torstai 5. marraskuuta 2020

Jenkkien vaalien lomassa muuta sisältöä.

 

Eräässä ylen ohjelmassa muisteltiin Connerya ja kerrottiin että häntä oli houkuteltu Gandalfin rooliin sormusten herra leffoihin tarjoamalla 15% leffan voitoista.

No, nehän tuottivat tunnetusti järjettömän määrän rahaa ja tuo osuus olisi ollut Connerylle melkein puoli miljardia sitten.

Connerya potin meneminen sivu suun ei haitannut sillä hän sanoi ettei tajunnut kässäristä mitään luettuaan sen.


Finlandia ehdokkaat julkistettiin eli vuoden parhaat kirjat.

Kategorioita on lapset/nuoret, tietokirjat ja sitten kaunokirjallisuus.

Suosikkikirjailija Tommi Kinnunen pääsi ehdolle mutta ei hän tuota palkintoa niin tarvisi kun suosio on sen verran suurta jo muutenkin. Eikä Tommi ole niin julkisuuden perään. Pitää itseään ensisijaisesti opettajana ja kirjoittaminen on sivutyö.


Ruusuvuori tenniksessä ja Välimäki golfissa ovat nousseet uusimmassa rankingissa suunnilleen vähän yli 80 sijalle.

Se on sikäli molemmille merkittävää että pääsee isompiin turnauksiin mukaan.

Jalkapallon veikkausliiga päätettiin lopettaa runkosarjan päätyttyä eikä pelattu edellisellä kaudella ollutta jatkosarjaa.

Eihän missään muutenkaan tuollaisia jääkiekon tapaisia jatkosarjoja pelata jalkapallossa.

HJK on taas mestari ja KuPS säilyi romahtamisestaan huolimatta mitaleilla.

Kups oli menossa uusimaan mestaruutensa ja eurokentille mutta hävittyään romanialaiselle vastustajalle, hävisi sen perään vielä kaikki 4 ottelua suomessa ja tippui pronssille.


Netflixista olen edelleen katsonut leffoja enemmän kun sarjoja. Siis viime aikoina. Sarjojen takiahan tuon palvelun ostin mutta katselen nyt kaikkea mitä en ole leffoja nähnyt. Vaikka nuo varmaan melkein kaikki on Suomen telkkarista tullut joskus.

Tositarinoiden ystäville semmonen leffa nimeltä selviytyminen. Kertoo Thaimaan tsunamista todentuntuisesti. Itse eksyin sen katsomaan koska olen sen ohjaajan leffat muutenkin katsonut.

Vanha kunnon Gremlins. Sen olen nähnyt kauan sitten mutta katsoin uudestaan. Minulla on sen ohjaajan nimmari ja katsoisin mielellään muitakin hänen leffojaan.

Sitten suurelokuva Aleksanteri. Oliver Stonen leffa joka floppasi pahasti mutta on ihan katsottava kuitenkin.

Leffassa on historiallinen tapa että miehet elostelee keskenään ja naiset on vähän toisella sijalla. Enemmänkin saavat arvostusta siitä että niiden avulla saa sukua jatkettua. Samuraithan eivät naisiin koskeneet kun eivät olleet muka henkisesti samalla tasolla moiset.

Hong Kongissa aikansa väkivaltaisimmat leffat tehnyt John Woo siirtyi jenkkeihin ja eka leffa siellä oli Hard Target niminen toimintaleffa. Van Damme pääosassa. Se kertoo porukasta joka myy ihmisjahteja isolla rahalla. Damme vaan on hankala mies jahdattavaksi.

James Wanin kauhuleffoja olen sen verran katsellut että piti katsoa Fast and Furious 7. Hän on saanut suosiota sen verran että on päässyt tuollaisia megaleffojakin tekemään kuten Aquamaninkin tuon jälkeen vielä.

Tuo kaahailuleffa oli yllättävän hyvä. Siinä oli kaikkea kekseliästä tavanomaisen kaahailun lisäksi. Mitä vaan autoilla voi tehdä kuten hypätä lentokoneesta laskuvarjolla tai pilvenpiirtäjästä toiseen.

Lisäksi mukana on Game of Thronesin ehkä kaunein nainen Nathaniel Emmanuel.

Sarjoista olen Family Guyn 15. kautta katsellut.Kasetteja tulee koko ajan osteltua mutta kuvasin vain muutaman tuohon, mitä tuli uutena kokoelmaan artisteja. Noiden lisäksi olen täydentänyt eri sarjoja. Eppuja ostin viimeksi sen repullinen hittejä kokoelman joka on yksi kaikkien aikojen myydyimpia albumeja suomessa.

Bowieta aloin keräämään laajaa tuotantoa. 6-7 löytyy jo niitä multa. Kaikkea muutakin olen ostellut enemmänkin kuin yhden esittäjää kohden.

Kuvassa on Suede eli niitä suuria brittipop bändejä ysäriltä. Huomasin että ne puuttuu multa kaikki. Oasis, Blur, Verve, Pulp.

Dead Kennedys on rajua ja rienaavaa punkia jenkeistä.

Joni Mitchell on yksi suuri singersongwriter. Voittanut yhdeksän grammya.

Kim Carnesin kasetilla on vuoden myydyin sinkku Bette Davis Eyes. Se voitti myös Grammyn parhaana biisinä.

Gloria Estefanilta tuo on eka sooloalbumi menestyneellä urallaan.

Tanskalainen duo ysäriltä Me&My.


Lakkautettavia ja jatkoa saavia sarjoja aina tiedotetaan.

Star Trek Discovery saa neljännen kauden.

Narcoksen Meksiko versio jatkuu kolmannelle kaudelle.

Nämä nyt ainakin itse katsomiani sarjoja.


Kirjoja lainasin kerralla enemmänkin ettei tarvi niin usein käydä keskustassa.

Atwoodin uusin suomennos on alunperin jo vuodelta 2015.

Dystopia. Eli synkkään tulevaisuuteen sijoittuva tarina.

Pari vanhempaa kirjaa lisäksi Rimmiseltä ja Rothilta. Niitä ei kukaan varaa niin voin uusia ne rauhassa ja palauttaa kirjastoautoon tuohon viereiselle pysäkille.


Katsojaluvuissa Susanna Laineen vikaa jaksoa puoli seiskassa katsottiin runsaasti ja samoin Vexi Salmi spesiaalia elämäni biisissä.

Jos jotain valitaan mainittavaksi huonosti pärjäävistä ohjelmista niin toinen kausi nelosen Mental Samuraita hukkuu sunnuntain kiinnostavampien ohjelmien alle tosi pahasti.


Tässä taas sopiva annos tekstiä. Jenkkeihin ehkä saadaan presidentti joskus. Trumpilla on yllättävän iso suosio siihen nähden että aina toitotetaan kuinka hän on kaikkien aikojen huonoin ja epäsuosituin pressa.

Näkemiin taasen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti