maanantai 4. syyskuuta 2017

Jäsen numero:256

Olen huomenna lähdössä taas maaseudulle Padasjoen suuntaan muutamaksi päiväksi, kesän viimeisiä hetkiä viettämään.
Kämppä ja minut itseni pitäisi saada lähtövalmiiksi sitä ennen.

Tänään kävin klubitalo nimisessä yhteisössä vahvistamassa jäsenyyteni. Koko kesä siinä menikin. Tuo paikka on Usasta lähtöisin oleva yhdistys joka on levinnyt ympäri maailman. Suomessa on ainakin 25 paikallista klubitaloa. Tarkoitus olisi että siellä vietetty aika olisi toiminnallista.
Opinto- ja työasioissa myös autetaan ja sieltä kautta voi halutessaan päästä osa-aikaisiin hommiin. Tuon takia alunperin sinne hakeuduin ja aloitin jäseneksi liittymisen.
Periaatteena on että jäsenet ottaa vastuuta asioista ja kaikki tehdään ja päätetään yhdessä.
No, ei siitä nyt enempää.

Syksyn viihdetarjonta vyöryi telkkarikanaville mutta huomasiko kukaan? Urheilu taisi viedä päähuomion.
Eniten ihmisiä kiinnosti maikkarin kestomenestyjä maajussille morsian. Juontaja on vaihtunut Vappu Pimiään. Itse en ole sarjaa koskaan seurannut.
Nelosella huutokauppakeisari kiinnosti aika hyvin katsojia. Kyseisessä jaksossa tuli taas uusi ennätys kuparipannulle.
Vanhoista suosikeista miljonäärivisailussa oli ihan turha lasten jakso joten kastojaluvutkin oli varmaan historian vaisuimmat.
Vilkaisin myös ihan uusia ohjelmia. Pääskysaaren juontama meidän tarina onnistui varmaan tehtävässään. Idea on aika köykäinen mutta siitä huolimatta saatiin jonkinlaista draamaa ja itkua ja tunnetta mukaan. Forssellin pariskunta oli ekassa muuttumisleikissä. Kauneudesta bloggaava rouva otti aika rankasti miehensä muutoksen. Ideana on siis meikata pariskunta 30v ja 60v vanhemmaksi.
Nelosella ylpeästi erilaiset ohjelmassa esitellään 30 suomalaista kummajaista. Juontaja Kottosen rooli oli 20sekunnin mittainen ekassa jaksossa. Äänen muodossa taisi sitten olla enemmän mukana.
Kaikki vastaan yksi ohjelmassa hän oli sitten uutena jäsenenä huomattavasti enemmän ruudussa.
Tuo ohjelma ei katsojia kiinnostanut avausjaksollaan ainakaan. Ekaa kautta huonommin.
Ns. läheisten apujoukkoihin oli kaksi julkkista raahattu ruutuun.
Kottosen lisäksi toinen kaunotar Pehkonen oli myös saanut uuden ohjelman subilla. Rankkoja duuneja kaunotar kaksikko kokeilee.
TV5 kanavalla alkoi joku Atlantin yli purjehdus jota en katsonut.
Villissä kortissa ohjelman tuottajat olivat hankkineet Toni Niemisen panttaamat olympiamitalit takaisin Tonille. Tuskin ne nyt paljoa maksoivat mutta oli hyvä ohjelmanumero kauden ekaan jaksoon. Ohjelmassa oli pari uutta vakiokasvoa jotka olivat jo keväällä vähän ruudussa.

Siellä urheilun puolella lentopallossa Suomi oli 16 joukkueen kisoissa 12.
Koripallossa pelataan alkulohko kotikentällä ja pientä hurmosta on syntynyt. 3 ekaa ottelua on olleet tasaisia vääntöjä ja Suomi on venynyt kahdesti jatkoaikavoittoon.
Nuori tähti Markkanen on ollut kovassa vedossa varsinkin ratkaisuhetkillä.
Jatkopaikka on lähes varma jolloin pääsee 16 parhaan joukkoon euroopassa.

Finnkampen meni suomelta tason mukaisesti eli surkeasti. Tai sitten Ruotsi oli vaan parempi.
Kontinen on vielä mukana tällä toisella viikolla US Openissa eli kaksi ekaa peliä ovat olleet voitollisia.
Sharapovan paluu kentille on sujunut hyvin. Kakkossijoitettu vastustaja kaatui ekalla kierroksella.
Huuhkajat yllättivät Islannin. Osa suomalaisista olisivat varmaan toivoneen Islannille voittoa enemmän, kun Suomi on jo menettänyt kaikki mahdollisuutensa.

-----

Padasjoen oma tähtireportteri Paula Vilen pääsi someen omat "15 minuuttia julkisuudessa". Trumpin ja Niinistön tapaamisessa Trump sekoitti vierekkäiset suomalaiset blondit eikä huomannut että he ovat kaksi eri henkilöä. Se toinen suomalainen blondi taisi sitten olla Paulan titteli jonkin aikaa.

Niinistö tapasi myös paljon fiksumman miehen Paul Austerin. Kuuluisa amerikkalainen kirjailija. Puolen tunnin haastattelu helsingin akateemisessa kirjakaupassa televisioitiin ja löytyy kai tällä hetkellä areenasta.
Molemmat tuntuivat olevan tapaamisesta yhtä otettuja ja innostuneita. Auster oli innoissaan että presidentti lukee kirjoja ja Sale fanitti tuota kirjailijaa.
Jotkut pitivät tuota presidenttikampanjaan kuuluvana julkisuustemppuna mutta useimmat pelkästään hyvänä asiana.

Teemalta tuli valtavan suositun Sabaton yhtyeen keikka. En innostunut yhtään vaikka katsoin sen läpi. Ei kolahda. Kerran olin festareilla joilla silloin vielä tuntematon Sabaton esiintyi. Naureskeltiin kun joku osti niiden fanipaidan. Oli aikaansa edellä tuo fani.

Boksitallenteeksi pääsi sen sijaan batmanin jakso missä kissanainen ja batman melkein suutelivat. Batman viisasteli että suuteleminen on aivan luonnollinen asia ja ilmoitti että palataan joskus tähän suuteluasiaan myöhemmin, kun Robin keskeytti touhun.

----

Kirjoitin aiemmin erään kirjabloggarin kuolemasta. Tutustuttiin hieman kun keskusteltiin mielenterveysasioista. Hän oli sairaseläkkeellä joten oli aikaa lukea ja arvostella kirjoja. Oli suomen suosituimpia omalla alallaan.
Yksi päivä sitten huomasin että sama kirja jota pidin kädessäni ja olin aloittamassa sen lukemista. Siitä oli tehty blogiin esittely. Tuo esittely oli tämän kirjabloggarin äidin tekemä. Hän valitsi ensimmäiseksi kirja-aiheiseksi blogikirjoituksekseen tuon kirjan joka minulle oli niin ajankohtaista samana päivänä. Normaalisti hän bloggaa puutarhasta jossa on taas siinä osastolla suomen suosituimpia.
Jotenkin tuntui kuin olisi ollut viesti kuoleman takaa tai sitten universumi värähtelee vaan oudosti välillä että tapahtuu tuollaisia uskomattomia sattumia.
Itse pidän kaikkea mahdollisena mutta en sinänsä usko mihinkään koska ei se uskomalla tule sen todemmaksi. Asiat ei muutu siitä mihinkään.

----

Keräilyn maailmassa ei ole suuria tapahtunut viikossa. Tänään tuli postista kaksi walking dead sarjan nimmaria. Toinen on päähenkilön poika joka on ollut alusta asti mukana. Ikää kun on tullut lisää niin on vähän enemmän ollut tekemässä asioita eikä vaan lapsiroolissa.
Kuvassa on elokuussa ilmestynyttä 2017 vuoden pop centurya. Tuossa sarjassa ilmestyy aina sekalainen joukko näyttelijöitä, muita tv-persoonia, urheilijoita ja muusikoita melko halpaan hintaan.


Ekana kuvassa on Walkin dead sarjan ehkä suosituin hahmo. Mies varsijousen ja moottoripyörän kera. Hän on ollut joissakin muissakin rooleissa kuten lady gagan Judas musavideossa.
Toinen nimmari vieressä joka aiemmissa sarjoissa on ollut järjettömän kallis. Nyt ei paljon maksanut. Firefly ja Castle sarjojen päähenkilö. Ei välttämättä kaikille tuttuja sarjoja mutta on iso tähti usassa. 4 kertaa on voittanut peoples choice palkinnon joka on kuin suomen venlat että yleisö äänestää voittajat. Buffyn vikalla kaudella oli tärkeässä roiston roolissa.
Richard Dreyfuss on oscar voittaja mutta tunnetaan paremmin muista rooleista kuten tappajahaissa tai pääosat spielbergin leffoissa always ja kolmannen asteen yhteys. Pääosa myös George Lucasin american graffitissa. Yhteensä hän on ollut noin 15 leffan pääosa mikä on ennätys omassa kokoelmassani. Stephen Kingin arvostetussa leffassa stand by me hän oli mukana.
Alarivissä Christian Slater. Hän on noin 10 leffan pääosa joista ainoa minua kiinnostava on Tarantinon käsikirjoittama True Romance. Yhdestä pääosastaan hänet palkittiin MTV movie awardseilla parhaasta suudelmasta ja kuumimmasta miehestä.
Tom Sizemore on ollut muutamassa tosi isossa leffassa isossa roolissa. Pelastakaa sotamies Ryan, Isku Mogadishuun, Heat ja Natural Born Killers, joka on samoin tarantinon käsikirjoittama.
Tarantinon leffoista minulla onkin käytännössä lähes kaikista jokin nimmari paitsi kunniattomat paskiaiset. Kahdesta on pääosa.
Viimeisenä tuo tänään tullut walking dead nainen. Hänellä ei juuri muita rooleja ole ollut mutta DC comicsin roistoa hän esitti arrow ja flash sarjoissa muutamassa jaksossa.

Kuten sanoin niin aika halpoja oli nuo nimmarit mutta usassa on postikulut euroopan suuntaan kallistunut sen verran että tulee järkyttävästi hintaa lisää. Jos mahdollista niin tilaankin euroopasta, aasiasta tai canadasta.

Noniin. Huomenna pitäisi olla taas 50km pohjoisen suuntaan. Ehdin tämän kirjoittaa vielä ennen lähtöä. Nyt syömään ja muuta puuhailua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti