maanantai 19. marraskuuta 2018

asiaa ja hömppää


Uusi työviikko taas aloitettu ja shakinpeluukaverina olin tänään.
Viikonloppuna äiti käväisi tuomassa kaikkea tarpeellista ja kyselin sitten jälkikäteen että kannattaisiko niiden edes hetkeksi jäädä siihen juttelemaan kun tänne asti ajavat. Lähtevät aina niin kiireellä takaisin Padasjoelle.
Padasjoki aiheisia uutisia oli viime viikolla iltasanomissa juttu siitä miten vaikea siellä on saada edes pilkkahintaan omakotitaloa kaupaksi. Samalla rahalla saisi 13 neliötä Hesan arvoalueelta.

Urheilua on taas ollut kaikkea kiinnostavaa. Rallin maailmanmestaruus ratkesi. Ogier voitti kuskien mestaruuden joten nyt on 15 vuotta peräkkäin joku ranskalainen kuski voittanut tuon tittelin ja ne molemmat ovat vieläpä Sebastien nimisiä.
Valmistajien mestaruus meni ”suomalaiselle” Toyotan tallille. Toyota voitti 90 luvulla kolmesti tallimestaruuden että olivat silloin myös vahvoja.
Mäkihypyssä Aalto pääsi sijalle 7 kauden avauksessa. Melkein 3 vuotta vierähti kun suomalainen hyppääjä oli viimeksi 10 parhaan joukossa lopputuloksissa.
Jalkapallossa Suomi voitti kansojen liigan lohkonsa vaikka hävisi kaksi viimeistä otteluaan. Pääsevät siis 2020 yrittämään em-kisoihin, jos eivät jo sitä ennen ole tavallisista karsinnoista sinne päässeet.
Alle 17v tytöt pelasivat Uruguayssa MM-kisoja. Kahden tappion jälkeen ei jatkomahdollisuuksia enää ollut. Tämä taisi kuitenkin olla eka kerta kun mikään suomalainen jalkapallojoukkue on MM-kisoissa.
Pelicansin ottelussa kävi hassu tapaus kun vastustaja Jukurit otti moken pois ja onnistuivat sähläämään kiekon omaan tyhjään maaliinsa.
Tenniksessä on kauden ottelut pelattu ja Kontinen onnistui vajoamaan sijalle 26 nelinpelin rankingissa. Hänen parinsa Peers on 3 sijaa korkeammalla.

Telkkarissa loppuu paljon ohjelmia tai menee tauolle. Uutta kiinnostavaa alkaa ainakin Teemalta Egenland, toinen kausi. Varmaan tulee taas kaikki jaksot areenaan heti niin katselen omaan tahtiin nopeasti.
Nelosen Stand-up ohjelmassa vitsailtiin Lahen keskustasta yhdestä pultsarien suosimasta alueesta missä asustelin jonkin aikaa ennen kun muutin tähän rivitaloon.
Putouksesta tipahti yksi suosikeistani Mimmu. Make-vauva ja Taika-Pasi on enää hyviä jäljellä minun makuuni. Katsojaluvut on vajonneet historiallisen alhaiseksi tosin sekin riitti toiseksi suosituimmaksi viihdeohjelmaksi viime viikolla. Saman kanavan tanssikisa oli melkein puoli miljoonaa katsojaa suositumpi.
Tuossa TTK kisassa on enää mieskisaajia jäljellä kolmen parhaan parin joukossa.
Nelonen laittoi taas yhden ohjelmansa maksulliseen Ruutu palveluun. Aiemmin ylen kanavilla näkynyt sairaalasarja Syke. Ekat kaksi jaksoa tosin näytettiin telkkarissa.
Haluatko miljonäärissä soitettiin Australiaan asti ja kaveri sieltä vastasi kysymykseen 7 sekunnissa jo ennen vaihtoehtoja. Testasin omalta kaveriltani sitä samaa kysymystä niin hän vastasi vielä nopeammin.
Hän onkin menossa ohjelman yleisöön ja aikoo nousta seisomaan jos yleisöltä kysytään.


Viime viikkojen katsojaluvuissa isänpäivänä oli havaittavissa katsojakatoa suosikkiohjelmissa. Ihmisillä oli kai enemmän aikaa toisilleen kuin töllön ääressä istumiseen.
Kaksi ylen ohjelmaa pääsi yli 400 tonnin katsojamäärään ekaa kertaa tänä syksynä. Perjantai ja Akuutti. Ehkä jaksoissa oli aiheena jotain kiinnostavaa. Akuutissa oli ainakin narsismi aiheena ja katsoin itsekin sen.

Tässä pari mieleen jäänyttä unta:
Katselin esiintymislavan takaa showta missä eläimeksi pukeutunut nainen lensi ilmassa.
Jalkapohja oli kipeä ja kun katsoin sitä niin haavat aukesivat punaisiksi viiruiksi.

Julkkisten uutisoinnissa pari juttua jotka ehkä jotakuta kiinnostaa.
Marvelin sarjakuvasankareita massoittain suunnitellut Stan Lee kuoli 95 vuotiaana. Esimerkiksi spiderman ja ryhmä-x olivat hänen keksitöjään. Kunnianosoitukseksi hän pääsi vilahtamaan marvelin leffoihin aina johonkin kohtaukseen.
Julkkiskaunotar Janni Hussi aloitti parisuhteen Hjalliksen pojan Joel Harkimon kanssa. Rakkautta ensisilmäyksellä. Janni taitaa pitää rikkaista miehistä kun edellinen mies oli NHL kiekkoilija.
TTK kisasta tipahtanut Marja Hintikka paljasti että hänellä on jokin epämuodostuma jonka on pitkillä hiuksillaan peittänyt näkyvistä.

Keräilyrintamalla muutama kasetti tietenkin taas ostettu. Esim maailman myydyin soundtrack.
Pitää nyt vähän hillitä osteluja että säilyy tilillä sopiva summa pahan päivän varalle.
Yksi uutta tuotantoa oleva korttipakka minua kiinnostavalla kuvituksella varmaan tulee ilman kilpailua minulle tällä viikolla. Kova on hinta muttei sitä nyt oikein helposti muutenkaan saa hankittua.


Tässä kuvassa on parhaita lätkäkortteja viime kuukausilta.
Vasen yläkulma: Patrik Laineen nimmari. Tuo oli pitkään ainoa puute suomalaisten nhl-pelaajien nimmareihini. Nyt on tänä syksynä ainakin kahdelta pelaajalta jo ilmestynyt keneltä ei aiemmin ollut kuin eurooppalaisissa korttisarjoissa nimmaria.
Tuo nimmari maksoi noin 30 euroa ja on 125 kappaleen painos.

Viereinen nimmari on 2006-07 kaudelta kotimaisesta sarjasta Koistinen. Vain 44 kpl painos mutta hinta oli melko edullinen 25 euroa. Ilveksen nimmareita tuohon aikaan painettiin paljon noin pieniä painoksia ja minulta vielä 5 kpl sellaisia puuttuu.

Vasen alakulma on amerikkalainen kortti missä neljän Toronton pelaajan pelipaidan palasia. Keräämäni pelaaja Toskala on tuossa alakulmassa kolmivärisen palasen kanssa.
Kortin painosmäärä on vain 7kpl ja hinta oli 45 euroa. Nuo pelaajat kortissa eivät ole kovin suosittuja keräilymarkkinoilla niin minulla oli mahdollista saada tuo itselleni. Mats Sundinilla ehkä pari kerääjää ruotsista löytyy mistä kortin ostinkin.

Vieressä on kotimainen paitakortti Ilveksen Tuukka Raskin pelipaidasta. Kortti on noin vuodelta 2010 ja 100 kpl painos. Hinta oli kuitenkin aika korkea 45 euroa, kun on kyseessä yksi maailman parhaista maalivahdeista. Häneltä on tehty vielä 5kpl paljon kalliimpia ja harvinaisempia vastaavia kortteja.

Eipä sitten muuta kun jatketaan tätä alkanutta viikkoa. Viikon päästä tiedetään sekin että kuka sen tanssikisan tällä kertaa voittaa.
Yksi kirjastosta varaamani cd-levy on nyt noudettavissa. Ilmoitus tuli juuri äsken tekstarilla. Kasettikauppoja suunnitellessakin tulee youtubesta kokeiltua ihan uutta musiikkia. Viime viikolla taas kuuntelin joitakin bändejä ihan ekaa kertaa. Kiinnostus herää jos hinnat kohoaa korkealle, niin ainakin joku niistä tykkää.
Noniin. Sitten vaan näkemiin viikoksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti