla hakisi toiselta puolelta kaupunkia sen paketin.

Ajattelin myös divarista katsoa jos alkaisi ostelemaan ihan vinyylejä. Niitä löytyisi helpommin ja osasta hinnat ei olisi yhtään kalliimmat. Osasta kyllä olisivat liian kallita.

Toisaalta kaseteissa juuri kiehtoo se harvinaisuus kun ihmiset on heittäneet niitä roskiin niin paljon ja sitten 90-luvun kasetteja ei koskaan ole niin runsaasti ollutkaan kun cd-levyt valtasi markkinat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti