maanantai 28. elokuuta 2017

Viikon höpinät ylä- ja alamäkineen

Viikko sitten toivoin ettei olisi ihan niin tapahtumia ja uutisia täysi viikko tulossa. Rutiinit on mulle tärkeitä mutta myös kaikki pieni ja isompi vaihtelu arjessa. Neuroottisuuteni saa vaan pään sekaisin jos on liikaa asioita tapahtunut pienessä ajassa.
Onneksi keskityn lähinnä vain kuluvan viikon asioihin.

Viime viikon aikana olin elämäni ensimmäistä kertaa virallisessa pesäpallo-ottelussa. Sarjataso oli ilmeisesti alin mahdollinen. Tosin ei ihan tarkkaa varmuutta ole siitäkään. Pelaajat ainakin olivat niin nuoria kuin naisten sarjassa voi olla. 16-vuotiaista vähän ylöspäin noin silmämääräisesti.
Vastustajan, Haminan Pallon,  lukkari oli kentän pienin ja nuorin ja jännättiin ettei hän kovasti mokaisi. Kyllähän ne nyt ihan osasivat pelata. Pallosta lyötiin ohi vain muutaman kerran. Homman amatöörimäisyys näkyi lähinnä siinä, että ukkoskuuron osuttua kohdalle, joukkueet lopulta arpoivat voittajan.
Nyt vähän harmittaa etten ole muita lajeja käynyt paikanpäällä seuraamassa kun välillä olisi päässyt ilmaiseksi. Varsinkin korisotteluihin olisi kyytiäkin ollut tarjolla. Ongelma on lähinnä siinä etten kannata mitään Lahtelaisia joukkueita enkä kovin Lahtelaiseksi itseäni muutenkaan tunnista.

Urheilussa muuten ei nyt suuria ole tapahtunut. Johaugin kilpailukieltoa pidennettiin sen verran että olympialaiset jää väliin. Tosin taukoa olisi pitänyt tulla puoli vuotta enemmänkin jos ei mitään lieventäviä juttuja olisi otettu huomioon.
Kamppailulajien puolella markkinoitiin vuosisadan ottelua. Entinen nyrkkeilijä ja vapaaottelija päättivät kokeilla kumpi on parempi. Rahaa tienattiin niin paljon ettei voittajalla ollut juuri merkitystä.
Lentopallon EM-kisat ovat menossa. Suomella on niin nuori joukkue että kisoihin pääsyssä oli jo tekemistä. Perinteisesti Suomi on ollut 8 parhaan joukossa. Saa nähdä onnistuuko myös tällä kertaa.

Turun puukottajasta on uutta tietoa saatu. Mies on osoittautunut täysin kieroksi tapaukseksi joka oli jo Saksassa jonkin asteinen rikollinen. Valehteli nimensä Suomessa. Toinen vaihtoehto olisi ollut että hän vain hetken mielijohteesta pimahti. Ei ollut asia niin tässä tapauksessa.
Jos poliitikot valehtelee tai antaa harhaan johtavaa tietoa niin sehän on ihan tuttua ja tavallista. Maahanmuuttovastaisten tahojen toiminnassa mua ärsyttää eniten juuri nuo ns "valeuutiset". Niin paljon voisi ihan faktatiedoilla mustamaalata maahanmuuttajia että miksi pitää aina keksiä kaikenlaista. Halla-Ahollakin on ihan välillä fiksuja ajatuksia mutta oli nyt mennyt väittämään ettei noi maahanmuuttajien positiiviset teot Turussa olisi todellisia. Ei vaan kestänyt sitä että jotain hyvää porukkaa on joukossa. Nyt vaan kaikkien pitäisi vihata jokaista arabia.
Aika huolestuttavia on kyllä noi luvut epäilyttävien ulkomaalaisten määrästä Suomessa.
Minä en vaan osaa ottaa henkilökohtaisesti sitä että Suomalaisia tapetaan. Jos ei ole omia tuttuja. En tajua miksi siihen pitää niin tunteella reagoida. Tuntuu samalla että ei muutenkaan monet pidä Suomalaisista noin yleisestikään. Ei edes omista naapureista ja sitten kauhea kiihko jos on edes vaarassa että joku random henkilö kuolee toiselta paikkakunnalta.
Suvakkien joukossa on sitten enemmän sitä että toivotaan rauhaa ja rakkautta maailmaan ja ollaan suruissaan kun maailmassa on terrorismin tapaista pahuutta.

----

Syysohjelmisto vyöryy telkkariin tällä viikolla ja tulevilla viikoilla. Vanhojen tuttujen lisäksi on jotain uutta mutta samoilla naamoilla juonnettuna. Sitten on tarjolla tosi vanhoja ohjelmia joita yritetään palauttaa ruutuun uusilla kanavilla ja tekijöillä.
Ehkä tästä enemmän sitten kun ohjelmat ovat alkaneet. Uutta tietoa on nyt ainakin tullut että Janne Kataja on Napakympin uusi juontaja ja Uutisvuoto jatkaa sittenkin. Sitä ei ole paljastettu että ketkä ovat mukana.
Tällä viikolla alkavista ohjelmista itse tulee katsottua aktiivisesti Villiä korttia, Jaajon miljonäärijahtia sekä Huutokauppakeisaria.

Sain boksille talteen Coen veljesten Fargo nimisen leffan, joka oli sinänsä merkittävää että se oli top20 suosikkileffoistani ainoa jota en omista DVD. Tosin tuntematonta sotilastakaan mulla ei ole kuin boksitallenteena. Se kun tulee kerran vuodessa aina telkusta niin ei tarvi ostaa omaksi.

Näköjään tuo leffa sekä sormustrilogia siirtyy heti tällä viikolla ylen kanavilta mainoskanaville. Subille ja Foxille. Hyvä olikin nyt tallentaa kun sai ilman mainoksia talteen.

DVD katselussa on Fringen neloskausi. Tuokin sarja jäi katsomatta silloin kun telkkarista näytettiin neloselta. Huono vitoskausi tuli nähtyä sentään kun se uusittiin. Sitä en halua ostaa enkä tallentanutkaan kuin päätösjakson.
4 ekaa kautta on nyt sitten ostettu ja kohta katsottu. Kuvassa nuo kannet. Noista kuvan päähenkilöistä mulla on sarjan oma suosikkini nimmarikokoelmassani.
Sarja kertoo FBI osastosta joka tutkii tapauksia joissa on nykyteknologialla saatu aikaan jotain yliluonnollisen tapaista.
Mukaan kuvioihin tuli toinen ulottuvuus jossa on ihmiset ja asiat vähän erilaisia kuin omassa maailmassamme.
Kaljupäiset tarkkailijat tulevaisuudesta pyörivät myös ympärillä ja lopulta ottavat koko maailman valtaansa. Viimeinen kausi kertoo taistelusta noita valtaajia vastaan.
Parasta sarjassa on hullu tiedemies joka tykkää karkista ja herkusta.
Sarja on JJ Abramsin luoma kuka on Lostin ja Aliaksen myös kehitellyt sekä ohjannut yhden Star Warsin ja muutaman Star Trekin.


Muuta merkittävää viime viikon ohjelmissa oli 4kk vanha jakso Late Late showta kakkosella. Siinä vieraana ollut Samuel L Jackson kertoi että omista elokuvistaan hänen suosikkinsa on Renny Harlinin ohjaama Long Kiss Goodnight. Aika merkittävä tunnustus kun hän on kuitenkin esiintynyt esim. monessa Tarantinon leffassa.

----

Unien näkeminen katosi tänä kesänä kun aloin nukkumaan sikeämmin. Nyt viime öinä olen kuitenkin nähnyt paljon unia.
Jos tässä lyhyesti kuvailen mitä kaikkea muistan: Iron Maiden oli keikalla mutta sieltä kuului vain teknojumputusta. Herätessäni harmitti kun en mennyt yleisön sekaan. Kukaan ei kysellyt lippuja nimittäin.
Joku kolmikätinen roisto heilui veitsien kanssa ja sivalteli minua kun torjuin käsilläni iskuja ja riisuin hyökkääjän aseista. Olin tosi haavoittunut tuon jälkeen. Turun isku näköjään tuli minunkin uniin.
Näytin kuvia naisesta jota haukuttiin tosi rumaksi mutta sanoin että se oli kuitenkin luokkani kaunein. Itseasiassa ei ollut luokaltani vaan työpaikalta. Niissä kuvissa se oli aika ruma mutta tunnistin että oli se oikeasti kaunis nainen (jonka nimeä en nyt paljasta)
Sitten katselin hääkuvia koulukaveristani. Kuvissa morsian oli nukke ja toisessa kuvassa myös sulhanen.

Nukkumistani on hieman haitannut viime viikkoina kärpänen. Se on sitä sorttia että tunkee iholle ja naamalle eikä suostu menemään ulos eikä kuole millään. On kohta kaksi viikkoa ollut elossa. Kerran tuli perässäni parvekkeelle saunan jälkeen mutta lenti takaisin sisään ennen kuin tajusin sulkea ovea. Se nukkuu yöt mutta herää kuuden jälkeen ja pörrää korppikotkan lailla naamani ympärillä. Pakko mennä peiton alle piiloon jos haluaa vielä nukkua lisää. Menen aikasin nukkumaan että jaksan kyllä aikaisin herätäkin. Kärpänen on myös niin nopea liikkeissään ettei sitä oikein tapettua saa.

---

Viime viikon tapahtumia oli ainakin taiteiden yö Hesassa. Itse olen ollut siellä paikalla kerran. Lahdessa vastaavaa kutsutaan taidelauantaiksi ja se keskittyy vähän varhaisempaan kellonaikaan. Kaverit lähtivät iltaa istumaan sen merkeissä mutta jätin väliin. Bussia odotellessa näin jotain graffiteja ja kuulin teknojumputusta ja laskin montako ohikulkijaa oli päättänyt pukeutua nahkahousuihin. Vähän rajatapaus olenko nyt ollut mukana taidelauantaissa. Sama kun ylexpop pari kesää sitten. Ajoin bussilla torin ympäri ja hetkeksi bussi pysähty ihmisistä täyden torin laidalle. Jotain tanssityttöjä näkyi lavalla ja valot vilkkuivat. Voisi kai sanoa että olen ollut ylexpopissa.

Padasjoella oli kesän päättävä sataman valot. Ohjelmassa oli ainakin Mikael Gabriel ja napapiirin sankarit3. Itseäni ei kiinnosta kumpikaan niin ei haittaa etten ollut paikalla.

Padasjoen bussiyhtiö Niemisen linjat on nyt saanut näköjään jatkaa kouluvuorojen ajamisen. Vuorot joissa ei koululaisia ole mukana on lopetettu.
---

Tietokoneella on viikon verran ollut suurta hupia faceryhmästä kirjallisuuden ystävät. Olen laittanut jo 4kpl omia aiheita sinne joista suosituin sai yli sata tykkäystä ja noin 50 kommenttia. Muiden aiheisiin olen paljon myös kommentoinut.

Tunnettuna hakkerina sain hieman apua kysymällä, ilmaisen virustorjunnan toimimaan uudestaan. Se lakkasi toimimasta niin piti poistaa ja ladata uudestaan takaisin.
Yksi asia vähemmän hoidettavaa.
----

Keräilypuolella sain viimeinkin sen uuden erkoiskakkosen eli kolikon jossa on eri kuva kuin yleensä. Suomi 100v aiheena. Painosmäärä on niin iso että sen piti tulla helposti vastaan mutta kaikki setelit piti vaihtaa kolikoiksi ja kokeilla montaa eri kauppaa ennen kuin nappasi.
Minulla on nyt 13 erilaista tuollaista kolikkoa suomesta ja 8 ulkomailta. Pelkästään vaihtorahoja talteen ottamalla. Yhteensä 400 erilaista kolikkoa tulee ehkä täyteen tän vuoden puolella kun otetaan huomioon eri maat ja painosvuodet.
Viikon aikana sain myös luxemburgilaisen kolikon jossa oli aika pieni painosmäärä.
Kerään siis kaikkia mahdollisia euromaissa julkaistuja kolikoita 1999 vuuodesta lähtien. Kunhan vaan on eri maa ja vuosi tai rahapaja erona joissakin.
Pelkästään espanjalaisia on yli 50 erilaista mulla.

Kävin läpi pari laatikkoa joissa oli varsinkin 2010 luvun postimerkkejä kirjeistä leikattuna. Niitä en kerää mitenkään järjestelmällisesti. Tarkoitus oli etsiä ainoa venäjän merkki mutten löytänyt. Minulla on noin 160 eri maasta tai postimerkin julkaisseesta alueesta merkki. Mutta sitä venäjän merkkiä ei nyt löytynyt.
Sen sijaan huomasin että minulla onkin vain 9 puutetta aku ankan taskarit 1-75 keräysalueesta. Yksi viimeksi ostettu oli unohtunut merkata listoihin.
Löysin myös kadoksissa olleen ilmaveivi postimerkin ja montreal canadiensin 100v merkin canadasta.
Yksi pieni possufiguuri löytyi myös.

Uudesta nimmarisarjasta (pop century) olen saanut jo 6 korttia ostettua. Laitan niistä tänne juttua sitten kun saapuvat postista. Muutama on olleet tosi huippuja joita en luullut koskaan pystyväni kalliin hinnan takia ostamaan. Tässä sarjassa on aina selvästi halvemmat hinnat niin on mahdollista hankkia isojakin tähtiä.
Ongelmana on vaan ollut että amerikkalaiset ebay myyjät ovat kaikki keksineet laittaa 13 taalaa postikuluiksi. Ne harvat jotka edes sillä hintaa suostuvat postittamaan.

Ei sitten muuta tällä kertaa. Tenniksessä alkaa US Open ja Koriksessa EM-kisat ja Vappu Pimiä juontaa tänään maajussille morsianta. Siitä saa jokainen valita mikä kiinnostaa.

Näkemiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti