sunnuntai 25. marraskuuta 2018

Black friday meni ja pikkujoulut tulossa


Alkava viikko tuo tullessaan joulukuun ja työpaikan pikkujoulut. Nyt lähden pesutupaan tässä aamutuimaan ja puolilta päivin töihin.
Eli tässä olis taas edellisen viikon kohokohdat.

Urheilussa viikon isoimpia juttuja oli doping-Johaugin voitokas paluu hiihdon maailman cupiin. Nyt kun Björgen on lopettanut niin hän on vahvoilla kauden parhaaksi naishiihtäjäksi.
Formuloissa ajeltiin kauden päätöskisa. Paljoakaan panosta siellä ei ollut enää. Räikkösen vika kisa Ferrarilla ehkä oli kiinnostavinta. Päättyi keskeytykseen.
Omalle tasolleen päässyt Laine teki NHL kaukaloissa viiden maalin ottelun, joka nosti hänet 19 maalillaan alkukauden parhaaksi maalintekijäksi.
Samalla tuli historiallinen hetki kun suomalaiset olivat tilastojen kärjessä kaikissa osastoissa. Rantanen johtaa pistepörssiä ja syöttöpörssiä, Laine paras maalintekijä, Rinne paras maalivahti sekä torjuntaprosenteissa että päästetyissä maaleissa.
Tenniksen Davis Cupissa mestaruus meni Kroatiaan. Sen myötä voidaan alkaa odottamaan jo seuraavaa kautta.

Black friday alennuksia ostelin tänäkin vuonna yhdestä amerikkalaisesta lätkäkorttifirmasta. Vain 6kpl kylläkin kortteja nyt ettei tarvi tulleja maksaa. Suurin hyöty tuossa oli taas että valikoimaan tulee sellasta vanhaa mitä ei ole muuten juuri myynnissä näkynyt.
Nyt löysin 2000 luvun alkupäästä tulokaskortteja, joista 4kpl oli sopivan halpoja.
Minulla on ulkolaisten kenttäpelaajien tulokaskortteja noin 790 riittävän menestyneeltä pelaajalta. Puutelistallani on 6kpl vuosilta 75-85 ja sitä uudempia puuttuu nyt enää 2kpl.
Mokkeja puuttuu lisäksi 20kpl ja suomipoikia 5kpl.
Postitus heillä on niin hidasta ettei varmaan tän vuoden puolella saavu perille nuo kortit.
Huutonetistä ostin pelikorttipakan jonka kuvituksena on kotimaisia majakoita. Kunhan ne tulee postista niin pääsee tutkimaan montako uutta majakkaa saan kokoelmaani.
Kasetteja ostin 5kpl divarista kun budjetissa oli parikymppiä extraa jäljellä. Huutiksesta tilasin yhden lisäksi.

Tässä kuvassa taas kuukauden aikana osteltuja kassuja kiinnostavimmat.
Ylärivissä on oikealla 80 luvun acdc: Blow up your video. Tuolta bändiltä minulla on livetuplan lisäksi 6 studioalbumia kasettina. Kun surkeimmat tuotokset jättää väliin niin 4 albumia vielä haluaisin.
Niiden hinnat vaan nousee yli kymppiin aina nykyään, niin ovat liian kalliita olleet.
Muut ylärivistä ovat keräilyyni +20miljoonaa myytyjä albumeja. Elton Johnin eka kokoelma, Bodyguard soundtrack, Lionel Richie ja Phil Collins.
Keskirivissä on enemmän sitten omaa musamakuani. Black sabbathin eka Dion laulama albumi Heaven and Hell. Helloweenin läpimurto Keeper I.
Van Halenin eka albumi, joka myi timanttia usassa eli 10 miljoonaa. Billy Idolin eka. Doorsin Morrison Hotel. 2 Doorsia vielä pitäis löytää ja yksi Billy Idol.
Alarivissä Bowien legendaarinen varhaisalbumi 80 luvun saksalaisena painoksena. Vicky Rostin eka vuodelta 1975.
90 luvulta glammetalia Slaughterin viiden kappaleen live ep. The Cultin sinkku. Tuo kappale onkin yksi kolmesta suosikistani bändiltä. Beatlesin toinen albumi With the Beatles.



Tähän samalla sitten muita tulleita vain tekstinä. Eurodancea tanskalaisen Aquan eka albumi, joka on maan myydyin albumi maailmalla ja X-perience nimisen kokoonpanon Magic fields.
Naislaulajien musiikkia Cyndi Lauper, Diana Ross, Linda Ronstadt.
90 luvulta A-han kokoelma, INXS aussibändin levy X, Alice Cooperia, jonka avulla sain häneltä kasaan kasetteja kolmelta vuosikymmeneltä.
80 luvulta Simple mindsia brittien listaykkönen, myöhäistuotantoa Slade ja Kinks bändeiltä, irkkufolkia ja punkia yhdistelevä Pogues.
Vähän epämääräisiä kokoelmia Janis Joplin, Roy Orbison, Monkees

Katsoin uusimman star wars leffan joka kertoi Han Solon nuoruusajan seikkailusta.
Hän tapasi kaveruksensa Landon ja Chewbackan leffan aikana. Jälkimmäistähän näyttelee suomalainen Joonas Suotamo.
Leffassa kerrotaan myös miten hän sai itselleen Millenium Falcon aluksen ja miten hänen sukunimi Solo syntyi.
Naispääosissa oli Game of Thronesista tuttu nainen ja alkupuolella kuoleva Westworld sarjan nainen.
Leffa on huonoiten katsojia kerännyt tähtien sota leffa, jonka jälkeen päätettiin ettei toistaiseksi tehdä tuollaisia spin off leffoja lisää.
Syy huonoon menestykseen oli ehkä se ettei ihmiset halunneet nähdä Han Soloa jonkun muun kuin Harrison Fordin näyttelemänä.
Ihan hyvä leffa se oli mutta siitä puuttui star wars leffojen dramaattiset ja eeppiset taistelut hyvän ja pahan välillä ja oudot sukulaissuhteet.
Ei ollut jediritareita tai valomiekkoja. Yksi hassu robotti oli kyllä.


Maikkarin isoista ohjelmista TTK päättyi nyrkkeilijä Edis Tatlin voittoon. Ekaa kertaa 11 kauden aikana miehet sai kaksoisvoiton. Itseasiassa kolmoisvoiton. Naiset on aiemmin saanet neljä kertaa kaksoisvoiton.
Putouksessa putosi Pieru niminen hahmo. 4 hahmoa on vielä mukana kisassa. Aluksi pidin afrobottia tylsimpänä hahmona mutta se on kieltämättä parantanut kisan aikana ja päässyt aina jatkoon. Barbi DeVoro on nyt mielestäni huonoin noista neljästä.
Jaajon miljonäärivisailussa kisaajat kysyivät yleisöltä samat kysymykset joista mullakaan ei ollut mitään tietoa. Kirjallisuuskysymys on aina vaikein aihe tässä kisassa. Ilmeisesti suomalaiset eivät lue kirjoja sitten. Olisin itse tiennyt taas sen aiheen vaikka se olikin normaalia vaikeampi kirjakysymys.
Nyt alkavalla viikolla tulee syyskauden vika jakso neljästä ohjelmasta jota olen seurannut.
Ylen joulukalenterit alkaa perinteisesti kuun eka päivä. Nyt tulee lasten kalenteri ja Mari Perankosken tähdittämänä aikuisen naisen joulukalenteri.

Viikon unet sijoittuivat kaikki Padajoelle että taitaa olla jo ikävä sinne.
Naapurissa aikoinaan asunut nimismies oli maalattu hopeisella maalilla kasvoista ja vaatteetkin oli hopeiset. Hänen poikansa korjasi autoa ja isä otti metrin mittaisen jakoavaimen käteen.
Pihassani oli lemmikkieläimenä hirven vasa nurmikolle asettumassa makailemaan.
Matkustin perheen kera veneellä evakkoon johkin mökkiin missä menin pelaamaan naisten kanssa sanapeliä ja huomasin olevani humalassa. Sitten lähdin kävelemään ympäri huoneita enkä löytänyt enää ketään tuttua, vain kriminaalin näköisiä miehiä.
Taas omassa kotonani siellä Padasjoella katselin sarjakuvakasoja.

Tähän on hyvä lopettaa elikkäs viikoksi moi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti