sunnuntai 15. heinäkuuta 2018

Kovat on helteet


Padasjoella tuli käytyä kun nyt lomaakin on. Sain mukaan kaikkea hyödyllistä kuten vanhat lenkkarini, jotka on vielä ihan käyttökelpoiset, paremmassa kunnossa kuin viime vuosina käytössä olleet.
Terveyden edistämiseksi sain hampaiden väleihin harjoja sekä päätin lopettaa kermajuuston syönnin. Oli kyllä yllätys kun huomasin ettei terveellisempi edam ole yhtään halvempaa. Terveysruoka on kallista.
Paino oli yllättäen alle 90kg kun luulin että sellaiset lukemat ovat jo menettettyä nuoruutta. Olisikohan hikoilu vaikuttanut.

Lahessa oli hiphop festarit Summer Up. Puheenaiheeksi nousi järjestäjien yritys tehdä tapahtumasta koko perheelle soveltuva myymällä lasten lippuja.
Petri Nygårdin musiikki ei ainakaan sovellu minkään ikäisille.
Ilosaarirockissa yritettiin naku-uinnin maailman ennätystä. 1500 nakuilijaa ei riittänyt sillä Irlannissa tehty ennätys on noin 2500 henkilöä.

Uutta musiikkia on tullut taas youtubesta kuunneltua. Tai minulle uutta ainakin. Metallican 2016 ja Judas Priestin 2018 vuoden albumit laitoin soittolistallekin kun olivat niin hyviä. Varsinkin Priest yllätti kun ovat viime aikoina uudet albumit olleet aika huonoja heillä.
Ostamani Marillionin kasetin kappaleita kuuntelin myös. Ihan mukavaa kevyttä rokkia. Tulee mieleen semmonen juppien musiikki. Progerockiksi tuo lasketaan ja on Rolling Stones lehden top50 prog rock listalla.
Helloweenin kokeellisempaa fanien haukkumaa tuotantoa 1993 vuoden levyltä kuuntelin ekaa kertaa. Chameleon albumi. Tarkoitus olisi se ostaa kasettina paikallisesta divarista.

Rankkaa kyllä näiden helteiden aikana mun kämpässä. Sisälämpö nousee tosi korkealle Nyt kun pidin yöllä parvekkeen ovea auki niin laski mukavasti 22 asteeseen. Menee sitten aikansa ennen kuin nousee takaisin sinne huippuunsa. Muutaman kerran on kesän aikana tullut oireitakin että ensin huimaa ja sitten tulee pahoinvointia. Sitten vaan pitää muistaa juoda muutakin kuin kahvia sekä myös syödä ja jotain suolaista ottaa.

Telkkarista tulee nyt viiden viikon ajan viime kesältä tuttu kesäterassi. Puoli seiskan tyyliin hyvän tuulisia haastattelijoita ja nätti nainen Tuija Pehkonen. 60 vierasta on luvattu tulevan kesän aikana maikkarille tähän ohjelmaan. Salkkarien ohjelmapaikalla arkisin puoli kasilta.
Tuon jälkeen herolta tulee Castlen viimeistä kautta. Sen pitäisi olla sarjan heikoin kausi tasoltaan mutta ihan ok se on vieläkin. Sitä ei voi ruutu.fi katsoa niin pitää tallentaa boksille jos ei ole kotona.
Tangomarkkinoiden takia jäi yhdestä hauskasta jaksosta suurin osa näkemättä Padasjoen reissulla.
Tuo tangokisa onkin alfa-tv kanavan suosituin ohjelma. Juontajana oli sama hörökorva kuin viime kesänä, Kaj Kunnas. Taisi valehdella että on mieluummin tuota juontamassa kuin Venäjän MM-kisoissa.

Keräilytavaraa on taas tullut osteltua. 90-luvun eurooppalaista tanssimusaa, jota hankin kasettina kaiken mitä on mahdollista, sain ostettua paketin jossa on 4 tunnettua esittäjää kuten saksalainen E-rotic ja yksi vähän tuntemattomampi Italiasta sekä vielä muutama turhempi kokoelma. Tuo on vielä maksamattakin mutta saan varmaan pian kotiini.
Toiselta myyjältä on tulossa Aikakoneen kasetti sekä maailman myydyimpien albumien kokoelmaani 70-luvulta Grease elokuvan soundtrack.


Kuvassa taas edustavimpia hankintoja viime ajoilta mitä en ole vielä kuvannut.
Roadrunner taitaa olla ainakin kansikuvaltaan kuuluisin suomalainen albumi ja tuo on kasettina ollut viime aikoina hurjissa hinnoissa.
Dingon ensimmäinen albumi joka ei aivan yhtä paljon myynyt kuin se seuraava.
Deep Purplen kaupallisesti menestynein albumi Machine Head, joka sisältää isoimman hitin Smoke on the Water. Tämän myötä minulla on nyt Purplen musaa kasettina neljältä vuosikymmeneltä, jos ei oteta sitä huomioon että nuo vanhimmat on kyllä uusintapainoksia 80-luvulta.
ZZ Topilta timanttia usassa myynyt Eliminator, joka on myös kantensa perusteella legendaarinen.
Helloweenin Keeper II. Tämä oli itselleni halutuimpia metalkasetteja ja sain lopulta tosi halvalla. Osa1 ei ole näkynyt myynnissä koskaan niin olen harkinnut jos ostaisi vinyylinä.
Sabrinan rintava eka albumi. Boys hitti oli tällä kasetilla.
Bob Marleyn kokoelma on maailman myydyin reggaealbumi.
Manowarilta ei ole kasetteja näkynyt ennen tätä myynnissä. Sain siihen nähden yllättävän halvalla. Minulla oli ennestään 90-luvun kokoelma, jonka silloin ostin uutena kaupasta.


Ilveksen paitakortteja löysin edullisesti kaudelta 2011-12 Markus Seikola nimisen pelaajan kaksivärisen pelipaidan palasen sisältävän kortin, jonka painosmäärä on 100kpl.
Minulla on nyt 12kpl noita kotimaisia Ilveksen paitakortteja sekä yksi kanadassa valmistettu Tuukka Raskin kortti, jossa on myös Ilveksen paidanpalanen.
Vaihtorahoista talteen otettuja kolikoita löytyi tällä kertaa uutena Itävallan 10c vuodelta 2010. Ei mikään valtavan harvinainen. Tuo oli 20. erilainen Itävaltalainen kolikko mitä olen kierrosta ottanut talteen. Ja kaikkiaan eri euroopan maista on jo reilusti yli 400 eri kolikkoa tallessa.
Postikortteja joissa on joukkuekuvassa Leijonien kokoonpanoa olen nyt ostellut parilta myyjältä 14kpl sekä yhden vastaavan Ilveksen joukkuekuvan.
Sain laskettua ketkä keräämistäni pelaajista on mukana kuvissa.
Raipe Helminen oli yhtä lukuunottamatta kaikissa. Jukka Tammi kuudessa. Pääkohteeni Vesa Toskalakin kolmessa.
Aiemmin oli näitä vastaavia jonkin verran mutta nyt sain suurinpiirtein kaikki helpoimmat kasaan mitä tarvitsen.

Urheilussa on ollut iso viikko. Tampereella käytiin kuuden päivän aikana alle 20-vuotiaiden yleisurheilukisat. Yksi hopeamitali tuli naisten kiekossa joka riitti mitalitaulukossa sijalle 32. Pistesijoja eli kahdeksan parhaan joukkoon pääsi lisäksi neljä urheilijaa.
Itse aloin fanittamaan seiväshyppäjä Saga Andersonia joka ei näytä yhtään urheilijalta. On todella uhkean muodokas vaikka tuossa lajissa yleensä ollaan tosi laihoja.

Wimbledonin tennisturnauksessa top10 sijoitetut pelaajat putoilivat jatkosta aikaisessa vaiheessa sekä miesten, naisten että nelinpelin sarjoissa.
Muutama entinen mestari teki vahvaa paluuta kuten turnauksen voittanut Djokovic, joka ei ollut vuoteen voittanut yhtään turnausta.
Nelinpelaaja Mike Bryan voitti turnauksen tällä kertaa toisen amerikkalaisen Jack Sockin parina. Bryanin kaksoisveli kun on loukkaantuneena. Tuo veljespari ei ollut 2014 US Openin jälkeen enää voittanut yhtään grand slam turnausta ja heidän valtakautensa alkoi olemaan ohitse. Nyt Mike palaa rankingissa ykköseksi. Hän myös nousee 17 mestaruudellaan tasoihin kaikkien aikojen ennätykseen nelinpeleissä. 45-50 vuotta sitten kenttiä hallinnut australialainen Newcombe piti tätä ennätystä aikaisemmin nimissään.
Kaikkien aikojen naispelaaja Serena pelasi synnytyksen jälkeen vasta neljännen turnauksensa ja alkaa pääsemään pelikuntoon. Finaalissa tuli kuitenkin selvä tappio Saksan Kerberille, jolle mestaruus oli grand slam tasolla nyt kolmas. Hänkin on jo kokenut 30-vuotias pelaaja joka teki ennätyksen kun pääsi vasta 28-vuotiaana ranking ykköseksi ekaa kertaa urallaan vuonna 2016.
Ostin hänen nimmarikorttinsa muutamalla eurolla kun hän ei vielä ollut juurikaan menestynyt.
Minulla on suomalaisten korttikerääjien joukossa tiettävästi paras kokoelma tenniskortteja. Lähinnä sen ansiosta kun suomalaiset kerää enimmäkseen vain lätkäkortteja.
Junioreissa tuli Suomeen nelinpelin mestaruus Otto Virtaselle.
Hän on niin nuori että voi vielä ensi vuodenkin pelata näissä junioreiden sarjoissa.
Miesten välierässä pelattiin yksi kaikkien aikojen pisin ottelu. Kaksimetriset syöttökoneet kohtasivat ja kun heillä syöttö kulkee niin ei syötönmurtoja oikein saa aikaan. Wimbledonissa ei viidennessä erässä voittajaa ratkaista tie breakilla vaan jatketaan kunnes toinen saa murron aikaan.
Kaikkein pisintä ottelua siellä pelattiin vuonna 2010 kolmen päivän aikana yhteensä 7 tuntia.

Venäjän jalkapallokisoissa Belgia sai historian ekan mitalinsa. Pronssiottelua ei oikein arvosteta ja euroopanmestaruus kisoissa sitä ei pelatakaan.. Englantia ei suuremmin tuntunut mitali kiinnostavan välieräpettymyksen jälkeen.
Englannin Kane voitti kuitenkin maalikuninkuuden kuudella mallillaan. Näistä 5 ensimmäistä tuli alkusarjan kahdessa ekassa ottelussa heikkoja maita vastaan. Kuudes maali taisi tulla rankkarista Kolumbiaa vastaan.
Englanti myös teki uuden ennätyksen erikoistilanteista tehtyjen maalien määrässä. Suurin osa heidän maaleistaan syntyi vapaapotkuista, kulmapotkuista ja rankkareista.
Kroatialle tämä oli ensimmäinen finaali ja toinen mitali.
Finaalissa paikallinen aktvistijärjestö Pussy Riot ryntäsi kentälle.
Ranskalle mestaruus oli jo tuttua että sikäli yllätysten kisoissa tylsä lopputulos.


Alkavalla viikolla pitäisi tehdä kelan hakemus mutta se on vähän hankalaa kun vasta sen täytettyä loppuun saa ilmoituksen mitä liitteitä sinne pitää kiikuttaa ja uhkaillaan että jos ei ole riittävän nopea siinä niin kaikki menee pieleen.
Näistä helteistä pitäisi selvitä myös. Kämpässä on tuskaisaa muttei kiehdo bussissakaan istuminen tai helteessä kävelyt.
Mutta näkemiin ensi kertaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti