sunnuntai 29. heinäkuuta 2018

Loma loppuu.


Mahdottoman pitkä lomani päättyy. Viimeinen lomaviikkoni meni rennosti. En tehnyt mitään ylimääräistä. Olin enimmäkseen omissa oloissani ja yritin selvitä helteestä. Kämpässäni lämpö nousee illalla jo +31 asteeseen ennen kun pääsee tuulettamaan. Ampiaisia on kuulemma 20 kertainen määrä viime kesään niin täytyy odottaa että ne menee nukkumaan.
Seuraavat kaksi viikkoa on kirjanlukuprojekti. Lainasin Kingin uutuuden joka on melkoinen tiiliskivi mutta kyllä sen ehtii ajoissa lukea loppuun kun ei tässä paljon muita kiireitä ole.

Cheekin jäähyväiskonsertin takia Lahden mäkimontussa ei voi uida tai hypätä mäkeä neljään viikkoon. Eihän siitä kaikki tietenkään tykkää.
Saarijärvellä on ollut kammottava kuolemantapaus kun nuori poika peruutti traktorilla pikkuveljensä päälle. Äitini suku on tuolta kotoisin. Maalaislääkäri Kiminkinen on kotoisin tuosta pikkukylästä missä tapaus takemmin ottaen sattui.

Suomessa oli nyt loppuviikolla paljon isoja urheilutapahtumia.
Jyväskylän ralli, kuninkuusravit, Tampereen tennisturnaus.
Tenniksessä ei kotimaista menestystä tullut kun villillä kortilla mukaan päässyt kolmikko hävisi ekalla kierroksella voittamatta erääkään.
Rallissakin voitto meni virolaiselle kuskille tosin kyllä periaatteessa suomalaiseen talliin Toyotaan. Maaliviivalle oli rakennettu tosi näyttävä hyppyri.
Pyöräilyn vuotuinen päätapahtuma Ranskan ympäriajot päättyi brittien juhliin. Tuossa lajissa on perinteisesti useimmat menestyneet huiput jääneet dopingista kiinni vähintään uransa jälkeen.
Golffari Korhonen sai kutsun osallistumaan ns Majorturnaukseen. Eli yhteen neljästä suurimmasta turnauksesta. Hänen maailmanranking on sadan parhaan joukossa niin se riitti tuohon.

Hiljattain kuolleista henkilöistä tunnetuin on nyt ollut Taikapeili duossa julkisuuteen tullut Siitonen. Alle 50-v oli vasta ikää.
Tuon yhtyeen jälkeen hänet on usein nähnyt isoissa konserteissa taustalaulajana. Uusi Päivä sarjan näyttelijänä sekä Idols tuomarina.
Aiemmin jo kuoli entinen NHL maalivahti Emery. Hän hukkui vähän sekavissa olosuhteissa uintireissulla. Nuori oli hänkin vielä.
Minulla on muutama kortti hänestä Flyersmokkejen kokoelmassani.
Toivottavasti meni nyt faktat kohdalleen tällä kertaa.

Keräilyssä tavanomaisten kohteiden lisäksi ostin pitkästä aikaa postimerkkejä. 50- ja 60-luvuilta yhteensä 10kpl leimattuja kotimaisia merkkejä. Yksi lätkäkorttien kerääjä halusi välttämättä myydä niitä minulle muttei enempää löydetty puuttuvia.
Minulta puuttuu nyt enää alle 100kpl suomalaisia merkkejä vuosilta 1930-1995. Pitäisi joskus tilata niitä jostain kun puuttuvia on niin vähän.
Possukortteihin sain Martta Wendelinin vanhan kortin. En ole tuolta kuuluisalta kuvittajalta juurikaan possuaihetta nähnyt. Tämä oli vasta toinen omaan kokoelmaani.
Kysyin asiaa harrastajilta niin kuulemma on vielä 4 muuta olemassa. Nuo kuvassa olevat kortit ovat yleisimmät häneltä niistä kuudesta. Toinen on alkuperäinen 50-luvun alusta mutta toinen 2003 vuoden uusintapainos.
Wendelin on tunnetuimpia suomalaisten joulukorttien kuvittajia ja lisäksi piirtänyt 30kpl niitä hyväntekeväisyysmerkkejä, joita kortteihin jouluna liimattiin.



Yleisempää tavaraa on tullut muutama kasetti: 60-luvun rokkibändi Creamin kokoelma. Tuo julkaistiin alunperin vuonna 1969. Tarkkaa vuosilukua tuolle brittiläiselle uusintapainokselle en tiedä mutta aika varhainen sen sanotaan olevan. Tuossa bändissähän soitteli kitaraa Eric Clapton.
Myös trashmetallia amerikkalaiselta Suicidal Tendencies bändiltä. Tuo ei ihan suurimpien alan bändien joukkoon ole päässyt suosiossa mutta hinnat noilla kaseteilla kuitenkin ovat melko korkealla.
Metallican nykyinen basisti Trujillo soitti yhtyeessä tuon levyn aikaan 90-luvun alussa.
Talteen otettavia vaihtokolikoita tuli taas muutama vastaan. Liettualainen 2euronen. Tuosta maasta puuttuu vielä 5c ja 20c kolikot. Latviasta on pitkään puuttunut vain 2e kolikko.
Saksasta sain 2008 vuoden kolikot täyteen 2eurosella.
Näyttelijöiden nimmareita ostin taas yhdet lisää Walking dead ja Game of Thrones sarjoista. Yhteensä jo 14kpl noista sarjoista tänä vuonna olen ostellut.
Lätkäkortteja tuli postista kahden viime kauden paras pistemies McDavid. Ja hänen tulokaskorttinsa. Ostin halvimman mahdollisen vaihtoehdon mutta tuokin maksoi yli kympin.
Suomalaisten pelaajien nimmareihin amerikkalaisissa korteissa sain Joonas Kemppaisen huutonetistä. Tuo oli jo pari vuotta vanha kortti mutta vasta nyt huomasin että hänestä on nimmarikortteja valmistettu. Kortti on vähän harvinaisempi versio vain 24 kappaleen painoksella.
Jos listani muuten pitävät paikkansa niin ainakin Laine puuttuu vielä tuossa nimmarikeräilyssä ja eräs yliopistojoukkue on julkaissut muutamasta suomalaisesta nimmarikortit.
Koripallon puolelta Markkasen nimmaria en ole vielä onnistunut hankkimaan. Pitäisi saada sen verran halvalla ettei jää tulliin.

Tulevien tv-sarjojen osalta selvisi että Tanssii tähtien kanssa saa uuden kauden syksyllä. Mikäs siinä kun katsojamäärät viimeksikin vielä nousivat miljoonaan. Vain Putous pääsee parempaan nykyään.
Muutenhan maikkarilla on ollut aika vaikeaa viime vuosina. Kolmas suosittu ohjelma maajussille morsian saa myös jatkoa. Tällä ohjelmakolmikolla on syyskauden katsojakisa kyllä voitettu mainoskanavien kesken.
Uutena he yrittävät ranskalaista formaattia Fort Boyard. Nelonen kerran jo yritti omaa versiota mutta tässä maikkarin yrityksessä on panostettu kiinnostavampiin julkkiksiin. Ainakin Janni Hussi on mukana omista suosikeistani. Myös juontajana kisassa toimiva Joanna Kuvaja kuuluu suosikkikaunottariini. Kisassa mukana oleva missi Shirly Karvinen saa maikkarin pienemmille kanaville, Sub ja Ava, omat ohjelmansa.
Toiseen suuntaan kolmoselta neloselle on siirtynyt alunperin maikkarin Idolsissa tuomaroinut Jone Nikula, joka on tulevalla nelosen Idolskaudella kivikasvoisena murjottajana. Hän onkin ollut jo pitkään tuossa konsernissa töissä radion puolella, Radio Rockilla.
Nelosella Paasonen saa taas uuden ohjelman. Kummelien ja Hirviniemen yhteistä ohjelmaa on myös mainostettu.
Molemmat Duudsonien ohjelmat jatkuvat myös maikkarilla. Duudsonit tulivat taloon sekä Posse.
Ylelle tulee ainakin uusi kausi Docventuresia.

Yhdessä viikon Castle jaksossa oli suomalainen henkilö. Kuten arvata saattoi hänen nimensä ei ollut yhtään suomalainen. Etunimi oli saksalainen ja sukunimi jotain virolaiselta vaikuttavaa. Jurgen Kass.
Sain yhden uudehkon leffan lainaan. P.T. Andersonin uusin teos. Pääosassa kolminkertainen oscarvoittaja Daniel Day-Lewis, jonka viimeiseksi leffaksi tämä on jäämässä. Tuo ohjaaja on muutaman mestariteoksen saanut aikaan niin kiinnosti tämäkin nähdä. Ohjauksen ja käsikirjoituksen lisäksi hän toimi myös kuvaajana tässä leffassa. Periaatteessa tylsä taideleffa mutta ihan kiinnostavaa oli seurata hankalan päähenkilön elämää. Leffa sai oscarin puvustuksesta ja kertoikin miehestä joka on mestarillinen vaatesuunnittelija, mutta paljon huonompi ihmissuhteissa. Phantom Thread.


Eipä muuta sitten kun takaisin töiden pariin ja odotan edelleen kelan hakemukseeni päätöstä.
Ensi viikolla on taas myynnissä yli sata rokkikasettia huutiksen suosikkimyyjältä. Paljon laitoin aika vahvoja tarjouksia.
Yrittäkää pärjätä helteiden keskellä ja jos mahdollista myös nauttia niistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti