sunnuntai 12. elokuuta 2018

Kasetteja, kasetteja...


Käväisin nyt Padasjoella viimeisen kerran tänä kesänä. Äippä juhli 70vuotispäiviään. Menin jo edelliseksi päiväksi niin ehti olla muutenkin kuin juhlavieraiden seassa.
Sisarukseni olivat juonitelleet äitille puhelimen jolla pääsee nettiin mutta on malliltaan vanhan tyylinen ja sikäli ehkä helpompi käyttää.
Kävin viimeinkin uimassa ja huomasin että uimataito on aika ruosteessa kun pulahtaa veteen vain parin vuoden välein.
Lähialueilla on ollut tapahtumia kovasti taas. Padasjoella Sonnirokki, Vääksyssä Anianpellon markkinat (sisko oli siellä myymässä) ja Lahessa Historic ralli. Osallistujia oli taas yli 10 maasta nostalgisten autojen kuskeina.
Uriah Heep esiintyi myös Lahessa tai ainakin kokoonpano jossa yksi alkuperäisjäsen.
Käytiin myös tuttujen kera miesten pesismatsissa. Pelin taso oli aika korkea vaikka olikin kolmas sarjataso. Joensuulainen vastustaja hävisi tasaisen alun jälkeen aika selvästi että se vierasjoukkue ei sitten ainakaan kovin tasokasta peliä pelannut. Amatöörimäisintä matsissa oli tulostaulu joka ei osannut näyttää kaksinumeroisia lukuja.
Viime kesänä käytiin naisten vielä alempaa sarjatasoa seuraamassa ja he eivät kovin ammattimaisia kyllä olleet. Siihen nähden nämä miehet pelasivat kyllä tasokkaasti.
Ensi kesänä olisikin sitten kauden tärkein ravitapahtuma Lahessa eli kuninkuusravit. Ollaan puhuttu että raveissakin pitäisi joskus käydä niin siinä on hyvä paikka.

Urheilua on kovasti tullut. Telkkaristakin kakkoskanava täynnä monenlaista lajia.
Yleisurheilussa kävin niin kuin pelättiin ettei yhtään mitalia. Urheilupomot päättivät keskenään että Suomi on niin iso urheilumaa että vain 3-4 mitalin saaliiseen pitää olla tyytyväinen. Eihän semmosta saalista ole tullut miesmuistiin ja nyt oli vielä ennätyksellisen heikko joukkue.
Kävelystä olisi menestystä voinut tulla mutta kovassa helteessä urheilujuomat ei imeytyneet, joten kävi kuin Vallu Konosella aikoinaan, paitsi ilman oksennusta.
Kolmiloikassa oli myös vakuuttavan karsinnan jälkeen mitalitoiveita mutta ei tullut sitten edes pistesijaa.
Olihan siellä jotain positiivisiakin suorituksia kuten pistesija esteissä. Kestävyysurheilusta on aina mukava saada menestystä Suomen perinteet huomioon ottaen.
Pikaviestin kuudes sija ja kaksi suomenennätystä samoissa kisoissa oli hienoa nuorella joukkueella.
Ruuskaselle myös kova temppu päästä finaaliin jälleen kerran. Kaikissa yhdeksässä arvokisassaan.
Oma veikkaukseni että 3-4 pistesijaa tulee, meni nappiin. Joskus 60-luvulla on tullut 8 pistesijaa ilman mitalia että tämä meni vielä paljon huonommin.
Muiden maiden osalta Norjan Ingebrigtsenin veljesten menestys oli huikeaa. Nuorin heistä (17v) sai peräti kaksi kultaa. Naisten kiekossa Perkovic sai jo viidennen peräkkäisen euroopan mestaruuden.
Ruotsi sai myös juhlia seipäässä kun heidän teinitähtensä hyppäsi nuorten maailmanennätyksen 605.
Uinnin puolelta Suomeen tuli finaalipaikkoja ja pronssimitalikin. Pitkällä radalla tuollainen on kova saavutus.
Myös suunnistuksen MM-kisoista tuli hopeamitali.

Korhonen pelasi Majorturnauksessa golfia eli yhdessä kauden neljässä isossa turnauksessa. Kolme väylää ennen toisen kierroksen loppua oli vielä menossa viimeisten joukossa jatkoon eli pelaamaan loppuun asti kaikki neljä kierrosta. Loppu meni sitten niin heikosti että jatkot jäi haaveeksi.
Tiger Woods oli kisan kakkonen että ehkä hän vielä palaa huipulle joku päivä tosissaan.
Vierumäellä pelattiin pienempi turnaus. Suomalaisia oli hyvin taistelemassa kärkisijoista ja voitto tulikin lopulta Suomeen.
Tenniksessä Kontinen-Peers pari voitti Toronton Masters turnauksen. Tämä oli tarpeen koska nyt he nousivat sille paikalle että pääsee vuoden lopussa turnaukseen johon vain 8 parasta paria otetaan mukaan. Kontinen on voittanut sen turnauksen kahdesti niin olisi noloa jos ei pääse ollenkaan mukaan.

Tuo hehkuttamani rikoskomedia Castle loppuu viimein. Suunnilleen 170 jaksoa sitä tehtiin ennen kun päätettiin lopettaa. Viimeisissä jaksoissa tuli vielä lisää hauskoja fantasiajaksoja, tai tässä tapauksessa kauhujakso. Näitä tällaisia jaksoja oli peräti kolme viimeisellä kaudella.
Myös Firefly sarjan näyttelijäkavereita tuo päähenkilö sai mukaan vierailemaan tälle viimeiselle kaudelle jopa kolme.
Tuota monien fanien mielestä parasta avaruussarjaa tehtiin aikoinaan vain 13 jaksoa. Jatkoa ollaan yritetty mutta tuo päähenkilö omistautui Castlen tekemiselle niin ei ole suostunut.
Tarkastelin loppukuusta alkavia ohjelmia niin jokin uusi visailu on tulossa kolmoselle. Kanavapomot ovat huomanneet että sellaiset kiinnostaa ihmisiä. Juontajana Leppilampi.
Vaikken läheskään kaikkea katso telkusta niin aika paljon menee aikaa kun kaikki kiinnostavimmat ohjelmat taas palaa ruutuun. Ajankäytöllisiä ongelmia kun esimerkiksi kirjojakin pitäisi lukea ja tavata kavereita.

Kirjoista sainkin nyt sen Kingin uutuuden loppuun. Loppu oli onnellinen ja naiset totesivat että miessukupuoli on sittenkin ihan ok. Olisi saanut olla parisataa sivua lyhyempi kyllä.
Musiikin puolella Anna Puu julkaisi viidennen albuminsa ja aloitti kiertueensa Flow festareilla. Seuraava keikka tuolla joulukuuhun asti kestävällä kiertuella onkin Padasjoella. Myös Lahteen tulee Sibeliustalolle.

Keräilyssä taas yksi uusi kolikko vaihtorahoista. Kreikkalainen euro.
Näyttelijöiden nimmareissa samoja sarjoja mitä tänä vuonna muutenkin eli yksi lisää Game of Thronesia ja uutta Pop Centuryä ensimmäiset 4kpl. Osa noista on vielä pikkasen liian kalliita ettei saisi tullista läpi mutta halpenevat pikku hiljaa.
Pop Century on sarja jossa on sekalaisia julkkiksia tarranimmareissa eli sellasia nimmareita ettei sen kirjoittaja ole nähnyt sitä korttia mihin tarra liimataan. Signeeraavat vain tarravihkoja.
Ehkä kerron näistä sitten enemmän kun saan kaikki hankittua mitkä nyt on mahdollista ostaa. Pulmusten teinipoika Bud Bundy on ollut mieluisin ostos tähän mennessä. Kirjoitti ekaa kertaa nimmarin tällaisiin sarjoihin. Mitään ei ole kyllä perille tullut vielä postista.

Kasettien puolella on ollut kova meininki. Sain postista 9 kasetin paketin joista jo viimeksi osan mainitsin. Yksi myyjä myi lähes pelkillä postikuluilla 8 kasettia jotka haen myöhemmin tänään. Ei oikein tajunnut että niillä olisi ollut vitosen kappaleelta arvoa. Sex Pistols ja Paul Simon oli noista semmosia miltä ei mulla ollut yhtään kasettia ennestään.
Paikallisessa divarissa oli jonkin asiakkaan kasetteja laatikollinen. Niitä sai kympin kappaleelta ostaa eikä tuntunut muille kelpaavan. Tajusin jossain vaiheessa että niiden painokset olivat lähes alkuperäisiä joten monessa tapauksessa tuo kymppi oli pilkkahinta. Valitsin lopulta kolmen käynnin aikana 15 kasettia. Jos veisin puutelistan niin he voisivat toimittaa tuolta asiakkaalta minulle haluamiani kasetteja. Kuulemma 2000 kasettia on tarjolla. Ensi kuun puolella voisi tuollaista listaa puuhata.
Laitan tähän nyt kuvia parhaista mitä tuli hankittua.



Ekassa kuvassa ylärivi oli huutonetistä. Led Zeppelinin ekan kasetin myötä minulla on nyt nuo ekat legendaariset neljä albumia heiltä. Tuo eka on kylläkin 90 luvun uusintapainos. Siitä huolimatta se oli kovin hinta mitä olen maksanut nyt näistä kaseteista.
Pink Floydin Wish you Were Herellä sain haluamani 70 luvun tuotannon tuolta suosikkibändiltäni täyteen. 80 luvulta puuttuu vielä yksi kasetti.
Skid Rowin 4 kasettia mulla on nyt kaikki.
Clashin London Calling on Rolling Stonesin listan mielestä 80-luvun paras albumi ja kaikkien aikojen 8. paras levy.
Alarivi divarista ja vanhoja painoksia. Beatlesia ostin 4 albumia eli minulla on nyt 7/13 heidän alkuperäisistä studioalbumeistaan ja pari muuta kasettia.
Tuo Let It Be on vuoden 1970 suomen painos. Periaatteessa harvinaisempi kuin se alkuperäinen brittipainos. Samalta vuodelta ostin myös kokoelman joka on Saksan painos tuolta vuodelta.
Muut Beatlesit oli Yellow Submarine, Revolver ja Magical mystery tour. Noiden painoksista en saanut tarkemmin selvää ja tuo yksi taisi olla vuodelta 1974.
Black Sabbathin eka kasetti on myös vuodelta 1970 mutta Ranskan painos.
Bob Dylanin 1969 vuoden kasetista en saanut todellista julkaisuvuotta selville mutta vanha se on.
Eaglesin kokoelma vuodelta 1976 on kaikkien aikojen top8 myydyimmissä äänitteissä ja usassa peräti toiseksi myydyin. Tuosta maksoin vain vitosen.
Alice Cooperin 70 luvun puolivälistä oleva albumi tuli myös ostettua ja 90 luvulta Ace of Basen 20 miljoonaa myyty albumin sain kaupan päälle.
Modern Talkingin 1999 julkaistu kasetti on uusin mikä minulla nyt on ja vedänkin rajan etten 2000 luvun kasetteja enää hanki.
Kasaritähti Sandran kasetin ostin myös 90 luvun tuotantoa.

Toisessa kuvassa on kotimaista. Tuo sininen missä lukee tupla on Peitsamon kahden 1981 julkaistun albumin yhteispainos. Se tuli toisesta divarista myös kympillä.
Ekana tuossa kuvassa on 1970 albumi Suomen talvisota. Se oli vastarintaprojekti jossa MA Numminen ja Badding esim mukana. Tuo oli ainoa heidän levynsä ja tuosta kasettiversiosta ei oikein kukaan tiedä milloin se on julkaistu. Kansikuva on vinyylin takakannen kuva.
Wigwamin Nuclear Nightclub on Soundin kriitikoiden mielestä suomen toiseksi paras albumi koskaan. Vuosi 1975.
70 luvun lopusta Popedan ja Eppujen ekat albumit. Myös Hurriganesin eka albumi. Roadrunnerin ostin tuplaksi itselleni.
Baddingin kuuluisin albumi näin käy rock & roll joka sisältää esim Paratiisi hitin.
Sleeppareiden toinen albumi Livet I Bordel.

Kohta taas töihin. Ehdin palauttaa tuon Kingin kirjan kirjastoon töihin mennessä ja töiden jälkeen voisi käydä sen kasettipaketin hakemassa.
Se Castlen kaikkien aikojen viimeinen jakso illalla klo 20.00 Herolta.
Viikon päästä taas lisää tekstiä ja kuvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti