sunnuntai 10. kesäkuuta 2018

Ukkosia ennustettu työpäivälle.


Paikallisia tapahtumia on ollut taas sen verran että itsekin eksynyt johonkin niistä. Puistossa oli armeijan kalustoa, sotkun tarjoilua sekä musiikkia. Armeijan omien muusikkojen seassa samalla lavalla esiintyi Club for Five ja Diandra. Nuorempana kun keikoilla ja festareilla kierteli niin tuli listoihini vähän isompia nimiä esiintyjien osalta. Pidin listaa ketä muusikoita olen nähnyt esiintymässä.
Nyt sain selville kuka on Padasjoen sahtimarkkinoilla heinäkuussa esiintymässä. Yölintu. En ole siellä kylläkään moneen vuoteen ollut paikalla. Oli lapsena kesän kohokohtia ja nykyäänkin entisiä paikkakuntalaisia kerääntyy paikalle vanhoja tuttuja tapaamaan.
Viikonloppuna sibeliustalossa oli taas perinteiset animetapaamiset. Nuoria tyttöjä ja poikia pukeutuneina sarjakuvahahmoiksi ja vaikka mitä keijukaista. Tälläkin kertaa pitäisi olla täysi-ikäinen päästäkseen sisään. Joidenkin asuja katsellessa se onkin toivottavaa. Sen verran on pervoja jotkin lolita tyyppiset asukokonaisuudet. Yksi ranskalainen sisäkkö vihreillä hiuksilla tuli bongattua myös. Katukuvassa kyllä huomaa milloin ovat paikalla. Varsinkin siellä sataman suunnalla.
Töissä oli virkistyspäivä niin pelasin minigolfia ekan kerran lapsuuden jälkeen. Meni ihan keskihyvin harjoituksen puutteeseen nähden. Samalla radalla on näköjään tänä kesänä peräti MM-turnaus. Siellä olikin erikseen ammattilaisrata.
Aina kun tekee jotain fyysistä mitä ei ole aikoihin tehnyt niin seuraavana päivänä tuntuu paikoissa. Tuli sen verran monta kertaa kyykistyttyä palloa asetellassa että jalat tuli kipeäksi.

Vain elämää on yhtä jaksoa vaille valmis ja samalla paljastettiin ketkä ovat seuraavalla kaudella syksyllä mukana. Katsojaluvut on aika alhaalla menestysvuosiin verrattuna mutta kai tuo on niin hyvää bisnestä että kannattaa pitää elossa sarjaa.
Seuraavalla kaudella ”vanha legenda” on Pepe Willberg. ”Rokkari” Rasmuksen Lauri Ylönen. ”Räppäri” on Pyhimys. Sitten on aina mukana nuoria artisteja joilla on vain yksi levy julkaistu. Ellinoora ja Evelina ovat näitä seuraavaksi. Iskelmän puolelta mukana ovat Anne Mattila sekä Tuure Kilpeläinen.
Teeman karmiva draamasarja Handmaid's tale on saanut mediassa ja somessa jonkin verran huomiota osakseen. Naiskatsojille varmasti vielä kamalampaa seurattavaa.
Itse lainasin tuon ekan kauden kirjastosta niin on jo katsottu mutta tallennan jaksot boksille talteen.
Eipä sieltä telkusta nyt paljon muuta tule. Jalkapallon MM-kisat kun alkaa niin sitten on kuukaudeksi katsottavaa. Pitää aloittaa kevyesti ettei hyydy sitten kun ratkaisupelit alkaa.
Yleltä alkoi keräilyyn, huutokauppoihin ja vanhoihin tavaroihin keskittyvä ohjelma. Huutokauppakeisari on niin valtava menestys että aihepiiri kiinnostaa varmasti monia. Tai sitten ei. No, itse olen ainakin tuota kohderyhmää. Keräilyfriikki.
Tuo ohjelma on näköjään esitetty jo aiemmin mutten ole nähnyt niin voihan tuota nyt aikansa kuluksi vilkaista aina. Nalle Puh pehmojen kokoelmaa siinä esiteltiin ainakin ekassa jaksossa.
Torstaisin kahdeksalta Aarteenetsijät.
Se toinen samantyylinen ohjelma Vintage valtakunta taisi jo loppua. Viimeisessä jaksossa käytiin Lahessa. Katsoin jaksot netistä heti kun ne tuli sinne kaikki kerralla.
Aika vähissä alkaa olemaan ohjelmat mitä seuraan. Simpsonit maanantaisin: pari uutta jaksoa vielä tulee. Versus loppuu perjantaina. Alueuutiset arkisin ja aamuteeveessä kahdelta kanavalta tulee jotain kiinnostavia haastatteluja sekä jälkihiki ja tähtihetki.
Salkkareiden ystävät saavat kesätauolla taas outoja spinoff sarjoja tutuista henkilöistä.
Emmerdalea kai tulee uusia jaksoja koko kesän.

Viikon julkkiskuolemana oli huonoista elämäntavoistaan tunnettu kokki Anthony Bourdain. Hänen maineensa osittain perustui juuri tuohon rajuun tyyliinsä. Hän ei oikein tykännyt Suomen vierailustaan kun täällä on niin tylsästi kontrollissa asiat. Oli enemmän kaaoksen ja villimmän katukokkailun ystävä. Nakkikioskin lihapiirakan nähdessään hän kysyi että missä se liha on piirakassa?
Nimmarikokoelmastani kuoli myös yksi näyttelijä. Kahdessa ekassa Bond-leffassa hänen tyttöystävänsä, ketä ei sitten enää myöhemmin nähty seuraavissa osissa. Eunice Gayson. Suhde ei tuntunut kovin vakavalta mutta oli kuitenkin ainoa naishahmo ketä Bond heilasteli kahdessa jaksossa. Yhdessä leffassahan Bond oli naimisissakin mutta morsian kuoli.


Urheilua: Golffari Korhonen voitti pienehkön euroopan kiertueen kisan. Voiton salaisuutena oli ettei hän tehnyt yhtään bogia ennen kuin viimeisen kierroksen puolivälissä, jolloin voitto oli jo varma. Ero seuraaviin oli murskaava.
Häntä ennen noita kisoja on voittanut vain Ilonen 5 kertaa ja Kakko yhden vielä tätä pienemmän turnauksen.
Tenniksen Ranskan avoimet päättyivät odotettuun voittoon. Nadalille jo 11. mestaruus siellä. Kevään massaturnauksissa myös Monte Carlossa ja Barcelonassa hän on voittanut 11 kertaa.
Naisten sarjan voitti tämän hetkinen ykkönen Halep. Hän oli pitään metsästänyt ekaa näin isoa voittoa mutta nyt se tuli. Finaalissa alku näytti pahalta mutta sitten hän nousi voittoon.
Nelinpelin mestaruus meni paikallisille ranskalaisille mutta finaalissa hävinnyt pari nousi maailmanlistan kärkeen.
Pitkämäki loukkasi polvensa mutta haaveilee vielä osallistuvansa EM-kisoihin.
Muutama mieletön yleisurheilutulos on tehty mutta kun tänä kesänä ei ole MM-tasolla kisoja niin ei niillä niin suurta merkitystä ole.
Naisnyrkkeilijät ovat varmistaneet kaksi EM-mitalia. Finaaliin pääsystä otellaan maanantaina.
Sardinian rallissa Toyotan suomalaiskuski Lappi pääsi palkintopallille. Seuraava ralli on sitten Jyväskylässä heinäkuun lopussa.
Washington ja heidän kapteeninsa Ovechkin voittivat ekan mestaruuden NHL:ssä. Ovie valittiin playoffsien arvokkaimmaksi pelaajaksi.
Rinne on ehdolla runkosarjan parhaaksi maalivahdiksi mutta valintaa ei ole vielä kai tehty.



Kuvan myötä siirrytään keräilyyn. Walking deadin nimmareita alkuvuoden saalis. Minulla on 12 kpl tämän sarjan nimmareita ketkä ovat olleet +20 jaksossa mukana.

Taikaviitta keräilyssä minulta puuttuu enää muutama Roope-setä lehti. Yksi niistä on Padasjoella löytynyt ilmeisesti mutta yksi jonka maksoin Huutonettiin: myyjä oli hukannut sen ja palautti maksamani rahat tilille.
Täytyy paikalliset divarit kiertää jos löytyisi nuo puuttuvat.

Kasetteja yritin olla ostamatta ennen kuin lisää rahaa tuli kelasta. Siinä melkein onnistuinkin mutta tänään tilipäivänä meni 30 euroa heti aamusta.
12 kasetin pakettikin tuli ajoissa postiin.
Viime aikaisia ostoksia tässä luetellessa mainitaan että 200 artistin raja ylittyi kokoelmassani.
Judas Priestista tuli yhdeksäs artisti keneltä minulla on kolmelta eri vuosikymmeneltä kasetteja.
Ysäriltä Seattlen neljästä grungesuuruudesta sain Pearl Jamin kasetin mutta Soundgarden vielä puuttuu.
Omiin suosikkeihini kuuluva Faith No Moren läpimurto myös ysäriä.
Ozzyn sooloalbumeista minulla on nyt 5/7 mitä kasetteina on julkaistu.
ZZ Topin kaupallisin menestys Eliminator, joka myi 10miljoonaa kappaletta usassa.
Motörheadilta sain viimein yhden kasetin. Ei ole oikein hyviä kasetteja ollut myynnissä niin otin sitten 87-vuoden kasetin. Musiikin taso laski dramaattisesti tuosta levystä alkaen.
Kuudes acdc kasetti kokoelmaani.
Cheriltä 70-luvun kasetti. Kaunis kansikuva on kai parasta tuossa. Hän ei edes itse pitänyt lopputuloksesta.
Toinen kaunotar Kate Bush ja hänen britannian listaykkösenä ollut kasetti 85-vuodelta.
Legendaarinen Anvil hevibändin livekasetti. He eivät oikein tulleeet kuuluisaksi missään vaiheessa mutta jatkoivat sinnikkäästi. Heistä tehdyn dokumentin suosion myötä tulivat kuuluisaksi ja heitä alettiin kutsumaan tosielämän Spinal Tapiksi. Näin heidät lavalla Tampereella mutten juurikaan seurannut keikkaa.
Red hot chili peppersin eka kasetti 84-vuodelta. Bändi ei tuossa vaiheessa vielä saanut julkisuutta mutta myöhemmin tuota levyä on sanottu funk-metallin ja rap-rockin aluksi.
Ysärin eurodancea Movetronin kakkosalbumi. Minulla on se ensimmäinenkin.
Billy Idolin viidestä kasetista minulla on nyt 3kpl.
60-luvun klassikoita 20-vuotta myöhempinä painoksina. Bob Dylanin toka albumi, joka oli ensimmäinen jossa enimmäkseen omia sävellyksiä. Tuo albumi on Rolling Stones lehden top100 albumien listalla.
Grateful deadilta myös kakkosalbumi, joka löytyy tuolta samalta listalta top300 joukosta.

Alkaneella viikolla olisi tarkoitus mennä Jukolan viesteihin yleisön sekaan pyörimään. Ja ne futiksen MM-kisat alkaa Venäjällä.
Serkkujen kesken piti olla tapaaminen mutta se on ilmeisesti peruttu.
Viikon päästä taas lisää juttua

2 kommenttia:

  1. Oli kiva lukea blogiasi. Sulla on sitten niin monialaista tietämystä! T. Anne J.

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia! Yritän kirjoittaa sellaisista aiheista jotka kiinnostavat itseäni ja osaan niistä jotain kertoa.

    VastaaPoista