maanantai 18. syyskuuta 2017

Kärpäsen kuolema

Pesutupa on tunnin päästä mutta ehtii aloittamaan tätä koostetta viikon tapahtumista.
Mainitsin aiemmin että runoni julkaistaan. Se tapahtui viime viikolla ja painetun lehden levikki on 200kpl. Lisäksi nettiversion lukijat.
Torstaina tuli tiensä päähän aluksi ärsyttänyt kärpänen, josta tuli lopulta jonkinlainen lemmikki. Tasan neljä viikkoa se pysyi hengissä. Alkoi kiinnostamaan kauanko se elää etten edes yrittänyt tappaa sitä. Istui monesti polvellani kun luin kirjaa tai katsoin telkkua.
Samoihin aikoihin kaveriltani kuoli 27-vuotias lemmikki. Vähän iäkkäämpi eläin.

Viikko alkaa aina jälkihien katsomisella. Nyt he puhuivat asiaa näistä kohutuista päähän kohdistuvista taklauksista. Vaikea aihe. En siihen osaa lisätä mitään. Katsokaan areenasta tuo keskustelu jos kiinnostaa.
Legendaarisella flappitaululla olleista numeroista muutama jäi selittämättä tällä kertaa. Numero 1000 viittasi varmaankin Ilosen hole-in-oneen joka oli euroopan kiertueella tasan numero 1000.
Ilosella on nyt peli kulkenut kohtuullisen hyvin. Edellisen vitossijan perään nyt 25.
Ilveksellä sen sijaan kevään hurmos on loppunut. Viidestä ekasta pelistä vain yksi piste.
Veikkausliigassa Ilves sen sijaan taistelee mitalista. Viikon päästä tuleva ottelu Seinäjokea vastaan on tosi tärkeä.
Suomen Angry Birdsit aloitti Valioliigajoukkue Evertonin hihasponsorina. En tiedä kenen tästä pitäisi olla innoissaan. Evertonin suunnalta ainakin oltiin aika tohkeissaan.

Urheilusta toisenlaiseen kisaan. Vuotuiset Emmypalkinnot on jaettu viime yönä Usassa. Elikkäs televisioalan palkinnot.
Mikään palkituista ohjelmista ei tainnut olla minulle tuttu siinä mielessä että olisin katsonut joskus. Paitsi saturday night live joka onkin historiassa eniten kahminut palkintoja.
Seinfeldista alunperin tunnettu Julia Louis-Dreyfys voitti ennätyksellisesti kuudennen kerran peräkkäin komedianäyttelijän palkinnon.
Muuten olikin sitten ihan uusia ohjelmia palkituissa. Game of Throneskaan ei aikataulujen takia päässyt ehdolle jostain syystä ollenkaan.
Kirjana mulle tuttu Handmaid's Tale oli suurin voittaja viidellä draaamaosaston palkinnollaan.
Kirjan suomennettu nimi on Orjattaresi ja kirjoittaja kanadalainen Atwood.
Omassa nimmarikokoelmassani olevia henkilöitä palkittiin Laura Dern ja John Lithgow.

----

Syyskuun uutta ohjelmaa vyöryy ruutuun joka viikko. Viime viikolla kesätauolta palasi Puoli Seitsemän ja nyt ainakin jouluun asti viitenä päivänä viikossa. Monesti tuntuu että jos tuollaisissa ohjelmissa on tulossa seksikäs vieras niin naisjuontaja yrittää itse olla myös seksikäs. Tällä kertaa ohjelman lopuksi tuli twerkkauksen suomen mestari esittelemään lajia ja takapuoltaan niin Suski laittoi nahkapökät tietenkin jalkaan ja pyllisteli kameralle samaan aikaan.
Muuten voisin nahkahousujen fanina mainita että nyt syksyn tultua naiset pukeutuu tylsän käytännöllisiin syksyisiin nahkahousuihin. Kesällä naiset laittaa seksikkäimmät nahkahousut jalkaan kun lähtevät baanalle.
Ihan uusia ohjelmiakin alkoi joita viitsii katsoa. Maikkarilla etsitään suomen fiksuinta henkilöä niin että testataan monipuolisesti erilaisia älykkyyden lajeja kuten sosiaalisuutta ja musikaalisuutta. Ohjelmassa pystyy kotisohvalta ainakin osittain ratkomaan pulmia ja kisa on jännittävä loppuun asti.
Tämä siis torstaisin Järjen jättiläiset.
Sen perään jimiltä tulee suomen versio myytinmurtajista. Eli myytinräjäyttäjät. Eka jakso oli ihan hauska mutta ohjelman räjäyttelijät ovat matkineet duudsoneilta räkäisen naurunsa.
Femmalta tulee myös Sonja Kailassaaren juontama visailu joka keskittyy kuva-arvoituksiin. Sitäkin katsoo ihan mieluusti vaikka monet arvoitukset vaativat kielitaitoa.
Huume-suomen historialle jatkoksi tehty seksi-suomen historia tuli katsottua etukäteen areenasta. Ihan hyvin tehty sarja sadan vuoden ajalta.

Paljon alkoi taas ohjelmia joita en aio katsoa juurikaan. Posseen tuli uutena kaksi tubettajaa. Pumpanen on niin mukavan pirteä ja aito ihminen että sen temppuiluja voisi katsellakin mutta Posse ei muuten kiinnosta formaattina. Ekassa jaksossa parasta oli Kiira Korven haaste. Se oli ihan hauska.
Paratiisihotellista katsoin sarjan naisten esittelyn ja saapumisen hotelliin. Juontaja Sieppi on viime aikoina alkanut minun silmissäni näyttämään aika seksikkäältä.
Kotikatsomossa alkoi uusia jaksoja Korpelan kujanjuoksua. Siitä on pitkä aika kun olen säännöllisesti jotain suomalaista draamasarjaa seurannut. Mooseksen perintö ja ne muut Kuusniemen kuntaan sijoittuneet sarjat oli hyviä. Siitä on jo aikaa.

Viikon ohjelmista muutama huomio. Huutokauppakeisarin apumies hössötti naurettavasti jonkun pahaisen hiirenpesän takia. Alko vakavissaan puhumaan kuinka tässä on nyt henki vaarassa ja haki suojavarusteet. Myyräkuumetta pelkäsi.
Tuossa yle femman visailussa yksi henkilö kertoi kokemuksistaan padasjoen nakukympiltä. Oli eksynyt reitiltä juoksun aikana. Minähän olen kotosin Padasjoelta ja kerron aina tässä blogisa jos on jotain sieltä suunnalta mainittavaa.
Uutisvuodossa onkin peräti viisi uutta kapteenia jotka vuorottelevat ruudussa. Muutama hyvä valinta on mukana kuten mies joka työkseen lukee viikottain kaikki suomen paikallislehdet.
Jos joku kaipaa edellistä kapteenia Stania niin hänellä on femmalla ohjelma Andre Wikströmin kanssa.
En ekassa jaksossa huomannut sitäkään että jakson pituus on nostettu 45minuuttiin.
Grillit huurussa ohjelmassa oli merkittävintä että joku oli taas huolinut ruutuun laulaja Kasmirin. Hän ryvettyi osittain siinä Axl Smithin salakuvauksissa. En kyllä tajua miksi ylipäätään hänen pitäisi esiintyä telkkarissa kiinnostavana julkkiksena. Hän on saanut aikaan vain yhden hitin mutta aikoo sillä näköjään ratsastaa loputtomasti.
Toinen yllättävä näky eräässä ohjelmassa oli Jannika B. Hänen uupumuksestaan ja masennuksestaan uutisoitiin kuinka ei jaksanut edes postilaatikolle asti kävellä. Nyt hän näytti olevan taas oma iloinen itsensä Kaikki vastaan 1 -ohjelmassa kaksi jaksoa sitten. Hänen päästään oli kadonnut punainen väri. Hänen tavaramerkkinsä on tähän asti ollut erilaiset näyttävät värisävyt jotka ovat punaisen suuntaan olleet aina.
Jaajon visailussa oli oululainen kisaaja niin Jaajo mainitsi nelosen isotissisen puhelinpelaajan joka samanlaisella murteella houkuttelee katsojia mukaan PELLAAMAAN.
Olisin tiennyt sen 30tonnin Edefeld-kysymyksen tai ainakin aavistanut oikein.

---

Padasjoelta voisi senkin mainita että ravustuksen SM-kisat yrittää ensi kesänä laajentua MM-kisoiksi. Paikalla viihdyttänyt Sakari Kuosmanen lupasi saapua ensi kerralla uudestaan.
Minun pitäisi oikeastaan tilata Padasjoen Sanomat itselleni. Tosin luen aina monta numeroa peräkkäin kun käyn siellä.
Kirjastossa saattaa olla tuo lehti jos kävisi siellä lukemassa.

Unia näen nykyään joka yö mutta en välttämättä kovin usein muista niitä kunnolla. Viime viikolta ainoa joka jäi kokonaan mieleen oli semmonen että naapuri oli vetänyt lipun tankoon. Oli talviolympialaiset menossa ja lipussa oli lajien voittajien lippuja tilkkutäkkinä. Jokaisen lajin kohdalla oli kirjoitettu miten suomalaiset pärjäsivät ja selityksiä miksi ei sujunut hyvin.
Tuntuu siltä että seksiin liittyvät unet jää mieleen parhaiten.

Musiikin maailmassa hiljattain Ozzy tempaisi aika kekseliäästi esiintymällä auringonpimennyksen aikana. Esitti Bark at the Moon kappaleen.

Kolme tuntia sitten söin aterian joka unohtui vuorokaudeksi mikroon. Ruuan suhteen en yhtään välitä hygieniasta enkä silti sairastu koskaan. En pese käsiäni kun tulen kaupungilta kotiin enkä silti ole koskaan flunssassa.

----

Katsojaluvuista taas jotain:
Vain Elämää sai loistavan julkisuusarvon kun jakson päähenkilö Siltsu kärähti huumeista. Ekana asiasta uutisoi maikkarin kanssa samaan konserniin kuuluva Ilta-Lehti. Oliko sitten tarkoitus tehdä vahinkoa tuolle ohjelmalle. En tiedä, mutta se oli oikeastaan viikon katsotuin ohjelma lopulta. Jos mitataan että kuinka moni katsoi tuota ohjelmaa edes vähän. Koko kaksituntisen jakson katsojiakin oli komanneksi eniten viikon ohjelmista. Vain ylen uutiset ja urheiluruutu oli edellä. Mutta ne ovatkin huomattavasti lyhyempiä ohjelmia. Tulevat tosin joka päivä.
Somessa jakauduttiin tuttuu tapaan kahteen leiriin. Toiset antoivat sympatiaa miehelle jolla tuntuu olevan vähän ongelmia. Toiset valittivat että vähätellään huumerikosta. Ei siinä nyt kovin suurta rikosta tainnut tapahtua.

Pikkukanavien puolella ensitreffit alttarilla ja atlantin yli jyräävät. Yllättävän hyvin on pärjännyt myös livin kielletty rakkaus.
Sen sijaan pahasti ovat flopanneet ainakin foxin tehtävä lapissa, Villen keittiö ja myytinräjäyttäjät.

Posse hävisi lauantai-illan taiston Jaajoa vastaan ja sen jälkeen tullut uutisvuoto voitti molemmat.
Idolsiakin jonkin verran katsottiin. Itse en tuollaisesta formaatista ole kiinnostunut missä amatööreistä nuorista etsitään seuraavaa tähdenlentoa.

Lastenohjelmien puolella oli pientä kohua kun Yle oli kertonut että suosittuun Ryhmä Hau ohjelmaan tulee uusi hahmo. Pikkuiset olivat odottaneet koko kesän tuota uutta hauvaa ja sitten tuli suuri suru kun se olikin vasta jaksossa numero seitsemän.
Tätä jaksoa katsottiinkin sitten lastenohjelmaksi hurjat lukemat. Oli kakkoskanavan toiseksi katsotuin ohjelma viime viikolla.

---

Keräilyjen puolella on taas tapahtunut paljon.
Kerran viikossa löytyvä uusi kolikko oli tällä kertaa saksalainen 20senttiä vuodelta 2013. Saksasta on noita 20sentin kolikoita minulla vuosien 2002 ja 2013 väliltä kaikki paitsi kahdelta vuodelta. Ekalta vuodelta on myös kaikki 5 erilaista rahapajaversiota.

Kävin puutelistan kera paikallisessa divarissa etsimässä puuttuvia taskareita. Yksi sopivan hintainen löytyi joten nyt puuttuu enää 8kpl ekasta 75 numerosta. Painoksella ei ole väliä.
Tuohon käyntiin liittyi taas yksi hassu sattuma joita olen täällä viime aikoina kertonut.
Antikvariaatin nimi on ankkuri ja matkalla tuonne, bussiin tuli mies jonka käteen oli tatuoitu samanlainen ankkuri kuin sen liikkeen logossa.

Sarjakuvia tilasin myös yhden puuttuvan Carl Barksin. Vaikka olen tässä vuoden aikana tehnyt tarkkoja listoja kokoelmistani niin tuota Barks kokoelmaa en ole tarkemmin tarkastellut. Tiesin että vähän on puutteita mutta yllätyin että noinkin vähän.
Piirretyistä tai käsikirjoitetuista julkaistuista tarinoista vain 15kpl puuttuu minulta. Näistäkin 6kpl on sellaisia että minulta puuttuu vain muutama ruutu täydellisestä versiosta.
2000-luvun alussa julkaistu Ankalliskirjasto on helpoin tapa lisätä kokoelmaani. Tilasinkin nyt osan 5 jossa on 16sivuinen tarina joka puuttuu minulta kokonaan enkä ole koskaan sitä lukenut. Aiemmin se on julkaistu suomessa Minä Roope jättikirjassa.
Sarjan osat 8-10 sisältävät 5kpl näitä tarinoita joista minulta puuttuu vain muutama ruutu. Aiemmin aku ankassa julkaistut jatkosarjat olivat aina muutamalla ruudulla lyhennettyjä.
Netissä on inducks niminen sivusto, jossa on listattu kaikki ankkatarinat kaikissa maissa.
Minulla on myös kirja jossa on listattu näitä Barksin tarinoita. Se ei vaan ole ihan ajan tasalla.
Barksin piirtämistä kansikuvista on paljon puutteita minulla. En tarkkaan tiedä paljonko.

Elokuvatallenteisiin sain Teemalta boksille talteen Kubrickin ensimmäisen mestariteoksen 50-luvulta. Loppu näytti tutulta mutten muuten muistanut sitä nähneeni ennen.

Viimeksi mainitut kauden ekat NHL-kortit saapuivat vasta nyt kun kävin laatikolla. Postilla meni 3 arkipäivää saada perille. Tämä oli neljäs kerta kun minulle suomesta postitettu lähetys ei tule parissa päivässä perille. Ulkomailta tilatuista on noin 5kpl kadonnut 10vuotisen keräilyhistoriani aikana tai sitten myyjä ei ole postittanut ollenkaan.
SM-Liigan uusia kortteja sain suunnilleen kaikki jo käsiini mitä halusin. Ilveksen nimmarit ja paitakortit vasta myöhemmin tuleekin myyntiin.
Viikonloppuna kävin taas kaverini luona joka on Lahden lätkäkorttikuningas ja tämän blogin lukija. Sain houkuteltua sen verran että hän ehkä järjestää joskus Lahteen jonkinlaisen korttitapahtuman. Ympäri Suomea on suunnilleen kerran kuussa jokin kokoontuminen mutta Lahdessa ei ole ollut tänä aikana kun olen kortteja kerännyt. Kuulemma joskus on ollut kunnon messujakin täällä.

Lopuksi viimeksi luvatut sotakirjat. Lehväslaihon ensimmäisiä kirjoja valtavasta tuotannosta vuoden 76 ja 78 ensipainokset. Samalla pelastin myös toisen sotakirjailija Santavuoren ensipainoksen vuodelta 69.
En tiedä onko noilla mitään keräilyarvoa mutta olen omia ensipainoksiani kuitenkin omaksi iloksi listaillut. Vanhemmista kirjoista.
Paras näistä on vuoden 1947 Decamerone jonka kuva löytyy vanhimmasta kirjoituksestani. En aluksi tajunnut että juuri nuo tallessa olevat kansipaperit nostavat arvoa.



Nelisen tuntia tässä taas menikin kirjoitellessa. Samalla pesin pyykit ja söin vähän ja hain postit. Vatsassa tuntuu siltä ettei tuo ruokailuni aiheuta mitään oireita. Teräsvatsa.
Alkaneella viikolla minulla on ohjelmassa työkkärissä käynti kun pitäisi suunnitella lähitulevaisuuttani.
Jos tuo kärpänen viipyi asunnossani pitkään niin tänä syksynä ei ole vielä banaanikärpäsiä ilmaantunut. Vuosi sitten ne olivat jouluun asti riesana.
Näkemiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti