maanantai 2. lokakuuta 2017

Lokakuu

Tervetuloa taas viikkokatsauksen pariin!
Viime viikolla oli kylppärissä vähän remontin tarvetta niin palkattiin sisko tekemään homma, kun ei asunnon omistajan kanssa oltais pärjätty. Sisko on ammattilainen ja lasku meni sille toiselle tohelolle.
Toinen viikon iso juttu oli että löysin kaupungista loistavan divarin. Siellä ei ole kirjoja ollenkaan paitsi musiikkiaiheisia elämäkertoja. Hyvä valikoima c-kasetteja, tv-sarjoja ja leffoja ja vähän sarjakuviakin. Heti meni viiskymppiä kun kelan tuet tuli tilille. Mukava myyjäkin. Hämeenkadulla vaihtari niminen paikka. Mössön musaklubin vieressä Lahdessa.
Ostin 2 c-kasettia, akun taskareita ja 36 jaksoa Californication sarjaa. Täytyy mennä uudestaan kun on taas joskus varaa.

Yhdessä kavereiden tapaamispaikassa, joka on tarkoitettu mielenterveysihmisille. Tämän vuoden aikana uusi työntekijä on aiheuttanut harmia. On parin viikon välein poissa töistä ilmeisesti alkoholiongelman takia ja sitten joko saadaan tuuraaja tai ei saada ja paikka on kiinni. Nyt hän on kahden viikon aikana ollut 10 työpäivästä vain kerran paikalla.

Kolmen kuukauden tauon jälkeen tuli yksi valvottu yökin. Juhannuksen jälkeen on uniongelmat kadonneet mutta nyt on ollut vaikeata nukahtaa jos tulen myöhään kotiin. Jätin sen takia saunaillankin väliin kaverin luona.
Jos nyt vielä valitetaan niin kantapäässä oli taas kipeä halkeama joka on kyllä tänä aamuna parantunut.

Unia en viikkoon nähnyt vasta kun viime yönä. Niistä ei jäänyt mieleen kuin että sieniä kerättiin.

Viikon puhutuin kuolema oli playboyn perustaja Hefner. Hän oli ostanut hautapaikan Marilyn Monroen vierestä. Ekassa playboyn numerossa olikin Marilynin nakukuvia.

----

Telkkarin viihdetarjontaan uuden kauden kanssa palasi viime vuosien hauskin kotimainen sarja pitääkö olla huolissaan. Hotakainen oli aivan liekeissä ja muut keskitty vaan nauramaan. Katsojiakin tuli mukavasti. Pääskysaari keskittyy pääskys-aiheisen tatuointinsa esittelyyn edelleenkin.
Sohvaperunat oli toinen ruutuun palannut suosikkisarja. Siihen oli joitakin uusia sohviksia hankittu.

Katsojaluvuissa merkittävää oli kai että napakymppi ei aivan valtavasti romahtanut toisella jaksollaan. Arvostelua on tullut ainakin siitä että kilpailijat ovat liian nuoria. Semmosia playboyta jotka saavat seuraa muutenkin eivätkä sitten ole ohjelmasta löytämästä parista kiinnostuneita oikeasti.
Huonosti aloittanut Konttori vähän paranti toisella jaksolla. Mielestäni parasta mitä Hedberg on saanut aikaan, tuo ohjelma.
Maikkarilla talkshow evs tipahti kanavan top20 listalta pois, juuri kun juontaja kehuskeli että yhdessä jaksossa oli 400tuhatta katsojaa.
Pressiklubi ei myöskään mahdu ylen top20 listalle. Stillerin lähtö näköjään vaikuttaa. Aluksi tuo ohjelman naisjuontaja ärsytti mutta jotain seksikästä siinä on myös.
Ylen uutisten lisäksi viikon katsotuimmat ohjelmat olivat nelosen haluatko miljonääriksi ja vain elämää.
Miljonäärissä lahtelainen kisaaja jäi ilman rahaa kun ei muistanut kuka voitti lätkän maailmanmestaruuden viimeksi. En olisi itsekään muistanut.
Sen sijaan seuraavan kisaajan kysymyksistä olisin tiennyt ilman vaihtoehtojakin kymppitonnin ja 15tonnin kyssärit. Merkittävää tässä jaksossa oli että katsomolta kysytiin 30tonnin kysymyksessä ja kaikki vastasivat väärin. Tuo lentoemäntä soitti myös pikkupojalleen yhdessä kysymyksessä. Ei ole kai ennen noin nuori henkilö ollut siellä luurin päässä.
Vain elämää on ollut hyvä kausi. Ohjelmaa olen seurannut suunnilleen joka toinen kausi. Nythän tämän pitäisi olla se viimeinen kausi. Esiintyjät loppuu kesken kun nuo ovat kaikki saman levy-yhtiön artisteja. Toni Wirtasen jaksossa Toni uhkaili ettei tee enää uutta musiikkia koskaan.

Subin rankat duunit on valahtanut katsojien määrässä monen flopanneen ohjelman tasolle vaikka ekat jaksot paljon katsojia keräsivätkin. Itseäni kiinnosti viime jaksossa lähihoitaja osuus kun olen itsekin sellaisia hommia kokeillut.

20-vuotinen peliohjelma Tilt siirtyy subille ja uusi juontaja on Sara Chafak. Ei paljon kauniimpaa juontajaa olisi voinut valitakaan. Sara on vaan aika tylsä ihmisenä. Ei kovin valloittava persoona.
Uusi missikin valittiin. Melkein meni voitto taas eksoottiselle vaihtoehdolle mutta jäi kakkoseksi. Ohjelma tuli TV5 kanavalta ja sai katsojia eniten noista pikkukanavista.
Yksi ex-missiehdokas Suski Laine tykkää ilmeisesti korostaa pitkiä jalkojaan muutenkin kuin vaatetuksella. Hänellä kun on tapana taputella ja läiskiä jalkojaan Puoli seitsemän ohjelmassa.

Suskia enemmän tänä syksynä on teeveessä nahkahousuja käyttänyt maikkarin Kirsi Alm-Siira. Ainakin aina kun minä hänet näen niin on semmoset jalassa. Huomenta suomessa tai sitten vähän seksikkäämmät game nightissa.
Pervot nahkapökäfanit antaakin hänelle nyt kunniamaininnan tästä uroteostaan.

Edelliseen hyvänä jatkona viikon hassu uutinen. Maija mehiläinen piirretyssä oli ruutuun vilahtanut 4sekunnin ajaksi piirretty mulkku. Oikeustoimiin kai tuosta ryhdyttiin vaikka tuskin kukaan lapsi oli asiaa edes huomannut.

Puoli seiskan toimittajista yksi oli ainakin kerran ruudussa ylen kuuluttajana. En tiedä oliko vain piipahdus siinä toimessa vai vakituinen juttu.
Junger on minun suosikkini ylen kuuluttajista.
----

Mainoksista pitää ainakin mainita että Matti Nykänen on alentunut pikavippi mainokseen. Älä päästä Mattia kukkaroon. Pikavipit onkin helpoin keino sössiä raha-asiansa että oliko tämä nyt sitä harhaanjohtavaa mainontaa.
Toinen ärsyttävä mainos on versisuren mainos jossa kerrotaan ettei ole mukava palata kotiin joka on reissun aikana ryöstetty.
Lopussa siinä näytetään nukkuvaa pikkutyttöä ja sanotaan että turvaa kaikkein tärkein. Eihän siinä nyt ollut kyse siitä että ne murtovarkaan lapsen kimppuun käy. Taloudellista menetystä siinä turvattiin. Tosi outo mainos sekin.

Leffojen maailmassa Stephen Kingin Se teki ennätyksen eniten tienanneena kauhuleffana. Manaaja oli ennen ykkösenä.
Musta torni sen sijaan floppasi. King keksi syyksi että oli liian vähän väkivaltaa.
Tällä viikolla Blade Runnerin jatko-osa tulee teattereihin.
Uusi tuntematon on myös tulossa.
Kotimaisella leffalla menee nyt aika hyvin kun on ollut antti Tuurin kirjaan perustuva Ikitie joka on saanut viiden tähden arvosteluja. Kolmas napapiiri leffa ja monta muuta.
Kiinnostavin on ehkä ollut kotimainen supersankarileffa joka on laajalti haukuttu mutta johtava leffalehti Episodi toisaalta kehui.
Episodissa oli Blade Runneriin liittyen lista kauan odotetuista jatko-osista. Ykkösenä oli Disneyn piirretty Fantasia jonka jatko-osa tuli 59 vuotta myöhemmin.

Lahtiaiheiset tatuoinnit on historiallisessa museossa valokuvina esillä. Radiomastot on suosituin aihe mutta kaksi ihmistä on ottanut myös lihamukin ihoonsa.
Padasjoelta vähän vanhempi juttu. Moneen paikkaan on istutettu 100v juhlapuita. Padasjoella tämä taimi istutettiin samaan puistikkoon joka alunperin oli minun koululuokkani istuttama. Nyt asialla olivat päiväkotilapset.
Fasen kirjallisuusryhmässä kyseltiin onko Padasjoen kuuluisin kirjailija Hännikäinen saanut vihapuheidensa lisäksi mitään lukemisen arvoista aikaan.
Kouluaikoina hänellä oli aivan toisenlaiset arvot. Yritti olla jonkinsortin hippi ja sen myötä oli vähän kiusauksen kohde. Aikuisena on keskittynyt itse kiusaamaan muita.

---

Nyt kai on aika siirtyä taas keräilyyn. Alussa oli jo maininta tuosta divarista missä ostoksia aloin haalimaan.
C-kasetteja siellä on hyvä valikoima ja tulee ostettua vielä lisääkin joskus. Hinnat on siedettävät kun ei tarvi postimaksua maksaa lisäksi. Laitan sitten kuvan kun on sopiva määrä osteltu sieltä.
Barksia tilasin huutonetistä yhden puuttuvan sarjakuvan. Nyt on jäljellä enää semmosia missä on pelkkä kässäri barksia tai pelkät piirrokset tai sitten että minulla on muutamaa ruutua vaille täysi versio jo olemassa.
Akun taskareita olen ihan vaan luettavaksi ostellut ekaa 75 numeroa. Näistä saan varmaan viimeiset puuttuvat tällä viikolla ostettua. Taskarit sijaitsevat padasjoella ja täytyy katsoa joskus montako niistä on ensipainoksia. Nyt ostin epähuomiossa melko arvokkaan 1975 vuoden ensipainoksen. Laitan siitä kuvan.
Majakkakokoelmaani olisi tarjolla viikon sisällä myös uusia postikortteja jos vaan voitan huudot. Toivotaan parasta.
Kolikoiden keräilyssä tein nyt periaatepäätöksen että otan vastaan kolikoita muutenkin kuin kaupan vaihtorahoina mutta merkkaan ne erikseen. Viime vuosina on ollut niin pienet painokset noissa suomen erikoiskakkosissa ettei niitä ole minulle juuri tullut. Kaverillani oli suunnilleen kaikki minulta puuttuvat joista antoi sibeliuksen kunniaksi tehdyn kolikon minulle kun oli tuplana.

Urheilusta ei paljon ole nyt kerrottavaa mutta semmonen tapaus oli että golfissa ensimmäisen kierroksen jälkeen oli kaksi suomalaista jaetulla kärkipaikalla. Tämäkin ennätys oli vähän hakemalla haettu kun se oli vain väliaikainen tilanne. Päivän loppuun mennessä kaksi pelaajaa oli mennyt heistä ohi mutta ekaa kertaa tämmönen tilanne oli siinä vaiheesa kun suomalaiset olivat oman kierroksensa pelanneet loppuun. Lopullinen sijoitus neljän päivän jälkeen oli jaettu 20. molemmilla.
Haastajakiertueen puolellakin suomalainen oli ekan päivän jälkeen ykkönen ja tippui sijalle 8.

Ilves tippui lätkässä jumboksi mutta jalkapallossa taistelee pronssimitalista tasapisteissä Lahtelaisen joukkueen kanssa. Itsehän siis kannatan tamperelaisia joukkueita vaikka Lahessa asun.

Eipä nyt muuta kuin taas tähän uuteen viikkoon. NHL alkaa mutta muuten ei ole suuremmin taas tiedossa mitä tämä viikko voisi tuoda tullessaan.

Loppuun tuo kuva vanhasta taskaristani.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti