sunnuntai 5. elokuuta 2018

Viilennystä luvassa.


Paluu työpaikalle kesäloman jälkeen meni helposti. Siellä oli helteen osalta jopa helpompaa kuin omassa kämpässäni. Nyt pitäisi helpottaa viimein ja lämpötilat palata normaaliin kesäolosuhteisiin.
Rahatilannekin on nyt ihan kunnossa kun tulee kaikenlaista tukimuotoa.
Lahtelaisissa mielenterveyspiireissä on taas yksi uusi tapaus nuorena menehtyneissä henkilöissä. Suunnilleen minun ikäinen +40v. Ei käyttänyt päihteitäkään etten tiedä mihin kuoli. Viime viikkoina näin vielä monta kertaa ihan hyvävointisena.

Syksyn ohjelmiin tulee uutta tietoa vähitellen kun niitä aletaan mainostamaan. Hyvät ja huonot uutiset saa taas uuden vetäjän, jo kolmannen, kun Ketosen tilalle tulee Riku Nieminen.
Kesän ohjelmissa yksi juttu oli että yhdellä viikolla katsotuin Simpsons jakso tuli Foxin puolelta vakka Sub on perinteisesti ollut Simpsonien kotikanava.
Jalkapallon MM-kisoista jäi mainitsematta että molemmat välierät saivat enemmän katsojia kun varsinainen finaali.
Suomen MM-rallissakin katsotuimmat lähetykset olivat sellaisia pikkupyrähdyksiä joissa ei mitään ratkaisevaa tapahtunut. Harjun erikoiskokeet. Itse seurasin viimeisen erikoiskokeen.
Maksullisella puolella olleita sarjoja ainakin Sami Hedbergin Konttoria tulee syksyllä myös nelosen pääkanavalta toinen kausi.
Maikkarin maksukanavien puolelle on hankittu esitysoikeudet jalkapallon mestareiden liigalle. Ennen ne tulivat yleltä.
Castlen viimeisellä kaudella on muutama tuttu juttu kahteen kertaan. Päähenkilön vanhasta Firefly sarjasta tuttuja näyttelijöitä on Castlessa ollut vuosien mittaan paljon vierailemassa. Vikalla kaudella oli kaksi sellaista näyttelijää.
Samoin kahteen otteeseen on sellaisia hupijaksoja joissa murhatutkimuksissa näyttää olevan jotain satumaisia piirteitä kuten vampyyreja, ninjoja, näkymätön mies jne. Castle innostuu aina kuin pikkupoika eikä kuuntele järkeviä ajatuksia.
Vikalla kaudella on Alladinin lampunhenki ja kuolleista heräävä supersankari. Jälkimmäinen on tulevana tiistaina jos ketään kiinnostaa. Herolta 20.00.

Nyt on suosikkikirjailijoiltani tulossa runsaasti uutuuksia. Tosin mulla on kymmeniä kirjailijoita keneltä luen kaiken, että väkisinkin uutta ilmaantuu.
Varauksessa on 800 sivuinen kirja japanilaiselta Murakamilta niin en uskalla varata nyt mitään muuta ettei niitä tarvitse samaan aikaan ottaa lainaan. Olen tosi hidas lukemaan.
Kotimaista tuotantoa on nyt kuitenkin elo-syyskuussa ilmestymässä Riikka Pulkkinen, Jari Tervo, Tommi Kinnunen, Marko Annala, Hannu Väisänen. Noilta olen suunnilleen kaiken lukenut aiemmin.Kuvassa näkyvä Kingin kirja on puolessa välissä. Se on kirjoitettu yhdessä poikansa kanssa, mikä kai on aiheuttanut kritiikkiä ettei tämä tunnu yhtään Kingiltä. Minusta se on aika samanlainen kuin kaikki muutkin hänen kirjansa. Tässä on poikkeuksellisen paljon suorastaan feministisiä ajatuksia joissa sovinistisia miehiä mollataan. Kingillä on paljon naislukijoitakin.
Kirjassa on runsaasti henkilöitä joista muutama on vähän kiinnostavampi persoona. Varsinaista päähenkilöä ei ole. Ollaan saman kaupungin sisällä ja sen naisvankilassa varsinkin.
Kyseessä on myös joistakin kirjoistaan tuttu tilanne että maailma on tuhoutumassa tai tässä tapauksessa vain kaikki naiset. Tuollainen maailmanlopun asetelma luo eeppistä tunnelmaa samaten kuin kirjan sivumäärä (750).

Urheilussa on alkanut super-em tapahtuma Glasgowissa. Siinä on ideana että samaan aikaan samassa kaupungissa on esimerkiksi uinnin, soudun ja pyöräilyn em-kisat.
Suomessa ratkottiin kuuden maan kesken jenkkifutiksen euroopan mestaruus. Suomi pääsi pronssille.
Suunnistuksessa on myös MM-kisat alkaneet.
HJK:n europelit jalkapallossa loppuivat kotitappioon valkovenäjän mestaria vastaan.
Tenniksessä oli erikoinen ottelu kun kaikkien aikojen naispelaaja Serena Williams hävisi ottelunsa 6-1, 6-0. Eli voitti vain 1/13 pelatuista geimeistä. Minulla on tuon ottelun voittajan nimmari. Englantilainen Johanna Konta.
Ensi viikko menee sitten Berliinin EM-kisojen parissa. Yleisurheilua. Suomen realistinen mitalisaldo kisoista on 0-1 mitalia mutta urheilujohto haluaa sinnikkäästi pitää kiinni naurettavasta 3-4 mitalin tavoitteesta. Suomella on nuo 4 urheilijaa jotka onnistuessaan voivat finaaliin päästä pistesijoille mutta siihen se sitten jääkin.
Kisoihin on myös lähetetty kaikki mahdolliset ketkä vaan teoriassa mukaan mahtuu kisaturisteiksi.
Suosikkiseurani jalkapallossa Wednesday aloitti kautensa tappiolla Englannin toisella sarjatasolla. Positiivista oli kuitenkin että kaksi maalia saivat aikaan. Siinä on sitten viikottain jännättävää taas pitkäksi aikaa. Yleensä lauantaisin ja tiistaisin tulee otteluja.

Keräilyssä oli taas normaalia runsaampi kasettiostosten viikko. Huutonetissä on suosikkimyyjä joka laittaa kerran kuussa noin 150 rokkikasettia saman päivän ajalle huudettavaksi. Muutama innokas ostajakin on aina mukana ja uusia tulee ketkä saattaa nostaa hinnat ihan hurjiksi. Suunnilleen kaikki menee aina kaupaksi että myyjä tekee hyvän tilin.
Nyt sain 9kpl kasetteja joista suurin osa oli noin vitosen kappaleelta mutta kaksi helmeä oli sitten 13-15 euron hintaisia. Tämä on ihan maksimi mitä suostun kaseteista maksamaan.
Paikallisesta divarista ostelin runsaasti halpoja 2-4 euron kasetteja.
Viikon aikana tuli hankittua esim 20miljoonaa kappaletta myytyjen äänitteiden kokoelmaani Whitney Houstonin eka albumi, Springsteenin Born in the USA ja Mariah Careyn kasetti.
Eurodancea tai muuten elektronista musaa Culture Beat, Enigma, Jarre.
Uusia esittäjiä kasettikokoelmaani Kreator, Fear factory, Beach Boys, E.L.O, carpenters, eurythmics, Boney M.
Jo kuudes Metallican kasetti, vain reload kasetti puuttuu jos ei niitä covereita sisältäviä levyjä lasketa.
Dire straits kokoelmaani 90-luvun livekasetti, jota ei ole koskaan soitettu kun on vielä muovitettuna.
Paremmat noista ostoksistani laitan kuvien kanssa taas joskus.

Lätkäkortteja oli kertynyt kesän aikana sen verran että laitoin alan harrastajien foorumille kuvia. Sen jälkeen olen uutta ostanut Esa Tikkasta Fame Alias lautapelin kaksi korttia. Minulla oli jo yksi ennestään mutta nuo ovat vähän erilaisia.
Possukortteja löysin myös yhden. Liian uusi kortti ikänsä puolesta mutta piirtäjä kuuluu keräyskohteisiini. Ruotsalainen Curt Nyström.
Joka kesä ilmestyvät Pop Century kortit ovat taas ebayssa. 10 kpl nimmareita ja 2kpl vaatepaloja sisältäviä kortteja olisi nyt ostoslistallani. Vaikeinta noissa on saada ne suomeen jotenkin järkevillä postikuluilla.
Kyseessä on siis näyttelijöiden nimmareita ilman että ne liittyy mihinkään varsinaiseen sarjan tai leffan rooliin.

Tässä äsken pari tuntia nukkuessani näin viikon ekat muistiin jääneet unet. Olin jossain rappukäytävässä ja yritin väistellä ampiaisia. Siitä päädyin saunan suihkuosastolle jossa oli sukulaisnaisia menossa saunaan. Suihkuja oli monta vierekkäin kuin uimahallissa ja jokaiseen lokeroon oli riisuttu naisten alusvaatteita. Nämä naiset eivät sinänsä muistuttaneet ketään sukulaistani mutta tiesin heidän olevan äitin siskoja.

Ensi viikolla on ohjelmassa ainakin äitin 70-vuotisjuhlat, jolloin tulee käväistyä Padasjoella. Tänään sunnuntaina on uinnissa mitaliin mahdollisuus. Sitä kannattaa seurata illalla kahdeksan jälkeen jos on aikaa.
Se kelien viilentyminen nyt näkyi siten että viime yönä sisälämpö huoneessa nousi "vain" 29,4 asteeseen eli noin pari astetta viime viikkoja alemmaksi.
Lopuksi vielä maininta siitä että joskus viikon aikana tulee käsittämättömistä suunnista valtava määrä katselukertoja blogiini. Joskus vaikkapa Venäjältä tai Ukrainasta. Kerran amerikkalaisen pornosivun kautta ja nyt kanadalaiselta sivustolta joka myy erektiolääkkeitä.
Sellaisia katseluja jotka ainakin osaavat suomea lukea tulee nyt aika tasan kolmesta suunnasta. Facebookista, google.fi ja blogit.fi.
Hyvää alkavaa ja viilentyvää viikkoa kaikille lukijoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti