maanantai 23. lokakuuta 2017

Flunssaa pukkaa

Viikonlopun aikana helpotti viime aikaiset henkiset ongelmat mutta nyt tuli sitten flunssa tilalle. Siirsin labrassa käynninkin kun en jaksa minnekään nyt lähteä. Onneksi sairastan tosi harvoin nykyään.

Paikallisia tapahtumia Lahen ja Padasjoen suunnalta on ollut ensinnäkin Grillit huurussa jakso missä käytiin Lahen torilla, burger mafiassa ja Jonen grillillä. Lihamukista puhuttiin paljon.
Hedbergin oppaana oli paikallinen tubettaja jota mainostettiin hurjan suosituksi mutten ole koskaan kuullutkaan. Olen aika ulkona tuosta alueesta.
Ruutuun pääsi myös support your local -paita joilta ei voi välttyä katukuvassa. Niitä tulee jatkuvasti vastaan.
Enemmän täällä suunnalla taisi puhuttaa kuitenkin telkkarin pääkanavien katoaminen yhtenä iltana. Itse katson netistä melkein kaiken niin en huomannut ongelmaa.
Padasjoelle saatiin uusi suomenmestari. Aika pienessä lajissa tosin. Naisten rugbyssa yksi pelaaja tamperelaisen joukkueen riveissä. Iso lajihan tuo maailmalla on ja nykyään olympialaji mutta suomessa pieni.
Lahdessa kuoli Teuvo Valo niminen muusikko joka tunnettiin parhaiten Olavi Virta musisoinnistaan. Ehkä vanhempi sukupolvi muistaa mutta minä en. Oli kuitenkin saanut valtion taiteilijaeläkkeen.

Naisten seksuaalisesta häirinnästä on ollut paljon puhetta. Me too kampanjassa tuotiin esiin että suunnilleen kaikki naiset ovat kohdanneet jotain häirintää.
Samalla on sitten ollut amerikassa elokuvatuottaja Weinsteinin osalta iso hässäkkä. Mies on ahdistellut näköjään lukuisia naisia. Hän on ollut tuottajana yli 300 tuotannossa joista yksi palkittiin parhaan elokuvan oscarilla.
Suomen suunnalla Tomi Metsäkedon ympärillä on vastaavaa kohua ollut minkä johdosta hänet erotettiin Tähdet tähdet kisasta.
Naisten lisäksi asiasta ovat monet miehet tuohtuneet, kun niiden mielestä ei ole mitään syytä valittaa ja miehiäkin muka häiritään yhtä paljon.

Musiikin saralla multa oli mennyt ohi semmonen tieto että Sunrise Avenuen uusi albumi pääsi saksan listan ykköseksi. Tuo bändihän on paljon suositumpi siellä kun kotimaassaan suomessa. Täällä oli vasta neljäs listalla. Bändin laulaja Haber on ollut voice of germanyn suosittu tuomari. Hänen roolinsa siinä on olla hassu mies joka ei osaa kunnolla puhua saksaa.
Toinen suosittu bändi Rasmus ei näytä kiinnostavan juuri ketään enää. Toisella viikolla tippui suomen listan sijalle 33.
Haluatko miljonääri -kisassa olisi kotimaisen RNB tähden Evelinan levyn nimen tietämällä voittanut 60donaa. Itse olisin tiennyt vaikken ihan varma ollut. Hän on suomen listamenestyksen perusteella voice of finlandin menestynein artisti. Noin vuoden on pysytellyt tuo debyyttialbumi listan top20 joukossa, vaikkei kyllä missään vaiheessa ykkösenä ollutkaan.

----

Yle järjesti kulttuurigaalan jossa Sibelius valittiin suurimmaksi kulttuurin saralla. Koko mediauransa maikkarilla tehnyt Jaakko Saariluoma oli toinen juontaja.
Koko uransa ylellä tehnyt Peltsi Peltola aloitti taas uuden ohjelman.
Hjalliksen atlantin ylitys loppui ja samalle ohjelmapaikalle tuli TV5 kanavalle Hjallikset niminen talk show.
Maikkarilla taasen loppui Meidän tarina ja tilalle tulee Antti Holman maastamuuttajia. Ihan kuin jollain kanavalla olisi ollut jo ihan vastaavan tyylinen ohjelma ulkosuomalaisista. Tuossa Pääskysaaren vetämässä muuttumisleikissä Palanderin jakso oli paras. Tällä syyskaudella tuo Jenni onkin pitänyt pääskystatskansa piilossa enimmäkseen. On se tarkkaa miten itteään stailaa.
Foxilla alkaa kanavan alkuperäinen vetonaula Walking dead. Kahdeksas kausi kerää enää kovimmat fanit katsomoiden ääreen.
Puoli seiskassa oli vakiojuontajat lomalla. Suskin tuuraaja Inkeri on ärsyttävä hiplaaja. Onnistui suunnilleen pitämään tällä kertaa näppinsä erossa viereisestä miehestä mutta välillä kävi kiinni.
Possessa oli vierailijana suomen mukavimpia naisia eli Hussin Janni. Nainen on ylen aamuteeveessä ollut vetämässä myös treenejä.
Järjen jättiläisessä on näköjään samoja tehtäviä uudestaan niin ei oikein jaksanut niitä enää seurata, Sitäpaitsi on aika rasittavaa jos yrittää itse niitä ratkoa. Omat vahvuuteni ovat loogiset ja matemaattiset tehtävät ja kielelliset.
Vain elämää on nyt kai suunnilleen ohitse. Kaija Koon päivän jälkeen on vain muutama turhempi jakso ja sitten ei pitäisi tulla enää uusia kausia. Toni W veti itse säveltämänsä kappaleen Kaijan kappaleista. Cheek ja Toni keskustelivat siitä kun eivät itkeneet ollenkaan kauden aikana
Korpelan kujanjuoksukin päättyi jos ei taas uusia jaksoja tehdä joskus.

Tulevissa ohjelmissa onnenpyörään on valittu vetäjiksi Jethro ja Sara Sieppi kaksikko. Sara oli upean näköinen puoli seiskan lähetyksessä mutta ei tiennyt mitä sukunimi Sieppi tarkoittaa.
Putouksellekin on päätetty tehdä jatkoa. Keväällä taas uusi kausi. Siepin heila Roope jatkaa juontajana.
Siepin Paratiisihotellia en sentään ole sortunut seuraamaan. En niin paljon hänestä tykkää. Kuulin viime viikolla kahdeltakin henkilöltä että norjan versio ohjelmasta on paljon parempi.

Aku Hirviniemi vakuuttaa olevansa taas kunnossa vuoden sairasloman jälkeen. Hänellä piti olla sopimus nelosen kansa uudesta ohjelmasta mutta siitä ei ole mitään kuulunut. Tuntematon sotilas on kuitenkin saatu kuvattua. Julkkikset kun masentuvat syvästi, he ovat puolessa vuodessa taas ruudussa takaisin. Oikeasti sairaat ihmiset ovat koko elämänsä sairaita ja työkyvyttömiä. Julkkiksilla ongelmana usein on kyllä liian suuri työtahti josta selviää kun vähän hengähtää.

Viime viikon paras show oli Tähdet tähdet. En ole aiempia kausia seurannut kuin hevijaksoja mutta nyt on niin tasokkaita laulajia jotka heittäytyy mukaan täysillä. Monet ovat yllättäneet suuresti. Erja Lyytisen tasokkuus ei ole yllätys mutta eilenkin se Deep Purple veto oli vielä parempi.
Vierailevana tuomarina ollut Lauri Ylönen teki saman tempun kuin Idolsin tuomarina aikoinaan. Arvosteli esiintyjän biisivalintaa saman bändin osalta koska uskoi ettei kukaan tunne tuollaista biisiä. Ehkä Lauri on niin nuori ettei Deep Purple ole tuttu mutta jos jotain uskottavuutta musiikissa haluaa niin ei ehkä kannattaisi möläytellä tuommoisia.
Neverhöörd Nelli Matulakin on tosi hyvin vetänyt ja nätti kuin mikä. Ja monet muut ylittäneet itsensä.
Tavastian omistaja Merimaa paljasti että kieltäytyi joskus Bon Jovin keikasta. Ei kai uskonut sen kiinnostavan ketään.

----

Kirjoja taas elämäkertoja tullut. Jutilan kirjassa kerrottiin hänen "rankasta" elämästä kun grilliruoka maistui ja vatsa kasvoi. Ehkä vähän laimeaa juttua kun vertaa vaikka Jantusen aineisiin mitä hän veti.
Olli Lindholm on Yön historiasta taasen kertonut kirjassaan.



Tuossa muutama viime aikoina luettu kirja. Murakami jäi taas ilman nobelia ja tuo Röyhkän kirja oli sitä paitsi parempi ihan samasta aiheesta kerrottuna. Kun eka ihastus kiinnostaa koko elämän vaikka omakin perhe olisi. Röyhkä on parhaimmillaan kun kertoo maalaispojan pyrkimyksistä saada naista. Heillä molemmilla on varsin ronskeja seksikuvauksia. Jopa makaabereja.
Vimmalla on myös seksiä kirjoissaan. Henkilöt elävät hedonistista elämää ja ovat ärsyttävän ylimielisiä. Perusidea hänen tyylissään on matkittu american psyko kirjasta.
Hänen uusin kirjansa piti olla muinaissuomalaista fantasiaa mutta koira paskoi hänen lähdemateriaalinsa päälle ja hän päättikin kirjoittaa Ranskan terrorismista.
Liksom kirjoittaa rajusta ja karusta elämästä novelleja ja nyt neljännen romaaninsa. Tämä on mielestäni paras hänen kirjansa. Kertoo sodan aikaisista natsisympatioista ja kotiväkivallasta lapin murtheela.
Nyt on luennassa myös Austerin vanha kirja jossa koira on pääosassa. Isännän kuoleman jälkeen tuo koira haluaa löytää tarunhohtoinen Timbuktu jossa kuoleman jälkeen voi kohdata rakkaansa.
Kirjan ideana on kai että tuollaiset laitapuolen kulkijat ovat paljon parempaa sakkia kuin nykymaailman kiireelliset bisnesmiehet.
Blogini nimessä on kulttuuri mukana niin ajattelin nyt vähän sitä osastoa tähän ottaa mukaan. Alunperin mukana olleet runot ovat väistyneet kun ei ole uutta materiaalia syntynyt.

----

Urheilua: Markkanen aloitti hyvin ekat NBA pelit. On ollut joukkueen parhaita pelaajia. Toivottavasti joukkue jossain vaiheessa kasvaa paremmaksi seuraksi kun on nyt surkeimpia jengejä. Tai sitten pääsee parempaan tiimiin vaihtamaan.
Itse kävin ekaa kertaa sellaisessa lätkämatsissa jossa ei ollut omia suosikkeja kentällä. Pelicans-Kookoo matsiin pääsin ilmaiseksi. Olin kaksi ekaa erää ja sitten tehtiinkin vielä 5 maalia sen jälkeen. Kentällä oli Jantusen poika pelaamassa.
Tenniksessä semmonen juttu että Suomesta Sveitsiin muuttanut Henri Laaksonen on noussut rankingissa sadan parhaan joukkoon. Ei siis enää edusta suomea.
Suomalaisen äidin omaava ranskalainen pelaaja Pouille on sen sijaan lähtenyt alamäkeen ja tippunut top20 joukosta ulos.
Helsingin horse showssa oli tällä kertaa muodissa olevat kepparit mukana. Eli lapset ratsastaa keppihevosilla. Fingerporissa oli joskus vitsinä että lapset harrastaa keppareita eli keskikaljan juontia.
Jokereiden putki katkesi liigan ykkösjoukkuetta vastaan jatkoajalla. 15 voittoa ehti tulla sitä ennen putkeen.
Viime kauden SM-Liigan jumbo Saipa sen sijaan on yhden voiton päässä omasta ennätyksestään. Nyt on tullut 7 peräkkäistä voittoa heille mikä jakaa ennätystä.
Ilveksellä on ykkösmolarin loukkaantumisen jälkeen ollut puolustus ihan sekaisin ja maaleja menee solkenaan.
----

Keräilyä: Kolikoita tilasin lisää mutta puuttuu vielä molempia kohteitani joita ostamalla hankin. Kotimaisista erikoiskakkosista puuttuu 3kpl ja samoin rooman sopimuksen 13 eri maan versiosta 3kpl puuttuu.
Lisäksi puuttuu sellainen harvinainen kolikko jossa osassa kolikoista oli norja kartan kuvassa, vaikka sen piti tulla vasta seuraavana vuonna mukaan. Se on suomalaisista eurokolikoista selvästi kallein. Euroopan harvinaisin kolikko sen sijaan on monacossa painettu Grace Kellyn kolikko.

Korttikeräilyn puolella sain viimeisen puuttuvan kotimaisen perusmaskin. Eli semmosen kortin jonka kuvassa on Liigan maalivahdin maski lähikuvassa. Näistä on harvinaisempia versioita olemassa mutta kerään vaan nuo perusversiot.
Venäläinen valmistaja on tehnyt Jokereista uuden sarjan jossa on minua kiinnostavia Raipe Helmisen valmentajakortteja muutamia erilaisia.
Tuo sereal niminen valmistaja tekee paljon parempia kortteja kuin suomen cardset.
Olen kerännyt noin tuhat erilaista Philadelphia Flyers joukkueen maalivahtien korttia. Nyt huomasin että monivuotinen ykkösmolari Mason on vaihtanut seuraa joten häneltä ei enää paineta uusia kortteja tuossa paidassa.
Teppo Nummisesta sen sijaan tehtiin vielä uusi kortti usassa. Tai oikeastaan 25v vanhaan korttiin laitettiin uusi "leima" ja numeroitiin 25kpl näitä kortteja uudestaan myyntiin. Buyback nimellä kutsutaan tällaisia.
Tuo kortti tuli postista hetki sitten. Kerään Nummista koska hän omisti Padasjoella sijainneen Montrealin mailatehtaan.

Olo on vähän parempi kuin aamulla että kaipa tämäkin tauti menee helposti ohi. Taisin vähän vilustua pari päivää sitten.

Viime viikon katsojaluvut sain tähän loppuun näkyviin. Docventuresin katsojaluvut olivat todella alhaalla mikä ehkä eniten pisti silmään. Pikkukanavilla rillit huurussa uusintajakso ylitti sadan tonnin katsojan rajan. Yleensä amerikkalaisista sarjoista vain kauniit ja rohkeat kiinnostaa noin paljon katsojia. Nelosen vahvat ohjelmat jyräsivät taas.

Näkemiin taas. Keräilykuvaa ei tällä kertaa ollut mukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti