sunnuntai 19. elokuuta 2018

Tekemisen puutetta.


Kovasti on ollut tylsistynyttä arkea viime aikoina. Tuleekin nyt tarpeeseen kolmas työpäivä viikkoon perjantaille. On sitten vielä ke-to arkivapaita ja viikonloppuna la-su.
Kohta voi olla tilanne toisenlainen kun alkaa syksyn viihdeohjelmat. Jossain vaiheessa tulee myös luettavaksi 800 sivuinen kirja parin viikon laina-ajalla. Tosin olen tässä jo monta viikkoa lukenut 50 sivun päivätahdilla kirjoja ettei sen nopeammaksi tarvitse sittenkään tahtia lisätä.
Varsinaisia telkun draamasarjoja joita katsoisin mieluummin, jos niitä enemmän tulisi katsomisen arvoisia: Bates Motelin 4.kausi alkoi jakso viikossa tahdilla. Tuo sarja kertoo Psychon tappajan Norman Batesin nuoruudesta äitinsä kanssa. Neljännen kauden alussa viranomaiset huomaavat Normanin olevan sairas ja vaativat hänelle hoitoa tai sulkevat hänet jonnekin. Se ei estänyt Normania tappamasta taas yhtä naista.
Minulla on tuosta sarjasta nimmareita muutamia, kuten tuo Norman Batesin esittäjä.
Game of Thronesia katselin ostamistani dvd:stä kaksi ekaa kautta. Huomaan miten huonosti olen alunperin sarjaa seuratessani keskittynyt hahmoihin tai juoneen. Suunnilleen puolet on ihan uutta asiaa ja muutama päähenkilöistäkin on mennyt multa ihan ohi. Sellaiset hahmot ketkä olivat sarjassa pitempään mukana tulivat lopulta myöhemmin tutuiksi.
Jasper Pääkkönen on saanut kovasti kehuja Spike Leen uusimman kohuleffan natsiroolista. Hänelle on povattu hyvää tulevaisuutta noin onnistuneen roolityön perusteella. Kauas on edetty Salkkareiden roolista. Täytyy katsoa tuo leffa joskus kunhan saan sen käsiini.

Nyt on viime viikkoina kuollut taas paljon kuuluisia ihmisiä.
Jääkiekkoilijoista pari legendaa Stan Mikita ja Lauri Mononen.
Kirjailijoita nobelisti V.S. Naipaul ja venäläinen lastenkirjailija Uspensky.
Musiikkilegendoista soulin kuningatar Aretha Franklin.

Padasjoen Sonnirokissa oli alle tuhat ihmistä yleisöä, mikä sai järjestäjän miettimään kannattaako jatkaa ensi kesänä.
Myös Cheek väittää nyt lopettavansa. Mäkimontun konsertti on jo pian. Eiköhän monta paluukiertuetta vielä ehdi noin nuori mies tehdä.
Suomen tuoreella top50 listalla kärkeen meni Anna Puun uusi viides albumi. Ihan hyvänkuulosia sinkkuja on siitä ilmestynyt.

Viikolla ilmestyi kaksi kohuttua kirjaa. Tommi Kinnusen kolmas romaani Pintti on ainakin kirjaston varausjonon perusteella varsin odotettu uutuus. Esim Hesarissa oli artikkeli kirjasta. Enemmän kyllä naisten suosiossa oleva kirjailija.
Ihan kammottavan mediahuomion sai sitten Räikkösestä Hotakaisen kirjoittama kirja.
Kirjassa Räikkönen kai väittää että kaikkein mieluiten hän leikkisi kotona lapsen kanssa. Miksei sitten leiki?? On tienannut rahaa enemmän kuin ehtii tuhlata ja voittanut maailmanmestaruudenkin ettei ole mitään todistettavaa enää mutta sinnikkäästi vanhimpana kuskina vielä ajaa siellä ja toivoo jatkosopimusta.
Nämä kaksi kirjaa varmaan hallitsevat elokuun kirjanmyyntilistaa. Myös Jari Tervolta ilmestyi uusi kirja, jonka laitoin kirjaston varausjonoon.
Kesän myydyimmissä kirjoissa oli kanadalaisen Atwoodin jo tosi vanha kirja Orjattaresi, joka nyt on tullut kovaan suosioon siitä tehdyn tv-sarjan ansiosta. Yle Teema näytti ekan kauden kesällä ja toinen kausi on maksukanavilla.
Itse luin tällä viikolla Haahtelan viimevuotisen kirjan taidemaalarien maailmasta. 3 vanhempaa kirjaa on häneltä vielä lukematta jos jossain vaiheessa saisi senkin jonon päätökseen.
Vuosia sitten kesken jäänyt Salman Rushdien Saatanalliseet Säkeet tuli viimein myös kahlattua loppuun. Joku löysi tuosta kirjasta jumalanpilkaa ja muslimimaailma langetti kirjailijalle kuolemantuomion. Suuri sankari olisi tullut siitä kuka olisi hänet murhannut. Kovin moni tuskin vaivautui noista vihaisista muslimeista lukemaan kirjaa.
Kirja on todella hienosti kirjoitettu. Kaunista kieltä mutta mitään järkevää juonta siinä ei oikein ole. Melko sekavaa fantasiaa nykymaailman Lontoosta ja joitakin jaksoja Muhammedin ajoista. En nyt ihan varma ole mikä siinä niin kiellettyä oli mutta taisi olla profeetan vaimosta jotain epäkunnioittavaa.
Olen muutaman Rushdien kirjan lukenut muitakin ja muutama on hyllyssä odottamassa.
Keskiyön lapset on ilmeisesti hänen arvostetuin kirjansa ja se oli minustakin ihan hyvä.

Keräilyn puolella viime aikojen isoin juttu on Suomessa ollut uusi muumimuki jota myytiin vain yhden päivän aikana. Hinta taisi olla 30euroa mutta ne ketkä sen saivat ostettua ovat myyneet melkoisen kovilla hinnoilla eteenpäin.
Omat keräilyjuttuni ovat enemmänkin vain itselleni tärkeitä kuten kasetit mutta nuo muumimukit on semmonen suomalaisten yhteinen juttu, minkä kaikki tietää ja varsinkin naiset arvostaa.
Kuten keräilyn luonteeseen kuuluu niin monet pitää tuotakin ihan järjettömänä.

Kaseteissa olen tehnyt listaa noin 30-40 kasetista joita kaikkein eniten himoitsen ja voisin pyydetyn 10 euroa kappaleelta maksaa. Lista toimitetaan 2000 kasetin kokoelman omistajalle. Hänellä ei välttämättä kovin raskasta metallia ole tai 90-luvun kasetteja niin en ihan kaikkea ole listalle laittanut.
Kaikesta en ihan kymppiä maksaisi mutta sekin on kuulemma mahdollista.
Parasta noissa on että ne ovat niin vanhoja painoksia.
Postista hakemani lähes pelkillä postikuluilla ostettu 8 kasetin paketti osottautui todelliseksi löydöksi. Pelkästään Yön eka kasetti Varietee olisi ollut tuon ostohinnan arvoinen. Mukana oli myös pari eppua, sleepparit, samantha fox, Paul Simon, Abbaa 70-luvulta, Sex Pistolsin leffasoundtrack 1979 vuodelta.
Olisin voinut maksaa sen 3 euroa kappaleelta noista kaseteista mitä pyydettiin koko satsista.
Toiselta myyjältä sain Iron Maiden kokoelmaani 1983 vuoden kreikan painoksena Piece of Mind kasetin.
90-luvulta ostin Värttinän kasetin.
Eri esittäjiä kokoelmassani on nyt noin 250 kpl.
Näyttelijöiden nimmareita olen uudesta korttisarjasta ostellut nyt 6kpl joista 4 tulee edullisesti Hong Kongista. Siellä hinnat pysyy alemmalla tasolla ja postikulutkin on halpoja. Pitää vaan hakea aina postitoimistosta kun tulee kirjattuna kirjeenä. Toivottavasti tulisivat nuo kolme kuorta niin samaan aikaan että saisi kerralla haettua kaikki.
Muutamaa vielä kyttään että hintataso alenisi sellaiseksi että saa ilman tullimaksuja Suomeen.
Vaihtorahoista löytyi tälläkin viikolla yksi uusi kolikko. Belgiasta 2005 vuodelta.
Lätkäkortteja ostin Ville Husson tulokasnimmarikortin. Maalivahti kyseessä. Huomasin hiljattain että sellainen on tehty Usassa eikä kovin kalliiksi tullut tilata ebaysta.

Kuvassa on muutama murrealbumi. Barksin tarinoita suomalaisilla paikallismurteilla. Kuvan ulkopuolelta Tampere sijaitsee Barkskokoelmassani ja Stadikin mulla pitäisi jossain olla.
On myös julkaistu Suuri suomalainen murrekirja, jossa on ilmeisesti lisää näitä murteita ja osa näitä samoja.
Kuvassa on Oulu, Peräpohjola, Savo ja Etelä-Karjala


Golfissa Ruotsin turnauksessa suomalaiskolmikko pääsi pelaamaan kaikki 4 kierrosta. Heistä kukaan ei ole tainnut tuolla tasolla päästä edes 40 parhaan joukkoon ennen. Parhaiten meni nyt Oliver Lindelillä, joka lienee pääsevän lopputuloksissa top20 sijalle. Kun maailman ranking hänellä on yli 700 niin nousua tulee aika reippaasti.
Lentopallossa Suomen naiset ovat kovassa nosteessa. Saattavat päästä pitkästä aikaa Em-kisoihin. Vahvasti siltä näyttää. Ensi viikon ottelut Ruotsia vastaan ovat aika ratkaisevia.
Saksan rallissa suomalaistalli Toyotan virolaiskuski voitti. Suomen rallissa hän voitti myös joten on noussut haastamaan sarjan kahta kärkikuskia. 4 rallia vielä ajamatta tällä kaudella.
Omat kaverini ovat paikallisesta pesäpallosta innostuneet. Vaikka joukkue pelaa vasta kolmannella sarjatasolla eikä tuo laji nyt muutenkaan kovin iso laji ole edes pääsarjatasolla. Kovasti tuo joukkue nyt yrittää sinne toiselle sarjatasolle nousua.


Ensi viikolla tylsää on luvassa lisää. Telkusta tulee vielä vähemmän katsottavaa kuin tällä viikolla. On ainakin aikaa lukea. Aloitan nobelisti Ishiguron kuuluisaa kirjaa 2005 vuodelta ja odotan sen Tervon satiirin ilmestymistä kirjastoon. Kertoo nykyaikaisesta somemaailmasta.
Salkkarit ja maajussille morsian alkaa ketkä sellaisia seuraavat. Minä en.
Näkemiin taas ensi kertaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti