maanantai 11. helmikuuta 2019

Kasetteja ja muuta kaikkea


Tässä taas kiinnostavimpia kasetteja mitä viime aikoina on ostettu.
Ylärivissä ekana on Janes addictionin kuuluisa kasetti 1988 vuodelta. Kansikuva oli paljaiden tissien takia kielletty usassa että se myytiin pussiin käärittynä.
Myöhempinä vuosina myös levyn sisältöä alettiin arvostaa ja se on päässyt rolling stones lehden top 500 parasta albumia listalle sekä Q magazinen top40 parasta kasarialbumia.
Vieressä kitaristi Jeff Beckin 1976 vuoden albumi joka myi usassa platinaa.
Kotimaisia suosikkejani Sir Elwood ja heidän 1995 vuoden kasetti, joka sisältää muutamia heidän hittejään.
70-luvun instrumentaali tunnelmointia Love recordsin kansainvälistäkin suosiota kerännyt Piirpauke.
1990 julkaistu glamrockbändi Warrantin tunnetuin levy. Se pääsi usan listalla sijalle 7.
Tokalla rivillä S.O.D. kokoonpanon 90-luvun livekasetti. Heidän musansa on sen verran menestynyttä että otetaan vakavasti
mutta muuten tuo oli osittain vitsi. Ainakin sanoitukset ja minuutin mittaiset kappaleet. Eräänlainen tunnettujen soittajien sivuprojekti.
Musatyyli on trashin ja hc-punkin sekoitusta jota ostin myös Cryptic Slaughter nimisen yhtyeen 80-luvun kasetin. Siinä vaan oli kasetti ja kansi eri albumeista mutta tiesin sen ostaessani.
Yksi lempialbumeitani Dream Theaterin Images and Words. Muuten en tuon bändin levyistä ole niin paljon tykännyt sitten.
Cinderellan eka albumi kasarin puolivälistä. Tuo sai kovaa suosiota oltuaan Bon Jovin kiertueella lämppärinä.
Levy pääsi usan listalla sijalle 3 ja myi 3 miljoonaa levyä usassa.
Alanis Morissetten ysärilevy joka löytyy kaikkien aikojen myydyimpien äänitteiden listalta.
Rob Zombien ekasta levystä tehtyjä miksauksia 1999 julkaistu kasetti. Tuota uudempia 2000 luvun kasetteja en kerääkään.
Survivorin Eye of the Tiger jonka nimibiisi muistetaan Rocky III leffan soundtrackilta.
Tuo kappale olikin vuoden 1982 toiseksi menestynein kappale usassa.
Beatlesin Abbey road. Minulta puuttuu nyt enää White album ja kaksi varhaistuotannosta Beatlesin kaseteista.
60 luvulta myös Iron Butterflyn psykedeelinen albumi. En ollut tuosta bändistä ennen kuullut mutta on näköjään arvostettu ja myi aikoinaan paljon.
Exodus on usan arvostetuimpia trashyhtyeitä vaikkei ihan samaan suosioon ole päässyt kuin metallicat ja vastaavat.
Tuo kasetti oli heidän toinen ja sai aika huonot arvostelut mutta pidän itse. Kansikuvaan haluttiin jotain kannibalismiin viittaavaa mutta oli vaikeaa valita semmonen mikä sallittiin.
Dokkenin kasariheviä. Heillä on muutamia ihan hyviä ralleja. Bändin nimi tulee laulajan sukunimestä ettei koiraan sinänsä muuten viittaa. Usalainen bändi.Muita tulleita sitten ilman kuvaa: Edu Kettusen lentäjän poika, George Thorogoodin livekasetti(bluesrokkia), Progerokkia Emerson, Lake and Palmeria.
Progemetallin ja trashin sekoitusta kandalainen Voivod, melko vaikea musatyyli mutta faneilta tuntuu tulevan arvostusta kun ei meinannut alle 8 euron saada heidän kasetteja.
Heart tunnetaan kahden sisaren bändinä. Kevyttä melodista rokkia. Heiltä ostin kokoelman missä oli varhaisempaa tuotantoa vuoteen 1980 asti.
Grim Reaper lasketaan samaan joukkoon esim Iron Maidenin kanssa eli uuden polven kasariheviä briteistä. Rock you to hell kasetin nimibiisi on aika tarttuva.
Loverboy on kanadasta ja heidän kolmas kasetti 1983 vuodelta pääsi usan listalla sijalle 7.

Keräilyä: Ostin taas paljon tv-sarjojen nimmareita. Tällä kertaa 6kpl Lostin näyttelijöiltä halpoja. Minulla oli ennestään jo 10kpl tämän sarjan nimmareita semmosia ketkä olivat 10 jaksossa olleet.
Ostin nämä aiemmin aina jonkin muun roolin ansiosta tai jostain muusta syystä mutta nyt ihan vaan Lost-kokoelmaan aloin ostelemaan.
Lost korttisarjasta olen ostellut myös paljon hyviä nimmareita, ketkä ovat olleet vain muutamassa jaksossa Lostissa mutta muiden sarjojen pääosia.
Sarjakuvissa huomasin että ostamalla 9kpl suomalaisia Don Rosan kirjoja saa käytännössä koko hänen tuotantonsa. Minulla on niistä kaksi ennestään ja katselen nyt jos saisi halvalla niitä ostettua lisää.
Kolikkoja sain kierrosta taas kaksi uutta, molemmat Espanjasta.

Tv-sarjoja katselin taas pari loppuun. Teemalta tulleen Merkkien salat sarjan erilaisista symboleista 8jaksoa. Lopussa kerrottiin että sitä tulee toinenkin kausi joskus.
Kiinnostavin fakta oli sarjassa että sydämen merkki tulee jostain sukupuuttoon kuolleesta siemenestä, jota käytettiin ehkäisyssä ja aborteissa, joten se yhdistettiin vapaaseen rakkauteen.
Lostin final seasonin sain myös katsottua. Tämä oli alkuvuodelle jo neljäs draamasarja minkä kokonaisen kauden katsoin alusta loppuun. Jotkut naureskelee että Lostin loppu oli niin vaikea ettei kukaan tajunnut mitä siinä tapahtu mutta mielestäni ihan selkeä juttu.
Viihdeohjelmia alkaa tällä viikolla Pitääkö olla huolissaan ja Haluatko miljonääriksi. Miljonäärissä ekassa jaksossa on julkkissisaruksia. Myös Walking dead palaa ruutuun uusilla jaksoilla.

Urheilun puolella on talvilajeissa paljon kaikkea. MM-kisoja monenlaisia ilman suomalaista menestystä. Tosin hiihtosuunnistuksessa tuli kaksi em-mitalia.
Lumilautailun MM-kisoissa suomalaisten menestyslaji big air peruttiin niin ei siitäkään päästy yrittämään menestystä.
Slopestylessä vain yksi mies pääsi finaaliin ja sekin sitten peruttiin. Tulokset meni karsinnan perusteella.
Salpausselän kisat oli tällä kertaa vähän aiemmin kuin normaalisti. Kotimainen menestys oli ihan hyvä.
Aalto pääsi pitkästä aikaa top10 mäessä. Yhdistetyssä 3 miestä oli top10 yhdessä kisassa ja yhdistetyn parisprintissä tuli ykkössija.
Hiihdon parisprintissä miehet oli kahden norjalaisjoukkueen jälkeen heti kolmantena.
Alppihiihdon mm-kisat oli siinä merkitykselliset että Usan Vonn päätti uransa sinne. Voitti vielä yhden pronssin syöksyssä.
Hänellä oli tavoite tällä kaudella ottaa kiinni Stenmarkin ennätys cup voitoissa mutta loukkaantumisen takia ei siihen päässyt.
Naisten puolella on tuossa ykkönen kylläkin.


Nykäseen liittyen viikon katsojaluvuissa oli poikkeuksellista että katsotuin uutislähetys oli jo kuuden uutiset maanantaina eikä puoli yhdeksän uutiset.
Sunnuntain viihdeohjelmissa Selviytyjät vei taas voiton Tähdet laulukisalta ja Arto Nybergiltä mutta oikeastaan kaikki saivat yllättävän vähän katsojia.
Lauantaina ei myöskään iltaviihde kiinnostanut. Ei uutisvuoto eikä suomilove kumpikaan.
Perjantain Voice olikin sitten ainoa joka normaaliin tapaan keräsi katsojia runsaasti näistä iltaohjelmista.

Nykäsen muistokynttilät on Lahessa laitettu torille kuskattuun lumikasaan. Se on monien mielestä ollut ihan häpäisy.
Padasjokikin pääsi iltapäivälehtiin kun paikallinen mies muotoili veistoksia ylimääräisestä lumesta.

Minä päätin leikata partani joka oli kasvanut joulusta saakka. Tipaton alkuvuosi jatkuu edelleen.
Siinä nyt taas tärkeimmät viikon ajalta. Viikon eka työtehtävä on tänään sama kuin viime maanantaina eli pelata kaksi tuntia shakkia.
Viime viikolla minulla kävi vieraskin katselemassa keräilykokoelmaani. Menen tällä viikolla katsomaan leffaa hänen luokseen.
Näkemiin taas viikoksi! Ensi kerralla pari viimeksi lukemaani kirjaa esittelyssä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti